Projekt Hyggesokker – vinder juni 2017

Projekt Hyggesokker, som strikker sokker til børn på Julemærkehjemmet Fjordmark, har 3 gange om året en lodtrækning om en lille strikkerelateret præmie. Strikkerne har 1 lod for hvert par sokker, de har sendt til mig siden sidste lodtrækning. Lodtrækningerne foregår ca. 1. marts, 1. juni og 1. oktober.

Siden 1. marts har jeg modtaget 68 par sokker:

12 par sokker, strikket af Britta Rasmussen, Jyderup

6 par sokker, strikket af Inga Olsen, Aalborg (+ et par babysokker)

38 par sokker strikket af strikkedamerne på Kildevældet i Hornsyld

12 par sokker strikket af Kirsten Andersen, Gelsted

Denne gang er der 68 pr sokker – og vinderen, som bliver trukket på Random.org. er  Britta Rasmussen, Jyderup, som har strikket 12 par sokker denne gang.

Til lykke Britta!

Præmien er denne gang 3 nøgler meget lækkert kvalitets strømpegarn! De kommer med posten.

 

Så langt – så godt

Det tager tid, men det er et dejligt strikketøj – “Mary-svøbet” / “Det hele kongerige”, eller som det hedder oprindeligt. Hap-shawl.

Men hvordan kan det være, at yderblonden er så svær at memorere? Jeg ved det fra de andre gange, og fra mange andre, som skriver om det på Facebook. Da jeg klagede min nød første gang, fik jeg fra Lotte et diagram, hun har lavet, og det hjælper mig enormt. Men alligevel var jeg 1/3 henne på den første side af yderborten, før jeg ikke behøvede at skæve til diagrammet (som stadig ligger indenfor rækkevidde ;.) ).

Dejligt at gøre nogen glade!

Der er sommetider nogen, der spørger mig, om jeg dog kan bruge alt det, jeg strikker?

Og nej, det kan jeg jo ikke – og så er det, at jeg måske kan glæde nogen eller sælge det. Det er lykkedes mig at sælge nogle trøjer, som jeg ikke synes passer mig, men ellers er rigtig dejlige! Og hvis køberen er glad for at købe en hjemmestrikket trøje i lækkert garn, er begge glade.

Men jeg forærer også af og til ting væk, som er i overskud og ikke bliver brugt. Jeg forærede for 3 år siden en dejlig cardigan i vendestrik til min nabo, som er en større str. end mig, og den er bare så flot til hende, og jeg bliver glad, hver gang, jeg ser hende i den.

I dag satsede jeg! Vi havde vores lille banko-spil i Fælleshuset, hvor vi som regel er 8-9 kvindelige pensionister, der hygger os og spiller om pakker, vi selv har med, og så drikker kaffe og spiser hjemmebag bagefter.

I dag indeholdt min pakke et dejligt mohair-sjal, som jeg har strikket for flere år siden, men ikke bruger. Det var et sats, for jeg vidste jo ikke, hvem, der ville vinde det!

Men det var den helt rigtige, der vandt det, både mht farver og str. Og alle syntes, det var så lækkert og kønt til hende. Og så er jeg jo glad! Det var hun også.

Mary-svøbet part I snart færdig

Der er langt rundt nu på de sidste omgange af inderborten “Old Shell” – og så tror man, at man snart er færdig!

Næh! Man er kun ca. halvfærdig, for den smalle yderbort er meget længere, end man tror – men så er jeg da så langt.

Men det er rigtig hyggeligt at strikke, og jeg nåede meget i sommerhuset i Bjerge Sydstrand i torsdags, i toget og i går eftermiddags, da jeg havde fået pakket ud.

Og så kender jeg én, der lige er begyndt på sit 1. Mary-sjal, og som måske skal have lidt hjælp på et tidspunkt, det kunne være hyggeligt.

Mary-sjal med og uden mange markører

Jeg er ved at strikke “Mary-sjalet” / “Det hele kongerige” eller hvad man kalder det meget smukke babysvøb, som oprindeligt er et traditionelt 4-kantet skotsk svøb. Det er 4. gang, jeg strikker det, men sidste gang ligger 5 år tilbage, så jeg kludrede i det, da jeg begyndte at strikke den brede blonde, og måtte “strikke baglæns” et par gange.

Så tog jeg konsekvensen og brugte mange markører, én for rapport + 1 i de 4 hjørner + 1 for hver påbegyndt rapport. Det lyder indviklet, det er det ikke, hvis man bruger Lotte Wackerhagens diagram som supplement til den originale opskrift.

Men det er maaange markører at sidde og flytte med. Så nu kaster jeg mig ud i en forenkling og bruger kun markører i hjørnerne, og på hver side af hjørnerne, hvor de påbegyndte rapporter ikke er hele endnu. Derimellem strikkes de sammenhængende rapport. Det må være nok, når jeg nu har rapporterne i fingrene.

