Memory Lane

Jeg har været på et hyggeligt besøg hos min tidligere nabo i Brædstrup i dag, det var mega hyggeligt – ork som munden går på os, ligesom “i gamle dage”, hvor vi, især efter at være blevet alene begge 2, ofte fik en lille snak og stort og småt.

I dag var det også alt muligt, der blev vendt, bekendte i Brædstrup, naboer, børn, børnebørn… ja, nu skal Jette for første gang være Mormor! og glæder sig!

Det var det, der var årsagen til mit besøg i dag, for Malene skal jo have det “Mary-svøb”, jeg har strikket til hendes baby, inden hun nedkommer, forhåbentlig inden jul!

Så nu ligger svøbet klar hos Malenes Mor og bliver hentet i morgen – så nu kan babyen godt komme!

 

Små fine juletræer i patchwork og strik

På Depotgårdens Tekstilværksted havde vi med kort varsel arrangeret en ekstra Temadag, hvor vi syede eller strikkede juletræer til f.eks. ophæng. Flere havde medbragt modeller og mønstre, og jeg havde lidt grønne julestoffer med fra “lager”!

Det var sjovt, og selv om vi ikke blev færdige med det hele, så kan vi fortsætte hjemme.

Strikke klub

Da jeg flyttede ind her for 5 år siden, hvor vi har et dejligt stort fælleshus , sagde mine børn: der går ikke lang tid, før du har startet en patchworkklub i det hus!

Det har nu ikke været aktuelt, og jeg er fint tilfreds med at sy patchwork på Depotgården.

Men i går mødtes nogle af beboerne for 2. gang til strikning i Fælleshuset. Der var nogle, der gerne ville lære at strikke strømper på lang rundpind, og det begyndte vi på for 14 dage siden, hvor vi var 5 stykker. Det gik rigtig godt, og i går var nogle af dem nået et pænt stykke. Tove havde strikket 2 strømper indtil hælen, den gik hun så i gang med i går. Og Else på 89 år, som har strikket tusindvis af strømper på 4 pinde, var tilstrækkelig stædig, så det var lykkedes hende med noget besvær at strikke en strømpe indtil hælen. Fra hælen er det jo som efter en helt alm. opskrift, bare med 2 løkker på wiren, og det kom hun så også videre med.

I går var vi 8 ! Ikke alle strikker strømper, men det bestemmer man jo selv! Det er i hvert fald meget hyggeligt!

Vi mødes igen på tirsdag!

Smukt sjal i smukt efterår.

Mary svøbet, som blev vasket og blokket i forgårs, er nu også fotograferet! Ude i det skønne efterårsvejr.

Det er strikket i  Merci fra Filcolana, som er et dejligt, blødt garn, en blanding af pimabomuld og merino.

Det har været lidt længe undervejs, især har yderblonden “trukket tænder ud”, men det vidste jeg jo godt, den ville.

Jeg glæder mig meget til, at Malene får svøbet til sin baby, som skal komme til december! Dejligt at være i god tid, og hun skal have det i tide til, at babyen kan blive svøbt og båret hjem i det (lidt kongelig må man godt have lov at være!)

Det er så dejligt, at der stadig er blomster i haven, og i dag fik jeg lige en overraskelse, da jeg så den Passionsblomst, som jeg fik i Mors dags gave, med 3 flotte blomster!

“Mary-svøb” færdigt!

Det er altid med en smule bæven, at jeg lægger et stykke færdigt strik i vaskemaskinen! Men jeg har heldigvis lært, at jeg kan stole på de programmer, den har. Håndstrikket uld bliver vasket på “håndvask” og 30 gr. med et uldvask middel, og så får det en ekstra centrifugering.

Her før vask.

Her efter vask, bredt ud på håndklæder på havebordet – men det var ikke stort nok, og jeg kunne ikke sætte knappenålene ordentligt fast, da jeg spændte ud…

..så det blev sengen og sengetæppet + Sørens store, gamle badehåndklæder, der blev underlag (jeg håber, det er tørt til i aften?).

Jeg sætter knappenåle i hver eneste lille spids! Det er mange, skal jeg hilse og sige. Og det har været en lang, sej omgang at strikke den yderbort med alle spidserne. For hver eneste maske på inderborten = det brede blondemønster strikkes der 2 pinde hulmønster vinkelret på svøbet – jeg har ikke talt dem, men det er godt nok mange.

Det er det 5. af slagsen, jeg har strikket. De seneste 4 er strikket rundt omkring midterfirkanten, i stedet for at strikke de 4 sider hver for sig og sy dem sammen. Jeg er ikke helt tilfreds med det hjørne, hvor jeg har vendt for hver omgang. Det er blevet lidt for løst, og jeg tror, det skyldes, at garnet til dette svøb er en blanding af bomuld og uld, det er ikke så elastisk som uld alene. Men jeg kan nok stramme det lidt, når det bliver tørt, så det kommer til at ligne de 3 andre hjørner.

Så nu kan det snart blive afleveret til den vordende mor, min gamle naboes datter, som jeg har kendt, fra hun blev født. Meget hyggeligt!

Strikkefestivalen i Svendborg

Jeg glemte jo mit kamera, da jeg drog af sted på Webstrikkernes festival forrige weekend.

Men Lene Sophie lovede at tage en stak billeder og sende dem til mig.

Så nu kan jeg vise dejlige billeder fra Svendborg Vandrerhjem:

Sådan startede vi fredag eftermiddag, med kaffe og kage, strik og snak i nogle dejlige lokaler, som var stillet til vores rådighed.

Og vi strikkede – og strikkede!

Vi havde flere lokaler at råde over, nogle med bløde møbler, og nogle med borde/stole, det hele på forskellige etager, så først skulle vi lige finde ud af, hvor det hele var, og så var det op og ned ad trapper!

Fredag aften havde vi “Show & Tell”, hvor de, der havde lyst, viste deres strikprojekter frem – det er altid vellykket!

Anita fremviste udover sin trøje og sit sjal, herover, også indholdet af sin røde kuffert, som hun trak rundt med = 7 flotte tæpper, strikket i dominostrik:

Her er flere flotte strikkemodeller:

Det lille sjal her har Lotte strikket i grønlandsk moskusuld garn med en fin knipæing, som hun har kniplet efter grønlandsk opskrift. Den bliver brugt til pynt på kvindedragtens kamikker.

Fredag aften bød også på pakkespil med strikkerelaterede pakker!

Det var rigtig sjovt!

Forplejningen, som var buffet morgen frokost, aften + kaffe, kage og frugt, var fantastisk!

Og indimellem strikkede vi bare rundt om i huset. Nogle var også på forskellige udflugter.

Lørdag aften havde vi et spændende foredrag om “Strik historien” – et social/økonomisk projekt med strikkemodeller, der har taget mønstre fra flere historiske steder mm. Der var mulighed for køb af mønstre og kits.

 

Når man bliver helt opslugt…

…af en god bog, som man ikke gerne slipper igen! – så er det godt (for mig), at jeg også strikker, samtidig med, at jeg læser.

Det gør jeg hver morgen med min morgenavis, og det gør jeg også af og til med bøger.

Jeg har i en del år haft et “book-seat”, som avisen kan læne sig op ad, og en bog kan sidde fast i ved hjælp af en lille skinne.

Jeg har været vant til det, siden jeg var barn, min Mor læste og strikkede også samtidig, og hun havde et nodestativ-lignende apparat, som jeg også brugte. Senere fik jeg et sengebord, der kunne indstilles, så pladen stod skrå. Men den fylder lidt for meget, så den er pakket væk. Dette her er perfekt!

Et stort gode for mig er, at når jeg læser en bog, jeg har svært ved at slippe, føler jeg, at jeg ikke er unyttig (!), når jeg strikker også. Jeg får da noget fra hånden! Det skal selvfølgelig helst være noget, jeg ikke skal tælle til – retstrik er helt fint.

I går strikkede jeg næsten hele dagen og fik strikket ca. ½ trøje!

Men jeg var altså også meget grebet af bogen.

Jeg læser Leonora Christina Skov’s “Den der lever stille”. Jeg er sikker på, at mange ikke vil bryde sig om den – af mange grunde – men jeg synes, den er fantastisk.

Jeg kan slet ikke drage paralleller til noget i mit eget liv, Gudskelov har jeg selv haft en meget enkel og lykkelig barndom og et ukompliceret ungdomsliv, men hun skriver så godt, at jeg næsten kan leve mig ind i det. Og jeg kan altså slet ikke forstå, at forældre kan støde deres barn fuldstændig fra sig, fordi hun er “anderledes”. Ja, hun skiller sig ud – hun har en anden seksualitet end de fleste – men hun er da på godt og ondt deres barn!

I dag skal jeg sy lidt. Resten af bogen må vente.

Min nye cardigan

Jeg var lige ved at glemme at vise min nye, lækre cardigan!

Jeg faldt for opskriften i en bog, jeg købte for – måske et par år siden? – “Mange Masker”, hvor der er strik af flere forskellige ankerkendte strik designere, og mange virkelig fine modeller. Et par stykker af dem har jeg hele tiden haft på to-do-listen.

Denne cardigan – “Striber” af Rachel Søgaard – er i bogen strikket i et flot farveskifte-garn, der danner smukke striber. Jeg valgte en anden mulighed og strikkede den i Silkwool fra Garnudsalg Gug v/ Aalborg, og jeg valgte selv farverne og striberne. Jeg har strikket den i ret riller i stedet for glatstrik, længere end modellen og med en ekstra kant i halsen, da jeg syntes, den blev for vid.

Den er strikket oppe fra, så man bestemmer jo selv længden, og den ekstra halskant strikkede jeg på bagefter, det kan man faktisk ikke se.

Den er let og dejlig at have på, så den er jeg sikker på, at jeg vil få brugt. (Det er ikke alt, hvad jeg strikker, som falder ud efter mit ønske!).