Travl weekend på AOH-messen

Projekt Puttetæpper var så heldig at blive tilbudt en stand på AOH-messen i Lillebælthallerne, Middelfart i denne weekend.

Det var med lidt kort varsel, men vi er jo friske, så vi skulle nok få en stand op at stå!

Det hjalp Christian mig med torsdag aften, hvor vi hængte tæpper op, og stillede borde og stole parat, så det hele var på plads fredag morgen.

Og hurtigt fredag formiddag blev der fyldt op med flere tæpper og 3 af styregruppens medlemmer – nå ja, den ene og alle vores mønstre, som vi skulle sælge af, sad fast nord for Vejlefjordbroen pga en ulykke – men hun kom da frem!

Og der var stor interesse – ikke mindst fra mange, rigtig mange, ikke-patchworkere, som aldrig havde hørt om Projekt Puttetæpper, og som var meget imponerede, da de hørte om det.

Vi skiftedes til at være der, også et par tæppetanter tog en tørn, så det blev alt i alt en god weekend.

Jeg var heldig! Så Christian og hans far (ældstesønnen) kom og hjalp med at pakke det hele ned igen. Det er dejligt, at de vil hjælpe!

Hvordan klarer man sig som handikappet

Da vi var på Julemærkehjemmet Fjordmark i sidste uge, var vi kørende i ældstesønnens næsten nye VW Multivan, handikap bil. Vi havde aftalt med forstander Lasse, at børnene skulle have lov at se både bilen og den “Genny” = Segway til handikappede, som Jan har som hjælpemidler.

Det var en stor succes! Efter aftensmaden gik vi først ud til bilen, der er en flot rød og hvid “varebil”, indrettet efter ejerens behov.

WOW, sagde en af drengene, hvem kører dig så? Det var et godt stikord til at vise, hvordan bilen virker med lift, automatgear, og speeder og bremse flyttet over til venstre ben. Sidstnævnte kan også klappes op og en anden kan bruge tilsvarende pedaler til højre ben.

Inde i Storstuen, hvor der er plads til alle, fortalte Jan om sit liv og sit arbejde som smed, mobil-kranfører og brandmand, før han fik dårlig hofte og blev opereret med så dårligt resultat, så han nu flere år ikke har kunne gå.

Den eldrevne “kørestol”, han har købt nu, svarer til en Segway, men bygget til at sidde på. Han demonstrerede, hvordan han styrer og kører den med kroppen, og hvordan den vælter, hvis strømmen slukkes.

Mon der var nogen, der havde lyst at prøve? Ja! Én modig dreng rakte fingeren op og klarede det fint efter instruktion.

Så var der andre, der også turde! Også Ida, som havde fødselsdag den dag!

Det var en rigtig god aften, hvor børnene kunne spørge om alt, hvad de ville vide, og alle hyggede sig!

Diki var heldig!

Vi skal jo ud og gå, også selv om det regner! Nu er han lige nyklippet, så det kan godt være, at han bliver mere våd end han plejer! For det regnede da godt nok meget, da jeg lige skulle hente noget brød i Brugsen og tog ham med.

Men så var han (og jeg) heldig! For en af mine naboer var også i Brugsen og spurgte, om jeg var gående, for så kunne jeg få et lift! Det var Diki ikke ked af! Jeg var jo klædt på til det, men han har ingen frakke!

Jeg er her ved din side!

Han følger mig fra rum til rum! Og det er hyggeligt – også når jeg i disse dage har forrygende travlt!

Jeg har noget forskelligt skrivearbejde, og så ligger han lige ved siden af PC’en – jeg har en masse stof-skærearbejde ved hæve/sænke bordet, så kan han holde øje med mig. Jeg får gæster, der kommer med stof, dem skal han lige hilse på, så lægger han sig igen.

Nyklippet og fin, rigtig lækker! Og denne gang var der ikke noget af den “generthed”, han ellers har haft de første dage efter en klipning.

Så ringer telefonen – en mobil-telefon-sælger, som jeg hurtigt skræmmer væk – jeg gider ikke bruge tid på det! Så løber han lige med, men lægger sig igen.

Når klokken bliver ca. 12, stiller han sig ved siden af mig og gør opmærksom på, at det er spisetid! Han skal jo have et lille hjørne af mit rugbrød!

Jeg gør klar til at deltage i AOH-håndarbejdsmessen i Lillebælthallerne i Middelfart i weekenden.

Det var en lyn-forkølelse!

Jeg har aldrig oplevet en forkølelse opføre sig så skørt! Den voldsomme snue onsdag, hvor jeg ikke kunne lave andet end at pudse næse ustandseligt, truede med en af de forkølelser, jeg har engang imellem (senest for ca 1½ måned siden) med frygtelig hoste i mindst 1 uge. Almindelige papirlommetørklæder battede ingenting, så jeg gik over til at bruge en wc-rulle, og da jeg gik i seng, havde jeg en sådan ved siden af hovedpuden!

Men jeg fik slet ikke brug for den, for i løbet af natten forsvandt snuen!

Jeg var bange for at skulle blive nødt til at melde afbud til den workshop, jeg havde lovet at holde i Hedensted torsdag aften, men bortset fra en noget hæs stemme havde jeg det udmærket og gennemførte uden problemer!

Det er dejligt at komme til en patchworkforening, hvor man bliver inviteret med mellemrum, og hvor de er glade for, at man kommer!

Og nu er jeg fit for fight igen, efter bare 3 dage!

Alle tæpperne!

Jeg er blevet “overfaldet” af en frygtelig snue i dag! Min næse er en konstant løbende vandhane! Og jeg nyser ustandseligt!

Derfor har jeg ikke kunne lave billeder fra turen til Fjordmark i går, før nu.

Det var en dejlig tur, og det er altid sjovt at se alle tæpperne bredt ud på gulvet i hallen, hvor jeg kan fotografere oppe fra Svalegangen,

2 hold børn á 10 skulle have deres tæppe i går, og det er meget hyggeligt at overvære deres tur rundt på gulvet for at finde det tæppe, de aller bedst kan lide:


Når de har bestemt sig for et tæppe, bliver deres navn sat på og pakket i en pose, så de kan få det med hjem, når deres forældre kommer på besøg.

Sidste tæpper til Fjordmark-tur

Der var travlhed i går, ikke bare med at pakke tæpper til turen i eftermiddag. Men også både på Depotgården og her hos mig, med at gøre de sidste tæpper færdige til at komme med.

Dette smukke tæppe syede jeg lukkekant på i går aftes.

Laila har netop syet det flotte tæppe med “Hidden Nine-Patch” mønster, og selvfølgelig selv quiltet og syet lukkekant!

2 damer i Egtved har syet disse 6 fine tæpper, som Aja og Laila har quiltet på Depotgården

Ud at køre – med tæpper

Så er der pakket til køreturen i morgen:

54 puttetæpper og 6 sengetæpper til Julemærkehjemmet Fjordmark i Kollund. Med tilhørende adresselister! Samt en stor portion hjemmestrikkede sokker!

Ældstesønnen kører hele baduljen i den store Multivan, og svigerdatteren har taget en afspadseringsdag for også at komme med!

Coca cola dåse til Fastelavn!

Hvem har set en udklædning som Coca Cola dåse til Fastelavn??

Jeg har ikke! Men det ville Victor, 7 år, gerne være!

Så familien: Mor, Moster, onkel og kusine gik i gang med symaskine mm (Far sørgede for fourageringen!).

Og flot blev den lille mand = store dreng! Her er tilblivelse, afprøvning og resultat:

Flot! Stor ros til hele familie – mest til Victor! Godt fundet på!

Pakker tæpper – og skriver adresse-lister!

Det er faktisk et stort arbejde, når der skal afleveres en større portion puttetæpper, som jeg har planlagt at gøre på tirsdag. Der skal skrives adresseliste, som følger med, fordi julemærkehjemmet gerne vil skrive en tak til tæppetanterne – hver gang!

Så samtidig med, at jeg piller sedler af alle de tæpper, jeg har p.t., skriver jeg listen, og pakker tæpperne i sække efterhånden, pænt foldet sammen.

Der er enkelte af tæpperne, som er sengetæpper, de skal på deres egne liste, og der er ganske få, der skal gemmes til juni, hvor de bliver solgt på auktion til fordel for Julemærkefonden til drift af hjemmene. Det er ikke puttetæpper – de bliver aldrig solgt – men det er tæpper, der ikke egner sig til at være puttetæpper – for små, for store el.a.

Så mit arbejdsværelse et plastret til med stakke af tæpper!

Jeg holder lige en pause!