Kreativ hukommelse?

Kan man kalde det kreativ hukommelse, når det er billeder, der ligger inde i baghovedet?

Som f.eks. når jeg ser sådan et dejligt billede af 8 børn, der i forbindelse med afslutningsfesten efter 10 ugers ophold får deres puttetæppe – det har nu fundet sted på netop dette julemærkehjem Kildemose i Ølsted i 20 år!

Så kigger jeg sommetider på billedet og prøver at huske, om jeg har set tæpperne, eller billeder af tæpperne før, og hvem, der har syet dem.

Det er så også i den forbindelse, jeg husker mig selv på, at nogle af de flittige tæppetanter afleverer tæpperne uden at vi ser et billede. Det er helt OK, det er bare sjovt, når vi kan vise alle tæpperne på Projekt Puttetæppers egen hjemmeside og galleri.

Men jeg synes, det er spændende at finde ud af. Vi syr nu ca. 1000 tæpper om året, så øvelsen er omfattende! Af og til er det selvfølgelig tæpper, som hjemmet har modtaget for nylig, og det gælder f.eks. det blå tæppe foroven, som er så karakteristisk, at det hurtigt springer i øjnene i et indlæg med tæpper fra Virginia Raynolds Laursen.

(Rul ned i de indlæg, jeg linker til.)

Tæppet til højre i bagerste række fandt jeg også, det er syet af Annalise Berthelsen

Men jeg skulle grave i hukommelsen noget længere tilbage, før jeg fandt nr 2 fra højre i bagerste række – jeg vidste, at jeg kendte det tæppe, for jeg har haft det liggende som en for smal UFO – og så faldt 10-øren, for mange af de UFO’er, jeg modtager, som der skal gøres noget ved, før de kan quiltes, henter Kirsten Larsen – og der var den! Jeg skulle godt nok et helt år tilbage, men det skyldes, at man på Kildemose udvælger blandt tæpperne netop det helt rigtige tæppe, der passer til det enkelte barn! Derfor vil de også gerne have et lille “lager” af tæpper hele tiden.

Det samme gjorde sig gældende med det store tæppe, nr 2 fra venstre i første række, som Esther Olesen har syet af årsblokke fra 2014, som mange forskellige har syet og sendt til os.

De andre hjem har andre måder at give tæpperne på, men på Kildemose har man gjort sådan i alle 20 år, og børnene får en lille historie sammen med tæppet om, hvorfor tæppet helt unikt er udvalgt til netop hende/ham! De ved det godt hele tiden, og de har jo set alle de andre flotte tæpper, så de er altid meget spændte på, hvilket tæppe, de får! Det kommer på den måde til at få en helt særligt betydning for dem og bliver en del af et dejligt minde!

De andre tæpper har jeg ikke fundet endnu, men jeg ved, at tæppetanterne også glæder sig, når de genkender deres tæppe sammen med modtageren!

 

 

Shopping

Selv om det er meget varmt at gå inde i byen, har vi været på shopping i Malaga både i går og i dag – vi forsøger at komme derind, når det ikke er alt for varmt, men det svært.

I går var vi på havnen, hvor der er meget flot med lystbåde og store krydstogtskibe, samt masser af butikker og restauranter af enhver slags.

Der er svalt i butikkerne, så det gjorde ikke så meget, at begge de unge mennesker prøvede sko i et par timer! Det var nu kun Christian, der fandt nye sko.

Men vi fik alle lækker frokost:

Senere gentog Christian og Christina succes’en fra for 2 år siden, hvor de fik en tur på Seg Way – hold da op, de var rutinerede i forhold til resten af holdet, de deltog med!

Der var nogle stive ben, kunne vi se fra vores plads udenfor en lille café, hvor vi drak kaffe.

Efter deres tur var vi inde i en lille (troede vi) butik, som Christian havde spottet (bag Christina på øverste billede). Det viste sig at være en stort spillehal og butik for nørder indenfor spil, figurer mm til diverse serier og film. Vi var nær aldrig kommet derfra! Men det var en gratis omgang, for priserne var helt vildt høje!

Og i dag fik vi “piger” alle 3 købt lige præcis den taske, vi drømte om og har kigget efter på alle vore shoppingture! Det lykkedes i det kæmpestore indkøbscenter El Corte Inglés i Malaga, hvor der er indkøb og meget store rabatter i øjeblikket.

Så det blev til mærkevarer: en lille sort GUESS læder backpack til Christina, en Calvin Klein læder taske + pung i mellemblå til svigerdatteren (det var liige den, hun ønskede sig i fødselsdgsgave!), og en mørkeblå Michael Kors læder skuldertaske til mig! Uha, uha, sikke priser, hvis der ikke var rabat på!

