Julegave til mig selv!

Jeg har givet mig selv en rigtig dejlig julegave!

Jeg har haft besøg af en rigtig gartner, der har ordnet min forhave så fint!

Jeg har ikke noget “før”-billede, det vil jeg simpelthen ikke være bekendt at vise 😉 Men hvor er det blevet fint, og hvor er jeg glad for, at jeg fik det gjort!

Jeg har haft en anden til at hjælpe mig engang imellem, men det blev ikke rigtig til noget, jeg tror ikke, han havde lyst. Og en anden havemand har været og kigge på det, men det var for meget for ham.

Dette er et firma i Børkop, som i mange år har anlagt og passet have for en af “kusinerne”, og de havde anbefalet firmaet. Engang i det nye år skal de få lov at ordne baghaven også, og hvis jeg synes, jeg har råd, skal de komme et par gange om året, eller måske mere. Det er jo ikke nogen stor have, men for det 1. har jeg aldrig være havemand, det var jo Sørens interesse, og han var god til det, så det skulle jeg ikke blande mig i! For det 2. har jeg ikke kræfter til det. Det troede jeg, at jeg kunne klare med den lille have, men jeg dur ikke til det, og når jeg prøver, får jeg ondt i ryg og ben.

Så det er virkelig en dejlig gave, som jeg er meget glad for!

Sortsyn

Somme tider får jeg sortsyn, ligger vågen om natten og spekulerer på, hvordan jeg skal klare dette og hint – eller hvorfor jeg ikke får styr på det ene eller det andet! ØV!

Lige i disse dage synes jeg, at tingene hober sig ubehageligt op, og jeg kan ikke se mig ud af det.

Min lille have har længe ventet på den havemand, jeg plejer at have, men som meldte afbud i oktober – og jeg har ikke hørt fra ham siden! Jeg kan ikke få fat i ham, og nu ser det hele temmelig rodet og beskidt ud! Jeg vil så gerne have det renset op, inden det rigtig bliver vinter, men jeg kan ikke selv. Jeg har simpelthen ikke kræfterne til det!

Jeg har forsøgt at finde en anden havemand igennem en bekendt, men han syntes, det var for meget, da han så på det i går, og det slog mig faktisk ud!

Jeg har også nogle problemer med mine tænder, hvor jeg har tabt en plombe!

Og Diki trænger i den grad til at blive vasket, men skal børstes igennem først, før jeg kan vaske ham. Det SKAL gøres i denne uge, for han skal klippes i næste uge – jeg har fortalt ham, at han kan ikke være tjent med mig! Han er så sød og tålmodig, så jeg får helt tårer i øjnene over, at jeg ikke er en god nok hundemor 🙁

Det hele bliver ikke bedre af, at jeg lige nu dårligt nok kan komme til i mit arbejdsværelse for store sække med puttetæpper, som skulle have været afleveret i tirsdags, hvor der ikke var plads i modtagerens bil, så jeg måtte tage ikke bare “mine”, men også de andres tæpper med hjem, hvor de heldigvis bliver hentet på torsdag. Jeg har endda “parkeret” nogle sække hos naboen, som har plads. Men en stor part står her, og jeg kan ikke komme til noget eller komme til at lave noget, når det sådan fylder!

Min store symaskine har været til service siden sidst i oktober, og jeg kunne ikke forstå, at den ikke snart var færdig, så jeg rykkede i en mail (kunne ikke ringe firmaet op i flere forsøg), og fik til svar, at den havde været klar siden 2. nov., og at de havde sendt en sms! Den har jeg ikke modtaget! (jeg har tjekket). Er der noget at sige til, at jeg er ved at miste modet?

Ét problem løses forhåbentlig i dag, hvor varmeblæseren i min bil forhåbentlig bliver ordnet af en ven, der kan den slags, som jeg ikke selv kan.

Jeg føler mig virkelig uduelig, men gemmer mig lidt bag den kendsgerning, at jeg har en høj alder, en lille statur og ikke ret mange kræfter – det hjælper jo bare ikke!

ØV! Jeg plejer at skrive positive ting her – men i dag er jeg ked af det.

Smukt sjal i smukt efterår.

Mary svøbet, som blev vasket og blokket i forgårs, er nu også fotograferet! Ude i det skønne efterårsvejr.

Det er strikket i  Merci fra Filcolana, som er et dejligt, blødt garn, en blanding af pimabomuld og merino.

Det har været lidt længe undervejs, især har yderblonden “trukket tænder ud”, men det vidste jeg jo godt, den ville.

Jeg glæder mig meget til, at Malene får svøbet til sin baby, som skal komme til december! Dejligt at være i god tid, og hun skal have det i tide til, at babyen kan blive svøbt og båret hjem i det (lidt kongelig må man godt have lov at være!)

