Overspringshandlinger!

Uh hvor er det træls! Jeg vil så gerne sy og har 2 dejlige projekter på bordet til maskinsyning og 1 til håndsyning. Det sidste skifter jeg med i forhold til strikning, men de 2 første er lidt vigtige, fordi jeg har deadline på dem!

Og hvordan kan det så være, at jeg ikke kan “tage mig sammen” og sætte mig til maskinen? Eller ikke kan koncentrere mig?

Jeg har rekord mange overspringshandlinger i løbet af dagen! Telefonsamtaler, vande blomster, strikke, kæle med Diki, drikke kaffe….. ikke mindst pc’en?

Jeg har da fået det ud af det, at jeg er blevet færdig med min “LIDO”-trøje – den er vasket, tog meget lang tid om at tørre, fordi garnet er bomuld og hør. Jeg har også strikket de 2 snører, der bruges som lukketøj, de skal bare lige sys i, det tager 2 minutter, og så skal den studset lidt for hæftetrådenes ender. Den er blevet rigtig, rigtig god!

NU. tilbage til symaskinen!

Min “LIDO” skrider frem

Ih jeg er så glad, fordi jeg fik 2 ekstra nøgler, så jeg kan strikke “LIDO” (Hanne Falkenberg) større!

Det er en fornøjelse. Se her før og nu, så kan man godt se, at jeg har trevlet skødet op og strikket overdelen et godt stykke længere, strikket biserne med samme garn som overdelen, og derefter har jeg skiftet til det ekstra garn, som jeg fik i Garniture (garn-butik i Middelfart), og strikker nu skødet med de 2 nye nøgler. Jeg kan ikke se forskel, og hvis der skulle være en lille forskel i indfarvningen, vil man ikke lægge mærke til det på denne måde.

Den alt for korte model.

Ny udgave, længere liv og nu nyt skød med 2 ekstra nøgler.

Jeg har prøvet den, og det kommer til at passe med længden, for jeg har først lige taget hul på det første af de 2 nøgler. Jeg tror, den bliver god til mig!

Hvor heldig kan man være?

Sikke en service hos garnforretningen Garniture i Middelfart!

Jeg har strikke Hanne Falkenbergs LIDO, som har ligget 1-2 år, fordi den var alt for lille, selv om der i opskriften står, at der er garn nok til største str. Det ER største str., jeg har strikket, men der var ikke mere garn, og jeg vidste ikke, hvad jeg skulle stille op med den. Kittet var købt hos Garniture, men det er jo flere år siden, så…

Jeg havde planlagt en anden Hanne Falkeberg model, jeg vil strikke, og så tog jeg den ufuldendte LIDO med derover for at få et godt råd om, hvad jeg kunne bruge garnet til, hvis jeg trevlede den op.

Indehaveren tilbød mig at kigge efter, om hun havde nogle restnøgler af samme garn, men kunne ikke garantere, at det var samme indfarvning så længe efter! Jeg troede slet ikke, man kunne købe ekstra nøgler til et kit, men det var rester fra modeller, de selv havde strikket op el.a.

Og tænk! så var der 2 nøgler, og så vidt vi begge skønnede, var det nøjagtig farven – også i dagslys! Og jeg fik dem bare! Sikke da en service!

Jeg fik også hjælp til, hvordan jeg kunne gøre den større: trevle nederste del, “skøddet” op, bruge det til at strikke øverste del større og bruge de nye nøgler til et nyt “skød”. Så ses en evt. lille farveforskel ikke. Det lyder ikke uoverkommeligt, så det glæder jeg mig faktisk til at gøre!

Sådan en butik bliver man bare glad for at handle i!

Jeg fik også købt det planlagte kit, som jeg har kigget ud på Hanne Falkenbergs hjemmeside. Jeg ville gerne se farverne IRL, og jeg valgte dette:

Det er meget lækkert garn, iøvrigt det samme som LIDO-modellen, bomuld og hør, og jeg er ret pjattet med modellen. Den kan strikkes i både 2 og 3 farver, jeg valgte de 2, som ses her. Det er altid sjovt at strikke HF’s modeller.

Ferien sidder stadig i mig!

Jeg kan ikke komme i omdrejninger – alt foregår i slow motion, føler jeg i hvert fald, jeg er træt, og jeg får kun lavet lidt! Men i dag fik jeg da strøget mit nyvaskede ferietøj – hvornår får jeg mon brug for det igen?

Jeg fik ikke syet ret meget på ferien – og kun om aftenen sent. Men jeg fik strikket ærmerne til min nyeste sommerbluse, Bolette fra Karen Noe.

