En lang weekend uden ret meget aktivitet…

…synes jeg, det har været! Jeg har ofte vilde planer for weekender, som jeg ikke har programlagt 😉 Jeg skal sy tæpper – jeg skal sy eller montere blokke til tæpper – jeg skal sy småting til “Kulturnatten”…..

Intet af det har jeg gennemført!

Men når jeg så tænker mig om, så har jeg jo alligevel fået noget fra hånden. Jeg har syet lukkekant på et meget stort sengetæppe, jeg har strikket – både på en cardigan og på de 2 sjaler, jeg er i gang med.

Og så fik jeg slået græsplænen, eller hvad vi nu skal kalde den, det er mest ukrudt og lidt græs, men det er første gang i måneder, at der var noget at slå!

Jeg fik også fjernet en MASSE visne blade fra vores stakkels bøgehække, som holder efterår allerede! Jeg har købt en ny løvsuger, og den er effektiv, men stopper også til engang imellem, og det er hårdt arbejde for den gamle kone, der aldrig har lavet havearbejde, før jeg flyttede ind her for 5 år siden!

Så sveden haglede af mig efter alt det. En middagslur havde sikkert været fornuftigt efter vask og tøjskift ! Men det har jeg aldrig været god til, så det blev til et par timer med strikketøjet, lige så stille!

Diki holdt mig med selskab, både i haven og i stuen, han vil gerne være med.

Endelig – regn i stride strømme – og torden!

Jeg havde jo luret det! Først fik vi nogle få, store regndråber, men lidt senere kunne jeg se de sorte skyer trække op:

Men inden de brød løs, nåede jeg at gå tur med Diki. Da vi kom hjem (han vil ikke gå ret langt i den varme), fik han lige et bad! I forgårs syntes jeg, han var så sløv, at jeg gav ham en lille tur under den lunkne bruser, og det hjalp vældig godt, så i dag fik han et rigtigt bad med shampoo, når han nu alligevel stod derinde 😉 – og det liver han altså op af og er glad og lidt “vild” bagefter!

Og SÅ kom regnen ellers!

Diki var lige så nysgerrig som jeg, vi stod længe i døren til terrassen og nød det. Ingen af os er bange i torden vejr, så det nød vi også – dog inde fra stuen – da det kom rullende.

Hold da op, som det piskede, var det skybrud? Det var i hvert fald voldsomt, og hvor var det velkomment! Så jeg skulle ikke vande i aften, som jeg ellers har gjort hver aften i lang tid!

Tordenvejret var også tæt op over os, men, så vidt jeg kunne bedømme, slog det ikke ned i nærheden.

Terrasse syning

Med den lille Janome symaskine, jeg købte for nogle måneder siden, kan jeg sidde på terrassen og sy! Dejligt!

Jeg ville have prøvet i går, men da var det simpelthen for varmt, og jeg sad bare udmattet og læste en bog hele eftermiddagen!

I dag lufter det behageligt, så må vi se, om jeg kan holde styr på mønstre og stof! Det er i hvert fald behageligt.

Dejlig fødselsdag

Hvad kan man dog ønske sig mere?

Overraskelse om formiddagen, hvor ældstesønnen med familie helt uventet kom med en “kæmpe” fødselsdagsgave i form af en behandling af min indkørsel!

Ukrudtsvanding før behandling af bilholdepladsen..

..granitskærver lagt ovenpå de gamle + stenmel til at holde det fast..

..vanding af samme..

..kantskæring af græsplænen..

Flot resultat!

Adskillige telefon-lykønskninger i timevis i løbet af dagen, incl. fødselsdagssang i telefonen fra Sverige, hvor yngstesøn med familie holder ferie.

Hyggeligt besøg om eftermiddagen af datteren, og aftensmad på Café Cozy i lystbådehavnen sammen med ældstesønnen og familie samt min mangeårige veninde – dejlig mad og is, kaffe og kage hjemme bagefter.

God nu nat! Nu er jeg så på vej mod et meget rundt tal! Underligt!

Nu sker det!

Jeg har luret de sidste dage – og nu sker det i dag!

Den store Passionsblomst, jeg fik til Morsdag af datteren, fik en større potte og er vokset meget, så jeg har givet den nye og højere støttepinde.

Og jeg har jo set knopperne! Der er mange.

I dag springer de første ud! En smuk, smuk farve, som jeg ikke har set før!

Udskiftning

Min næsten 20 år gamle opstammede, røde rose, som i alle årene har stået i en meget stor, blå krukke, først på terrassen i Brædstrup, nu ved indgangspartiet ved mit tille hus, havde ikke meget liv efterhånden!