Jeg strikker alle 4 sider af sjalet på én gang, altså rundt, vender ved start-markøren og strikker omgangen tilbage igen – vender osv. På den måde behøver jeg ikke at strikke vrang på hver anden pind, det gider jeg nemlig ikke.

For dem, der ikke helt kan følge med: Efter originalopskriften strikker man de 4 sider hver for sig og syr dem sammen med løse heksesting, det er ikke nær så pænt (eller nemt), som at strikke alle 4 sider sammenhængene med omslag på hver side af hjørnemaskerne, og når man vender omkring den ene hjørnemaske efter hver omgang, sker det også med et omslag, så det er næsten ikke til at se forskel.

FAKTA: opskriften ligger gratis på Familie Journalen

Lotte Wackerhagens diagrammer og vejledninger ligger  på Facebook i gruppen: Marysvøbet, det hele og det halve kongerige”  under filer.

Forbrug: 8 x 50 gram 4-trådet uld f.eks. Arwetta el. alpacca/silke el. uld/silke. Jeg strikker med Regia uld/silke.

 

Depotgården

Der har igennem lang tid været holdt møder, indhentet ønsker osv. til, hvordan Depotgården skal ændre lokaliteter. Samme hus, men anderledes fordeling af lokalerne.

Og det har vi brugere selvfølgelig fulgt tæt med i – mens rygterne løb!

Nu har vi fået at vide, hvilke planer, man i bestyrelsen er blevet enige om, og det ser heldigvis ud til, at Tekstilværkstedet får opfyldt vore ønsker. Vi er jo mange, og der er mange alle 4 dage om ugen, så det kniber af og til med at være der med den nuværende indretning.

Nu bliver tilstødende lokaler også “vores”, quiltemaskinen bliver flyttet, så pladsen der, hvor den står og fylder en del, kan bruges bedre – men maskinen får en god placering, hvor der er ro og plads. Jeg tror, det bliver godt!

Den havde travlt i dag – quiltemaskinen – hvor både Lis og Laila quiltede.

Laila quiltede i går et flot puttetæppe,

..og i dag endnu 1!

Og Lis quiltede sit eget tæppe, som har ventet et stykke tid, fordi hun har haft travlt med at flytte i nyt hus. Motivationen og roen skal være der!

I dag var forøvrigt flest, der strikkede (også jeg, der strikker “Mary-svøb”), Grethe blev færdig med en af sine spændende trøjer:

Og Rita er også lige blevet færdig med 2 utroligt søde sæt, bestående af trøje og hue til sine kommende oldebørn, fætter og kusine, der forventes at komme til verden samtidig!

Det er da ikke til at stå for! Pigen skal have hvide strømpebukser til – bukserne er helt uimodståelige!

Jeg kan også strikke “Hanne Falkenberg”

Denne Hanne Falkenberg model “Pyramide” er meget nem at strikke i eget farvevalg, og jeg elsker jo at lege med farver.

Nu er den færdig, vasket, tørret og taget i brug. Og den er meget let og lækker.

Strikket i tynd shetlandsuld, sort + en masse små nøgler i forskellige farver, som jeg har fra forskelllige garnbutikker som prøver eller “garnblomst”.

Jeg vil slet ikke afvise, at jeg kommer til at strikke Pyramide igen i andre farvesammensætninger!

Fra Rie til Hanne – fra Hanne til Rie – fra Rie til Hanne…

…forvirret? En dejlig Hanne Falkenberg cardigan “La Strada” har vandret omkring, men er nu i havn!

Anne-Marie – “Rie” – gav mig for nogen tid siden en strikket, ikke monteret, cardigan “La Strada”, design Hanne Falkenberg, som var for stor til mig. Jeg fik Anne-Maries accept til at give den til (Anne-Ma)Rie, som jeg syr/strikker sammen med på Depotgården.

Men ak! Da Rie havde monteret trøjen, viste det sig, at hun ikke fyldte den ud – den var også for stor til hende!

Rie spurgte mig, hvad jeg syntes om at give den til Hanne, som var blevet helt vild i varmen, da hun så Rie prøve den. Hanne er også medlem på Depotgården, hvor hun er en dygtig ikon-maler, men ofte besøger os i Tekstilværkstedet med sit gode humør.

Det var jeg selvfølgelig helt med på, og i dag overraskede vi hende! Kom lige med herind og tag din frakke og trøje af! Øh ja, Hanne adlød! Og da hun så trøjen blive halet op af posen, råbte hun: Har du den til salg?

Nej, det er en gave – til dig!

Hold da op, hvor blev hun glad – jeg er sikker på, at hun gerne havde købt den, men det har jo hele vejen igennem været en gave! (En dyr gave godt nok!)

Og helt, som hun selv havde set den dag, var den helt rigtig til hende – lige hendes farver! Og hun fyldte den ud, så selv om ærmerne er lidt for lange (det er der råd for), så jublede hun og måtte jo gå mannequin for alle de andre på Tekstilværkstedet (vi var mange i dag).

Altså hvor er det dejligt at kunne gøre nogen så glad! Vi fik både kys og kram i massevis! Skøn oplevelse!