Nu skal vi kun shoppe lidt specialiteter – mandler, oliven, olie og den slags + i sidste øjeblik på mandag frugt og avocadoer.

Mezquita-Cathedral of Córdoba

Foto: Christian Schrøder

Endnu en meget varm dag – og en stor oplevelse, da vi besøgte et af de mest besøgte og populære turistmål i Europa:

Mezquita-Cathedral of Córdoba.

Katedralen er helt utrolig smuk med utalligt smukt inventar og hellige genstande. Men det mest spændende er historien bag, idet den oprindeligt var en muslimsk moské, som tog ca. 100 år at bygge. Derfra stammer de 800 søjler og buerne i loftet.

Inden moskeen var færdigbygget blev muslimerne forvist fra Spanien i 1200-tallet, og den blev bygget om, idet der i midten blev bygget en katolsk katedral, og katolske relikvier rykkede ind overalt.

Broen, som vi gik over, er endu ældre og romersk, Torre de La Calahorra.

Helheden er overvældende, og der valfartes fra hele verden dertil, det var meget tydeligt, at de besøgende kom langsvejs fra. Der var bl.a. mange kinesere og japanere.

Foto: Christian Schrøder

Det var ikke den store fornøjelse at stille op til fotografering i de 35 gr., vi kunne “nøjes” med i dag:

Foto: Christian Schrøder

Foto: Christian Schrøder

Her i Spanien føler sønnen sig “diskrimeret”. for i lighed med børn og studerende kommer han gratis ind eller til ½ pris i kørestol!

Foto: Christian Schrøder

Foto: Christian Schrøder

Foto: Christian Schrøder

Foto: Christian Schrøder

  

Foto: Christian Schrøder Ja, sådan kan man også fotografere et smukt loft!

Og lyset fra mosaikruderne kan ændre et ellers ordinært menneske!

 

I går tog jeg en hviledag herhjemme, i dag var det Christina, der var træt og lidt småsløj, så vi var kun 4, men jeg er glad for, at jeg fik den oplevelse! Og igen var det en smuk køretur gennem bjergene på god motorvej.

Dejlige nyheder

Fra Julemærkehjemmet Fjordmark har jeg fået dejlige nyheder i dag!

Restaurant Bind i Kollund har afholdt den årlige støttemiddag for julemærkehjemmet, hvor leverandørerne giver madvarerne og vin ad libitum, forskellige kendte mennesker f.eks. borgmesteren og forstanderen fra julemærkehjemmet serverer, og deltagerne har den store pung med hjemmefra!

Forskellige tæppetanter har nu i nogle år skænket specielle tæpper til salg på auktion. Auktionen har også mange andre gaver, og det hele skulle gerne give en god indtægt til drift af julemærkehjemmet.

I år har hele arrangementet givet 315.075 kr!!!

Og med stor tilfredsstillelse kan det noteres, at disse tæpper er solgt rigtig godt:

Meget smukt vægtæppe, syet af Sussan Skov-Petersen, solgt til 2.200 kr

Et flot vægtæppe mere fra Sussan Skov-Petersen til samme pris, 2.200 kr

Smukt sengetæppe,quiltet af Bodil, Beo Beo, som har fået det af en kunde, som gerne ville give det til formålet. Solgt på auktion for 5.500 kr – det er virkelig en god pris! Beo Beo har doneret bagsidestof og mellemfor.

Og endelig det helt specielle tæppe (som er så svært at fotografere!), syet af Birgith Lorenz, med det, jeg kalder optisk bedrag – firkanter på flere hold i “Color Wash”-teknik.
Salgsprisen kom op på 7.000 kr – det bliver Birgith glad for at høre!

(Det er jeg jeg så vild med, at jeg er begyndt på et i samme mønster!)

Tæppetante-træf 2017 II

Projekt Puttetæppers “Mor” = Birgit Glüsing, som sammen med sin søster Marianne fandt på at sy tæpper til børn på julemærkehjem i 1997, da de havde mættet deres familier og omgangskreds med patchworktæpper, men havde appetit på at sy mere, deltog for første gang i Tæppetante-træf. Det var en stor glæde for hende at se, hvordan det har udviklet sig, selv om det fra starten kun var tænkt at have ét julemærkehjem, Kildemose i Ølsted, som mål.

Ingen havde forestillet sig, at det kunne udvikle sig fra ca. 100 tæpper pr. år til 1.000 tæpper, som det bliver i jubilæumsåret 2017!

Birgit har holdt utallige foredrag i sit liv og kan stadig fængsle en forsamling! Det var spændende at høre om optakten og hele historien om de første 10 år, krydret med billeder og anekdoter om den vanskelige start, hvor der ikke var forståelse hos alle for, at man skulle sy fine patchworktæpper til børn!

