Ih hvor dejligt: Christina strikker igen!

Har haft hyggeligt besøg i aften! Christina ringede og spurgte, om jeg var hjemme, for hun ville gerne i gang med at strikke igen!

Da hun var 6 år, lærte jeg hende at strikke, og hun var meget ivrig og blev også meget dygtig!

Sådan fandt jeg hende om morgenen, når jeg stod op ! I fuld gang med det spændende strikketøj = en vest til hende selv! Hun strikkede den i en efterårsferie, da hun var 7 år!

Jeg har selv strikket den !

Se bare, hvor flot den blev!

Desværre mistede hun interessen, måske fordi jeg var for langt væk på det tidspunkt, og måske fordi hendes mor ikke strikker 😉

Men nu har hun lyst igen, og da hun har et par veninder, der strikker, har hun prøvet, om hun kunne huske det, og det lå straks i hænderne!

Og jeg vil selvfølgelig gerne hjælpe hende! Så vi har fundet ud af, hvad hun gerne vil strikke = et stort halstørklæde, der skal være rødt! Så vi gennemgik lige hylderne med Farmors garn og fandt noget rigtig lækkert håndfarvet merino og en god rundpind, ikke noget med gamle grå jumberpinde her! Det skal jo være i orden!

Og det gik over al forventning! Jeg regnede ud, hvor mange masker, der skulle til, og slog op for hende, og så var hun i gang:

Jeg spåede, da hun var 7 år, at hun ville blive strikker! Det står jeg ved, og hun har det i generne! Min Mor var en dygtig strikker, både jeg og min datter strikker meget, og nu næste generation, hvor er det dejligt. Vi er enige om, at det hygger vi os med! – Sammen!

 

 

 

Pindene gløder!

Ja, pindene gløder på den “Ingen Dikkedarer”-trøje, jeg gerne skal have færdig til julegave! Jeg tror på det, jeg er halvvejs med ærme nr 2, og der er jo så godt som ingen montering. Men den skulle gerne vaskes inden aflevering.

Det går nok.

Men jeg strikker også hele tiden! Jeg fik dog købt den allersidste julegave i dag, og efter at jeg havde kørt min nabo til toget, så hun kunne komme på juleferie, uden at hendes bil skulle stå på en P-plads, fik jeg også købt ind til den lille julefrokost, jeg har inviteret nogle familiemedlemmer til 2. juledag. Hvordan kan det nu være, at selv om det kun skal være en “lille” julefrokost, så skal der altså være “det hele”, ellers er det ikke rigtigt! Sild og kål med tilbehør, lidt fisk, en hjemmelavet leverpostej og lidt mere – hm! Vi kan jo ikke spise det hele.

Pakkeleg på Facebook

Der er mange forskellige måder at lege pakkeleg på her op til jul.

I en gruppe på Facebook, der handler om patchwork, leger vi en leg, hvor alle de tilmeldte får navn og adresse på deres “nisseven”, som de sender en pakke til med forskelligt patchwork relateret. Jeg har vist den pakke, jeg sendte i sidste uge, den har modtageren nu kvitteret for med et billede på pruppens album, og her er, hvad jeg sendte til hende:

Forskellige nåle, nålehylster, målebånd, en fin æske med indhold af sy-grej, en nålepude, jeg har hæklet + lidt snolder!

Jeg har lavet lignende nålepuder for år tilbage, de kan blive meget søde.

Jeg har jo også fået en pakke af min nisseven, som jeg viste HER:

1. julegave købt: Ingen Dikkedarer til Christina

Christina synes vældig godt om “Ingen Dikkedarer”-trøjen, og det synes jeg ville være en dejlig julegave-idé, for hun har ellers nærmest gået i sort i flere år!

Hun skal selvfølgelig selv godkende idéen og selv bestemme farven, så vi drog til Middelfart i formiddags og besøgte “Garniture”, som er en lækker garnbutik, hvor der var flere garnmærker og -farver at vælge imellem.

Det blev en skøn rød – ikke postkasserød eller mørkerød, men rød med et varmt lidt orange/pink skær. Anina uld og Tilia silk mohair. Den vil blive meget flot til mit mørkhårede knap 17-årige barnebarn.

Og jeg er lykkelig for, at jeg må strikke den til hende! Jeg har ikke lovet den færdig til jul, men jeg kan jo forsøge.

Ingen Dikkedarer

Skøn trøje, lækker at strikke – modellen kan man diskutere! Men jeg er glad for min første “Ingen Dikkedarer”, design Petit Knit, garn: Arwetta + Tilia Mohair fra Filcolana.

Eneste minus: alt for meget garn til overs (købt efter opskriften), og det er lidt ærgerligt, når det er dyrt garn..

28 ngl. Organic Merino i 28 farver..

…er allerede arriveret, bragt til døren af GLS.

Så smukt og lækkert – og se nu den lille linselus, som snuser til indholdet af pakken nederst til venstre! Han oplever af og til, at der er en godbid lagt i, når jeg modtager pakker med patchwork, så han må hellere lige tjekke;-)

Der er 50 gram i hvert af de 28 nøgler, så jeg skal tænke grundigt over, hvordan jeg skal udnytte farverne bedst muligt. Men jeg elsker jo at lege med farver, så den roterer allerede! Jeg har flere idéer.

Kreative dage – Depotgården

I går var jeg på egen hånd på Kreative Dage i Messe C, i dag er jeg på Depotgårdens stand i eftermiddag, og jeg er lige ved at gøre noget arbejde klar, som jeg kan vise.

I går spurgte Connie fra Kerteminde, om hun måtte fotografere mit udstillede tæppe, og om jeg ville være med på billedet?

Det ville jeg selvfølgelig gerne ;-). Så kan jeg også vise min helt nye Hanne Falkenberg bluse “Vivi” frem! Den er simpelthen super dejlig at have på.

Strikke baglæns!

Nu gik det ellers rigtig godt! Jeg kunne skimte færdiggørelsen af min “Vivi” / design Hanne Falkenberg, som jeg bliver mere og mere forelsket i –

..og så havde jeg tabt en maske, så jeg har trevlet 7 cm op på ærme nr 2 – ØV!

Garnet er ikke godt at samle masker op i, idet det er et delt garn, og det var for langt nede.

Så det var bare at tage en rask beslutning!

Men i går, da jeg nåede så langt, at det første ærme var strikket, kunne jeg for første gang prøve blusen, og den passer!

Mange af HF’s trøjer kan man ikke prøve undervejs, fordi de er strikket på finurlige måder, og det gælder også denne. Men man får jo blod på tanden, når man kan se, at den passer, så jeg klør på!