Strikke baglæns!

Nu gik det ellers rigtig godt! Jeg kunne skimte færdiggørelsen af min “Vivi” / design Hanne Falkenberg, som jeg bliver mere og mere forelsket i –

..og så havde jeg tabt en maske, så jeg har trevlet 7 cm op på ærme nr 2 – ØV!

Garnet er ikke godt at samle masker op i, idet det er et delt garn, og det var for langt nede.

Så det var bare at tage en rask beslutning!

Men i går, da jeg nåede så langt, at det første ærme var strikket, kunne jeg for første gang prøve blusen, og den passer!

Mange af HF’s trøjer kan man ikke prøve undervejs, fordi de er strikket på finurlige måder, og det gælder også denne. Men man får jo blod på tanden, når man kan se, at den passer, så jeg klør på!

Webstrikkernes festival 2017

Vandrerhjemmet i Silkeborg var en hyggelig ramme om festivitas’en, da 40 Webstrikkere fra hele landet mødtes i weekenden til strik-strik-strik – hyggelig snak, sjov og skøn mad!

Der blev strikket i alle store og små stunder i de forskellige opholdsrum:

Der var også underholdende indslag:

Pakkeleg med strik-relaterede gavepakker..

Et nyt indslag i år – på opfordring – var “Show & Tell”, hvor nogle havde medbragt strikkede projekter..

  ..som de fortalte om – det kunne være problemer med det rigtige garn.. strikketiden – eller hvad projektet udviklede sig til:

f.eks. en slipover, der blev til et kæmpesjal!

Og flotte trøjer!

Der blev handlet indbyrdes med “overskudsgarn”

Og der flere garnbutikker i Silkeborg og omegn blev besøgt:

Katrinelund i Vinding, hvor ikke så mange havde været før..

..og Geilsk lager i Silkeborg..

Med dejlig “butikshund”, der meget gerne lod sig klappe og kæle for:

Måltiderne var et kapitel helt for sig selv – hold da helt op, hvor lækker mad, vi fik til alle måltider:

Heldigvis var det dejligt solskin både fredag og søndag, så vi glemte regnen lørdag og nåede lige lidt ekstra strik i de dejlige omgivelser – ude…

..eller inde:

..hvor der blev klappet, da Marianne blev færdig med det sidste ærme på sin utroligt flotte frakke i dobbeltstrik:

Nu mangler hun kun halskanten..

Sikke en finale!

Tak for hygge og samvær, sjov og spas, også til mine 3 sovekammerater, som delte snorken på køjeværelset!

Web-strikkefestival 2017 – jeg glæder mig!

Jeg er i fuld gang med at forberede mig til årets store begivenhed i Webstrikkerne – denne gang på Silkeborg Vandrerhjem fra i morgen eftermiddag og til søndag eftermiddag, hvor vi bare skal strikke, strikke, se strikketøj, besøge strikkebutikker, høre foredrag med en dygtig strikker – og så lige spise forhåbentlig lækker mad og snakke! Måske sove lidt?

Jeg har denne gang sagt ja til at dele værelse med 3 andre strikkere (mon de ved, hvad de går ind til?), de er selv ude om det!

Jeg pakker: små pakker med strik-relateret indhold til pakke-spil + læderbægre – strikkede trøjer til strik-mannequin-modeshow! – mit strikketøj – kamera – computer – og alm. weekend-bagage.

Jeg skal ikke sælge garn af mit overskud i år, men måske købe?

Og så får jeg heldigvis selskab det meste af vejen af en anden strikker, som har kørt med mig før, og hun tør godt !

Jeg glæder mig!

Nu er det spændende!

Jeg tror, det er lykkedes! I hvert fald er “Bolette” nu i den længde, jeg ønsker – det spændende venter jeg på, mens “Bolette” skvulper i vaskemaskinen på “håndvask” programmet.

Holder størrelsen?

Men det var da et tålmodighedsarbejde at sy den sammen med maskesting hele vejen rundt. Jeg tror nok, man helst skal blive ved sådan et arbejde, for at holde rytmen – på den anden side, var det enormt hyggeligt, at Christian kom forbi for at skille min parasol ad og sætte den i Fælleshusets kælder. Så får vi altid en dejlig snak, jeg skal jo også høre, hvordan det går, nu hvor han bor i Viborg på skolehjem og læser skiftevis med forskellige praktikker. Han skal nu til at søge praktikplads for uddannelsen, og det er han usikker på, hvordan han skal gribe det an. Men så er det godt (håber jeg), at den gamle Farmor har en idé til, hvem der kan råde ham. Jeg krydser fingre!

Lang vej rundt med maskesting

Det skal nok blive godt – og sådan en regnsvejrsdag er perfekt til “nusse-arbejde”.

Jeg besluttede for nogle dage siden at trække en tråd og strikke min “Bolette” længere.

Det har jeg gjort – og nu skal den sys sammen igen-

– med maskesting. Det går stille og roligt, og jeg tror ikke, det bliver synligt.

Til gengæld tror jeg, det bliver rigtig godt med de ekstra cm. (Farveforskellen skyldes kameraet, det kan godt drille, det er øverste billede, der kommer nærmest virkeligheden.)

Barselgaver

Da jeg besøgte Café Christians i går, fik jeg også lov at møde Xenia, hvis Mor Esther leder Café Christians. Jeg har strikket et “Marysvøb” for Esther, som skal være Mormor for første gang, når Xenia i løbet af få dage nedkommer med en lille dreng. Xenia var inviteret med denne dag, så hun kunne få svøbet, så det er klar til brug!

“Marysvøbet” var et meget stort ønske hos Xenia, men Esther mente ikke, hun kunne strikke det. Da jeg bestilte garnet til det, var jeg så heldig, at det var på tilbud hos MARKNO, så jeg fik 10 nøgler for mindre end normalprisen på de 8 nøgler, jeg skulle bruge. Det kan vist godt ses, hvor glad både den vordende Mor og Mormor var!

De sidste 2 nøgler har jeg brugt til at strikke en lille “MINI”-trøje + en djævlehue, som jeg havde med.

Overspringshandlinger!

Uh hvor er det træls! Jeg vil så gerne sy og har 2 dejlige projekter på bordet til maskinsyning og 1 til håndsyning. Det sidste skifter jeg med i forhold til strikning, men de 2 første er lidt vigtige, fordi jeg har deadline på dem!

Og hvordan kan det så være, at jeg ikke kan “tage mig sammen” og sætte mig til maskinen? Eller ikke kan koncentrere mig?

Jeg har rekord mange overspringshandlinger i løbet af dagen! Telefonsamtaler, vande blomster, strikke, kæle med Diki, drikke kaffe….. ikke mindst pc’en?

Jeg har da fået det ud af det, at jeg er blevet færdig med min “LIDO”-trøje – den er vasket, tog meget lang tid om at tørre, fordi garnet er bomuld og hør. Jeg har også strikket de 2 snører, der bruges som lukketøj, de skal bare lige sys i, det tager 2 minutter, og så skal den studset lidt for hæftetrådenes ender. Den er blevet rigtig, rigtig god!

NU. tilbage til symaskinen!