Ligeledes var det utroligt spændende at høre forstander Vibeke Sørensen fra Julemærkehjemmet Fjordmark fortælle om børnene, og de vanskeligheder, de enkelte børn slås med! Mange rørerende eksempler på, hvad børnene kommer med, både rørende, sørgelige og morsomme. Vibeke fortæller så godt, at mange sad med tårer i øjnene skiftevis med latter – og det giver endnu mere lyst til at gå hjem og sy flere tæpper!

Vibeke fortæller også om det store arbejde, det er at skaffe penge til driften af hjemmene, som ikke får offentlig støtte! I den forbindelse hjælper vi med at forære tæpper, som må sælges på auktioner i forbindelse med velgørenheds arrangementer, f.eks. tæpper, der er for små eller for store til at være puttetæpper. De kan give ret store beløb, når mennesker med penge på lommen kommer til en gourmet middag, hvor både mad og drikke er sponseret! Så kommer de store penge op af lommerne!

Sådan et tæppe har vi netop modtaget! Med tilladelse til at sælge det. Det er et utroligt smukt sengetæppe – alt for stort til puttetæppe – som er syet af en dame, der har mistet sin mand: det skulle have været DERES sengetæppe! Bodil fra Beo Beo har quiltet tæppet flot, og nu syr Birgith Lorenz lukkekant på, så bliver det færdigt inden den årlige velgørenhedsmiddag på Restaurant Bind i Kollund.

Alle disse tæpper derimod, bliver gaver til børnene, og de fleste blev allerede i går pakket i nogle af deltagernes biler og sendt af sted til hjemmene!

Det arbejder i mit hoved og underbevidsthed!

Da jeg slog øjnene op kl 7 og var helt vågen (jeg snuede fra kl 6), var min første tanke: “Hvor er posen med toppene med små firkanter?”

Der er så mange ting, der skal være på plads – og det meste er også, men underbevidstheden arbejder – også i søvne!

I dag skal de sidste ting på plads, og så går det løs i morgen – hold da op, det er spændende!

Det er selvfølgelig Tæppetante-træf 2017 og 20 års jubilæet i Projekt Puttetæpper, der rumsterer!

Endelig kommer regnen – lad den vare nogle timer!!!

Vi nåede lige akkurat hjem i tørvejr, mens vi godt kunne både se de sorte skyer og høre buldren komme nærmere – og jeg nåede også at fylde bagagerummet med store poser med stoffer, UFO’er mm, som jeg skal til Hejnsvig med i morgen tidlig.

Det er jo nu på lørdag, at vores “store dag” i Projekt Puttetæpper kommer – nemlig det årlige Tæppetante-træf, som i år også er 20-års jubilæum, og hvor 80 har meldt sig til!

Og det er dagen, hvor rigtig meget, som vi er blevet doneret i årets løb, finder vej til diverse systuer rundt i landet, hvor det bliver til dejlige puttetæpper til børn på julemærkehjemmene!

Øj, hvor jeg glæder mig.

Og derfor mødes styregruppen med værtinden, som nu for 5. gang!!! lægger hus, have, lade og gårdsplads til hele arrangementet, så vi kan gøre det hele klar.

Vi hænger tæpper op, lægger alt stof mm ud på store borde, og i år er det en helt særlig udstilling med 21 årstæpper = jubilæumstæpper, alle syet med årsmønstrene for de 20 år (det første år var der 2 mønstre), som forskellige tæppetanter har påtaget sig at sy. Det bliver rigtig flot!

Julemærkehjemmet Liljeborg på DK4

I morgen Skærtorsdag 13. april kl. 15.10 på DK4 genudsendes udsendelsen om det nye julemærkehjem Liljeborg i Roskilde. Jeg så den, da den blev sendt 1. gang, og den blev også genudsendt sent i går aftes.

Men nu er chancen der så igen for at høre historien bag den ufatteligt store donation, som Winnie Liljeborg har givet til børn, der trænger til hjælp og omsorg.

Det er en rigtig god udsendelse, hvor Winnie Liljeborg og Søren Ravn, direktør for Julemærkefonden fortæller til Thomas Evers Poulsen om projektet og hvordan det er startet.

Hurtig-trekanter på samlebånd

Jeg faldt for et tæppe, som Kirsten Juhl fra Patchwork kælderen havde syet og udstillet i sin butik i Kolding. Det var ret charmerende med trekanter i douche farver + sort – og selvfølgelig solgte hun en lille charms pakke med netop de stoffer!

Så nu prøver jeg!