En lang weekend uden ret meget aktivitet…

…synes jeg, det har været! Jeg har ofte vilde planer for weekender, som jeg ikke har programlagt 😉 Jeg skal sy tæpper – jeg skal sy eller montere blokke til tæpper – jeg skal sy småting til “Kulturnatten”…..

Intet af det har jeg gennemført!

Men når jeg så tænker mig om, så har jeg jo alligevel fået noget fra hånden. Jeg har syet lukkekant på et meget stort sengetæppe, jeg har strikket – både på en cardigan og på de 2 sjaler, jeg er i gang med.

Og så fik jeg slået græsplænen, eller hvad vi nu skal kalde den, det er mest ukrudt og lidt græs, men det er første gang i måneder, at der var noget at slå!

Jeg fik også fjernet en MASSE visne blade fra vores stakkels bøgehække, som holder efterår allerede! Jeg har købt en ny løvsuger, og den er effektiv, men stopper også til engang imellem, og det er hårdt arbejde for den gamle kone, der aldrig har lavet havearbejde, før jeg flyttede ind her for 5 år siden!

Så sveden haglede af mig efter alt det. En middagslur havde sikkert været fornuftigt efter vask og tøjskift ! Men det har jeg aldrig været god til, så det blev til et par timer med strikketøjet, lige så stille!

Diki holdt mig med selskab, både i haven og i stuen, han vil gerne være med.

Når man ikke kan begrænse sig!

Jeg kunne ikke vente med at prøve det nye Cashmere garn, jeg havde købt, så jeg gjorde som planlagt (bare lidt før): slog op til et Hap-shawl = et trekantet sjal efter samme opskrift som Mary-svøbet, som jeg strikker i Merci pimabomuld og supewash uld. Cashmere garnet har den naturlig farve efter fårene, det er også tyndere end Merci, men jeg strikke på samme tykkelse rundpind, og har fået oplyst af forhandler Marianne Knorborg, at det åbner sig og bliver super lækkert efter vask. Det bliver spændende!

På sjalet (til venstre) er maskerne sat på vente-pind, mens inderbort og yderbort strikkes. Der afsluttes med en hestetømmeaflukning på de masker = den lange side på sjalet, til slut. Jeg planlægger at strikke den brede bort længere end opskriften, men på samme antal masker i den retstrikkede trekant, man starter med.

På Mary-svøbet er jeg ved at strikke yderborten, som strikkes hele vejen rundt.

 

Kan det være alderen???

Jeg havde en aftale i formiddags, og jeg var ved at gøre Diki klar, da datteren ringede, hvor jeg var? Jeg var efterlyst! Jeg tog ikke mobilen? Nej, den var løbet tør! Jeg svarede ikke på Messenger – nej, jeg var jo ved at børste Diki udenfor! Så “nogen” var urolige for mig!

Min aftale var kl 9.30 og ikke kl 12.00, som jeg var ved at forberede mig på! ØV! Jeg havde skrevet forkert i kalenderen, det var den 12. kl 9.30 og ikke den 12. kl 12.00.

Der kunne heldigvis laves en ny aftale. Og jeg var selvfølgelig både flov og ked af det.

Men så må jeg jo lave andre ting i dag – det er heller ikke noget problem.

F.eks. noget lækkert strik! Jeg er ved at strikke “Marysvøbet – det hele kongerige” til en lille ny verdensborger, der kommer i december (til højre). Jeg strikker det i Merci = uld og bomuld, superlækkert!

Og jeg er ved at vinde garn op til “Et halvt kongerige” = ½ trekantet “Marysvøb”, i tynd, ren Go Green 100% Tibetansk cashmere! Ren luksus!

Det sidste bliver til mig selv – i hvert fald i 1. omgang, for der er vist garn til mere end ét! Jeg glæder mig!

Klar – parat- start

Garnvinden har været med på Depotgården i dag – det dur at vinde garn op, mens man lytter og snakker med de andre rundt om bordet. Så nu er der 620 gram meget lækkert garn vundet op. Der skal ikke bruges 620 gram til et Marysjal, men kan sagtens bruge resten til noget andet.

Sæt i gang!

Uhmm hvor lækkert blødt!

Jeg har lige modtaget denne lækre spole med 600 gram Merci 50 % superwash-behandlet uld og 50 % pimabomuld – nøj hvor er det blødt og lækkert!

Jeg skal til at strikke et “Mary-sjal” (der er til 2 i denne spole, men hun skal ikke have tvillinger 😉 …

..til Malenes baby, der kommer til december.

Det glæder jeg mig til, og det er både lækkert og praktisk, fordi garnet er superwashbehandlet og kan maskinvaskes. Det har unge, travle forældre brug for.

Og så er der 27% fødselsdagsrabat på alt i denne uge = uge 26 / 2018 HER

 

 

2 tæpper færdige

Jeg blev færdig med begge lukkekanter i går og fik tæpperne fotograferet.

Det fine hvide tæppe med Square Dance blokke i gyldne/grønne farver er syet af Helle i Vejle.

Og sengetæppet i grønne/rosa farver var en “UFO” = et ufærdigt tæppe, som vi modtog sidste år på DPF’s Træf i Skærbæk, og som Karin i Hornbæk har syet færdigt.

Begge tæpper har Laila quiltet på Depotgårdens long-arm-maskine.

Dem glæder jeg mig til at aflevere i dag på Fjordmark, når jeg skal til afskedsreception for forstander Vibeke, som jeg har haft et fantastisk samarbejde med i mange år!

 

Hyggesokker

Projekt Hyggesokker, som går ud på at strikke sokker til børn på Julemærkehjemmet Fjordmark, får og afleverer heldigvis stadig dejlige hjemmestrikkede sokker.

På lørdag kommer forstander Vibeke Sørensen til vores Tæppetante-træf i Hejnsvig, og så får hun en lille kasse sokker med hjem.

De sidste, jeg har modtaget er:

12 par sokker fra Britta Rasmussen, Jyderup

Sokker fra Inga Olsen, Aalborg

16 par sokker fra Jytte Rasmussen, Værløse

Som tidligere har jeg trukket lod blandt de strikkere, der har afleveret sokker fra 1.3. – 1.6.2018, og vinderen er Inga Olsen, Aalborg, som får denne præmie med posten:

Der er strikketøj – og der er strikketøj!

Færdig med min “Ingen Dikkedarer” nr. 4. Opskrift fra Petite Knit.

Strikket med egne variationer – nemlig med retstrikkede kanter og raglan udtagninger med “slå-om”. Ærmerne er kortere, og garnet er Rowans softyak dk, en meget, meget lækker blanding af bomuld og yak-uld, kun 1 tråd, da den er kraftigere end de tynde uldgarner. Super dejlig at bære!

Og så var jeg startet på en anden sommer cardigan, fra Geilsk, riller i tynd uld, og den skal også nok blive dejlig – men så blev jeg distraheret! Af en cardigan, jeg så på Facebook, som jeg selv havde på to-do-listen, med smalle striber, fra bogen “Mange Masker”. Den er strikket i glatstrikning med striber, og jeg havde købt noget alternativt garn Silkwool i pastelfarver. Men den, der distraherede mig, er strikket i retstrikning! Det kunne jeg ikke stå for, så det måtte prøves – og HU HEJ hvor det går:

Strømper strikke på rundpind!

Det var rigtig sjovt at lære fra sig på en temadag på Depotgården i dag:

Både medlemmer og dagsgæster mødte op i eftermiddag for at lære at strikke strømper på en lang rundpind efter metoden “Magic loop”.

Enkelte havde aldrig prøvet at strikke en strømpe før, men ville meget gerne lære det – bare ikke på strømpepinde. Så de var rigtig spændte på, hvad det gik ud på.

Indrømmet – der blev fumlet meget i starten, men alle fattede det og kom godt i gang!

Så langt kom de 3 af dem, som strikkede med ens garn, men ikke samme strikkefasthed eller hurtighed!

Nu er det så spændende, om de kan huske det, når de kommer hjem, og om strømperne bliver færdige!

Det var meget hyggeligt!

 

Og vinderen er:

I Projekt Hyggesokker har jeg i dag trukket lod om en flot garnpræmie fra MARKNO DESIGN.

Vinderen er Britta Rasmussen, Jyderup, som får garnet sendt direkte fra MARKNO.

Siden 1. oktober 2017 har jeg modtaget 141 par lækre sokker til børnene på Julemærkehjemmet Fjordmark i Kollund. Hvert par sokker = et lod i lodtrækningen, som jeg foretager via RANDOM.ORG.

Det er fantastisk, at forskellige strikkedamer rundt om i DK hele året rundt sidder og strikke sokker til børnene! Jeg er bare den heldige mellemmand!