Mine hjemmelavede…..

Nu er alle gaver givet og godt modtagede, så nu kan mine hjemmelavede gaver godt vises frem:

Et “Pinsessen på ærten”-halstørklæde til Christina, rundstrikket og dermed dobbelt og mega langt, så det kan beskytte halsen, når hun cykler til gymnasiet. Der er en lille “grøn ært” strikket ind i den ene ende. Det lækre strikkekit med meget bløde garner er fra “Strik historien” – en socialøkonomisk virksomhed.

Dobbelte grydelapper til Frederik, der er flyttet i egen lejlighed og havde ønsket sig mange ting til husligt brug. De er strikket i vævestrik med kraftigt mercericeret italiensk bomuldsgarn.

2 par lækre sokker til svigersønnen.

Lun hue i tweedgarn til Ældstesønnen, så han ikke skal fryse, når han kører byen rundt på sin “Genny”.

Helt uden stress!

Jeg plejer altid at være lidt stresset og bange for ikke at nå det, jeg gerne vil inden jul – men ikke i år!

I dag har jeg endelig fået bilens varmeanlæg repareret, så det nu virker upåklageligt! Suk!!! det er dyrt!

Jeg har et større pakke-gaver-ind-projekt foran mig, men alle gaverne er i hus, den sidste blev købt i formiddags. 1 af de hjemmelavede er næsten færdig, en anden er færdig, vasket og ligger til tørre, de andre er helt færdige og venter kun på gavepapiret.

Jeg er lidt spændt på, om de bryder sig om det, jeg har lavet, noget af det er en smule anderledes en hvad jeg plejer at lave.

Så i morgen udveksler jeg pakker med de 2 familier, jeg ikke er sammen med juleaften.

Jeg var lige i Føtex på vejen hjem fra byen, jeg skulle ikke have ret meget andet end lidt brød – men hold da helt op, hvor er der meget, der kunne friste!

Hjemmelavede julegaver

Færdig med 3 hjemmestrikkede julegaver!

Ingen billeder! Først efter, at de har fundet ejermændene. Men nu er der hæftet ender, og de er vasket og lagt til tørre på håndklæder, pænt formede og glattede.

Jeg var især nervøs for den ene, fordi den var strikket af noget garn, jeg ikke kender, så jeg vidste ikke, hvordan det ville blive, når det kom i vaskemaskinen (“håndvask” / 30 grader). Men jeg puttede det i en vaskepose, for at skåne, og så var jeg mega glad, da det viste sig at være helt fint og lækkert! Jeg synes generelt, at garnerne er mere lækre efter vask.

Så nu mangler jeg bare 2! Den ene er jeg ved at slutte af, den anden mangler noget endnu, men det er godt TV-strikketøj, så det bliver færdigt i aften.

Det er flere år siden, at jeg har lavet så mange hjemmelavede julegaver – og det er ikke, fordi det er billigere, det er faktisk ret dyrt! – men jeg har lyst til at lave den slags, og min familie kan for det meste godt lide det – ellers var det jo ikke umagen værd!

Memory Lane

Jeg har været på et hyggeligt besøg hos min tidligere nabo i Brædstrup i dag, det var mega hyggeligt – ork som munden går på os, ligesom “i gamle dage”, hvor vi, især efter at være blevet alene begge 2, ofte fik en lille snak og stort og småt.

I dag var det også alt muligt, der blev vendt, bekendte i Brædstrup, naboer, børn, børnebørn… ja, nu skal Jette for første gang være Mormor! og glæder sig!

Det var det, der var årsagen til mit besøg i dag, for Malene skal jo have det “Mary-svøb”, jeg har strikket til hendes baby, inden hun nedkommer, forhåbentlig inden jul!

Så nu ligger svøbet klar hos Malenes Mor og bliver hentet i morgen – så nu kan babyen godt komme!

 

Små fine juletræer i patchwork og strik

På Depotgårdens Tekstilværksted havde vi med kort varsel arrangeret en ekstra Temadag, hvor vi syede eller strikkede juletræer til f.eks. ophæng. Flere havde medbragt modeller og mønstre, og jeg havde lidt grønne julestoffer med fra “lager”!

Det var sjovt, og selv om vi ikke blev færdige med det hele, så kan vi fortsætte hjemme.

Strikke klub

Da jeg flyttede ind her for 5 år siden, hvor vi har et dejligt stort fælleshus , sagde mine børn: der går ikke lang tid, før du har startet en patchworkklub i det hus!

Det har nu ikke været aktuelt, og jeg er fint tilfreds med at sy patchwork på Depotgården.

Men i går mødtes nogle af beboerne for 2. gang til strikning i Fælleshuset. Der var nogle, der gerne ville lære at strikke strømper på lang rundpind, og det begyndte vi på for 14 dage siden, hvor vi var 5 stykker. Det gik rigtig godt, og i går var nogle af dem nået et pænt stykke. Tove havde strikket 2 strømper indtil hælen, den gik hun så i gang med i går. Og Else på 89 år, som har strikket tusindvis af strømper på 4 pinde, var tilstrækkelig stædig, så det var lykkedes hende med noget besvær at strikke en strømpe indtil hælen. Fra hælen er det jo som efter en helt alm. opskrift, bare med 2 løkker på wiren, og det kom hun så også videre med.

I går var vi 8 ! Ikke alle strikker strømper, men det bestemmer man jo selv! Det er i hvert fald meget hyggeligt!

Vi mødes igen på tirsdag!

Smukt sjal i smukt efterår.

Mary svøbet, som blev vasket og blokket i forgårs, er nu også fotograferet! Ude i det skønne efterårsvejr.

Det er strikket i  Merci fra Filcolana, som er et dejligt, blødt garn, en blanding af pimabomuld og merino.

Det har været lidt længe undervejs, især har yderblonden “trukket tænder ud”, men det vidste jeg jo godt, den ville.

Jeg glæder mig meget til, at Malene får svøbet til sin baby, som skal komme til december! Dejligt at være i god tid, og hun skal have det i tide til, at babyen kan blive svøbt og båret hjem i det (lidt kongelig må man godt have lov at være!)

Det er så dejligt, at der stadig er blomster i haven, og i dag fik jeg lige en overraskelse, da jeg så den Passionsblomst, som jeg fik i Mors dags gave, med 3 flotte blomster!

“Mary-svøb” færdigt!

Det er altid med en smule bæven, at jeg lægger et stykke færdigt strik i vaskemaskinen! Men jeg har heldigvis lært, at jeg kan stole på de programmer, den har. Håndstrikket uld bliver vasket på “håndvask” og 30 gr. med et uldvask middel, og så får det en ekstra centrifugering.

Her før vask.

Her efter vask, bredt ud på håndklæder på havebordet – men det var ikke stort nok, og jeg kunne ikke sætte knappenålene ordentligt fast, da jeg spændte ud…

..så det blev sengen og sengetæppet + Sørens store, gamle badehåndklæder, der blev underlag (jeg håber, det er tørt til i aften?).

Jeg sætter knappenåle i hver eneste lille spids! Det er mange, skal jeg hilse og sige. Og det har været en lang, sej omgang at strikke den yderbort med alle spidserne. For hver eneste maske på inderborten = det brede blondemønster strikkes der 2 pinde hulmønster vinkelret på svøbet – jeg har ikke talt dem, men det er godt nok mange.

Det er det 5. af slagsen, jeg har strikket. De seneste 4 er strikket rundt omkring midterfirkanten, i stedet for at strikke de 4 sider hver for sig og sy dem sammen. Jeg er ikke helt tilfreds med det hjørne, hvor jeg har vendt for hver omgang. Det er blevet lidt for løst, og jeg tror, det skyldes, at garnet til dette svøb er en blanding af bomuld og uld, det er ikke så elastisk som uld alene. Men jeg kan nok stramme det lidt, når det bliver tørt, så det kommer til at ligne de 3 andre hjørner.

Så nu kan det snart blive afleveret til den vordende mor, min gamle naboes datter, som jeg har kendt, fra hun blev født. Meget hyggeligt!

Strikkefestivalen i Svendborg

Jeg glemte jo mit kamera, da jeg drog af sted på Webstrikkernes festival forrige weekend.

Men Lene Sophie lovede at tage en stak billeder og sende dem til mig.

Så nu kan jeg vise dejlige billeder fra Svendborg Vandrerhjem:

Sådan startede vi fredag eftermiddag, med kaffe og kage, strik og snak i nogle dejlige lokaler, som var stillet til vores rådighed.

Og vi strikkede – og strikkede!

Vi havde flere lokaler at råde over, nogle med bløde møbler, og nogle med borde/stole, det hele på forskellige etager, så først skulle vi lige finde ud af, hvor det hele var, og så var det op og ned ad trapper!

Fredag aften havde vi “Show & Tell”, hvor de, der havde lyst, viste deres strikprojekter frem – det er altid vellykket!

Anita fremviste udover sin trøje og sit sjal, herover, også indholdet af sin røde kuffert, som hun trak rundt med = 7 flotte tæpper, strikket i dominostrik:

Her er flere flotte strikkemodeller:

Det lille sjal her har Lotte strikket i grønlandsk moskusuld garn med en fin knipæing, som hun har kniplet efter grønlandsk opskrift. Den bliver brugt til pynt på kvindedragtens kamikker.

Fredag aften bød også på pakkespil med strikkerelaterede pakker!

Det var rigtig sjovt!

Forplejningen, som var buffet morgen frokost, aften + kaffe, kage og frugt, var fantastisk!

Og indimellem strikkede vi bare rundt om i huset. Nogle var også på forskellige udflugter.

Lørdag aften havde vi et spændende foredrag om “Strik historien” – et social/økonomisk projekt med strikkemodeller, der har taget mønstre fra flere historiske steder mm. Der var mulighed for køb af mønstre og kits.