Temadag med Bow Tie

Det blev en rigtig sjov dag på Tekstilværkstedet, hvor patchwork blokken Bow Tie var på programmet.

Det finurlige ved det mønster er, at man ikke kan regne ud, hvordan den midterste firkant er syet ind imellem de andre, og at der ikke er nogen sømme at se!

Men det gik rigtig fint, for den er faktisk meget nem, syet af 5 lige store kvadrater i stoffer, som man har lyst og gerne fra reste-kurven!

Og så er der kun 3 sømme at sy på symaskinen..
..så har du sådan en fin blok! Syet af Margit.
Inge måtte lige pille lidt op – det var hun ikke alene om –
men så havde hun fanget det og syede flere …
… og begyndte at eksperimentere med at vende og dreje blokkene – de kan lægges op på mange måder.
Anette kom også i gang og fik syet en fin blok:

Lis syede 4 ens og satte dem sammen til forsiden af en ny sofapude!

Og “aldersrepræsentanten” Alice havde problemer, men er heldigvis stædig og ville meget gerne lære denne nye måde at sy restetæpper på – og HURRA, det lykkedes:

Og da de nu var så dygtige, blev der også tid til, at jeg kunne sy flere blokke til mit “Bow-Tie af Liberty-stoffer” tæppe!

Det var en dejlig dag!

Fies søde knætæppe

Fie, som også syr på Depotgården, har syet et meget sødt knætæppe til sin gamle mor.

Det er et godt eksempel på, hvordan vi kan hjælpe hinanden! Fie havde valgt de kønne balistoffer, men havde tænkt dem sat sammen på en anden måde. Hun er forholdsvis ny til patchwork og er glad for hjælp, så jeg foreslog hende denne sammensætning, og det er både hun og jeg meget tilfreds med!

Back-to-the-8+’ies skiftet ejer

Det hjalp ikke så meget, at min nye trøje “Back-to-the-80’ies” blev vasket – den var stadig for stor, og da den er strikket i bomuld og hør, er den ikke elastisk, som hvis det var uld!

Så er det godt, jeg har en nabo, der er større end mig, og den er helt perfekt til hende, så den købte hun – og var glad!

På onsdag 13.10. “Bow-Tie”

Temadag på Depotgården på onsdag, som jeg står for, er en workshop i patchwork blokken “Bow-Tie”, som de, der ønsker det, kan lære at sy.

Det er en utrolig nem og hurtig blok at sy på maskine, sammensyningen til f.eks. et tæppe kan varieres på mange forskellige måder, den kan sys af rester, man ikke troede kunne bruges til noget, og så har den en lille “hemmelighed”! Når man ikke har syet den før, forstår man ikke, hvordan den lille firkant på midten er syet ind! Den er 3-D, dvs den er delvis åben, dog uden at nogen søm er synlig!

Jeg har syet nogle blokke og syr nogle flere i morgen, også 4 blokke syet sammen:

Jeg synes, det er en spændende blok at sy, og den kan varieres på mange måder, også i størrelser.

Spændt på, hvor mange, der vil være med?

Hvor bliver mine dage af?

Nu troede jeg lige, at så snart Strikkefestivalen i Svendborg var ovre, så skulle jeg slappe af ovenpå den travlhed, den gav med tilmeldinger, (få) afbud osv. Men jeg synes, der stadig er nogle ting + nyt.

Men “nogen” har bemærket, at jeg ikke har skrevet i en uge! – så jeg må hellere råde bod! Man skal jo ikke tro, at der er noget i vejen! Og jo, der var selvfølgelig en stor mathed, og den sad i mig i nogle dage.

Men hvor gik det godt altsammen. Danhostel Svendborg er fantastisk – det vidste jeg godt, for jeg har én gang før, i 2018, arrangeret en begivenhed magen til samme sted. Og iøvrigt også på et afbud! Dvs at der på mystisk vis ikke var nogen arrangør, og det blev opdaget alt for sent!

Jeg synes, det er rigtig sjovt at arrangere, tage imod tilmeldinger, lave lister med deltagere, fordeling på værelser (1, 2, 3 og 4 – sengs værelser efter ønske), samt arrangere aktiviteter. Heldigvis ikke alene, jeg havde en arbejdsgruppe på ialt 4, og jeg havde selv spurgt dem, om de ville være med – så ved man, at man kan samarbejde!

Vi har fået meget og dejlig ros for hele arrangementet. Og da Danhostel Svendborg leverer al forplejning, incl. kaffe/te/frugt hele dagen, så kører det! De er f.eks. også rigtig gode til at servere specielle retter til allergikere, det er flot!

Det er nok lidt specielt, men lige i øjet for os garvede strikkere, at fra fredag eftermiddag til søndag efter frokost sidder vi med hver sit strikketøj (der kan godt foregå andre ting samtidig!), og snakker!

Fredag aften har vi “Show & Tell”, hvor vi viser frem, hvad vi har strikket siden sidst:

Vi havde et stort mødelokale til rådighed + flere stuer med bløde møbler, hvor vi kunne sidde og strikke. I det store lokale havde vi 2 workshops, den ene med en dame fra Ærø: “Ærøsokker”, som ikke kun handlede om sokker fra Ærø, men var et historisk foredrag om sokker, helt tilbage til oldtiden! Og med masser af sokker, der er strikket op i de forskellige modeller. Meget interessant, hun ved virkelig noget om emnet!

Og så havde vi gjort et “scoop” og engageret en af de mest populære og aktuelle strikkedesignere i DK, Annette Danielsen, til at holde workshop/foredrag ud fra sin sidste bog “Tæt på Ækvator”, som vi selvfølgelig kunne købe, og modellerne, som vi kunne kramme! Og så kunne vi lære nogle af de teknikker, som hun har brugt. Det var super spændende!

Og ja! jeg har allerede fundet garn frem til én af dem!

Vi medbringer også “adoptionsparat garn i store mængder”, som får nye ejere i løbet af weekenden!

Sådan en weekend kan man leve på længe! Måske især, når man som jeg ikke foretager mig så frygtelig meget i det daglige.

Så har jeg prøvet at sidde fast…

–i en elevator her på vandrerhjemmet!

Og heldigvis var jeg ikke alene, men sammen med Annette Danielsen, strikkedesigner, som havde holdt et meget underholdende foredrag og workshop med masser strikketeknikker ud fra sin næsten helt nye bog!

Liselotte og jeg ville hjælpe hende ned med al hendes bagage i elevatoren (vi overskred ikke nogen vægtgrænser), men i stedet for at køre helt ned fra 2.sal, stoppede den ved køkken/spisesal, og så ville den hverken op eller ned! Det hjalp ikke noget at trykke på alarmen, der godt nok blev besvaret, men uden at der kom hjælp!
Heldigvis viste det sig, at vi kunne komme ud og ind i spisesalen, der var aflåst, men på vores side, så vi kunne komme gennem spisesalen og ned ad trappen.

Der var ingen panik! Og lidt senere begyndte elevatoren at køre igen, så det er ret mystisk, hvad der skete!

På strikkefestival

Så er årets begivenhed i Webstrikkerne godt i gang på Danhostel Svendborg.

Strikkepindene knitrer overalt, maden er fortræffelig, værelserne gode – der mangler absolut ikke noget!

Heller ikke med hensyn til adoptionsparat strikkegarn, som deltagerne medbringer i håb om at få tyndet ud på hylderne derhjemme:


En gammel UFO færdig

Den lidt tunge strik bluse i hør/bomuld Sandnes Line har ligget et års tid, tror jeg. Men nu er den færdig, vasket, krøbet tilpas og dejlig at have på!

Så nu kan den blive luftet på årets Webstrik-festival i Svendborg, hvor jeg glæder mig til at tilbringe weekenden sammen med 69 andre strikkere!

Strik til 2 småpiger

Nyfødte Luna får den lille kjole, strikket i Skeleton garn fra Uldféen i barselgave:

Og storesøster Alma, 2½ år skal ikke snydes, så jeg har strikket den nye Festivalkjole fra Petite Knit til hende i lyserødt med glade striber i mange farver:

Værd at vente på!

Det har taget flere år! – fordi det blev for kedeligt og blev væk – og taget frem igen!

Men nu er mit meget lange, lækre sjal/tørklæde i Peacock-mønster færdigt, strikket af ét nøgle Puno garn, selv-farveskiftende, så man bare strikker og strikker, indtil der ikke er mere garn!

Det er virkelig blødt og lækkert efter forsigtig uldvask i maskinen og ligge-tørring på håndklæder.
Lige den rigtige årstid at tage det i brug.