Top kap

Banedanmark er ikke de hurtigste til at reagere på henvendelser, selv om de opfordrer til at man henvender sig ved risikable situationer.

F.eks. har vi meget, meget længe forsøgt at komme i kontakt med dem pga nogle farlige træer i skel mellem vores andelsboligforening og togbanen, der kører nede bag et plankeværk og en skrænt på bagsiden af vores matrikel.

Det har også været et meget stort irritationsmoment, fordi nogle af træerne tager vores sol om eftermiddagen.

Men det primære, som vi har slået på, er sikkerheden, idet nogle af de største træer er gået ud og er i fare for at vælte i en storm – enten ind i vores huse eller ned på banelinien.  Og det er faktisk noget, Banedanmerk opfordrer til, at man gør opmærksom på, har vores bestyrelse bemærket.

Masser af skriverier, ikke ret megen reaktion, men endelig et løfte om, at man ville kigge på det, og så kunne de åbenbart godt se, at det var galt med 3 træer – vi synes nu, at der er flere!

Men tiden gik og gik – indtil i morges, hvor jeg pludselig hørte en motorsav – eller rettere 2 !

Jeg kunne ikke se dem, men jeg kunne se, at mindre træer faldt bag plankeværket, måske for at give plads til at fælde de store?

Efter et par timer blev der stille, og så kom specialisten på banen! Han var godt nok dygtig, klatrede op og kappede grenene fra toppen af, helt forsvarligt forankret i træet med reb, som han flyttede efterhånden, og med motorsaven hængende i bæltet. Efterhånden, som han savede, smed han de tykke grene ned (bag plankeværket).

Han fik fældet 2 træer på den måde, vi håber jo på, at han kommer igen i morgen og tager det 3. ?

Se bare her:

Der blev da virkelig lyst mellem de skyggende, trælse, halvdøde træer!

 

Jeg har overgivet mig!

Jeg VIL ikke fryse! Og det gjorde jeg både i går eftermiddags og i formiddags. Så jeg har trukket i lange bukser, en trøje og uldne sokker!

Det er da mærkeligt, så hurtigt, det blev koldt! Det er regnen! Jeg tænker på, at det kun er godt 14 dage siden, jeg sad og quiltede ud på terrassen i dejligt solskin, da Maja kaldte på mig, fordi hun var faldet. Samme aften døde hun (viste ligsynet), men vi fandt hende først næste formiddag – hun har ikke mærket noget, det er en trøst.

Og i lørdag sejlede vi på Arresø til fødselsdagfest i skønt solskinsvejr! Det ku’ godt ha’ varet lidt længere! – men det var super heldigt.

Jeg ville lige tage et par billeder til trøst, for blomsterne står så flot i haven – og så fandt jeg ud af, at nu er det faktisk dejlig mild luft, og regnen er stoppet. Det varer nok lidt, før det lune mærkes herinde! Og jeg tænder ikke for varmen endnu!

Se hvor smukke mine blomster er:

– og vindruerne (på den ene stok, den anden har slet ingen ?)

Det er godt, jeg ved, hvad jeg kan beskæftige mig med indendørs, jeg er ved at sy lukkekant på flere puttetæpper 😉

 

Quilt i haven

Dét er bare hyggeligt! At sidde i dejligt vejr i min lille have og quilte på det (hemmelige) tæppe, der skal være færdigt til Træffet på lørdag/søndag!

Jeg er nødt til at have et gammelt tæppe under, så det ikke blive beskidt, når jeg vender og drejer quilterammen.

Jeg når det!

Stakkels lille frø!

Da jeg ville skifte vand i Dikis vandskål til morgen, sad der noget mærkeligt, brunt, nopret noget oppe under kanten på vandskålen. Jeg prøvede at ryste det ud – tanken var, at han havde slæbt et stykke brød el.lign. ind og “gemt” det. Men det sad fast, og så viste det sig, at det var en mellemstor brun frø, der klamrede sig fast!

