Hyggesokker

Projekt Hyggesokker, som går ud på at strikke sokker til børn på Julemærkehjemmet Fjordmark, får og afleverer heldigvis stadig dejlige hjemmestrikkede sokker.

På lørdag kommer forstander Vibeke Sørensen til vores Tæppetante-træf i Hejnsvig, og så får hun en lille kasse sokker med hjem.

De sidste, jeg har modtaget er:

12 par sokker fra Britta Rasmussen, Jyderup

Sokker fra Inga Olsen, Aalborg

16 par sokker fra Jytte Rasmussen, Værløse

Som tidligere har jeg trukket lod blandt de strikkere, der har afleveret sokker fra 1.3. – 1.6.2018, og vinderen er Inga Olsen, Aalborg, som får denne præmie med posten:

Der er strikketøj – og der er strikketøj!

Færdig med min “Ingen Dikkedarer” nr. 4. Opskrift fra Petite Knit.

Strikket med egne variationer – nemlig med retstrikkede kanter og raglan udtagninger med “slå-om”. Ærmerne er kortere, og garnet er Rowans softyak dk, en meget, meget lækker blanding af bomuld og yak-uld, kun 1 tråd, da den er kraftigere end de tynde uldgarner. Super dejlig at bære!

Og så var jeg startet på en anden sommer cardigan, fra Geilsk, riller i tynd uld, og den skal også nok blive dejlig – men så blev jeg distraheret! Af en cardigan, jeg så på Facebook, som jeg selv havde på to-do-listen, med smalle striber, fra bogen “Mange Masker”. Den er strikket i glatstrikning med striber, og jeg havde købt noget alternativt garn Silkwool i pastelfarver. Men den, der distraherede mig, er strikket i retstrikning! Det kunne jeg ikke stå for, så det måtte prøves – og HU HEJ hvor det går:

Strømper strikke på rundpind!

Det var rigtig sjovt at lære fra sig på en temadag på Depotgården i dag:

Både medlemmer og dagsgæster mødte op i eftermiddag for at lære at strikke strømper på en lang rundpind efter metoden “Magic loop”.

Enkelte havde aldrig prøvet at strikke en strømpe før, men ville meget gerne lære det – bare ikke på strømpepinde. Så de var rigtig spændte på, hvad det gik ud på.

Indrømmet – der blev fumlet meget i starten, men alle fattede det og kom godt i gang!

Så langt kom de 3 af dem, som strikkede med ens garn, men ikke samme strikkefasthed eller hurtighed!

Nu er det så spændende, om de kan huske det, når de kommer hjem, og om strømperne bliver færdige!

Det var meget hyggeligt!

 

Og vinderen er:

I Projekt Hyggesokker har jeg i dag trukket lod om en flot garnpræmie fra MARKNO DESIGN.

Vinderen er Britta Rasmussen, Jyderup, som får garnet sendt direkte fra MARKNO.

Siden 1. oktober 2017 har jeg modtaget 141 par lækre sokker til børnene på Julemærkehjemmet Fjordmark i Kollund. Hvert par sokker = et lod i lodtrækningen, som jeg foretager via RANDOM.ORG.

Det er fantastisk, at forskellige strikkedamer rundt om i DK hele året rundt sidder og strikke sokker til børnene! Jeg er bare den heldige mellemmand!

Ih hvor dejligt: Christina strikker igen!

Har haft hyggeligt besøg i aften! Christina ringede og spurgte, om jeg var hjemme, for hun ville gerne i gang med at strikke igen!

Da hun var 6 år, lærte jeg hende at strikke, og hun var meget ivrig og blev også meget dygtig!

Sådan fandt jeg hende om morgenen, når jeg stod op ! I fuld gang med det spændende strikketøj = en vest til hende selv! Hun strikkede den i en efterårsferie, da hun var 7 år!

Jeg har selv strikket den !

Se bare, hvor flot den blev!

Desværre mistede hun interessen, måske fordi jeg var for langt væk på det tidspunkt, og måske fordi hendes mor ikke strikker 😉

Men nu har hun lyst igen, og da hun har et par veninder, der strikker, har hun prøvet, om hun kunne huske det, og det lå straks i hænderne!

Og jeg vil selvfølgelig gerne hjælpe hende! Så vi har fundet ud af, hvad hun gerne vil strikke = et stort halstørklæde, der skal være rødt! Så vi gennemgik lige hylderne med Farmors garn og fandt noget rigtig lækkert håndfarvet merino og en god rundpind, ikke noget med gamle grå jumberpinde her! Det skal jo være i orden!

Og det gik over al forventning! Jeg regnede ud, hvor mange masker, der skulle til, og slog op for hende, og så var hun i gang:

Jeg spåede, da hun var 7 år, at hun ville blive strikker! Det står jeg ved, og hun har det i generne! Min Mor var en dygtig strikker, både jeg og min datter strikker meget, og nu næste generation, hvor er det dejligt. Vi er enige om, at det hygger vi os med! – Sammen!

 

 

 

Pindene gløder!

Ja, pindene gløder på den “Ingen Dikkedarer”-trøje, jeg gerne skal have færdig til julegave! Jeg tror på det, jeg er halvvejs med ærme nr 2, og der er jo så godt som ingen montering. Men den skulle gerne vaskes inden aflevering.

Det går nok.

Men jeg strikker også hele tiden! Jeg fik dog købt den allersidste julegave i dag, og efter at jeg havde kørt min nabo til toget, så hun kunne komme på juleferie, uden at hendes bil skulle stå på en P-plads, fik jeg også købt ind til den lille julefrokost, jeg har inviteret nogle familiemedlemmer til 2. juledag. Hvordan kan det nu være, at selv om det kun skal være en “lille” julefrokost, så skal der altså være “det hele”, ellers er det ikke rigtigt! Sild og kål med tilbehør, lidt fisk, en hjemmelavet leverpostej og lidt mere – hm! Vi kan jo ikke spise det hele.

Pakkeleg på Facebook

Der er mange forskellige måder at lege pakkeleg på her op til jul.

I en gruppe på Facebook, der handler om patchwork, leger vi en leg, hvor alle de tilmeldte får navn og adresse på deres “nisseven”, som de sender en pakke til med forskelligt patchwork relateret. Jeg har vist den pakke, jeg sendte i sidste uge, den har modtageren nu kvitteret for med et billede på pruppens album, og her er, hvad jeg sendte til hende:

Forskellige nåle, nålehylster, målebånd, en fin æske med indhold af sy-grej, en nålepude, jeg har hæklet + lidt snolder!

Jeg har lavet lignende nålepuder for år tilbage, de kan blive meget søde.

Jeg har jo også fået en pakke af min nisseven, som jeg viste HER:

1. julegave købt: Ingen Dikkedarer til Christina

Christina synes vældig godt om “Ingen Dikkedarer”-trøjen, og det synes jeg ville være en dejlig julegave-idé, for hun har ellers nærmest gået i sort i flere år!

Hun skal selvfølgelig selv godkende idéen og selv bestemme farven, så vi drog til Middelfart i formiddags og besøgte “Garniture”, som er en lækker garnbutik, hvor der var flere garnmærker og -farver at vælge imellem.

Det blev en skøn rød – ikke postkasserød eller mørkerød, men rød med et varmt lidt orange/pink skær. Anina uld og Tilia silk mohair. Den vil blive meget flot til mit mørkhårede knap 17-årige barnebarn.

Og jeg er lykkelig for, at jeg må strikke den til hende! Jeg har ikke lovet den færdig til jul, men jeg kan jo forsøge.

Ingen Dikkedarer

Skøn trøje, lækker at strikke – modellen kan man diskutere! Men jeg er glad for min første “Ingen Dikkedarer”, design Petit Knit, garn: Arwetta + Tilia Mohair fra Filcolana.

Eneste minus: alt for meget garn til overs (købt efter opskriften), og det er lidt ærgerligt, når det er dyrt garn..