1. julegave købt: Ingen Dikkedarer til Christina

Christina synes vældig godt om “Ingen Dikkedarer”-trøjen, og det synes jeg ville være en dejlig julegave-idé, for hun har ellers nærmest gået i sort i flere år!

Hun skal selvfølgelig selv godkende idéen og selv bestemme farven, så vi drog til Middelfart i formiddags og besøgte “Garniture”, som er en lækker garnbutik, hvor der var flere garnmærker og -farver at vælge imellem.

Det blev en skøn rød – ikke postkasserød eller mørkerød, men rød med et varmt lidt orange/pink skær. Anina uld og Tilia silk mohair. Den vil blive meget flot til mit mørkhårede knap 17-årige barnebarn.

Og jeg er lykkelig for, at jeg må strikke den til hende! Jeg har ikke lovet den færdig til jul, men jeg kan jo forsøge.

Ingen Dikkedarer

Skøn trøje, lækker at strikke – modellen kan man diskutere! Men jeg er glad for min første “Ingen Dikkedarer”, design Petit Knit, garn: Arwetta + Tilia Mohair fra Filcolana.

Eneste minus: alt for meget garn til overs (købt efter opskriften), og det er lidt ærgerligt, når det er dyrt garn..

28 ngl. Organic Merino i 28 farver..

…er allerede arriveret, bragt til døren af GLS.

Så smukt og lækkert – og se nu den lille linselus, som snuser til indholdet af pakken nederst til venstre! Han oplever af og til, at der er en godbid lagt i, når jeg modtager pakker med patchwork, så han må hellere lige tjekke;-)

Der er 50 gram i hvert af de 28 nøgler, så jeg skal tænke grundigt over, hvordan jeg skal udnytte farverne bedst muligt. Men jeg elsker jo at lege med farver, så den roterer allerede! Jeg har flere idéer.

Kreative dage – Depotgården

I går var jeg på egen hånd på Kreative Dage i Messe C, i dag er jeg på Depotgårdens stand i eftermiddag, og jeg er lige ved at gøre noget arbejde klar, som jeg kan vise.

I går spurgte Connie fra Kerteminde, om hun måtte fotografere mit udstillede tæppe, og om jeg ville være med på billedet?

Det ville jeg selvfølgelig gerne ;-). Så kan jeg også vise min helt nye Hanne Falkenberg bluse “Vivi” frem! Den er simpelthen super dejlig at have på.

Strikke baglæns!

Nu gik det ellers rigtig godt! Jeg kunne skimte færdiggørelsen af min “Vivi” / design Hanne Falkenberg, som jeg bliver mere og mere forelsket i –

..og så havde jeg tabt en maske, så jeg har trevlet 7 cm op på ærme nr 2 – ØV!

Garnet er ikke godt at samle masker op i, idet det er et delt garn, og det var for langt nede.

Så det var bare at tage en rask beslutning!

Men i går, da jeg nåede så langt, at det første ærme var strikket, kunne jeg for første gang prøve blusen, og den passer!

Mange af HF’s trøjer kan man ikke prøve undervejs, fordi de er strikket på finurlige måder, og det gælder også denne. Men man får jo blod på tanden, når man kan se, at den passer, så jeg klør på!

Webstrikkernes festival 2017

Vandrerhjemmet i Silkeborg var en hyggelig ramme om festivitas’en, da 40 Webstrikkere fra hele landet mødtes i weekenden til strik-strik-strik – hyggelig snak, sjov og skøn mad!

Der blev strikket i alle store og små stunder i de forskellige opholdsrum:

Der var også underholdende indslag:

Pakkeleg med strik-relaterede gavepakker..

Et nyt indslag i år – på opfordring – var “Show & Tell”, hvor nogle havde medbragt strikkede projekter..

  ..som de fortalte om – det kunne være problemer med det rigtige garn.. strikketiden – eller hvad projektet udviklede sig til:

f.eks. en slipover, der blev til et kæmpesjal!

Og flotte trøjer!

Der blev handlet indbyrdes med “overskudsgarn”

Og der flere garnbutikker i Silkeborg og omegn blev besøgt:

Katrinelund i Vinding, hvor ikke så mange havde været før..

..og Geilsk lager i Silkeborg..

Med dejlig “butikshund”, der meget gerne lod sig klappe og kæle for:

Måltiderne var et kapitel helt for sig selv – hold da helt op, hvor lækker mad, vi fik til alle måltider:

Heldigvis var det dejligt solskin både fredag og søndag, så vi glemte regnen lørdag og nåede lige lidt ekstra strik i de dejlige omgivelser – ude…

..eller inde:

..hvor der blev klappet, da Marianne blev færdig med det sidste ærme på sin utroligt flotte frakke i dobbeltstrik:

Nu mangler hun kun halskanten..

Sikke en finale!

Tak for hygge og samvær, sjov og spas, også til mine 3 sovekammerater, som delte snorken på køjeværelset!

Web-strikkefestival 2017 – jeg glæder mig!

Jeg er i fuld gang med at forberede mig til årets store begivenhed i Webstrikkerne – denne gang på Silkeborg Vandrerhjem fra i morgen eftermiddag og til søndag eftermiddag, hvor vi bare skal strikke, strikke, se strikketøj, besøge strikkebutikker, høre foredrag med en dygtig strikker – og så lige spise forhåbentlig lækker mad og snakke! Måske sove lidt?

Jeg har denne gang sagt ja til at dele værelse med 3 andre strikkere (mon de ved, hvad de går ind til?), de er selv ude om det!

Jeg pakker: små pakker med strik-relateret indhold til pakke-spil + læderbægre – strikkede trøjer til strik-mannequin-modeshow! – mit strikketøj – kamera – computer – og alm. weekend-bagage.

Jeg skal ikke sælge garn af mit overskud i år, men måske købe?

Og så får jeg heldigvis selskab det meste af vejen af en anden strikker, som har kørt med mig før, og hun tør godt !

Jeg glæder mig!