Herregud da, den må være kommet ind ad den åbne dør til terrassen uden at hverken Diki eller jeg har set det, det er sket før, men aldrig så langt ind i huset.

Jeg kan sagtens røre ved frøer, så den blev lempet ud i det grønne igen efter sin tur i “baljen” natten over.

Haven er så smuk lige nu!

Min lille have er så smuk lige nu! Jeg er ikke så godt til at passe den med at luge, men som den ser ud nu, kan jeg godt være lidt stolt!

Jeg elsker, at den ikke er lavet i snorlige rækker, det er lidt tilfældigt, hvordan jeg har plantet de 3 somre, jeg har boet her. Der er nogle rhododendron fra min forgænger + lidt stauder, men ellers er det vist mig, der står bag!

Og krukkerne har jeg plantet til – det kræver lidt vanding og gødning, og det får de så!

Endelig helt udpakket

Det tog lige lidt mere tid, end man skulle tro at få pakket ud. Jo, vasketøjet kom hurtigt fra hånden, der mangler kun lidt, der skal stryges. Og gaverne blev hurtigt afleveret.

Men alle småtingene: souvenirs, køleskabsmagneter, mandler, lidt bijouteri og den slag er først kommet på plads nu.

Til gengæld fik jeg ryddet op ude, slået græsplæne, og næsten fyldt den grønne spand med haveaffald, som bliver afhentet i morgen. Samt flyttet lidt om på nogle krukker, så nogle fine Hortensia, som er sprunget ud, mens jeg var væk, er flyttet om i forhaven.

Diki er ikke mange ½ meter fra mig, uanset, hvad jeg laver! Det er fint nok.

Skravl!

1½ times havearbejde – så kunne ryggen ikke mere, og jeg kan mærke det endnu!

Vi har hækklippere i Byhaven i disse dage, og så er der jo altid lidt, der skal rives sammen, selv om de rydder meget pænt op efter sig.

Og så tog jeg lidt oprydning på terrassen, en enkelt omplantning mm bagefter – men så var jeg også ødelagt!

Til gengæld pyntede det!

Selvtægt – når Banedanmark ikke reagerer

Der har meget længe været tiltagende  gener på vores terrasser, hvor en vold og et plankeværk til banelinien går bag vore små haver.

På skråningen ned mod banen vokser der forskellige buske og træer, noget af det helt klart selvsået, noget formodentlig plantet for dels at dæmpe lyden af togene, dels at holde på volden. Det er OK, og det grønne cotoneaster, der vokser op på vores side, kan vi selv holde nede efter smag (jeg kan godt lide den “grønne væg”).

Men træerne er efterhånden vokset så høje, at de tager lys og luft fra vores små haver, og det tager også lys fra vinduerne, så der er mørkt i stuerne.

Jeg troede, jeg havde fået forbindelse med en flink mand, der har noget at sige indenfor Banedanmark, og han lovede at gøre noget ved det – men ak! det er aldrig blevet til noget.

Nu har Andelsboligforeningen henvendt sig officielt til Banedanmark – og har også rykket! Men der sker ingenting!

Det er vildt! og så på så lidt plads.

En af mine naboer har sidste år klippet lidt i de grene, der hænger ind over – det må man godt, har vi fået oplyst.

Og i dag har den ene af mine naboer og jeg fået hjælp til at gøre det samme!

Hold da helt op – det er helt utroligt, hvad det giver af lys – prøv at se billederne, taget nogle timer senere:

Der er ikke fældet træer – det må vi selvfølgelig ikke. Men der er klippet store grene af, som lå ind over plankeværket – med og uden små grønne mirabeller. Nogle af grenene var tykke som et håndled! Så må vi se, om Banedanmark opdager det? Og gør vrøvl? De ku’ bare for længst have gjort noget ved det!

Jeg vander!

Det er alt for tørt nu i haven! Mens det meste af landet har fået masser af vand, er det gået udenom her.

Så nu vander jeg mine sidste Rhododendron, så de ikke smider blomsterne, som det var lige ved at ske med den i forhaven.

Og aldrig har mine Iris været så flotte!