Dejlige nyheder

Fra Julemærkehjemmet Fjordmark har jeg fået dejlige nyheder i dag!

Restaurant Bind i Kollund har afholdt den årlige støttemiddag for julemærkehjemmet, hvor leverandørerne giver madvarerne og vin ad libitum, forskellige kendte mennesker f.eks. borgmesteren og forstanderen fra julemærkehjemmet serverer, og deltagerne har den store pung med hjemmefra!

Forskellige tæppetanter har nu i nogle år skænket specielle tæpper til salg på auktion. Auktionen har også mange andre gaver, og det hele skulle gerne give en god indtægt til drift af julemærkehjemmet.

I år har hele arrangementet givet 315.075 kr!!!

Og med stor tilfredsstillelse kan det noteres, at disse tæpper er solgt rigtig godt:

Meget smukt vægtæppe, syet af Sussan Skov-Petersen, solgt til 2.200 kr

Et flot vægtæppe mere fra Sussan Skov-Petersen til samme pris, 2.200 kr

Smukt sengetæppe,quiltet af Bodil, Beo Beo, som har fået det af en kunde, som gerne ville give det til formålet. Solgt på auktion for 5.500 kr – det er virkelig en god pris! Beo Beo har doneret bagsidestof og mellemfor.

Og endelig det helt specielle tæppe (som er så svært at fotografere!), syet af Birgith Lorenz, med det, jeg kalder optisk bedrag – firkanter på flere hold i “Color Wash”-teknik.
Salgsprisen kom op på 7.000 kr – det bliver Birgith glad for at høre!

(Det er jeg jeg så vild med, at jeg er begyndt på et i samme mønster!)

En dag på Tekstilværkstedet

Der laves så utroligt mange ting på Tekstilværkstedet på Depotgården, se en lille rundtur fra i går:

Ruth har syet endnu et tæppe med tykt vat og velour –

Færdig quiltet! Mangler kun lukkekant.

Lis elsker at skære på Accu Quilt maskinen, og når hun så samtidig kan indgå en aftale med Laila,  så Lis skærer for Laila,og Laila quilter for hende..

… nemlig dette meget søde babytæppe til en lille dreng – så er de glade begge 2!

Laila selv syr af batik-rester – det skal nok blive flot, hvad det så bliver til.

Elsemarie syr også af rester og prøver sig lidt frem –

– se bare, hvilken forandring, det giver, når der kommer en stærkere kulør til!

Vi er rigtig gode til at hjælpe og inspirere hinanden!

Shop – amok !

Det er ikke ret tit, jeg køber nyt tøj, og jeg er dårlig til at komme af sted og kigge på nyt!

Vi har en rigtig dejlig tøj-butik her i Erritsø, så det er jo egentlig nemt – men enten har jeg Diki med, når jeg kommer forbi (han har været med derinde, men det er lidt mere beværligt), så jeg har glimrende muligheder – også inde i Fredericia.

Men nu havde jeg så bestemt, at jeg skulle have noget nyt og meget let sommertøj til, når jeg skal ned i varmen om ikke så længe. Jeg frygter varmen!

Så i går tog jeg mig sammen – og det var en god oplevelse: god og rar betjening, rimeligt godt udvalg, selv om der selvfølgelig på nuværende tidspunkt ikke kan forventes at være alle str. i alting.

Og så er det jeg, når jeg endelig kommer af sted, går “Shop-amok”! Så jeg fik købt 6 lette bluser og 2 par bukser!

Meget lækkert!

Så blev der tid til Diki!

Det har været et par travle uger med Tæppetante-træf og messe i Korsør, med masser af billeder til følge! Men det vil jeg gerne, det er sjovt, og det er spændende at lægge alle de flotte billeder ud på Puttetæppers hjemmeside!

Men Diki trængte altså til en kærlig hånd! Det får han hele tiden – men han trængte til at blive vasket! Og før man vasker sådan en pels, skal den børstes/strigles godt igennem, for der er altid filter i underulden, og hvis man vasker dem uden at de er redt ud, så filter de endnu mere.

Så i dag er han blevet børstet og friseret, og de værste filter, som jeg ikke kunne rede ud, er klippet igennem på langs, så kan jeg komme igennem. Han er ikke glad for det, men sjovt nok sidder han helt stille, når jeg klipper med den skarpe frisørsaks!

Så blev han vasket, det er han blevet bedre til, det varme vand under bruseren er rart, han bliver vasket med en god hundeshampoo først og derefter skyllet med conditioner, det dufter dejligt. Til gengæld er jeg “helt færdig”, ondt i ryggen og våd af sved!

Efter grundig frottering gik han helt bersærk og rullede sig på det ru gulvtæppe i entréen, og så gik vi tur i det dejlige solskinsvejr, som tørrede ham, inden vi var hjemme igen.

Efter en lille lur, blev han børstet igen, denne gang gik det nemmere.

Og nu er han både lækker, blød og dufter godt!

Billeder igen – igen

Så sidder jeg igen med billedredigering! Også af puttetæpper! Efter at jeg har været på Kreativ Midsommer Messe i Korsør, hvor Projekt Puttetæpper også havde en stand.

MEN denne gang var jeg bare gæst – for tæppetante Lisbeth Adrian, Køge, har for 2. år i træk repræsenteret vores dejlige projekt og står for både modtagelse af tæpper og salg af mønstre mm – så Karin og jeg var bare gæster denne gang. Vi kørte sammen med 3 andre tæppetanter derover i morges i dejligt vejr. Og det var dejligt ikke at have ansvar og forberedelser!

Lisbeth havde arrangeret en flot stand, og allerede fra morgenstunden havde hun taget imod mange fine tæpper. Men selvfølgelig kunne jeg lige så godt fotografere de modtagne tæpper, inden vi drog hjem igen, så kan Lisbeth tage billeder i morgen af de tæpper, der kommer senere.

Det er et flot sted, messen har til huse, i Korsør Kulturhus, en smuk gammel skole. Og der var myldrende mange mennesker!

Der var lige “nogen”, der tog fusen på mig!

“Hvad laver du? – har du spist? – nu har jeg fået afslag på min anke, kan du ikke kommer over, når du har spist?”

Det var ikke uventet med den besked fra ankestyrelsen vedr. sønnens indstilling til pension – og slet ikke, når der mangler væsentlige oplysninger, som “nogen” har undladt at sende med!

Men udover, at han gerne vender det med mig, og vi – igen – bruger kræfter på at diskutere det urimelige, han udsættes for – så var det også et påskud for at få mig til at komme i en helt anden anledning:

Jeg skulle have min fødselsdagsgave på forskud! Vi har nemlig flere gange drøftet, hvilke kufferter, jeg har, og hvilke, jeg har brug for, når jeg i næste måned skal på ferie. Og nu har de så købt den helt rigtige kuffert i kabinestørrelse for at give mig den i fødselsdagsgave, og det er nødvendigvis på forskud, så jeg kan pakke i god tid! Smart! Og tusind tak!

Pyh ha – nu tror jeg, det mest er rettet

Det var ikke voldsomt mange fejl, der skulle rettes, men det var svært at finde ud af, hvordan de skulle byttes rundt – billederne af de 130 tæpper, vi modtog på Tæppetante-træf i lørdags.

Det blev ikke nemmere af, at tæpperne er spredt for alle – nåh ja, så 4 – vinde! Nemlig sendt med 4 forskellige personer til aflevering på på julemærkehjemmene, så jeg havde kun den skrevne liste og nogle små sedler, der havde siddet på tæpperne at gå efter.

Men tæppetanterne har være utroligt hjælpsomme og søde, nogle har skrevet, at det er lige meget, hvem, der har syet de enkelte tæpper, bare billederne af alle de smukke tæpper er der,

Nej, selvfølgelig skal der navne på. Tæpperne er SÅ forskellige! Smukke, søde, sjove, kunstneriske – dejlige allesammen. Og patchworkerne skal have lov at være stolte af deres tæpper!

Det kan jeg roligt sige, for jeg har ikke del i nogen af dem overhovedet! Jeg har ikke engang syet lukkekant på nogen af dem – det gør jeg ellers tit, men ikke denne gang. Det var jo tæpper, som tæppetanterne selv kom med, og som de enten selv havde syet det hele på, eller som de havde syet færdige af UFO’er eller toppe, som de havde monteret og quiltet. Det er selvfølgelig det allermest spændende!

Tak for hjælpen – skulle der være flere forkerte navne, så retter jeg stadig gerne.

En af de sjove ting ved at redigere billederne, er, at nogle af billederne ser temmelig blege og kedelige ud, indtil jeg får dem under behandling – det er sjovt, når man er så heldig at kunne den slags! Og det er IKKE snyd! Det er kun at gøre farvene mere klare og skarpe.

Jeg er her stadig – men jeg har travlt!

Hvis der er nogen, der er bekymrede for, hvor den normalt flittige blogger er henne i disse dag – så er jeg her endnu, og jeg er stadig flittig! Men jeg laver billeder af puttetæpper, som vi modtog på Tæppetante-træf i Hejnsvig i lørdags. Og desværre har der sneget sig nogle forbytninger ind, som jeg forsøger at klare op!

Men gå meget gerne ind og se alle billederne af de flotte tæpper på Projekt Puttetæppers hjemmeside – og der kommer flere endnu!

Jeg er stadig meget benovet over de meget fine tæpper! Her er bare 3 af 130: