Om mig

Her skriver Hanne:

portræt 3 1

Foto: Sara Skytte, Hendes Verden

…om hvad der optager mig og hvad jeg oplever

– hvad jeg har oplevet

– hvad jeg syr og strikker

– om sjov og om alvor

– om patchwork og strik
Jeg er en ældre kone på 76, nu alene efter 47 år med Søren, har 3 voksne børn, 3 dejlige svigerbørn og 5 børnebørn, samt en dejlig lille hund, en Tibetansk Terrier. Jeg er pensionist og elsker håndarbejde. Jeg lærte at strikke, da jeg var 6, og begyndte at sy patchwork, da jeg var 56!

portræt 2 1

Foto: Sara Skytte, Hendes Verden

I mellemtiden var jeg spejder i over 50 år, aktiv som leder for børn og voksne.

Jeg boede i 12 år i Grønland, arbejdede der og startede min familie der.

Jeg syr i flere grupper og strikker i én. Jeg underviser lidt i patchwork, og så har jeg en velbesøgt website www.kludekoner.dk med masser af billeder af patchwork og strik, – du er også velkommen! Indenfor patchwork brænder jeg for Projekt Puttetæpper, hvor vi syr patchworktæpper til børn på de 4 julemærkehjem i Danmark – www.puttetaepper.dk

17 tanker om "Om mig"

 1. Hej Hanne
  Tillykke med din blog, den vil jeg da holde øje med. Og jeg kan da forstå at du lige har haft fødselsdag, så også tillykke med den. Mange knus fra mig til dig. Inge

 2. Kære Hanne.
  Tillykke både med fødselsdag og blog!:-)
  Jeg glæder mig meget til at følge dig og familien her!!
  KH-Marianne

 3. Hej Hanne.
  Jeg kan godt forstå du er vild med batikstoffer. Hvor er det flot det
  du laver. En spændende block du laver. Du er velkommen til at se
  min hjemmeside også.
  MVH Hanne

 4. Hej Hanne,
  jeg så en smuk babyvest i ‘norsk strik’ med bl.a. elefanter på Marknos hjemmeside og fik at vide, at du har strikket den. Sådan en kunne jeg godt tænke mig at lave. Er der en opskrift, du kan henvise mig til?
  Venlig hilsen
  Tine Bødtkjer (mor til Albert på 6 mdr.)

 5. Hej Tine
  Ja, jeg strikkede de 2 små veste i “hønsestrik” til et par tvillinger i en konkurrence om kreativ strik af strømpegarn – og vandt! Jeg laver lige et indlæg på bloggen og fortæller lidt om dem. Så kan andre end du se dem og høre, hvordan—!

 6. rigtig glædelig jul til dig og din familie og tak for en rigtig delig hjemmeside

 7. Kære Hanne!
  Du som laver så mange smukke ting. Ved du om man selv kan strikke en løber til sin gang. Og hvis ja, hvilke garntyper kan man bruge?

  Kh
  Charlotte Smedegaard

 8. Charlotte, jeg har aldrig set en strikket løber! Men selvfølgelig skulle det kunne lade sig gøre! Jeg vil spørge webstrikkerne, der er altid nogle der har svar på et spørgsmål. Men jeg har set løbere lavet af strimler fra f.eks. gamle dynebetræk, det bruger de meget i Sverige, som regel er de vævede, men jeg mener også at have set dem hæklede, og hvorfor rikke strkkkede! Man river simpelthen lange strimler af det bløde, slidte stof! Og man kan rive “rundt” for enderne, så man ikke skal føje det sammen så mange gange.

 9. kære Hanne
  den 18. maj har julemæerkehjemmet i Hobro 70 års jubilæum. jeg vil gerne invitere dig m.m. vil du sende mig en adresse hvor jeg kan sende indbydelserne til. det er en meget fin blog du har.
  gode hilsener marie
  julemærkehjemmet i hobro

 10. Tillykke med de 70 år i morgen.
  Flot stykke i avisen her i dag. Du har tidligere nævnt adressen på din hjemmeside, men jeg har aldrig fået kigget, så nu i dag ville jeg lige ind og kigge. Nogle meget flotte ting du og “kludekonerne” laver.
  Ja, Hanne det må være din 50 års fødselsdag jeg husker, som det var i går. Jeg husker, at vi ville give dig en krystalfigur, og havde lidt besvær med at finde den. Som tiden dog flyver afsted.
  Kan du have en rigtig god fødselsdag, og hils Søren mange gange. Jeg kan forstå af det du skriver, at han har det godt og kan deltage i festen. Hils alle børnene.
  Mange hilsner og tanker fra Lene og Finn, Sorgenfri.