Det er så dejligt, at der stadig er blomster i haven, og i dag fik jeg lige en overraskelse, da jeg så den Passionsblomst, som jeg fik i Mors dags gave, med 3 flotte blomster!

En lang weekend uden ret meget aktivitet…

…synes jeg, det har været! Jeg har ofte vilde planer for weekender, som jeg ikke har programlagt 😉 Jeg skal sy tæpper – jeg skal sy eller montere blokke til tæpper – jeg skal sy småting til “Kulturnatten”…..

Intet af det har jeg gennemført!

Men når jeg så tænker mig om, så har jeg jo alligevel fået noget fra hånden. Jeg har syet lukkekant på et meget stort sengetæppe, jeg har strikket – både på en cardigan og på de 2 sjaler, jeg er i gang med.

Og så fik jeg slået græsplænen, eller hvad vi nu skal kalde den, det er mest ukrudt og lidt græs, men det er første gang i måneder, at der var noget at slå!

Jeg fik også fjernet en MASSE visne blade fra vores stakkels bøgehække, som holder efterår allerede! Jeg har købt en ny løvsuger, og den er effektiv, men stopper også til engang imellem, og det er hårdt arbejde for den gamle kone, der aldrig har lavet havearbejde, før jeg flyttede ind her for 5 år siden!

Så sveden haglede af mig efter alt det. En middagslur havde sikkert været fornuftigt efter vask og tøjskift ! Men det har jeg aldrig været god til, så det blev til et par timer med strikketøjet, lige så stille!

Diki holdt mig med selskab, både i haven og i stuen, han vil gerne være med.

Endelig – regn i stride strømme – og torden!

Jeg havde jo luret det! Først fik vi nogle få, store regndråber, men lidt senere kunne jeg se de sorte skyer trække op:

Men inden de brød løs, nåede jeg at gå tur med Diki. Da vi kom hjem (han vil ikke gå ret langt i den varme), fik han lige et bad! I forgårs syntes jeg, han var så sløv, at jeg gav ham en lille tur under den lunkne bruser, og det hjalp vældig godt, så i dag fik han et rigtigt bad med shampoo, når han nu alligevel stod derinde 😉 – og det liver han altså op af og er glad og lidt “vild” bagefter!

Og SÅ kom regnen ellers!

Diki var lige så nysgerrig som jeg, vi stod længe i døren til terrassen og nød det. Ingen af os er bange i torden vejr, så det nød vi også – dog inde fra stuen – da det kom rullende.

Hold da op, som det piskede, var det skybrud? Det var i hvert fald voldsomt, og hvor var det velkomment! Så jeg skulle ikke vande i aften, som jeg ellers har gjort hver aften i lang tid!

Tordenvejret var også tæt op over os, men, så vidt jeg kunne bedømme, slog det ikke ned i nærheden.

Terrasse syning

Med den lille Janome symaskine, jeg købte for nogle måneder siden, kan jeg sidde på terrassen og sy! Dejligt!

Jeg ville have prøvet i går, men da var det simpelthen for varmt, og jeg sad bare udmattet og læste en bog hele eftermiddagen!

I dag lufter det behageligt, så må vi se, om jeg kan holde styr på mønstre og stof! Det er i hvert fald behageligt.

Dejlig fødselsdag

Hvad kan man dog ønske sig mere?

Overraskelse om formiddagen, hvor ældstesønnen med familie helt uventet kom med en “kæmpe” fødselsdagsgave i form af en behandling af min indkørsel!

Ukrudtsvanding før behandling af bilholdepladsen..

..granitskærver lagt ovenpå de gamle + stenmel til at holde det fast..

..vanding af samme..

..kantskæring af græsplænen..

Flot resultat!

Adskillige telefon-lykønskninger i timevis i løbet af dagen, incl. fødselsdagssang i telefonen fra Sverige, hvor yngstesøn med familie holder ferie.

Hyggeligt besøg om eftermiddagen af datteren, og aftensmad på Café Cozy i lystbådehavnen sammen med ældstesønnen og familie samt min mangeårige veninde – dejlig mad og is, kaffe og kage hjemme bagefter.

God nu nat! Nu er jeg så på vej mod et meget rundt tal! Underligt!

Nu sker det!

Jeg har luret de sidste dage – og nu sker det i dag!

Den store Passionsblomst, jeg fik til Morsdag af datteren, fik en større potte og er vokset meget, så jeg har givet den nye og højere støttepinde.

Og jeg har jo set knopperne! Der er mange.

I dag springer de første ud! En smuk, smuk farve, som jeg ikke har set før!