Møde i Projekt Puttetæpper styregruppe i dag

Jeg har været meget tidligt oppe for at forberede, at styregruppen i Projekt Puttetæpper kommer og holder møde i dag.

Jeg bager boller og laver frokost. Til gengæld har de andre langt at køre – så fordelingen er meget passende 😉

Der er mange ting at planlægge, og meget stof + blokke + UFO’er at tage stilling til. Vi skal bl.a. have sendt en del tæpper til Sjælland med Lisbeth, nu hvor Karin for nylig har været i Hobro med mange tæpper, og jeg om 14 dage kører til Fjordmark i Kollund med et stort læs!

Og så skal vi planlægge besøg undt om i butikkerne med det nye puttetæppemønster.

Det skal nok blive hyggeligt.

En Dr. Beckmann klud gør underværker!

Prøv at se her:

Jeg vaskede i går nogle store stykker stof fra en donation til Projekt Puttetæpper, fordi jeg var bange for afsmitning på de ting, de skulle bruges til. Det er ikke altid, jeg vasker stofferne, men nogle har jeg mistanke til, f.eks. røde, sorte stoffer og Bali/batik-stoffer.

Så jeg puttede disse røde og sorte stoffer + et grønt og et rødlilla Balistof sammen i maskine og lagde en Dr. Beckmann klud ved.

På billedet ses de vaskede stoffer – og gæt så, om kluden blev sort, som jeg havde ventet – eller???


RØD!!

Det er ikke til at sige, om det er det rødlilla Balistof eller det flammet-røde – sikkert en blanding, og måske også lidt sort. Men det er da helt tydeligt, hvad kluden gør! HURRA for den!

Der er gang i den!

Besøg af en puttetæppe-tante i dag, som gerne ville se Depotgården – det gjorde vi så sammen. Det var rigtig hyggeligt, og hun syntes selvfølgelig også, at det er et fantastisk hus. Derefter hentede vi en helt speciel sten, som hun længe har ønsket sig.

Det mest mærkelige var, at hun ikke ville have noget stof med hjem? Hun har taget en fast beslutning: hun skal have brugt noget af det stof, hun selv har, før hun tager nyt hjem!

Jeg havde ellers lagt stoffet fra den donation, vi modtog før jul, frem, så hun kunne vælge!

Eftermiddagen gik med at sy et par blokke efter det nye puttetæppe-mønster 2019.

Og så fik jeg besøg af forstanderen fra Fjordmark, der efter aftale fik over 100 par sokker med hjem til børnene!

Masser af sokker

I morgen går der endnu en sending dejlige sokker af sted til Fjordmark i Kollund. Jeg er så heldig, at Lasse, forstanderen, kommer her forbi i morgen eftermiddag og tager dem med.

Disse 2 portioner har jeg modtaget for nylig, og nedenstående fik jeg før jul:

Ialt 84 par sokker!

Hva’ sker der lige…

…der er bare travlt! Yngstesønnen er bekymret og ringer for at høre, om der er noget galt – f.eks. med tænderne? Næh – jeg spiser forsigtigt, og så går det nok, indtil jeg skal til næste runde. Men jeg travlt!

Det nye puttetæppemønster afstedkommer kommentarer og spørgsmål, der skal besvares, der skal skrives indlæg på www.puttetaepper.dk og på Facebook. Jeg er ikke engang nået til at planlægge runden til butikkerne, men det når vi nok.

Det, der fylder mest lige nu, er nogle artikler til næste Kludemagasinet, Dansk Patchwork Forenings medlemsblad. Der skal lidt ny omtale + billeder af puttetæppemønsteret til.

Redaktøren var også meget interesseret i den “Stof-leg”, vi havde i Lillebælt Quilterne i 2018 og bad mig lave et lille stykke om det.

Og endelig har jeg igen fået den store opgave at skrive artiklen om “Kvartalets Quilter”, denne gang en ung og meget “ny” patchworker, som ikke har så mange store flotte tæpper at vise frem, som denne artikel ellers plejer at indeholde – eller en lang glorværdig karriere med udstillinger, undervisning osv.
Det har været en udfordring! Men jeg håber, det bliver godkendt.

Og til alle 3 artikler hører der jo billeder! Vel at mærke billeder i høj opløsning, beskåret og belyst! Dem er jeg ikke helt færdig med, men det går fremad!

