Ny runde i Projekt Hyggesokker

Næppe havde jeg trukket lod om præmien for strikning af hyggesokker, før der stod 2 store poser fine sokker udenfor min dør!

De 30 par sokker i dejlige farver er strikket af Jonna og Birte i Hovedgaard – de er altid meget flittige i dette projekt!

Og der er mange forskellige størrelser, ligesom der er mange forskellige størrelser børn på Julemærkehjemmet Fjordmark, som modtager sokkerne.

Vil du vide mere om Projekt Hyggesokker – så se HER

Ekspert i at strikke baglæns!

Igen en ommer eller 2! Forleden trevlede jeg den påbegyndte cardigan i Uldféens merino + “Silkesky” op og begyndte forfra med tykkere pinde – og det bliver bedre.

I går kom turen til den Pyramide-trøje, hvor jeg ellers var næsten færdig med forstykket! Det blev for løst og ujævnt, og farverne var ikke helt rigtige i forhold til den idé, jeg havde. Skidt – pyt! Hellere optrevling og forfra, end forkert!

Det her bliver meget bedre, mere jævnt strikket på ½ nummer mindre pind, og mere “regnbueagtig” fordeling af farverne.

Garnet var en lodtrækningspræmie fra MARKNO – GO – GREEN i 2017. Der var 28 nøgler á 50 gram i 28 farver. Som det ses, bruger jeg ikke alle 28 farver, kun de mest farverige.

Lukkekanter…

…ja dem har jeg syet utroligt mange af, fordi jeg selvfølgelig syr dem på alle de tæpper, jeg fremstiller. Men jeg syr også lukkekanter for andre, som er så søde at quilte puttetæpper til børn på julemærkehjem.

I dag har jeg prøvet noget nyt! For mens jeg ellers altid har syet den dobbelte kant på tæppet med maskine, og derefter har sømmet den i hånden på bagsiden – så har jeg prøvet at sy den på maskine på både for- og bagside. Det bliver mest vellykket, hvis man syr den på retsiden først og derefter stikker den på forsiden. Og det lykkedes!

Det er et meget flot puttetæppe i skønne farver – og det er et ægte samarbejdstæppe! Syet af 2 tæppetanter i Jelling: Esther Pedersen og Schyni Mortensen, og så har Aja Hermannsen quiltet det på Depotgårdens long-arm-maskine. Jeg elsker den slags samarbejde!

Kan man have fobi for et ord?

Det er virkelig underligt! Der er et ord, som jeg ikke kan finde frem fra min hukommelse – ikke bare én gang, det kender jeg (i min alder) godt, når der er et eller andet, man bare ikke kan komme på!

Men jeg tror, at jeg fortrænger det ord, og jeg kan ikke få det frem uden at slå det op!

Ordet? Det er (nu skal jeg tænke igen!): “respektløs“.

Det er jeg blevet kaldt – og det generer mig ! Det har jeg aldrig forestillet mig, at nogen skulle sige om mig?

Jeg synes, at jeg tænker mig om – eller prøver i hvert fald på det – og respekterer mine medmennesker (de fleste).

Nå men man kan jo ikke elske alle, heller ikke mig! Og så må jeg være glad for at min hjerne fortrænger det!

Dinér Transportable

Min lyst til at lave mad er ikke så stor, måske pga de problemer, jeg pt har med galdesten, der generer mig – eller måske bare fordi det ikke er så spændende at lave mad til én person!

Så det var så dejligt, da datteren lige kom med varm, nylavet mad til aften! Og hun er god til at lave mad, så det var dejligt. Jeg fik kylling i carry med ris – og der er nok til 2 dage!

Webstrik festival på Liselund, Slagelse

Det var et meget fint arrangement, da Webstrikkerne var på Liselund ved Slagelse i weekenden.

Vivians sjaler, huer og trøjer måtte prøves
Vivians flotte strikkede puder

Efter Vivian Høxbros foredrag fredag aften, strikkede vi, så længe, vi kunne finde pindene 😉 – og fandt vores dejlige værelser med gode senge – nogen havde himmelseng og ikke bad, andre havde boxmadras og eget bad!

Hele weekenden var der fin forplejning, lækker mad morgen, frokost og middag, kaffe hele dagen og aftenen, frugt og alt det kolde vand, vi kunne drikke! Super godt.

Anettes fantastiske dobbelstrik-tæpper
Nøj hvor han ligner min sidste schæfer Whisky som hvalp!

Der blev strikket og strikket, nogle gik en tur i den skønne natur lige ved siden af, andre tog ind til byen og shoppede.

Men vi shoppede også livligt fra det store lager af medbragt garn, som skiftede hænder.

Mon ikke Helle er træt efter opråb hele aftenen?

Lørdag aften spillede vi banko og amerikansk lotteri om en MASSE donerede præmier – det var lige ved at være for meget – men så havde vi jo strikketøjet til pauserne!

Skøn, skøn weekend i godt selskab med 46 strikkere!

Strikke – hygge – weekend

Åretsbstrikkebegivenhed i Webstrikkerne!

46 strikkere samlet på Liselund i Slagelse fredag til søndag – det er bare skønt!

Vi strikker uafbrudt, også når vi hører et meget spændende, aften-langt foredrag om gammelt dansk strik af Vivian Høxbro – “Nattrøjer” – eks. vidste du, at det var fine strikkede trøjer med stjernemønstre? Det hat Viv skrevet en meget flot bog om, den glæder jeg mig til at læse!

Efterårshygge

Jeg fik et lille besøg i går aftes af ældstesøn og Christian + til min overraskelse “Mickey”, som sønnen er reservefar for engang imellem!

Mickey er den skønneste røde Labradoodle, som Reservefar’en har været så forudseende at præsentere for Diki, da Mickey var meget lille, og de ser hinanden engang imellem, så det er en fornøjelse at se dem samme! De kan lege både ude og inde – Mickey finder alle de gamle kødben, som Diki har gemt i haven! og de kan stå og trække i hver sit ben af et af Dikis legedyr – så der en absolut fornøjelse for alle parter!

Jeg havde bagt “ægte fynsk brunsviger” til Fælleshusets banke i går eftermiddags, og der var en ekstra i overskud, som de 2-benede kunne få til aftenskaffe (og resten med hjem til fryseren).

Så det var en hyggelig improviseret aften.

Jeg er ved at gøre klar til Webstrikkernes årlige Strikkefestival, denne gang på Liselund i Slagelse, og jeg har vundet det halve af det “Markno-go-green” garn op, som jeg vandt i en konkurrence for et par år siden. Her 16 nøgler i klare farver. Jeg har hele tiden vidst, hvad jeg ville strikke af det lækre garn i skønne farver, og nu skal det være. Det bliver sådan et strikketøj i ene retstrikning, som jeg kan snakke – eller læse – til, og nu er det påbegyndt, så går det bare derudaf, mens vi snakker i 3 dage!