Den har jeg haft som sommerferie strikketøj én gang før, i 2012 på Madeira, og den blev så lækker, men desværre har jeg nok vasket den for varmt, for den er filtet en lille smule og er blevet lidt for kort.

Nu prøver jeg så igen i en mørk rosa farve og et andet garn, Karen Noes Rustic nature, silke og bomuld. Det passer lige til at slappe af med!

Altså – jeg mangler jo ikke, men…

…dette var jeg nødt til at prøve:

Upcycled Wool fra Garnudsalg.dk – lige hentet i GLS-udleveringssted, hurtig levering! Jeg syntes, det var så spændende, at jeg var nødt til at prøve.

Det er virkelig super lækkert! Og netop den spændende struktur, som Kenneth beskriver. Og prisen!!! 19 kr for 50 gram! http://www.garnudsalg.dk/shop/blackhill-eleve-304c1.html

Jeg tror også, jeg ved, hvad der skal strikkes af det: en god og praktisk vinterbluse = Bluse med sjalskrave fra bogen “Mange masker”, den har jeg kigget på mange gange. Og jeg har for mange, mange år siden haft en i samme stil, som jeg sled op!

Jeg var meget spændt på, hvordan det garn var, men det er rigtig “ae-garn”, blødt som smør! Og så er det en meget flot farve: meget mørk augergine med små spots!

Projekt Hyggesokker – vinder juni 2017

Projekt Hyggesokker, som strikker sokker til børn på Julemærkehjemmet Fjordmark, har 3 gange om året en lodtrækning om en lille strikkerelateret præmie. Strikkerne har 1 lod for hvert par sokker, de har sendt til mig siden sidste lodtrækning. Lodtrækningerne foregår ca. 1. marts, 1. juni og 1. oktober.

Siden 1. marts har jeg modtaget 68 par sokker:

12 par sokker, strikket af Britta Rasmussen, Jyderup

6 par sokker, strikket af Inga Olsen, Aalborg (+ et par babysokker)

38 par sokker strikket af strikkedamerne på Kildevældet i Hornsyld

12 par sokker strikket af Kirsten Andersen, Gelsted

Denne gang er der 68 pr sokker – og vinderen, som bliver trukket på Random.org. er  Britta Rasmussen, Jyderup, som har strikket 12 par sokker denne gang.

Til lykke Britta!

Præmien er denne gang 3 nøgler meget lækkert kvalitets strømpegarn! De kommer med posten.

 

Så langt – så godt

Det tager tid, men det er et dejligt strikketøj – “Mary-svøbet” / “Det hele kongerige”, eller som det hedder oprindeligt. Hap-shawl.

Men hvordan kan det være, at yderblonden er så svær at memorere? Jeg ved det fra de andre gange, og fra mange andre, som skriver om det på Facebook. Da jeg klagede min nød første gang, fik jeg fra Lotte et diagram, hun har lavet, og det hjælper mig enormt. Men alligevel var jeg 1/3 henne på den første side af yderborten, før jeg ikke behøvede at skæve til diagrammet (som stadig ligger indenfor rækkevidde ;.) ).

Dejligt at gøre nogen glade!

Der er sommetider nogen, der spørger mig, om jeg dog kan bruge alt det, jeg strikker?

Og nej, det kan jeg jo ikke – og så er det, at jeg måske kan glæde nogen eller sælge det. Det er lykkedes mig at sælge nogle trøjer, som jeg ikke synes passer mig, men ellers er rigtig dejlige! Og hvis køberen er glad for at købe en hjemmestrikket trøje i lækkert garn, er begge glade.

Men jeg forærer også af og til ting væk, som er i overskud og ikke bliver brugt. Jeg forærede for 3 år siden en dejlig cardigan i vendestrik til min nabo, som er en større str. end mig, og den er bare så flot til hende, og jeg bliver glad, hver gang, jeg ser hende i den.

I dag satsede jeg! Vi havde vores lille banko-spil i Fælleshuset, hvor vi som regel er 8-9 kvindelige pensionister, der hygger os og spiller om pakker, vi selv har med, og så drikker kaffe og spiser hjemmebag bagefter.

I dag indeholdt min pakke et dejligt mohair-sjal, som jeg har strikket for flere år siden, men ikke bruger. Det var et sats, for jeg vidste jo ikke, hvem, der ville vinde det!

Men det var den helt rigtige, der vandt det, både mht farver og str. Og alle syntes, det var så lækkert og kønt til hende. Og så er jeg jo glad! Det var hun også.