En smule forår

Aj, det er et dejligt syn, som jeg har ventet på: de første Erantis:

Og så skal I lige se min gavtyv – Diki – som lynhurtigt entrer min seng, lige så snart, jeg forlader den!

Han sover det meste af natten i sin egen seng i soveværelset, og for det meste sover han, uden at jeg hører noget til ham.

Når jeg går i seng, vil han sommetider gerne op i sengen, men først når jeg har lagt mig – og nogle gange først, når jeg har slukket lyset. Jeg aner ikke hvorfor, men jeg tror, det er en lille “læg-nu-mærke-til-mig” demonstration 😉

I går aftes hoppede han op, mens jeg var ved at tage nattøj på, og så trampede han rundt på dynen! Der manglede noget: mine ben! Dem lægger han sig nemlig op ad, oven på dynen, og han lægger sig godt til rette, flytter på sig nogle gange, før han ligger stille, og så sover vi. Det er hyggeligt! (Ja, det er det, selv om jeg aldrig før har villet have en hund i sengen!)

Men han bliver der ikke. Sommetider hopper han ned, før jeg er faldet i søvn, andre gange ved jeg ikke, hvor længe han ligger der. Så tripper han forsigtigt hen over mine ben i mørket, hopper stille ned og lægger sig i sin egen seng. Det er OK!

Flot!

Den store Hibiscus, som jeg fik til min fødselsdag i juli blomstrer ufortrødent, omend lidt langsommere, trods det kølige vejr.

091016

Jeg er ikke sikkert på, at de mindste knopper, som der er mange af, vil blive til noget, medmindre jeg tager den ind. Men den er så stor, at jeg dårligt kan finde en plads til den. Den har haft helt utroligt mange blomster – ærgerligt, at jeg ikke har talt dem!

Tidligt oppe..

..så jeg kunne tage imod flere service-personer! Jeg var oppe allerede kl 6, fordi jeg helst vil ud med Diki, inden der sker andre ting.

Og i dag skulle der komme en montør kl 7, for at lave eftersyn af mit varmesystem, en aftale, der er lavet med Andelsboligforeningen. Han kunne konstatere, at der ikke er noget at sætte en finger på – dejligt!

Men i går kom en af mine naboer og fortalte, at nu havde hun set en rotte i haven bagved, og da det er mig, der før har haft kontakt med rottemanden, var hun glad, da jeg tilbød at anmelde det. Hun er ikke hjemme om dagen, så det er også mest praktisk, og han kan godt gå igennem hækken, når han skræver over Diki’s hegn. De er godt nok hurtige, for det var i går aftes, jeg anmeldte det over kommunens hjemmeside, og allerede kl. 8 ringede han og spurgte, om jeg var hjemme.

Så nu er der igen sat en kasse med gift i både næst-naboens have og i min, fordi der er tegn på, at den har en passage der.

De kan ikke gøre noget endeligt, for rotterne bor på banedæmningen bagved os, siger han, så de vil komme igen. Vi skal sørge for, at der ikke er noget spiseligt, og de vil selvfølgelig dø af giften, som skal være der et par måneder. Men vi kan jo ikke have døren til terrassen til at stå åben, det er lidt surt! Og så kommer de igen efter et stykke tid, så det er en mølle!

Nu er de ude af døren igen begge 2, så Diki smuttede lynhurtigt op på sofaen for at få sin formiddagslur!

Jeg glæder mig…

…til at spise mine flotte vindruer. Det er kun 2. år, de står i min have, jeg fik dem af ældstesønnen sidste forår, fordi svigerdatteren ikke kan tåle blå druer, så de skulle have grønne i stedet.

vindruer 1

Og de trives rigtig godt – jeg havde også druer sidste år..

vindruer 2

..men ikke så mange som i år.

vindruer 3

Jeg smager på enkelte, men de må godt blive lidt mere modne.

Hvordan kan det være, vi aldrig er tilfredse…

…med vejret? Enten er der for vådt, for koldt, for blæsende – eller for varmt som i dag! Det måtte godt være lidt mere midt imellem – men så var vi nok heller ikke tilfredse.

Når jeg ikke kan kan sidde i skygge under halvtag + parasol og sy lige så stille skiftevis med at drikke te / kaffe / vand, uden at jeg må skifte tøj, fordi jeg er helt svedt! – ja, så er det varmt.

Nå, tag mig ikke alvorligt – det er da dejligt med nogle varme dage, og jeg kan jo netop benytte dem til stille og roligt at sy noget færdigt, som skal med på DPF’s Træf i Odense på lørdag/søndag.

Jeg mangler ikke ret meget nu på lukkekanten på det ualmindeligt søde tæppe med hatte og blomster – det blir færdigt i aften, så skal jeg nok vise det. Det er virkelig en fornøjelse at sy det færdigt.

Modne figner – egen avl

figenbusk

Jeg tog 3 buske med mig, da jeg flyttede fra haven i Brædstrup:  2 rhododendron og figenbusken, som Søren og jeg købte på Bornholm i 2006. Den var flere gange så medtaget efter frostvintre i Brædstrup, at jeg troede den død. Men hver gang kom den igen, idet den skød helt nede fra roden og dermed blev til en busk og ikke et træ!

De første modne frugter høstede jeg i 2009, få måneder før, Søren døde, men han nåede at smage dem.

figner

Der knytter sig specielle følelser til den figenbusk, og derfor er jeg meget glad for, at står godt i et hjørne i forhaven og trives rigtig godt. I år har den 15 figner, der modner gradvis, så jeg spiser 1 eller 2 ad gange, og de smager dejligt.

Sommerfuglenes yndling

sommerfuglebusk

Man kan blive helt fascineret af at kigge på sådan en flot sommerfuglebusk og de sommerfugle, der har travlt med at hente deres føde.

sommerfuglebusk 2

Busken er kun 2 år gammel – jeg fik den i fødselsdagsgave for 2 år siden, jeg valgte den selv på planteskolen i Helsinge, men jeg skal love for, at den er vokset godt til, og nu står i fuld pragt!

sommerfuglebusk 3sommerfuglebusk 4

Lille bitte gæst til morgenmaden!

En lille bitte gærdesmutte, som sikkert er kommet lige ud af reden (som jeg ikke ved hvor er), flagrede ind i min stue, mens jeg var ved at spise morgenmad.

gærdesmutte

Diki forsøgte selvfølgelig at få fat i det lille spændende væsen, men den landede heldigvis på min taske, der stod på spisebordet, uden at han opdagede det. Og det lykkedes mig at lokke ham ind i arbejdsværelset og lukke døren. Så kunne jeg lige så stille liste begge hænder omkring den – stiv af skræk, som den var – og lukke den ud, uden at jeg behøvede at jage med den.

Nu sidder den og sunder sig udenfor vinduet, jeg håber, den får samlet mod til at flyve videre.

Jeg har prøvet det engang før, hvor en hel redefuld gærdesmutte unger forlod den rede, jeg havde set i en klatrerose ved husmuren, forlod reden på én gang, og nogle af dem landede i mit skød! En enkelt fløj ind i stuen, og den måtte jeg jagte, så den fandt ud igen.

Endelig lidt varme

Det er ikke mig, der er sart eller kuldskær! Men jeg fik for godt en uge siden af datteren en flot fødselsdagsgave, der ikke er så glad for de kølige, våde dage, vi har haft

fødselsdag 13

Den utroligt smukke Hibiscus havde både udsprungne blomster og en masse knopper, da jeg fik den forrige søndag. De udsprungne blomster havde taget skade af nattens voldsomme regn, inden jeg fik den. Men knopperne voksede og udviklede sig fint de første dage. Og så gik de i stå – de faldt ikke af, men de stod store og næsten åbne og “ventede” på varme, tror jeg. Jeg overvejede faktisk at tage den ind, men den er alt for stor til min lille stue, og vindueskarmene er for smalle (og fyldt med Orkidéer!).

I dag kunne jeg mærke helt fra morgenstunden, at det var lunere i vejret, så jeg flyttede krukken om i morgensolen (der var lidt sol bag grå dis), og i dagens løb har jeg set, at de åbner sig mere:

hibiscus

Så nu håber jeg, at de springer ud i morgen! Det bliver et flot syn! Og der er mange flere knopper. Jeg gøder også hveranden dag.

Håndsyning – langtids projekt

Jeg mangler ikke UFO’er – og det er dejligt med et håndsynings projekt, som ikke haster, men f.eks. kan tages med ud på terrassen!

hexagon quilt

Min “Hexagon Quilt” har foreløbig taget et par år, men det gør ikke spor. Nu har jeg syet 7 rækker sammen, og ganske som forventet vil jeg have 2 rækker mere. Jeg har “Hexagon Flowers” nok, de fleste har jeg byttet mig til i 2 forskellige SWAPs for nogle år siden og siden syet på de sorte foldede sekskanter.

hexagon quilt flere blokke

Nu er jeg i gang med de sidste blokke. Dejligt at sidde i haven, og Diki plejer at ligge på stolen ved siden af min!