Julemærkehjemmet Liljeborg på DK4

I morgen Skærtorsdag 13. april kl. 15.10 på DK4 genudsendes udsendelsen om det nye julemærkehjem Liljeborg i Roskilde. Jeg så den, da den blev sendt 1. gang, og den blev også genudsendt sent i går aftes.

Men nu er chancen der så igen for at høre historien bag den ufatteligt store donation, som Winnie Liljeborg har givet til børn, der trænger til hjælp og omsorg.

Det er en rigtig god udsendelse, hvor Winnie Liljeborg og Søren Ravn, direktør for Julemærkefonden fortæller til Thomas Evers Poulsen om projektet og hvordan det er startet.

Hurtig-trekanter på samlebånd

Jeg faldt for et tæppe, som Kirsten Juhl fra Patchwork kælderen havde syet og udstillet i sin butik i Kolding. Det var ret charmerende med trekanter i douche farver + sort – og selvfølgelig solgte hun en lille charms pakke med netop de stoffer!

Så nu prøver jeg!

I dag har Diki fødselsdag….HURRA!

I dag har min lille skat 5 års fødselsdag! Det er næsten ikke til at forstå, at tiden går så hurtigt, men han har i alle 5 år (minus de første 8 uger) fyldt utroligt meget i mit liv, og jeg kunne ikke have truffet et bedre valg end denne race, og fået et bedre eksemplar end ham!

Jeg vil altid være min datter og hendes Bodil taknemmelig for inspiration til at vælge netop en Tibetansk Terrier, og Susan og Jesper for deres opdræt af ham og hans søskende.

Til lykke Diki!

Fra Rie til Hanne – fra Hanne til Rie – fra Rie til Hanne…

…forvirret? En dejlig Hanne Falkenberg cardigan “La Strada” har vandret omkring, men er nu i havn!

Anne-Marie – “Rie” – gav mig for nogen tid siden en strikket, ikke monteret, cardigan “La Strada”, design Hanne Falkenberg, som var for stor til mig. Jeg fik Anne-Maries accept til at give den til (Anne-Ma)Rie, som jeg syr/strikker sammen med på Depotgården.

Men ak! Da Rie havde monteret trøjen, viste det sig, at hun ikke fyldte den ud – den var også for stor til hende!

Rie spurgte mig, hvad jeg syntes om at give den til Hanne, som var blevet helt vild i varmen, da hun så Rie prøve den. Hanne er også medlem på Depotgården, hvor hun er en dygtig ikon-maler, men ofte besøger os i Tekstilværkstedet med sit gode humør.

Det var jeg selvfølgelig helt med på, og i dag overraskede vi hende! Kom lige med herind og tag din frakke og trøje af! Øh ja, Hanne adlød! Og da hun så trøjen blive halet op af posen, råbte hun: Har du den til salg?

Nej, det er en gave – til dig!

Hold da op, hvor blev hun glad – jeg er sikker på, at hun gerne havde købt den, men det har jo hele vejen igennem været en gave! (En dyr gave godt nok!)

Og helt, som hun selv havde set den dag, var den helt rigtig til hende – lige hendes farver! Og hun fyldte den ud, så selv om ærmerne er lidt for lange (det er der råd for), så jublede hun og måtte jo gå mannequin for alle de andre på Tekstilværkstedet (vi var mange i dag).

Altså hvor er det dejligt at kunne gøre nogen så glad! Vi fik både kys og kram i massevis! Skøn oplevelse!

Vi ka’, når vi vil..

..det har styregruppen i Projekt Puttetæpper vist i dag!

Vi har holdt et meget intenst møde, hvor vi har taget beslutninger for projektets næste års – ikke mindst vores 20 års jubilæum!

Det er dejligt, når man med godt humør og udbredt enighed kan lægge planer om såvel diverse messer og udstillinger, som forskellige mønstre i fremtiden.

Vi har også gennemgået flere store stakke af modtaget stof + UFO’er – der var frit slaw mht hvad man lige havde lydt til!

Men så er man også træt bagefter – jeg er i hvert fald glad for, at jeg bare skal rydde op, mens de andre har en lang køretur hjem!

Familien på besøg

Den jyske del af familien fejrer Victors 5 års fødselsdag (19. januar) i morgen, det er lige ved at blive en tradition, og det er vi jo glade for.

Så den lille familie kommer her i formiddag, og planerne er vist nok, at brødrene tager på indkøbstur over grænsen i eftermiddag.

