Hvor kom den lige fra….?

..den baktusse, der lagde mig ned med voldsomt maveonde i eftermiddags.

Som lyn fra en klar himmel, kort efter at Diki og jeg havde været ude at gå, fik jeg meget ondt i maven, og det endte med voldsomme opkastninger.

Jeg kan ikke engang gætte på, hvad jeg kan have spist, som evt. ikke har været frisk (det har jeg prøvet for et par år siden), og jeg er flink nok til at vaske hænder – og ligeledes til at bruge pose til Dikis efterladenskaber. Det er mystisk.

Jeg fik rygeost-salat til frokost, helt frisklavet, og grøntsagerne var skyllet, så det er meget mærkeligt. For en sikkerheds skyld smider jeg resten ud!

Men det er frygtelig udmattende, og jeg tilbragte 4-5 timer på sofaen under et yndlingstæppe med TV kørende, uden at se ret meget af det. Til gengæld havde jeg en dejlig lunende ven liggende ved fødderne. Jeg var klaret så meget op, at jeg kunne give ham mad ved 19-tiden, og så forsøgte han sig med at lægge et lille legedyr på min mave! Det blev kun til en mat “jagt” = jeg skal kaste dyret, så han kan fange det i fuldt firspring.

Nu vil jeg prøve med lidt kogt vand og måske senere the + en kiks. Maven er fuldstændig tom!

Lillebælt Quilterne på tur

I går var Lillebælt Quilterne på den årlige udflugt, denne gang gik turen i bus til Den Lille Lade i Ejstrupholm – en af mine yndlings butikker! Der er altid masser af kreative idéer at hente, dejligt stof at købe og en lækker frokost!

Turen gik videre til Herning, hvor vi besøgte Tekstilforum. Desværre var der ingen aktuel udstilling, den var under forberedelse.

 

Men det var meget spændende at se alle de gamle maskiner, og vi fik god orientering om tekstiludviklingen i DK og specielt i Herning af vores søde guide.

Og flere af strikkemaskinerne blev demonstreret af en af de frivillige – helt imponerende, hvad de maskiner kunne!

 

Lækkert strik blev prøvet!

Der var også en lille udstilling med rester af tøjet fra en pige i en udgravning. Det var meget interessant at høre, hvad man kunne finde ud af ved analyser af hendes tøj og hår, både alder, oprindelse osv.

Kaffe og lækker tærte blev serveret i Museets café – og der var også mulighed for at købe forskellige fine tekstiler fremstillet af frivillige på de gamle maskiner, før turen gik hjem igen.

Ingen tid til at blogge!

Det går jo ikke! Men jeg har haft så travlt de sidste 3 dage, at der ikke har været overskud!

I går var jeg i Horsens, hvor jeg hentede alle tæpper fra den udstilling, vi har haft på Plejecenter Nørrevang. Både beboere, besøgende og personale har været meget glade for alle de flotte puttetæpper, vi udstillede. Og gruppen, der syr patchwork der, hjalp med at tage tæpperne ned og pakke dem sammen. Ovenikøbet gav de kaffe og hjemmebagt til både mig og 2 patchworkere fra min gamle patchworkgruppe Vitus Bering Quilterne, som i sidste øjeblik var kommet for at se udstillingen. Den ene havde 3 flotte tæpper med til mig, de 2 syet af skjorter – det elsker jeg!

Er de ikke flotte?

Jeg nåede hjem tidligt nok til Diki’s og min tur, før jeg skulle til spisning i Fælleshuset, hvor det gik som ofte før: nogle går hjem kl 20 – fordi de skal se håndbold! Andre – den hårde kerne? – bliver siddende med vores rødvin, eller hvad vi nu drikker, og snakker om alt mellem himmel og jord. Det er utroligt hyggeligt, og jeg var først hjemme hos mig selv kl 24!

Formiddagen fløj af sted med opringninger fra tæppetante, der ville melde til Tæppetante-træf, som vi sendte indbydelse til tirsdag aften! Og med at pakke alle tæpperne ud og lave adresseliste til det julemærkehjem, der skal modtage dem. Jeg kan mærke i skuldrene, at jeg har håndteret tæpper 2 dage i træk!

Jeg har også redigeret billeder af både tæpper og forskellige donationer af stof!

Vi er så heldige, at det kan lade sig gøre, at nogle tæppetanter henter donationerne, eller at giveren kommer til nærmeste tæppetante, så sparer vi penge til porto – vi vil hellere bruge pengene på stoffer!

Men det skal jo organiseres, billeder skal behandles osv., og så får jeg ikke ret meget tid til at sy selv 🙁

 

Dejlig møde-dag i styregruppen

Styregruppen i Projekt Puttetæpper holdt møde i dag – som sædvanligt hos mig, da det er mest centralt.

Det var et godt møde, hvor vi ikke kun fik detail-planlagt Tæppetante-træffet, som vi netop nu har sendt invitationerne ud til. – Og det strømmer ind med tilmeldinger, allerede i dag! Det er dejligt, og vi glæder os også!

De fik lov at smage mit langtidshævede grydebrød, som jeg er blevet ret begejstret for: dej lagt i går aftes kl 18, dejen “foldet” kl 6.15 i morges, hævet i 2 timer og sat i ovnen kl 8.15, færdigbagt 9.00. De kunne også godt lide det svampede brød med den meget sprøde skorpe! Og til frokost havde jeg lavet rygeost-salat, den var også populær! (Jeg kan spise den med ske!)

Tæppetante-træffet er lagt i rammer, rollerne fordelt, jubilæumstæpperne er færdige eller undervejs, og tidsrammen er på plads.

Og så brugte vi en hel del tid på at finde stof til vores seneste “skøre” idé (den er altså lidt skør, når man tænker på, hvor meget vi ellers vil lave) – nemlig en Sampler med årsmønstrene fra de seneste 10 år. Ved 10-års jubilæet blev vi overrasket af 2 tæppetanter, som havde syet en Sampler med mønstre fra de først 10 år:

Vi gik på jagt i mit + Projekt Puttetæppers stoflager – de andre synes, jeg har meget! – og fandt helt andre farver, som vi alle 3 kunne lide, og delte de 10 mønstre imellem os. Det bliver meget spændende. Vi tror ikke, vi når at bliver færdige til Tæppetante-træffet, men vi fejrer også det 20 års jubilæum på Dansk Patchwork Forenings Træf i august. Og målet er, at der skal Sampleren udstilles sammen med de 21 jubilæumstæpper.

Balder har det godt – i “mandestocking”!

Balder har det godt og er hjemme, iført en ud-i-et-mandestocking, som han ikke er begejstret for! Han snyder og får sig vredet ud af den om natten, til Netes forskrækkelse, men det går godt med ham.

Mange tak til jer, der har støttet her igennem min blog! Det er ialt blevet til over 13.000 kr – det er virkelig imponerende!

 

Min fantastiske Kamelia

Det var solskin indimellem i går, så Kameliaen fik lov at komme lidt ud fra tagudhænget, hvor jeg stadig trækker den ind for natten pga forventet frost.

Den er helt fantastisk smuk lige nu, hvor nogle af de første blomster er begyndt at drysse, men der stadig er mange knopper og halvt udsprungne blomster.

Trekanter klar til sammensyning

Der var ikke nok trekant-blokke, så jeg måtte finde noget andet stof med små prikker og sy nogle flere blokke.

Og så kom det store puslespil med at lægge blokkene ud, som jeg havde tænkt. Nu er jeg tilfreds og klar til at sy sammen.

Der er godt gang i de mange små bække…

Jeg er meget glad for at kunne se, at min lille hjælp også giver gevinst til Balder og Netes kæmpemæssige dyrlægeregning!

Jeg var i tvivl, om det var noget, jeg – udover et kontant bidrag – kunne hjælpe med, men der er sørme nogle af mine læsere, der har lyst til at bidrage og derfor igennem mig har fået et Mobile Pay-nummer til indsamlingen.

Rosa

Det har bl.a. Rosa og hendes ejer gjort, TAK for det!

Ja, når man selv lever med “menneskets bedste ven”, er det næsten ikke til at bære, når man hører sådan en historie.

Nu forlyder det igennem Balders opdrætter (som er den der står for indsamlingen), at Balder har det godt og tager sin camouflerede (i økologisk paté) medicin fint, men både Balder og hans mor er meget trætte! Men der er kommet mange bidrag ind!

Har du ikke hørt eller læst om uheldige Balder, der blev meget syg af trevler fra et lege-reb, der havde sat sig fast i tarmene, så kan du læse historien HER.

Så langt – så godt

Det tager tid, men det er et dejligt strikketøj – “Mary-svøbet” / “Det hele kongerige”, eller som det hedder oprindeligt. Hap-shawl.

Men hvordan kan det være, at yderblonden er så svær at memorere? Jeg ved det fra de andre gange, og fra mange andre, som skriver om det på Facebook. Da jeg klagede min nød første gang, fik jeg fra Lotte et diagram, hun har lavet, og det hjælper mig enormt. Men alligevel var jeg 1/3 henne på den første side af yderborten, før jeg ikke behøvede at skæve til diagrammet (som stadig ligger indenfor rækkevidde ;.) ).

Mange bække små!!! Samt en advarsel.

Lene Fløistrups billede.

Jeg er glad følger af “Balders klumme” på Facebook, hvor Nete lader sin elskede gravhund Balder fortælle løst og fast om sine oplevelser. Det er morsomt!

Men nu har Nete og Balder fået alvorlige problemer. For Balder blev meget syg og er blevet opereret flere gange. Årsag: trevler fra et tygge/legetov, som havde sat sig i tarmen!

Nete fortæller nedenstående selv historien, og jeg er én af flere, der forsøger at hjælpe ved at opfordre til at støtte med et lille beløb til den voldsomme dyrlægeregning, som Nete slet ikke kan se udvej for. (Balder var ikke sygeforsikret – det er han nu).

Jeg kan kun forestille mig, hvor hårdt, det må være, men det er også slemt nok! Vi er jo stærkt knyttede til vores elskede dyrevenner! Lene Fløistrup, som er opdrætter af gravhunde, blandt andre Balder, har påtaget sig at være formidler. Så som beskrevet nedenfor kan man henvende sig til Lene Fløistrup på Facebook og få et konto nr. eller Lenes Mobile nr.. Hvis man ikke er på Facebook, men gerne vil hjælpe, kan man få det hos mig ved at sende mig en mail og bede om bank konto eller Mobile nr.
Følgende er lidt om hvorfor Agnete Meiniche har brug for vores hjælp. Mange bække små gør en stor Å, så hvis nogen kan undvære et mindre beløb – så kan vi i fællesskab gøre en stor forskel for Nete og Balder.

Nete: KÆRE VENNER Jeg har brug for jeres HJÆLP!
Mit liv blev stillet på O for 3 år siden og derfor fik jeg kun en alm. hundeforsikring på Balder. Jeg har en almindelig folkepension + en pension fra min fagforening 12.000 kr om måneden.
BALDER blev syg og jeg tog ham til Næstved Dyrehospital i påsken d. 13 hvor han blev røntgen fotograferet igen den 15. og betalte en regning på 5000 kr og havde så kun 480 kr tilbage. Den 18. da jeg måtte til egen dyrlæge og han sendte ham videre til Næstved Dyrehospital – hvor han nu var tæt på at dø af det – nu kunne de pludselig godt se, på de røntgten billeder taget den første gang vi var der, at der sad noget i hans tarme. Han blev så opereret d. 18.4. det var tråde fra et legetov der sad fast i hans tarme og det kostede 15.000 kr og d. 21 blev han igen indlagt og opereret fordi der var gået betændelsen i såret og han havde væske i bughulen, det viste sig ved operationen, at der var lille hul på tarmen.
Jeg kan slet ikke se hvordan jeg skulle kunne undvære Balder – og samtidigt kan jeg slet ikke se hvordan jeg skal kunne betale 15.000 + en ny operation + behandling. Det er astronomiske beløb for mig. Jeg har selvfølgelig tegnet en hunde sygeforsikring nu, men den hjælper ikke på mit problem nu.
en meget ked Balder og Nete.

Lene skriver: Hvis du/I kan hjælpe – så skriv venligst til mig, Lene Fløistrup – så vil jeg stå for indsamlingen. Send en pb på Facebook til mig, og så sender jeg et konto nr. eller min mobil pay og sender pengene videre til Nete´s konto.
På Forhånd TAK!