Jeg havde købt 2 nye, mindre roser, meget dejligt duftende, hos Jens i Sommerblomster.dk, og han havde fortalt mig, at jeg godt kunne plante dem i samme krukke (hvor der havde været en rose før), bare jeg skiftede al jorden ud!

Det kunne jeg nok bare ikke selv, men altid hjælpsomme Christian mente godt, at han kunne!

Så efter en tur til Davidsen efter 2 x 50 l plantejord og et par kraftige havehandsker til Christian, gik vi i gang.

Jeg forberedte Christian på, at det nok ikke var så nemt at få den gamle rose op af krukken, og jeg havde fundet grensaksen frem og var klar med en spade, fordi Jens havde forklaret, at man kunne skære jorden i stykker for at få den op.

Men Christian tog lige fat i rosen og trak den op af jorden! Der var godt nok ikke meget rod ved, den har simpelthen været ved at dø af ælde! Så den blev lige klippet i 2 stykker og smidt i den grønne spand!

Og så gik vi i gang med at skovle jorden op af krukken. Den var helt forbavsende porøs og lækker, med legasten imellem. Den var fyldt med myrer, det var der ingen af os, der var vilde med. Men jeg sprøjtede dem med insektmiddel, og så blev jorden lagt i 2 plastikposer, som blev snøret til med myrer og larver og det hele, så kan den blive spredt ud i baghaven senere, der er jorden nemlig stiv og meget lidt næringsrig!

Nu er krukken fyldt med 100 liter plantejord! Og de 2 roser er plantet. De er meget kønne – orangerøde, der bliver til lyserøde, og så dufter de helt fantastisk. Det er da dejligt lige ved entrédøren!

Godt arbejde!

Havemand og vandgang

Jeg har haft havemand i dag – det var tiltrængt, for jeg kan ikke selv holde det, som jeg gerne vil have det. Og det er ikke en mønsterhave, men der var for meget ukrudt, og jeg får ondt i ryggen, når jeg selv prøver at holde det nede.

Der var også et par af de store krukker, der skulle flyttes – jeg har selv plantet til og plantet om.

Og der var et par ting, der skulle plantes fra krukker og ud i haven. Det klarede han flot!

Så nu ser det hele meget bedre ud!

Og så var Diki og jeg på besøg på Erritsø Butikstorvs Pinsemarked, hvor der er alverdens boder med pølser, øl, legetøj og gode tilbud af forskellig slags! Et af tilbudene er hvert år en gratis vask hos dyrlægerne. Det har vi ikke prøvet før, men det gik sørme fint! Diki stod på en overdækket pallestak, jeg fik plastikforklæde på, og sygeplejersken vaskede ham med varmt vand og sæbe, meget grundigt. Han opførte sig helt eksemplarisk, og han blev så lækker! Man skulle bare selv have håndklæde med, og det havde jeg. Og så var det jo dejligt vejr. De havde 4 vaskeplatforme i gang, i forskellige højde, og det var både små og store hunde, der fik en omgang.
Og så fik de også lige hilst på hinanden, det er Diki også god til!

Han blev også mærket igennem af en hundemassør, som mener, at han spænder lidt i ryggen og skuldrene, så måske skal vi benytte os af dagens tilbud og bestille tid til en gang massage! Hun spurgte, om han trækker – det gør han bestemt ikke, jeg har sjældent oplevet en hund, der går så pænt og afslappet, men derfor kan han vel godt have nogle spændinger.

Nå ja, så fik vi også en pose smagsprøver på hundefoder med hjem, dem kan vi bruge som godbidder!

Hvor heldig kan man være!

Jeg har vundet ugens blomster præmie hos Sommerblomster.dk som holder til i Fredericia i et par måneder.

Hver uge udskriver de en konkurrence på Facebook, og i går aftes fik jeg en mail, at jeg var udtrukket som ugens vinder!

Faktisk havde jeg planlagt at skulle derud i dag, fordi jeg gerne ville have nyt til min “altankasse” på udhusvæggen, og ville kigge efter nogle bestemte planter til krukker, som jeg havde købt samme sted sidste år: Dipladenia, som bliver så flotte.

Så nu var der en ekstra “gulerod” til at besøge butikken.

En rose, en krukke til rosen, jord til rosen, en ampel med blomster (jeg valgte selv Petunia), og 6 krydderurter!

Tusind tak! Jeg fik også suppleret med de blomster, jeg havde planlagt at købe, så nu skal der arbejdes i eftermiddag – heldigvis har skulderen det nogenlunde godt igen.