Puh ha, det gav sved på panden!

Nu fik jeg endelig syet kanter på mit “Syren og lavndel-tæppe”. Kanterne var noget, jeg skulle koncentrere mig om, for at få dem sat rigtig sammen, fordi det var rester i noget kortere stykker.

Og til sidst fik jeg problemer med at få hjørnerne til at se nogenlunde ud, så jeg var lige ved at stoppe – men det lykkedes! Nu skal det quiltes, men det bliver nok på long-arm-maskinen.

Curling-Farmor

Selvfølgelig siger Farmor ikke nej, når Christian ber om at blive kørt til den anden ende af byen (selv om han godt kunne have taget bussen!) !

Hans Mor bruger bilen til at komme på arbejde, og han afleverede den pænt derhjemme ved 2-tiden i nat og fik nogle timers søvn, inden han igen skulle ud til Messe C Fredericia til NPF Danmarks største arrangement med computerspil i 3 dage! Der er 5000 deltagere, Christian har før været med og havde også købt billet, men blev opfordret til at deltage som “crew”, ligesom flere andre af hans studiekammerater på Medieskolerne. “Det var da meget fint, at få de 500 kr tilbage!”, som han tørt bemærkede. Så han skulle være deltage i crew-møde kl 10.

Det var sjovt at se på vejen derud, hvor mange drenge, der færdedes til og fra hallenerne, mange med en fransk hot-dog el.a., helt klart på pause.

“Drenge” ? – ja, det er næsten udelukkende drenge, Christian kender piger, der deltager, men det er ikke mange. Egentligt mærkeligt, når man nu i snart mange år har snakket meget om, at pigerne også er kommet godt med i forhold til IT. Men måske bruger pigerne IT til andet end spil?

Christian er meget flink til at hjælpe Farmor, så det gengælder jeg gerne, og vi bor jo ret tæt på hinanden. Ha’ en hyggelig weekend!

Strikke baglæns!

Nu gik det ellers rigtig godt! Jeg kunne skimte færdiggørelsen af min “Vivi” / design Hanne Falkenberg, som jeg bliver mere og mere forelsket i –

..og så havde jeg tabt en maske, så jeg har trevlet 7 cm op på ærme nr 2 – ØV!

Garnet er ikke godt at samle masker op i, idet det er et delt garn, og det var for langt nede.

Så det var bare at tage en rask beslutning!

Men i går, da jeg nåede så langt, at det første ærme var strikket, kunne jeg for første gang prøve blusen, og den passer!

Mange af HF’s trøjer kan man ikke prøve undervejs, fordi de er strikket på finurlige måder, og det gælder også denne. Men man får jo blod på tanden, når man kan se, at den passer, så jeg klør på!

Skøn udflugt med Tekstilværkstedet

Måske var det rejsearrangør, man skulle have været?  I dag var 3. gang, jeg arrangerede udflugt for tekstilværkstedets brugere, og 3. gang, det gik rigtig godt! Iflg. deltagerne i hvert fald – men jeg var også godt tilfreds. 

Vi var lidt længere væk denne gang, ca 100 km til den lille by Vejerslev mellem Silkeborg og Randers, hvor HANNEs Patchworkbutik har til huse. En lille butik i fysisk forstand, men med meget dejlige stoffer til billigere priser end andre steder, og en utroligt sød og frisk indehaver, der bød på formiddagskaffe!

Der blev kigget og undersøgt, fundet dejlige ting frem og selvfølgelig købt! Et dejligt besøg.

Uden mad og drikke… så hvor skulle vi spise frokost? Helt ærligt var det slumpetræf, at jeg fik googlet mig frem til en dejlig café i Silkeborg! Jeg havde aldrig hørt om den, men en tlf. samtale lød så spændende, at det måtte vi prøve.

Og det fortrød vi bestemt ikke!

Den go’e Fé Heksekunsten er et meget spændende sted i tilknytning til en helsekostforretning (som vi også aflagde besøg). Og den mad, vi kunne vælge i dag, var utroligt lækker!

Der blev valgt forskelligt, så de fleste valgte en fisketallerken med meget spændende fisk og forskellige salater. Én valgte grøntsagstærte, og 2 – deriblandt jeg – valgte indisk suppe, krydret, men ikke stærk. Og med brød til, hjemmebagt og lækkert, også glutenallergikerens!

MUMS! Der vil jeg gerne hen igen en anden gang.

Vi sluttede af med at besøge Gårdbutikken Katrinelund i Vinding v/Bryrup, hvor Lene havde lavet en kop kaffe til os. Der var mange flotte modeller at kigge på, fine tilbud og skønt garn i alle prislejer! Så der blev også brugt penge der!

Uha, hvor der bliver gang i strikkepindene og synålene på Depotgården!

Tak for i dag, piger, det har været meget hyggeligt!

Top kap

Banedanmark er ikke de hurtigste til at reagere på henvendelser, selv om de opfordrer til at man henvender sig ved risikable situationer.

F.eks. har vi meget, meget længe forsøgt at komme i kontakt med dem pga nogle farlige træer i skel mellem vores andelsboligforening og togbanen, der kører nede bag et plankeværk og en skrænt på bagsiden af vores matrikel.

Det har også været et meget stort irritationsmoment, fordi nogle af træerne tager vores sol om eftermiddagen.

Men det primære, som vi har slået på, er sikkerheden, idet nogle af de største træer er gået ud og er i fare for at vælte i en storm – enten ind i vores huse eller ned på banelinien.  Og det er faktisk noget, Banedanmerk opfordrer til, at man gør opmærksom på, har vores bestyrelse bemærket.

Masser af skriverier, ikke ret megen reaktion, men endelig et løfte om, at man ville kigge på det, og så kunne de åbenbart godt se, at det var galt med 3 træer – vi synes nu, at der er flere!

Men tiden gik og gik – indtil i morges, hvor jeg pludselig hørte en motorsav – eller rettere 2 !

Jeg kunne ikke se dem, men jeg kunne se, at mindre træer faldt bag plankeværket, måske for at give plads til at fælde de store?

Efter et par timer blev der stille, og så kom specialisten på banen! Han var godt nok dygtig, klatrede op og kappede grenene fra toppen af, helt forsvarligt forankret i træet med reb, som han flyttede efterhånden, og med motorsaven hængende i bæltet. Efterhånden, som han savede, smed han de tykke grene ned (bag plankeværket).

Han fik fældet 2 træer på den måde, vi håber jo på, at han kommer igen i morgen og tager det 3. ?

Se bare her:

Der blev da virkelig lyst mellem de skyggende, trælse, halvdøde træer!

 

Webstrikkernes festival 2017

Vandrerhjemmet i Silkeborg var en hyggelig ramme om festivitas’en, da 40 Webstrikkere fra hele landet mødtes i weekenden til strik-strik-strik – hyggelig snak, sjov og skøn mad!

Der blev strikket i alle store og små stunder i de forskellige opholdsrum:

Der var også underholdende indslag:

Pakkeleg med strik-relaterede gavepakker..

Et nyt indslag i år – på opfordring – var “Show & Tell”, hvor nogle havde medbragt strikkede projekter..

  ..som de fortalte om – det kunne være problemer med det rigtige garn.. strikketiden – eller hvad projektet udviklede sig til:

f.eks. en slipover, der blev til et kæmpesjal!

Og flotte trøjer!

Der blev handlet indbyrdes med “overskudsgarn”

Og der flere garnbutikker i Silkeborg og omegn blev besøgt:

Katrinelund i Vinding, hvor ikke så mange havde været før..

..og Geilsk lager i Silkeborg..

Med dejlig “butikshund”, der meget gerne lod sig klappe og kæle for:

Måltiderne var et kapitel helt for sig selv – hold da helt op, hvor lækker mad, vi fik til alle måltider:

Heldigvis var det dejligt solskin både fredag og søndag, så vi glemte regnen lørdag og nåede lige lidt ekstra strik i de dejlige omgivelser – ude…

..eller inde:

..hvor der blev klappet, da Marianne blev færdig med det sidste ærme på sin utroligt flotte frakke i dobbeltstrik:

Nu mangler hun kun halskanten..

Sikke en finale!

Tak for hygge og samvær, sjov og spas, også til mine 3 sovekammerater, som delte snorken på køjeværelset!

Web-strikkefestival 2017 – jeg glæder mig!

Jeg er i fuld gang med at forberede mig til årets store begivenhed i Webstrikkerne – denne gang på Silkeborg Vandrerhjem fra i morgen eftermiddag og til søndag eftermiddag, hvor vi bare skal strikke, strikke, se strikketøj, besøge strikkebutikker, høre foredrag med en dygtig strikker – og så lige spise forhåbentlig lækker mad og snakke! Måske sove lidt?

Jeg har denne gang sagt ja til at dele værelse med 3 andre strikkere (mon de ved, hvad de går ind til?), de er selv ude om det!

Jeg pakker: små pakker med strik-relateret indhold til pakke-spil + læderbægre – strikkede trøjer til strik-mannequin-modeshow! – mit strikketøj – kamera – computer – og alm. weekend-bagage.

Jeg skal ikke sælge garn af mit overskud i år, men måske købe?

Og så får jeg heldigvis selskab det meste af vejen af en anden strikker, som har kørt med mig før, og hun tør godt !

Jeg glæder mig!

Øredøvende larm!

Der foregår en masse byggearbejde på Depotgården i øjeblikket, bl.a. renses der fuger på hele bygningen udendørs, og i dag var det muren, vi sad indenfor – det var sådan en larm, at vi dårligt kunne høre, hvad vi selv tænkte! Og da slet ikke, hvad vi sagde til hinanden.

Så jeg holdt tidligt fri og arbejder herhjemme i stedet – det er ikke så dårligt!