 11. Hej Hanne.
  Hjertelig tillykke med fødselsdagen jeg håber du får en rigtig god dag med familien, og ønsker jer alt godt for fremtiden. Jeg læste også stykket i Horsens Folkeblad og synes det var rigtig godt skrevet. Her på bloggen følger jeg gerne med i dit gøren og laden. Jeg kan ikke lade være med at beundre din kæmpe energi rigtig meget.
  De kærligste hilsner fra Marianne, Juelsminde

 12. Hejsa Hanne
  Jeg har været inde og søge på build a bear opskrifter, der faldt jeg over et indlæg du har skrevet til en anden. Hvor du havde opskrifter på 12 sider til build a bear, fra Hendes Verden.. Har du stadig dem, og vil af med dem vil jeg være meget interesseret.
  med venlig hilsen
  Iben

 13. Hej Hanne
  Jeg vil gøre lidt reklame for min blog- Det er nybegynder, men den skulle gerne blive spændene at følge med i senere hen, når jeg får det lært.
  Håber du vil sprede ordet om en ny blog om Patchwork
  http://lones-univers.blogspot.com/

  Med venlig hilsen
  Lone Jakobsen
  Hobro

 14. Kære Hanne
  Lige en lille hilsen til dig og dine venner fra Solskinsøren Bornholm.
  Min mand og jeg elsker denne ø og holder altid ferie så sent på året, hvorved vi får det meste af øen for os selv sammen med øboerne.
  Nu nærmer tiden sig, hvor jeg skal besøge dig Hanne og forkæle dig og dine venner – jeg håber at leve op til de smukke ord fra den 20.8.09 – men med FOREVERs fantastiske aloevera produkter kan det kun blive en god og sjov oplevelse.
  Jeg er top motiveret efter ferien og tager også gerne solen med hjem til det jyske – på gensyn den 24.9.
  Kærlige solskinshilsner fra Anne-Lis Gjødsbøl –
  Træffes på mobil 2521 1810

 15. Kære Hanne,
  Endelig får jeg taget mig sammen til at skrive en hilsen til dig, jeg forsøgte i sommer at skrive til dig, men er ikke sikker på du har modtaget det.
  Jeg er flov over at jeg følger med i din hverdag og ikke svarer dig. Det er meget trist med Søren sygdom, men du er god til at skrive om jeres genvordigheder og det tror jeg hjælper dig meget. Heldig er du også at have gode og hjælpsomme børn omkring.
  Er også meget glad for at se kludekoner, det er altid spændende at se de sidate nyheder, selvfølge lig er jeg mest interesseret i strikkeopskrifterne, har strikket blusen med vingeærmer til Katrine 9 år, den var meget kærkommen. men hvordan finder jeg mønstrene til foreksempel hedebosjalet ? skal man købe garn osv. over nettet ? Lilo købte garn og mønster til blusen på nettet, men jeg er ikke ret god til det.
  Du skrev meget om jeres blåbær høst, det bevirkede at vi gav vores svigersøn et par planter i fødselsdagsgave.
  Vi har det godt, Svend har ind imellem problemer med sin protese og har jo også kol efter mange år med asbest og røg som han holdt op med for mange år siden.
  Hvis jeg høre om vores hverdag, så spørg.
  Sender mange tanker og hilsner til dig og Søren, også fra Svend. Jytte

 16. Hej Jytte, tak for din hilsen, jeg sender dig en mail med svar på dine spørgsmål. Det er hyggeligt, at du følger med!

 17. Hej Hanne, flot hjemmeside du har, meget inspirerende, hvis du stadig har opskriften på Baktus, må du gerne sende den til mig.
  Hilsen Else Marie