Jeg kan også strikke “Hanne Falkenberg”

Denne Hanne Falkenberg model “Pyramide” er meget nem at strikke i eget farvevalg, og jeg elsker jo at lege med farver.

Nu er den færdig, vasket, tørret og taget i brug. Og den er meget let og lækker.

Strikket i tynd shetlandsuld, sort + en masse små nøgler i forskellige farver, som jeg har fra forskelllige garnbutikker som prøver eller “garnblomst”.

Jeg vil slet ikke afvise, at jeg kommer til at strikke Pyramide igen i andre farvesammensætninger!

Fra Rie til Hanne – fra Hanne til Rie – fra Rie til Hanne…

…forvirret? En dejlig Hanne Falkenberg cardigan “La Strada” har vandret omkring, men er nu i havn!

Anne-Marie – “Rie” – gav mig for nogen tid siden en strikket, ikke monteret, cardigan “La Strada”, design Hanne Falkenberg, som var for stor til mig. Jeg fik Anne-Maries accept til at give den til (Anne-Ma)Rie, som jeg syr/strikker sammen med på Depotgården.

Men ak! Da Rie havde monteret trøjen, viste det sig, at hun ikke fyldte den ud – den var også for stor til hende!

Rie spurgte mig, hvad jeg syntes om at give den til Hanne, som var blevet helt vild i varmen, da hun så Rie prøve den. Hanne er også medlem på Depotgården, hvor hun er en dygtig ikon-maler, men ofte besøger os i Tekstilværkstedet med sit gode humør.

Det var jeg selvfølgelig helt med på, og i dag overraskede vi hende! Kom lige med herind og tag din frakke og trøje af! Øh ja, Hanne adlød! Og da hun så trøjen blive halet op af posen, råbte hun: Har du den til salg?

Nej, det er en gave – til dig!

Hold da op, hvor blev hun glad – jeg er sikker på, at hun gerne havde købt den, men det har jo hele vejen igennem været en gave! (En dyr gave godt nok!)

Og helt, som hun selv havde set den dag, var den helt rigtig til hende – lige hendes farver! Og hun fyldte den ud, så selv om ærmerne er lidt for lange (det er der råd for), så jublede hun og måtte jo gå mannequin for alle de andre på Tekstilværkstedet (vi var mange i dag).

Altså hvor er det dejligt at kunne gøre nogen så glad! Vi fik både kys og kram i massevis! Skøn oplevelse!

Jeg elsker farver!

Min “Pyramide”, design Hanne Falkenberg, strikket i shetlandsuld, delvis rester, i eget valg af farver, blev færdig i går aftes, er nu “håndvasket i maskinen” og ligger til tørre.

Til morgenmaden og -avisen blev “Sweater i Dip Dye” startet op.

Projekt Hyggesokker lodtrækning

Projekt Hyggesokker – lodtrækning 1. marts 2017.

Der trækkes lod mellem de flittige strømpestrikkere, der har strikket ialt 104 par sokker til børnene på Julemærkehjemmet Fjordmark i Kollund siden sidste lodtrækning 1. oktober 2016.

Præmien er denne gang 2 x 100 gram Opal i selvmønstrende strømpegarn

og 4 x 50 gram Patons SWS, som er velegnet til huer eller vanter.

Og vinderen er: Jytte Rasmussen, Værløse. Til lykke! Præmien kommer med posten.

 

Næsten-færdige produkter i Tekstilværkstedet

For nogen tid siden fik jeg en flot Hanne Falkenberg model La Strada af Anne-Marie, som ikke kunne passe den, men den var desværre også for stor til mig. Så jeg fik lov at finde en anden, der kunne bruge den, og det blev en anden Anne-Marie, kaldet Rie, som også deltager i strik og patchwork i Tekstilværkstedet på Depotgården. Rie strikker selv, men langsomt, da hun har gigt i hænderne, så det var lige sagen at få en næsten færdig, meget flot cardigan forærende. Hun har selv monteret den og strikket kanter på, og i dag blev hun færdig. Den mangler en omgang blid vask, men den skulle fotograferes alligevel – og hvor den passer og klæder Rie, som er en høj pige!

Vibeke quiltede i dag sit utroligt flotte sengetæppe,

Det var hendes hendes første quiltning på long-arm-maskinen, med god hjælp fra Ruth og Laila.

Det er et stort sengetæppe i fantastiske farver..

 

Og Laila mangler nu kun lukkekant på dette dejlige puttetæppe til et barn på julemærkehjem.

Farver og farveforløb

Jeg er ved at strikke en “Pyramide” af Hanne Falkenberg – eller det er sådan set ikke rigtig, for det er ikke hendes garn og ikke hendes design af farver, kun selve opskriften.

Jeg havde en idé om livlige striber i regnbuefarver og strikkede bare løs i shetlandsuld i forskellige farver – lidt vildt!

Jeg er færdig med for- og bagstykke og skal til at strikke ærmerne, så jeg prøvede mig lidt frem med nogle forskellige nøgler garn.

Men ved et tilfælde havde jeg flyttet på selve strikketøjet i forhold til garnnøglerne – og så så det helt anderledes ud!

Nu er skuldrene syet sammen med maskesting – det ser flot ud med striberne – og jeg har taget masker op til det første ærme og starter med den pink og fortsætter som ses på nederste billede. Hvis jeg får brug for at gøre ærmet længere end disse farver rækker, kan jeg sætte en lysere lilla efter den mellem-lilla! Spændende!

Der skal en sort kant forneden og i halsen.

En dejlig aften på Depotgården

Åbent hus på Depotgården i går aftes var rigtig hyggelig. Vi var mange i Tekstilværkstedet, og det var meget forskelligt, hvad der blev syet/strikket/quiltet.

Helle er blevet færdig med den første dækkeserviet i Paper-piecing og er i gang med flere – ikke 2 ens! De er super flotte!

Ala har syet sit første patchworktæppe med god hjælp fra Evy, og Laila har quiltet. Vældig flot!

Laila fik som altid god opmærksomhed, da hun quiltede et puttetæppe (til et barn på julemærkehjem) på long-arm-maskinen.

En af de meget interesserede var Kirsten fra Patchwork Kælderen i Kolding!

Tæppet blev færdigquiltet og skal nu have lukkekant!

Grethe, som strikker helt utroligt mange fine ting, viste 2 sæt halstørklæde og hue, samt en fin bluse.

Gem

Gem

Möebius

Igen i dag hjalp jeg én i gang med at strikke en Möebius på Depotgårdens tekstilværksted.

Det er blevet populært, og jeg synes jo også selv, at det er et flot og lækkert “Halsrør med et twist”!

Det specielle lige i dag var, at det er én af de allermest erfarne og produktive strikkere, som gerne vil være med og lære teknikken i dette specielle strikketøj! Trods hendes store erfaring og flid strikker hun på gammeldags grå metalpinde og havde ikke en rundpind, der er lang nok, men så har “Mor her” rigeligt og låner gerne ud.

Hun var selvfølgelig lynhurtig til at lære opslagsteknikken og var allerede flere omgange rundt, før jeg gik hjem – jeg skulle være hjemme inden kl. 16, så jeg kunne passe mit flag-nedtagnings job!