I morgen samles hele familien til brunch på Café MUMS inde i Fredericia, der har jeg ikke været før, så jeg håber, det bliver godt.

Det er altid en stor fornøjelse at se Victor, den glade lille fyr – tænk, at han bliver 5 år!

Sengetæppe-projektet afsluttet til tiden!

Vi er så rævestolte i Projekt Puttetæpper! For det, vi sagde ja til den 23. juni, har vi nu næsten afsluttet inden Nytår!

Vi lovede at sy 24 sengetæpper til de nye boxmadrasser på Julemærkehjemmet Kildemose, og det er blevet til 38 sengetæpper! Så er der nogle at skifte med, for det er nødvendigt, når børn flytter ind og ud efter 10 uger, så skal tæpperne vaskes, hvilket man ikke behøver i et privat hjem. Der mangler nogle ganske få i at blive helt færdige, så nu har vi lavet et album på vores galleri på Dansk Patchwork Forenings hjemmeside, hvor billeder af puttetæpperne også er vist tilbage til 2010.

Se HER med alle oplysninger om, hvem der har syet dem samt sponsorer.

Men jeg vil da også gerne vise tæpperne her – de er værd at vise frem!

sengetaeppe-1-birte-bendixen-og-quiltefant sengetaeppe-2-hanne-hector-schroeder sengetaeppe-3-lene-christensen sengetaeppe-4-lene-christensen sengetaeppe-7-pernille-riess-robertson sengetaeppe-8-bente-thomsen-solbjerg-og-pernille-riess-thomsen sengetaeppe-9-mona-noerhave sengetaeppe-10-anne-marie-mortensen sengetaeppe-11-lone-olsen sengetaeppe-12-hanni-bjerre-christensen sengetaeppe-13-esther-olesen sengetaeppe-14-julia-bridgewater sengetaeppe-15-bettina-mellvang-og-bodil-petersen sengetaeppe-16-bettina-mellvang-og-bodil-petersen sengetaeppe-17-hanne-murmann sengetaeppe-18tull-meldgaard sengetaeppe-19-hanne-hansen-og-laila-broegger sengetaeppe-20-laila-broegger sengetaeppe-21-anna-povlsen-1 sengetaeppe-22-viborg-patchwork sengetaeppe-24-gerda-svensson sengetaeppe-25-grethe-soerensen-og-kirsten-larsen sengetaeppe-26-grete-soerensen-og-kirsten-larsen sengetaeppe-27-linda-jensen sengetaeppe-28-inga-sort-kruse sengetaeppe-29-inge-jul-pedersen-og-rita-sicko sengetaeppe-30-ingrid-smed sengetaeppe-31-ufo-birgith-lorenz-og-laila-broegger sengetaeppe-32-linda-jensen sengetaeppe-33-lisa-pedersen sengetaeppe-35-hw-kleine-og-laila-broegger-til-fjordmark sengetaeppe-36-bente-thomsen-solbjerg-og-rita-sicko sengetaeppe-37-anna-povlsen-2 sengetaeppe-38-hanni-bjerre-christensen sengetaeppe-39-ufo-birgith-lorenz-og-laila-broegger

Diki fryser!

Diki blev klippet i går, og der går altid en dag eller 2, før han har vænnet sig til, at der mangler noget pels.

291216-diki-nyklippet

Så han fryser – eller tror han gør! Og som sædvanligt er han lidt “flov”. Så han farer hen til sin sækkepude, når vi har været ude, og putter sig. I går aftes var det hans seng, han rullede sig sammen i, så jeg tog ham op i sengen, hvor han lagde sig godt til rette på dynen med mine ben som “kurv” 😉

Det går over! Og jeg roser ham hele tiden og fortæller ham, hvor fin han er!

Hold da op – så mange og forskellige – og så utroligt smukke !

Jeg har lige taget en rundtur på Projekt Puttetæppers galleri, fordi jeg skulle forsøge at finde et bestemt billede af et tæppe.

Og så bliver jeg fuldstændig opslugt og fyldt med beundring over de utroligt mange smukke tæpper, der er syet med ét eneste formål: at glæde et barn på et julemærkehjem med en helt unik gave!

Det er da fantastisk! Jeg bliver aldrig træt af at beundre de dejlige tæpper!

Hvis du vil se dem, klikker du på linket, så er du inde på galleriet, hvor billederne ligger kvartalsvis tilbage til 2010. Klik på det enkelte album og derefter på det første lille billede, så får du billederne i fuld størrelse og kan se dem enkeltvis eller som dias show.

God fornøjelse!