Besøg hos Linnea

Første gang, jeg drog på udflugt, siden Aramis flyttede ind her! Han kan sagtens være alene hjemme, men han har stadig “krave/skærm” på, fordi er lidt sår endnu, som han ikke må slikke!

Men det er meget, meget længe siden, jeg har besøgt Linnea i Horsens, og det savnede vi begge 2! Og heldigvis gik det fint, Aramis havde klaret sig fint og blev meget glad, da jeg kom hjem igen – ork så får jeg krammere!

Linnea og jeg har kendt hinanden i mange år via patchwork – Linnea er efter min mening den dygtigste patchworker i DK, selv om hun nu pga gigt og alder slet ikke kan det, hun ellers har været uovertruffen til! Og vi har det utroligt hyggeligt sammen, kan både snakke, grine og græde sammen – det betyder meget i vores alder!

Det er fast tradition, at vi spiser frokost hos “Dollys”, som hun bor lige ved siden af, på Havnen i Horsens, og enten før el. efter frokosten får vi kaffe og masser af snak i hendes fantastiske lejlighed på 6. sal med terrasser og udsigt til 3 sider over havnen.

Og så skal jeg altid se, hvad hun har lavet siden sidst og måske have nogle puttetæpper med til aflevering. Denne gang til færdiggørelse før afleveringen, for hænderne kan ikke quilte ret meget mere.

Derimod var hun blevet færdig med et broderi, som jeg har set hende arbejde på tidligere. Det er 3 fotografier af hendes afdøde mand Folmer og 2 ens landskaber ved deres mangeårige hus ved Horsens Fjord – vinter og sommer. Billederne er blevet digitaliserede og genskabt som broderi-symboler, som Linnea har broderet. Jeg har aldrig set noget lignende! For der er mange tusinde sting, og farverne ligger så tæt, at der for det meste kun er 2-3 sting ad gangen, før det er en ny farve! Sikke et arbejde! Jeg ville slet ikke kunne se til det! Og at Linneas gigt-fingre har kunne sy det, er ubegribeligt! Nu er det indrammet med pass-partout-rammer, og det er meget smukt og utroligt livagtigt!

Fuldstændig som at se Folmer sidde og glæde sig over udsigten vinter og sommer!

Det var en helt igennem dejlig dag, køreturen gik som smurt, jeg kender jo vejen så godt, og der var ikke megen trafik.

Og så kom jeg hjem til en overlykkelig, glad hund!

Uhhmm! Te fra Perch’s

Det trængte jeg til!

Jeg var løbet helt tør for Te fra Perch’s! Jeg havde rester fra Perch’s adventkalender med 24 forskellige små dåser med te – den er tom nu, jeg havde også fået dejlige te-gaver – de var også væk – og nu fik jeg endelig bestilt nogle af dem, jeg elsker!

Den i koppen er “Grøn sommer the”, som er den, jeg drikke dagligt, og derfor også er den, jeg bestiller mest af, så den grønne dåse er fyldt op. De andre er forskellige fra gang til gang for at prøve noget nyt!

“175-års-jubilæums te”, “Jasmin-te”, “Darjeeling Oolong”, “White Temple tee”…..uhhm jeg nyder det!

Pinsevask på torvet

Pinselørdag tilbyder de forskellige butikker på Erritsø butikstorv underholdende aktiviteter, og Fauna Dyrlægen har en sjov en, nemlig gratis vask af sine kunder! Det er rigtig sjovt, vandet er lunkent, og der gives også snacks bagefter.

Det har Diki prøvet, og nu var det Aramis’s tur! Han går stadig med krave for ikke at kunne slikke sine sår på de ædlere dele (og får stadig medicin og salve!), så det ville være fint at friske ham lidt op!

Det kunne han godt lide, og han var så sød og stod stille! God dreng!

Ikke så sjovt!

Aramis har det ikke så godt i disse dage! Efter at han blev klippet, slikkede hans sig så meget under maven – mest tissemanden – at han fik slikket sig hudløs! Jeg var advaret af frisøren, fordi det stikker, siger hun – men sådan var det også med Diki, og det var aldrig så meget, at det betød noget.

De første 2 dage var det heller ikke særligt slemt, men så pludselig blev det helt galt, og jeg kunne jo se, at det så ikke godt ud! Men det var lørdag, hvor der kun er en veterinærsygeplejerske hos dyrlægen. Hun var rigtig sød og vi fik en desinficerende spray og god vejledning incl. brug af vaseline og plastichandsker – og besked om at ringe til vagt-dyrlægen og sende nogle billeder.

Det gjorde jeg – men AK! det havde de sandelig ikke tid til på en lørdag – så kunne vi komme til Odense, men der kunne være meget lang ventetid, og det var ekstra honorar!

Så jeg måtte satse på den spray + vaseline, og heldigvis havde jeg en “krave/skærm” fra engang, hvor Diki havde brug for sådan en. Den protesterede Aramis ikke ret meget imod (han er altså en god dreng!), men dagen efter fandt jeg ud af, at han kunne nå udenom skærmen! Heldigvis havde datteren en større. Men Aramis var ret irriteret, og satte sig og kurede, så det blev endnu værre og også gik ud over numsen! Det så efterhånden ikke godt ud.

Det blev en lang weekend, men heldigvis sov han roligt om natten (i min seng – trøst skulle der til!).

Mandag kl 8 ringede jeg til dyrlægen, og vores meget søde dyrlæge, som er glad for Aramis, kunne godt se, at der skulle behandling til! Så han fik antibiotika – både som indsprøjtning og piller – samt smertestillende medicin (som smager godt!) og salve! Det er noget af en omgang – han får også stadig den spray, vi startede med, og jeg vil ikke påstå, at han synes, det er sjovt, men det lykkes!

Og det hjælper! Jeg tager skærmen af ham, når vi går tur og når han får mad, og det går fint, selv om han forsøger at sætte sig og kure!

Jeg er selvfølgelig meget ked af det på hans vegne! Men det gik jo godt de første 2 dage, og så pludselig var det helt galt!

Han skal til kontrol på torsdag – så håber jeg meget, at det er OK. Medicinen skal han fortsætte med mindst et par dage mere.

Han er iøvrigt ret dygtig til at navigere mellem møblerne, men har fundet ud af, at det er nemmere at drikke vand af fuglebadet end sin drikkeskål!

Ukrainsk hunde-frisør!

Aramis og jeg var til før-fødselsdag hos svigersønnen i går sammen med deres søde genboer – en lille ukrainsk flygtningefamilie – mor og 2 piger – som de har megen gensidig fornøjelse af!

Den store pige på næsten 12 år er meget glad for at lege med de 2 hunde-tøser, og i går legede hun frisør på dem! De fandt sig troligt i at blive børstet og få sat sløjfe-klemmer i “håret” på flere forskellige måder – det var så hyggeligt at blive nusset.

Og det lykkedes også efter lidt tilnærmelse at komme til at kæle med Aramis (som nu ikke har pels nok til sløjfer!).

Både Mor og døtre taler nu mere eller mindre dansk, så vi kunne snakke sammen, det er hyggeligere end at snakke gennem et tranlater-program på telefonen!

Næsten en “ny” hund!

Han er altså dygtig, min søde Aramis! Klipningen hos Eva i Nr. Åby i eftermiddag gik så fint! Det var ikke nogen nem sag for Eva, for jeg har ikke kunne holde den kæmpestore pels filtefri, selv om jeg har forsøgt ihærdigt. Men det forstår Eva godt, og hun har virkelig gjort det godt! Og det gjorde Aramis også, fortalte hun, da jeg hentede ham – jeg havde været lidt nervøs for, hvordan han ville takle den helt nye og anderledes oplevelse uden opbakning af “mor” el.a. kendte personer. Men bortset fra en naturlig forvirring, havde han opført sig roligt.

Han er efter mit ønske blevet “bamseklippet”, dvs forholdsvis kort, men stadig med lidt lange ører og hale, og pels, der fylder på benene. (Diki blev engang klippet helt forkert med næsten ingen pels på benene, det så frygteligt ud!)

Nu behøver han ikke spænde i håret, og den kæmpemæssige hårpragt på bagdelen – som et skørt – er væk, der er nu en fin hale, som han stadig kan svinge op over ryggen, det er lige, som det skal være.

Men det er helt tydeligt, at han skal bruge tid på at vænne sig til den nye fornemmelse! Det var en usædvanlig stor pels, han havde over det hele, og den mangler jo nu! Så han er rastløs, søger “trøst” og bekræftelse – og det får han – jeg fortæller ham hele tiden, hvor flot og smuk, han er! Og kæler for ham – også mens vi så Bonderøven, som han elsker – han faldt faktisk i søvn på mit skød i sofaen, mens vi så den!

Der vil gå et par dage, før han falder til ro, det er helt naturligt, og mon han så ikke vil nyde, at han er mere fri?

Eva har taget de 2 flotte billeder under klipningen:

17. maj !

Ja, 17. maj er Norges nationaldag – det er en stor dag, og det fik vi syn for, da vi i dag for 15 år siden fløj til Bergen for at gå om bord i “Polarlys” – en af Hurtigrutens luksus-både – for en uforglemmelig rejse langs Norges kyst – ind og ud af fjordene – en rejse, vi havde drømt om i en del år, og nu blev den virkelighed! Da vi startede sejladsen, så vi den første dag overalt folk i nationaldragter, og alle flag var oppe, det var så smukt!

Men det blev også en speciel rejse på en anden måde, for det var, da vi kom hjem igen, og Søren gik til lægen med en formodet blærebetændelse, at det viste sig, at han havde uhelbredelig prostata-kræft!

Det vidste vi heldigvis ikke noget om på rejsen, så vi nød den smukke rejse i de fantastiske omgivelser i fulde drag!

Dagen i dag, 17. maj 2023, har jeg også set hen til og glædet mig til – og jeg er meget spændt! Fo det er i dag, Aramis skal klippes! Det bliver både spændende, hvordan han vil takle det (han har aldrig prøvet det før, og han er lidt nervøs ved ikke-kendte ting), og hvordan han kommer til at se ud!

Men jeg glæder mig, for jeg indrømmer: jeg har meget svært ved at holde ham filte-fri!

7 uger tog det!

Jeg er mere end tilfreds – jeg er meget, meget glad og stolt!

7 uger tog det at “opdrage” Aramis fra at være en flot udstillingshund til at være en flink, rolig og lydig dansk hund hos en gammel kone!

Han har jo været en meget fin svensk udstillings- og avlshund: der ikke “promenerede”, men var flere gange nordisk champion, med en kæmpestor, flot pels, og en flot dansende gang i ringen med fuld opmærksomhed på opdrætteren!

Men i starten her var han nervøs og forvirret på gaden i fremmede omgivelser og en trafikeret gade – i stedet for en natursti ved siden af en cykel (så der skulle fart på). Og så med en fremmed, gammel dame uden ret mange kræfter i den anden ende af snoren! Og et fremmed sprog ikke at forglemme!

Det har været rigtig hårdt for os begge 2! Men fordi han har et dejligt sind, er meget kærlig, opmærksom og lærevillig, har jeg kunne guide ham til at gå afslappet i snoren i stedet for at hale af sted med mig! Der var et par uger, hvor jeg tvivlede på, at det ville lykkes for mig – HURRA!!! Nu ved han, hvad det drejer sig om! Og han ved også, at jeg er glad! Vanen med at kigge op på den, der holder den anden ende af snoren, har han fundet igen og praktiserer på mig! Så flot, Aramis! Og han får også megen ros og en hel del godbidder (han elsker tørret laks 😉 ) !

Han har hele tiden været tryg ved mig, det har jeg ikke været i tvivl om. Men usikker på at gå ud i min lille have alene – det har selvfølgelig været overvældende med alt det nye. Så når jeg vil have ham til at gå ud og tisse, før vi går i seng, så vender han om lige udenfor døren – men hvis jeg bliver ved døren, så går han hen i hjørnet, hvor han forretter, hvad han skal – og så kommer han susende!

Morgen og eftermiddag går jeg luftetur med ham, hvor han får gjort alt det, han skal, men de første par uger skulle det gå utroligt hurtigt, så jeg kunne næsten ikke holde ham! Nu går han roligt, og vil kan gå langt, før han finder den plet græs, han vil besørge på.

Jeg tror nok, at nogle af mine naboer har været i tvivl, om jeg kunne få styr på ham – jeg lå jo næsten vandret bagefter ham! Men jeg er stædig! Og fordi han er så kærlig og opmærksom, har jeg troet på det.

Hans opdrætter i Sverige, som gerne vil følge med i hans liv, har tilbudt, at hvis det ikke går, så kommer de gerne og henter ham! (600 km!) – men jeg har forsikret hende om, at det bliver ikke aktuelt.

Min datter og andre har fortalt mig, at jeg er meget heldig! Ja, det er jeg! Nu mangler der kun 2 ting: 1. på onsdag bliver han klippet af en professionel hundefrisør! Det glæder jeg mig til, for jeg kan ikke holde hans lange, tætte pels filtefri! Jeg forsøger, og det er hårdt for både Aramis og mig, selv om han også på det punkt er utroligt tålmodig! Men filterne kommer igen fra dag til dag.
Og 2: han skal lære at møde andre han-hunde uden at gå bersærk!

Det bliver spændende at se, hvordan han kommer til at se ud, og hvordan det kommer til at gå!

Aramis i min lille have

Aramis har efterhånden vænnet sig til at komme ud i min lille rækkehus-have – og helst når jeg også er der! Han er en utroligt god og kærlig hund!
Nybørstet og fin – han er bare så dejlig!
Man kan godt mærke, at han har været vant til at stille op på udstillinger. Både når han bliver gjort klar = bliver børstet – og når han skal posere og sidde/stå stille – det sidste kneb det med, jeg kender nok ikke de rigtige kommandoer!
Han er stor – meget større end Diki, som iøvrigt ikke brød sig om at blive fotograferet!
Han er meget adræt – de første gange, jeg børstede ham udendørs, lod jeg ham springe op via en stol. Men det har han selv lavet om på: han spadserer nærmest op med et elegant og næsten lydløst hop – og han vil gerne op og gerne børstes!

Ikke så frisk som det ku’ ønskes!

Blodprøverne var OK, da jeg fik dem taget i går, ingen infektion, det er vigtigt, men for lav blodprocent, så nu får jeg jern- og B-12-piller. Og så spiser jeg svedsker, og A-38 m/hørfrø!

I morges troede jeg, at jeg var helt frisk, men det er jeg ikke, der er stadig smerter i ryggen – og træthed.

Men jeg vil ikke bare flyde hen i selvmedlidenhed, så nu fik Aramis lige en tur på havebordet (han “spadserer” selv op, sikke en fysik han har) med børster, kam og “filteknuser” – der skal noget til med den store pels. Han nyder det og er utroligt rolig. Det var altid en kamp med Diki, men Aramis har jo været udstillingshund (med flotte resultater), så han er opdraget til det, og det kan man godt mærke!

Og efterfølgende fik jeg taget nogle gode billeder af ham i forårshaven med de gule tulipaner, så dem skal jeg redigere, når vi har gået tur.