Det nye puttetæppe mønster 2019 Rutsjebane

Det er en af mærkedagene i Projekt Puttetæpper, når vi offentliggør det mønster, man kan købe og sy blokke efter. Der er mange, der syr 1, 2, 3 eller mange blokke fra nu og indtil 1. februar 2020. Nogle syr selv blokkene sammen, andre sender dem til os, og så syr nogle af vores “monteringstanter” dem sammen og quilter til dejlige tæpper til børnene på de 5 julemærkehjem. Sådan har vi gjort hvert år siden 1997!

For en ordens skyld: der er mange – rigtig mange “tæppetanter”, der selv syr tæpper efter helt eget valg af mønstre.

Det er styregruppen i projektet, der beslutter, hvad det skal være for et mønster. Det skal kunne sys af rester – det skal kunne sys både i hånden og på maskine – og der må ikke være spidser ud til sidesømmene, for de bliver nemt cuttet, når blokkene sys sammen.

I år har Laila, som har patchworkbutikken Bali Quilt i Korsør, tegnet mønsteret for os, og vi har selv eksperimenteret med farverne, som vi påbyder for, at vi kan få harmoniske tæpper ud af det.

Her er eksempler, som man kan lade sig inspirere af. Og mønsteret kan købes hos www.puttetaepper.dk via netbank el. Mobilepay.

4 blokke syet sat sammen

På udflugt med den flotte “karet”!

Jeg var på en lille udflugt i dag, med ældstesønnen i hans flotte nye VW multivan! Den er da godt nok smart! Med alle mulige moderne teknikker: afstandsmåling (elle hvad det hedder), automatisk gear og autopilot, som selv sætter farten ned, hvis han kommer for tæt på en (langsom) forankørende, foruden liften til Genny’en, drejelig stol osv, og den er sandelig også bekvem for en passager!

Vi havde et ærinde i Vejle. For han vil gerne have min hjælp til at sy en “taske/kuffert” til hans manuelle letvægtskørestol, som er den, han kan bruge, når han f.eks. skal flyve på ferie, og den skal i flyets bagagerum. Han har jo set, hvor voldsom bagagen bliver håndteret! Så den skal pakkes ind i en foret, quiltet pose, som han gerne selv vil sy på min symaskine, hvis jeg kan hjælpe ham?

Vi købte kraftig nylonstof til ydersiden og bævernylon til for, pladevat, rød bævernylon og anoraksnor til tittekanter, og 2 lange, kraftige lynlåse. WAUWW – så må jeg se, om jeg kan finde ud af det! Han har slev lavet en skitse til udformningen!

Og så fik han lige en god idé! Vi kørte omkring hans Fars 2 gamle kusiner, så de kunne få lov at se hans 2 nye køretøjer: Multivan’en og Genny’en (Segway for handicappede). Det var de meget begejstrede for, de har jo kun hørt om alt det, der er sket det sidste ½ år!

Og nu vil jeg til at forberede lidt aftensmad, jeg kan nemlig tygge lidt i dag, så jeg har tænkt på stuvet spidskål og lidt af den landskinke, jeg stadig har i køleskabet, samt en kartoffel!

Hvad kan jeg spise?..

…når jeg ikke kan tygge? Det tænkte jeg over i eftermiddags – ja, jeg kunne f.eks. lave risengrød, men det er ikke så længe siden, jeg fik det. Jeg er også meget glad for supper af alle mulige slags, men det har jeg fået 2 gange for nylig.

Så det blev en lille æggekage, hvor jeg startede med at stege løg i meget små tern + 2 små kartofler i små tern, og så hælde æggemassen på sammen med lidt salt. Og jeg har stadig noget af den lille landskinke, jeg kogte forleden, så jeg dryssede små tern af den ovenpå et par minutter, samt lidt peber. Det blev til god mad og smagte dejligt, så føler man, at man har fået ordentlig mad!

Men jeg håber selvfølgelig, at det bliver bedre med den ømhed, så jeg kan spise normalt 😉

Øv, det er ikke overstået..

..med eftervirkninger efter Tandlægebehandling i går. Jeg har ondt, når jeg bider sammen, både i de 2 tænder, der blev behandlet i går, og i den modsatte kæbe – jeg tror, det er pga de”redskaber”, jeg sad med i munden i over 2 timer.

Så jeg kan kun spise meget bløde ting! Nå men havregryn med mælk smager også godt! Og franskbrød uden skorpe 😉