Fra Rie til Hanne – fra Hanne til Rie – fra Rie til Hanne…

…forvirret? En dejlig Hanne Falkenberg cardigan “La Strada” har vandret omkring, men er nu i havn!

Anne-Marie – “Rie” – gav mig for nogen tid siden en strikket, ikke monteret, cardigan “La Strada”, design Hanne Falkenberg, som var for stor til mig. Jeg fik Anne-Maries accept til at give den til (Anne-Ma)Rie, som jeg syr/strikker sammen med på Depotgården.

Men ak! Da Rie havde monteret trøjen, viste det sig, at hun ikke fyldte den ud – den var også for stor til hende!

Rie spurgte mig, hvad jeg syntes om at give den til Hanne, som var blevet helt vild i varmen, da hun så Rie prøve den. Hanne er også medlem på Depotgården, hvor hun er en dygtig ikon-maler, men ofte besøger os i Tekstilværkstedet med sit gode humør.

Det var jeg selvfølgelig helt med på, og i dag overraskede vi hende! Kom lige med herind og tag din frakke og trøje af! Øh ja, Hanne adlød! Og da hun så trøjen blive halet op af posen, råbte hun: Har du den til salg?

Nej, det er en gave – til dig!

Hold da op, hvor blev hun glad – jeg er sikker på, at hun gerne havde købt den, men det har jo hele vejen igennem været en gave! (En dyr gave godt nok!)

Og helt, som hun selv havde set den dag, var den helt rigtig til hende – lige hendes farver! Og hun fyldte den ud, så selv om ærmerne er lidt for lange (det er der råd for), så jublede hun og måtte jo gå mannequin for alle de andre på Tekstilværkstedet (vi var mange i dag).

Altså hvor er det dejligt at kunne gøre nogen så glad! Vi fik både kys og kram i massevis! Skøn oplevelse!

Vi ka’, når vi vil..

..det har styregruppen i Projekt Puttetæpper vist i dag!

Vi har holdt et meget intenst møde, hvor vi har taget beslutninger for projektets næste års – ikke mindst vores 20 års jubilæum!

Det er dejligt, når man med godt humør og udbredt enighed kan lægge planer om såvel diverse messer og udstillinger, som forskellige mønstre i fremtiden.

Vi har også gennemgået flere store stakke af modtaget stof + UFO’er – der var frit slaw mht hvad man lige havde lydt til!

Men så er man også træt bagefter – jeg er i hvert fald glad for, at jeg bare skal rydde op, mens de andre har en lang køretur hjem!

Familien på besøg

Den jyske del af familien fejrer Victors 5 års fødselsdag (19. januar) i morgen, det er lige ved at blive en tradition, og det er vi jo glade for.

Så den lille familie kommer her i formiddag, og planerne er vist nok, at brødrene tager på indkøbstur over grænsen i eftermiddag.

I morgen samles hele familien til brunch på Café MUMS inde i Fredericia, der har jeg ikke været før, så jeg håber, det bliver godt.

Det er altid en stor fornøjelse at se Victor, den glade lille fyr – tænk, at han bliver 5 år!

Sengetæppe-projektet afsluttet til tiden!

Vi er så rævestolte i Projekt Puttetæpper! For det, vi sagde ja til den 23. juni, har vi nu næsten afsluttet inden Nytår!

Vi lovede at sy 24 sengetæpper til de nye boxmadrasser på Julemærkehjemmet Kildemose, og det er blevet til 38 sengetæpper! Så er der nogle at skifte med, for det er nødvendigt, når børn flytter ind og ud efter 10 uger, så skal tæpperne vaskes, hvilket man ikke behøver i et privat hjem. Der mangler nogle ganske få i at blive helt færdige, så nu har vi lavet et album på vores galleri på Dansk Patchwork Forenings hjemmeside, hvor billeder af puttetæpperne også er vist tilbage til 2010.

Se HER med alle oplysninger om, hvem der har syet dem samt sponsorer.

Men jeg vil da også gerne vise tæpperne her – de er værd at vise frem!

sengetaeppe-1-birte-bendixen-og-quiltefant sengetaeppe-2-hanne-hector-schroeder sengetaeppe-3-lene-christensen sengetaeppe-4-lene-christensen sengetaeppe-7-pernille-riess-robertson sengetaeppe-8-bente-thomsen-solbjerg-og-pernille-riess-thomsen sengetaeppe-9-mona-noerhave sengetaeppe-10-anne-marie-mortensen sengetaeppe-11-lone-olsen sengetaeppe-12-hanni-bjerre-christensen sengetaeppe-13-esther-olesen sengetaeppe-14-julia-bridgewater sengetaeppe-15-bettina-mellvang-og-bodil-petersen sengetaeppe-16-bettina-mellvang-og-bodil-petersen sengetaeppe-17-hanne-murmann sengetaeppe-18tull-meldgaard sengetaeppe-19-hanne-hansen-og-laila-broegger sengetaeppe-20-laila-broegger sengetaeppe-21-anna-povlsen-1 sengetaeppe-22-viborg-patchwork sengetaeppe-24-gerda-svensson sengetaeppe-25-grethe-soerensen-og-kirsten-larsen sengetaeppe-26-grete-soerensen-og-kirsten-larsen sengetaeppe-27-linda-jensen sengetaeppe-28-inga-sort-kruse sengetaeppe-29-inge-jul-pedersen-og-rita-sicko sengetaeppe-30-ingrid-smed sengetaeppe-31-ufo-birgith-lorenz-og-laila-broegger sengetaeppe-32-linda-jensen sengetaeppe-33-lisa-pedersen sengetaeppe-35-hw-kleine-og-laila-broegger-til-fjordmark sengetaeppe-36-bente-thomsen-solbjerg-og-rita-sicko sengetaeppe-37-anna-povlsen-2 sengetaeppe-38-hanni-bjerre-christensen sengetaeppe-39-ufo-birgith-lorenz-og-laila-broegger

Diki fryser!

Diki blev klippet i går, og der går altid en dag eller 2, før han har vænnet sig til, at der mangler noget pels.

291216-diki-nyklippet

Så han fryser – eller tror han gør! Og som sædvanligt er han lidt “flov”. Så han farer hen til sin sækkepude, når vi har været ude, og putter sig. I går aftes var det hans seng, han rullede sig sammen i, så jeg tog ham op i sengen, hvor han lagde sig godt til rette på dynen med mine ben som “kurv” 😉

Det går over! Og jeg roser ham hele tiden og fortæller ham, hvor fin han er!

Hold da op – så mange og forskellige – og så utroligt smukke !

Jeg har lige taget en rundtur på Projekt Puttetæppers galleri, fordi jeg skulle forsøge at finde et bestemt billede af et tæppe.

Og så bliver jeg fuldstændig opslugt og fyldt med beundring over de utroligt mange smukke tæpper, der er syet med ét eneste formål: at glæde et barn på et julemærkehjem med en helt unik gave!

Det er da fantastisk! Jeg bliver aldrig træt af at beundre de dejlige tæpper!

Hvis du vil se dem, klikker du på linket, så er du inde på galleriet, hvor billederne ligger kvartalsvis tilbage til 2010. Klik på det enkelte album og derefter på det første lille billede, så får du billederne i fuld størrelse og kan se dem enkeltvis eller som dias show.

God fornøjelse!

Slutspurt – holder det???

Jeg bliver nødt til at tage “en tur” mere for at fiske efter flere stemmer til Projekt Puttetæpper, der er indstillet til at komme i betragtning, når PFA-Brug-Livet-fonden afgør, hvem der trænger til en hjælpende hånd!

Kan vi tage en slutspurt? Afstemning i PFA-Brug-Livet-fondens uddeling af midler slutter i morgen 17. november, og Projekt Puttetæpper ser ud til at have en chance. Vi ligger som nr. 15, og det er lige akkurat med i den øverste 5. del = 15 indstillede hjertesager, der vil blive set på.
Så der kan nemt ske ændringer, der skubber os ned. Vi er blevet overhalet pludseligt af en helt ny sag i dag, så intet er sikkert!
Hvis du ikke har stemt endnu – så vil du måske hjælpe og stemme HER!!!

Bestyrelsen vurderer de 15 hjertesager, som har fået flest stemmer, og tager så stilling til, hvem der de vil støtte. Det er altså ikke den sag, der får flest stemmer, man skal bare være mellem de sager, der ligger i øverste 5. del.
Tak for alle de stemmer, vi allerede har fået!

Leg med tal og tæpper!

Jeg har altid været en tal-nørd – husker tlf. nr. – kender nummerplader – husker fødselsdage osv. Og nu har jeg leget lidt med antallet af afleverede puttetæpper! Det er interessant.
Det galleri, som har til huse på Dansk Patchwork Forenings hjemmeside, viser antallet af puttetæpper kvartalsvis fra 2010. Det skal bemærkes, at det er det antal, vi kender, og som vi har billeder af. Der har altid været tæpper, som bliver afleveret på et af julemærkehjemmene, uden at der blev taget billede.
Vi har ikke samlede antal billeder før 2010.

Antal puttetæpper pr. kvartal / år fra 2010 – 2016
(forbehold: 4. kvartal 2016 ikke afsluttet.

År 1.kvartal 2. kvartal 3. kvartal 4. kvartal I alt
2010 92 59 77 76 304
2011 87 75 76 130 368
2012 58 81 66 85 290
2013 113 135 84 75 407
2014 118 221 130 136 605
2015 124 350 156 104 734
2016 197 326 175 (17) (715)
I alt 2010-2016

Med forbehold for 4.kvt.2016

789 1247 764 623 3423

Det er sjovt at studere tallene. Med det kendskab, vi har i styregruppen, til årets gang i Projekt Puttetæpper, kan vi se, at antal tæpper er langt det største i årets første 2 kvartaler, og vi ved, at det skyldes de messer, vi deltager i 1. halvdel af året + de sidste 4 år, hvor vi har holdt “Tæppetante-træf” i juni.

Tæppetante-træffet samler og giver er inspirerende fællesskab, deltagerne kommer glade og stolte med deres tæpper og drager hjem igen med hver en andel af de donationer, Projekt Puttetæpper får forskellige steder fra i løbet af året.

Samlet set er det imponerende, hvor stærkt det er gået – og stadig går:
i 2016 er vi næsten oppe på antallet for 2015, selv om 4. kvartal kun lige er begyndt!

Når vi husker på, at vi ikke har det fulde antal, fordi vi ikke får billeder af alle tæpper, så tør jeg godt være optimistisk og tro på, at vi klarer at levere 1.000 tæpper pr. år. fra august 2017, hvor det 5. julemærkehjem åbner i Roskilde.

Og 2017 er jo vores 20. års jubilæumsår!

Når man læser hele historien, hvor det i starten var 30 tæppetanter, der syede tæpper til 1 julemærkehjem, Kildemose, der havde 14 børn ad gangen dengang, i mange år 100 – 120 tæpper pr år, så er helt vildt, som det har udviklet sig!