En lille turné med hexagoner og julestof

Når jeg nu havde planlagt at køre til kirkegårdeni Kjellerup i dag, havde jeg lavet 2 aftaler, som passede ind i programmet.

Bente havde fortalt mig om et flot tæppe, hun så på messen i Fredericia, hvor Hexagon Flowers / Bedstemor blomster var applikeret på sorte sekskanter, syet som japansk foldeteknik! Det lød interessant, så jeg ringede til Birgit, der har “Idé og Hobby” i Kjellerup og spurgte, om man evt. kunne se tæppet i hendes vindue på en søndag?

Men Birgit ville gerne lukke butikken op for mig, da det er et tæppe, hun selv har lavet mønster til. Og hun har netop nu ophørsudsalg, så det viste sig, at hun var i butikken næsten hele søndag formiddag!

Det er et meget flot tæppe! Og en ny spændende måde at lave japansk foldeteknik og en flot kombination med hexagon flowers! Jeg fik lov at fotografere og vise det.

Så selvfølgelig købte jeg mønsteret – det glæder jeg mig til at lave med nogle af alle de mange “blomster”, jeg har swappet.

Og så fik jeg ovenikøbet kaffe og en hyggelig snak.

Efter besøget på kirkegården, hvor jeg rev blade  sammen og snakkede lidt med Søren, gik Whisky og jeg en lille tur rundt på den smukke kirkegård, og så kørte vi til Vejerslev og besøgte HANNE’s patchworkbutik for at købe nogle meter lynlås til erstatning for det, der blev brugt i Hatting forleden. Og jeg skulle jo også have lidt julestof, så jeg er rustet til at være med i HANNE’s Jule DHD 2011. Jeg købte nu ikke et af hendes kits, for jeg har selv et meget flot rødt julestof, som jeg vil bruge, så jeg skulle have 3 andre, der kunne passe til. Det kunne godt lade sig gøre, så nu er jeg klar!

5 tanker om "En lille turné med hexagoner og julestof"

  1. Nej, hvor er det et flot taeppe, ved du om hun har flere moenstre tilbage, da jeg ogsaa har en del bedstemor blomster liggende, og det er en anderledes maade at bruge dem paa.

  2. Jon, japansk foldeteknik kan sys i forskellige udgaver, men alle handler om at folde stof ind over vat og overside og quilte det fast. Dermed har blokken forside, bagside og er quiltet, og skal derefter sys sammen med lignende blokke til tæppe el.a. Man skal altså ikke quilte efter sammensyningen, det ER gjort undervejs.
    Du kan se nogle eks. her: http://www.kludekoner.dk/forside.php?ssprog=dansk&&vispic=4089 – der ser du også bagsiden
    eller en mindre udgave her: http://www.kludekoner.dk/forside.php?ssprog=dansk&&vispic=1121
    som tasker: http://www.kludekoner.dk/forside.php?ssprog=dansk&&vispic=4413 og http://www.kludekoner.dk/forside.php?ssprog=dansk&&vispic=3128
    Teknikken kan du finde her: http://home.online.no/~barbaras/patjap.htm
    Blokkene til dette tæppe er dog foldet på en anden måde, for at de kan blive til sekskanter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *