Det er godt, vi har nogle flittige tæppetanter…

…i Projekt Puttetæpper! For jeg får ikke selv syet ret meget lige for tiden! Jeg fortæller mig selv hver dag, at så er der noget andet, jeg laver for samme dejlige projekt!

Bl.a. laver jeg billeder af alle de skønne tæpper og lægger dem ud diverse hjemmesider, Facebook og galleriet på Dansk Patchwork Forenings hjemmeside.

I går fik jeg sorteret alle de tæpper, som midlertidigt er havnet her på min sovesofa (igen)! Nogle af dem er taget fra til en udstilling på plejecenteret Nørrevang i Horsens fra 3. januar. Andre bliver sammen med tæpper fra de andre i styregruppen sendt med forstanderen på Fjordmark, når vi mødes den 2. nov. til et specielt arrangement, og Lasse hjælper os så med, at de kommer til Julemærkehjemmet Skælskør, som ikke har fået tæpper for nylig, som de andre har. Lagrene skal jo være fyldt op!

Og der skal også laves adresselister, som skal følge med tæpperne, fordi hjemmene insisterer på at sende et takkebrev til dem, der har syet tæpperne – det bliver “tæppetanterne” meget glade for!

Se nu lige billeder af 18 flotte tæpper, som én tæppetante har afleveret indenfor de sidste 14 dage!

Pernille har selv syet nogle af tæpperne, men langt de fleste har hun syet af blokke (firkanter), som andre har syet og afleveret, eller ufærdige tæpper, vi har modtaget. Når nogle af dem ligner hinanden / er syet efter samme mønster, er det fordi det er efter årsmønstre fra forskellige år. Nyt mønster hvert år. Og her er brugt mønstre fra 6 forskellige år, foruden mønstre efter eget valg.

Det er imponerende!

Ny PC

Jeg har fået ny PC, og yngstesønnen har brugt hele sin weekend på at overføre filer fra den gamle til den nye – med fjernstyring! – sikke et arbejde! Jeg er meget taknemmelig ober, at han vil og tager sig tiden til det.

Den gamle var super langsom, så det har været et ønske længe!

Nu er der lige et par ting, jeg skal finde ud af, så bliver det en stor lettelse!

Depotgården på Kulturnat 2018 i Fredericia

Som vanligt var Depotgården med på Kulturnatten i Fredericia i går.

Men det var første gang, jeg var med, og det var meget hyggeligt og sjovt!

En masse (selvbyggede) boder stod samlet på den åbne plads overfor Den Engelske Pub, og der kunne man se alle de forskellige ting, vi laver i de forskellige værksteder. Der var også salg af de nogle af de ting, der bliver fremstillet. Jeg solgte en trøje og brugte straks pengene på en meget yndig ring!

 

Tekstilværkstedet, hvor jeg slår mine folder, havde en meget hyggelig bod, hvor vi var flere, der sad og strikkede og syed mindre ting. Og Projekt Puttetæpper havde udlånt 2 flotte puttetæpper, som er quiltet af Laila på Tekstilværkstedet, ét af dem er også syet her – de blev meget beundret!

Det var en dejlig eftermiddag og aften! Og vores egen café havde sørget for kaffe, te, sandwicher og snolder til os allesammen!

 

Det holder jeg ikke til!

Hvis denne varme fortsætter, må jeg anskaffe mig en rollator!

Jeg er svimmel, og jeg kan ikke gå lige hen ad fortovet! Så folk må tro, at jeg er beruset. 🙁 ! Det er faktisk meget generende.

Og jeg husker at drikke masser – af vand!

 

 

Jettes fødselsdag

Det var dejligt at fejre Jette i dag og at møde gamle naboer og venner i Brædstrup!

Jette har ikke holdt fest på sin fødselsdag siden hun blev 50 – men nu vil hun fejre, at hun bliver pensionist – og er klar til at blive det!

Både søstrene og deres gamle Far var med – det er ret flot, at han kan deltage, når hans datter bliver 65!

Og selvfølgelig var datter Malene, som vi har kendt, fra hun blev født og til nu hvor hun er færdiguddannet som læge, og vi skulle møde hendes kæreste!

Vi nød allesammen, familie, venner, naboer Pejsegårdens lækre frokost

Malene holdt en rørende og meget personlig tale for sin Mor.

..og hjalp med gaveudpakning.

Aftenens overraskelse: Jette skal være Mormor og glæder sig helt vildt!
(Mon jeg får lov at strikke Marysvøb?)

 

Festlig dag på Depotgården

Det var VARMT! men det var også festligt, da Depotgården i dag indviede både renoveringen og ombygningen af cafeteria, køkken og ny terrasse, som efter mange års drømme og planlægning endelig er færdige!

6. Juli Garden kom marcherende med fuld musik og gav en flot koncert med både tambourkorps og blæserorkester. De er virkelig dygtige og meget charmerende, de unge mennesker.

Der var selvfølgelig også officielle taler og klipning af røde snore! Samt en reception med lækre fingermadder af forskellig slags.

Og så var der åbent hus, hvor en hel del af brugerne, incl. mig, arbejdede på værkstederne. Det var hyggeligt – også selv om det var meget varmt.

Der var også salgsboder, hvor nogle solgte ting, de havde fremstillet, både strikkede bluser, syede kjoler, sølv, glas, pileflet og meget andet.

I Tekstilværkstedet var nogle stykker, der syede og quiltede, og det var der mange besøgende, som gerne ville se og høre om.

 

Laila quiltede et dejligt puttetæppe, som hun selv har syet som paper-piecing.

Det var en dejlig dag.

Lukkekant – igen-igen!

I går quiltede Laila dette puttetæppe – et meget yndigt tæppe, syet af mange fine rester.

Og heldigt nok har jeg lige en formiddag fri, før jeg skal i byen. Så jeg prøvede forskellige stoffer af med henblik på lukkekanten – min sædvanlige “leg”!

Og se nu bare et sødt stof, doneret af Edith, som passer perfekt!

Nu er det på plads, så kan jeg sidde på terrassen og sømme det på bagsiden senere.

Nu skal jeg nemlig af sted på et besøg, jeg glæder mig meget til!

Tæpper på Fjordmark

Da jeg sammen med Birgith og hendes veninde Irmgard fra Flensborg besøgte Fjordmark i tirsdags, fik vi den helt store rundvisning af forstander Vibeke, så Irmgard kunne se det dejlige hus og få fortalt, hvordan det fungerer.

Jeg har jo været der mange gange, men det er altid hyggeligt, og ikke mindst er det fint at se børnenes værelser, hvor jeg har haft en stor finger med i spillet i forhold til alle sengetæpperne!

De første 30 af dem, som Projekt Puttetæpper syede i 2008 – faktisk før Fjordmark var begyndt at få puttetæpper til børnene – blev i virkeligheden til 64 tæpper! fordi så mange gerne ville være med til at sy dem. Hobro fik halvdelen, men bruger ikke sengetæpper mere.

Det gør Fjordmark, og Vibeke ved lige, hvor de enkelte tæpper ligger, og opdager straks, hvis der er byttet om på nogle! De skal jo passe sammen!

De er blevet suppleret et par gange, men nogle af dem begynder at være så slidte, at de ikke kan repareres mere, så Vibeke ønsker sig ekstra sengetæpper til udskiftning. Det var Birgith ikke længe om at bide på! Hun elsker at sy de større tæpper i enkle mønstre, så jeg gætter på, at hun allerede er i gang!

For tiden syr vi sengetæpper til Liljeborg, der skal bruge 56 (Birgith har syet 9!), og de første 27 er afleveret.

Men vi har aftalt, at hvis der sys flere, så må Fjordmark få nogle.

Vibeke viste os også skabet med puttetæpper. Børnene får ca. ½-vejs inde i deres 10-ugers forløb lov selv at vælge et tæppe, måske det, de har siddet på under en af vores fremvisninger i Multihallen?

Pakkeleg på Facebook

Der er mange forskellige måder at lege pakkeleg på her op til jul.

I en gruppe på Facebook, der handler om patchwork, leger vi en leg, hvor alle de tilmeldte får navn og adresse på deres “nisseven”, som de sender en pakke til med forskelligt patchwork relateret. Jeg har vist den pakke, jeg sendte i sidste uge, den har modtageren nu kvitteret for med et billede på pruppens album, og her er, hvad jeg sendte til hende:

Forskellige nåle, nålehylster, målebånd, en fin æske med indhold af sy-grej, en nålepude, jeg har hæklet + lidt snolder!

Jeg har lavet lignende nålepuder for år tilbage, de kan blive meget søde.

Jeg har jo også fået en pakke af min nisseven, som jeg viste HER: