Stor dag for Victor = første skoledag!

Jeg er sikker på, at det er den helt rigtige og meget store dag for Victor i dag – 1. skoledag! Han er virkelig klar!

Mor og Far har taget fri fra arbejde for at følge deres guldklump den første dag i 0. klasse!

Alle børn fra Indskolingen = 1. – 3. klasse stod med flag i gangen og bød de nye skolelever velkommen – sød skik:

Det bliver meget spændende!

Victor har gået i SFO’en siden maj, så han kunne vænne sig til de nye omgivelser, men nu er det alvor – og han har glædet sig – også til at tage skoletasken i brug, som han fik i fødselsdagsgave i februar – længe siden!

Alle gode ønsker og lykønskninger med den store dag fra Farmor!

50 års fødselsdags fejring af svigerdatteren!

Flere fødselsdage efter hinanden, det er næsten for meget! Svigerdatter Leonor bliver 50 år i morgen og fejrede det først hos sin egen familie på Filippinerne i april, og nu for veninderne og den nærmeste familie i går, hvor vi var inviteret på asiatisk mad på “Asian” i Fredericia.

Hun har en hel flok dejlige filippinske veninder + en enkelt dansk! Og det er altid festligt at være sammen med dem!

Da vi ikke kunne proppe os med mere af den lækre mad, var det gaverne, der skulle pakkes ud – med mange kommentarer og højlydt bifald!

Flotte mode-solbriller fra mand og børn – det var populært!

Og hjemme på terrassen var der flere gaver fra familien..

..som blev pakket ud og sat sammen med det samme!

Og taget i brug!

Til kaffen havde en af veninderne bagt kager – både en filippinsk og en dansk kage, Uhmm!

Tak for en dejlig dag, som nogle af “tøserne”  og fødselaren fortsatte inde i byen senere!

Min smukke lillesøster 70 år

Altså, det er ikke til at forstå, at min yngste søster Lotte blev 70 år i går – helt ærligt, det er der ingen, der kan hverken eller mærke på hende!

Hun og Erik havde inviteret vennerne og den nærmeste familie = mig! og deres børn og børnebørn til fødselsdags fest på den fantastisk terrasse, de har med udsigt over Storebælt.

Terrassen kan overdækkes, og der er skydevinduer på 3 sider, så man sidder i læ – eller lukke op, som vi gjorde i varmen i går.

Menuen var SÅ lækker: En fisketallerken med flere slags bagt og røget fisk, kæmpereje og jumfruhummer, UHM hvor var det lækkert. Derefter forskelligt grillet kød, lam og pølser, salat og kartofler. Isanretning til dessert.

Derimellem adskillige taler, der havde mange roser og HURRA’er til den populære fødselar, som i vinter har sejlet over Atlanten og rundt i Caribien med mange af vennerne som skiftende gaster – det hørte vi mange spændende anekdoter om!

Og stik imod sædvane havde fødselaren ikke selv stået i køkkenet, men havde hovmesteren fra sejlklubben til at stå for den lækre menu, og borde, stole, porcelæn, bestik, duge og servietter var lejet og skulle ikke engang vaskes op!

Og så fik hun mange dejlige gaver, bl.a. fra sin storesøster det Jelly Roll tæppe, som jeg havde syet til hende:

Grønne valnødder.

Jeg er heldig og har fundet et stort valnøddetræ, som i år har rigtig mange nødder! Søren var specialist i at lave valnøddesnaps, og nu prøver jeg at gøre ham det efter.

Fine grønne valnødder, med begyndende kerner og lige før de danner skal – vasket og halveret – lagt i et stort, rent syltetøjsglas og overhældt med 1 helflaske Brøndum snaps.

Det kan godt være, der er for mange nødder, så mange brugte Søren i hvert fald ikke, så måske deler jeg portionen og køber en flaske mere!

Det skal trække mindst 3 mdr., og det bliver meget hurtigt helt sort! Så skal det filtreres gennem et kaffefilter, og derefter kommer den lille specialitet, som Søren havde succes med: en teskefuld honning tilsættes, det runder smagen af og gør snapsen så lækker, at han kunne få selv min Mor til at drikke en morgensnaps!

Man kan godt fortynde det færdige produkt med mere Brøndum. Det må meget gerne lagres – længe! Jeg har stadig noget af det, Søren lavede, og det er mindst 10 år gammelt, men smager stadig dejligt (jeg drikker ikke ret tit!).

Spændende, om jeg kan gøre ham kunsten efter.

 

Improviseret grill aften

Man må godt grille i haven, når det foregår forsvarligt, som her på sønnens terrasse = fliser, i gas-grill og med flere tilstedeværende brandmænd som gæster!

Jeg elsker improviserede sammenkomster, så da svigerdatteren ringede, var jeg ikke sen til at sige ja til at komme og grille aftensmad sammen med deres venner.

Dejlig kold vin..

…strikketøjet var også med!

..koteletter og pølser, masser af gode kartofler, brød og salat – hvad kan man ønske mere?

Og Diki var også inviteret og tumlede lystigt med Mickey, som er en 10 mdr. gl. Labradoodle, som er klog nok til at vide, at når der kommer et skarpt wiff! fra den mindre, men ældre Tibbe, så skal der holdes pause i den vilde leg! Og jagten på pølsebidder i græsset kunne de godt klare sode om side – Mickey var mere ihærdig end Diki, som ikke er vant til den leg!

Dejlig aften for alle parter!

 

 

 

Dejlig fødselsdag

Hvad kan man dog ønske sig mere?

Overraskelse om formiddagen, hvor ældstesønnen med familie helt uventet kom med en “kæmpe” fødselsdagsgave i form af en behandling af min indkørsel!

Ukrudtsvanding før behandling af bilholdepladsen..

..granitskærver lagt ovenpå de gamle + stenmel til at holde det fast..

..vanding af samme..

..kantskæring af græsplænen..

Flot resultat!

Adskillige telefon-lykønskninger i timevis i løbet af dagen, incl. fødselsdagssang i telefonen fra Sverige, hvor yngstesøn med familie holder ferie.

Hyggeligt besøg om eftermiddagen af datteren, og aftensmad på Café Cozy i lystbådehavnen sammen med ældstesønnen og familie samt min mangeårige veninde – dejlig mad og is, kaffe og kage hjemme bagefter.

God nu nat! Nu er jeg så på vej mod et meget rundt tal! Underligt!

Lingon-saft hjælper!

Gode råd om sukker og salt, så elektrolytterne ikke bliver skyllet ud af alt det vand, er modtaget!

Jeg har aldrig hørt om dem, men nu har jeg drukket saftevand af lingon-saft (tyttebærsaft), hjemmelavet af yngstesønnen, super dejligt.

Det er 2 år gammelt, men det har holdt sig perfekt, det står køligt og mørkt. Men jeg troede først, at den “prop”, der var i toppen af flasken, måske var mug? Nej, det er simpelthen tyttebærrene, der har så meget pektin, at saften er lidt geleagtig. Jeg har siet den, så er den den nemmere at blande med vand, og den smager rigtig dejligt og frisk!

Sønnefamilien er netop draget af til Sverige igen på ferie, men det er jo ikke tyttebærsæson nu, så der kommer ikke den slags bær med hjem denne gang.

Det har vi ellers lange traditioner for i vores familie: plukning af blåbær eller tyttebær – vi har godt nok plukket meget af den slags i värmlandske skove.

24 år i Danmark!

I dag, Sct. Hans aften, er det 24 år siden, ældstesønnen tog imod sin kone i Kastrup, efter at have lært hende at kende under sin FN-tjeneste på Cypern og skrevet sammen med hende i flere år. Og hun blev her!

Datoen 23. juni har han altid fejret med at give hende en stor buket blomster, men i år skulle det være anderledes.

Han havde bedt om hjælp til at finde det, han havde tænkt på, så sammen med Christian og Christina kørte jeg rundt for at finde det bedste “storkøb” af Hortensia, mens hun var på arbejde i dag.

Han havde nemlig bemærket, at hun endnu ikke havde fået plantet de krukker til, de har i haven (hun har altså også haft meget at se til, incl. sin fødselsdagsfejring på Filippinerne!).

Krukkerne er ikke så store, så de store, dyre med masser af blomster skulle det ikke være – de ville hurtigt tabe blomsterne i for små krukker.

230618 24 år 6Men vi var heldige og fandt 1 stor, flot ét sted, 4 mindre og 4 små et andet sted til en god pris. Allesammen med både fuldt udsprungne og kommende blomster.

Vi købte også spaghnum/jord. Og så fik han travlt med at plante til, med hjælp fra børnene, så det hele var klar, inden hun kom hjem.

230618 24 år 5230618 24 år 3230618 24 år 4230618 24 år 1230618 24 år 2Jeg tror, hun blev glad!

Nu sker det!

Jeg har luret de sidste dage – og nu sker det i dag!

Den store Passionsblomst, jeg fik til Morsdag af datteren, fik en større potte og er vokset meget, så jeg har givet den nye og højere støttepinde.

Og jeg har jo set knopperne! Der er mange.

I dag springer de første ud! En smuk, smuk farve, som jeg ikke har set før!

Det trækker tænder ud!

Ja, det er en stor – men også dejlig opgave – at behandle alle de billeder af flotte tæpper, vi fik til Tæppetante-træf, så jeg arbejder nu på 3. dag og er lige ved at tro, at jeg også drømmer om billeder om natten

Jeg er jo vant til at behandle billeder, men det er anderledes denne gang, fordi vi har registreret data om billederne på en anden, hurtigere og mere sikker måde. Vi tager 2 billeder af hvert tæppe, nr. 2 er af den seddel, der skal sidde bag på hvert tæppe, med navn og forskellige oplysninger om materialer – eller hvis der har være flere om at sy det tæppe. Det er selvfølgelig lidt af et puslespil, og det er det, jeg er i gang med. Billederne skal lægges ud flere steder med de rigtige oplysninger, og jeg kontrollerer hele tiden mig selv ! Der kan smutte både et billede og en oplysning.

Her vil jeg bare vise ét billede i denne omgang:

Et dejligt tæppe, som har en lille historie for mig! Jeg har kendt Rita, som har syet tæppet, boede i Brædstrup og ville gerne lære at spille bridge. Søren var formand for Bridgeklubben på det tidspunkt, men stod for at skulle finde en ny makker, og så påtog han sig at lære hende spillet, det havde de begge fornøjelse af. Men hendes mand døde, og hun var nødt til at flytte, og så valgte hun at flytte ud af byen, hvorfor det blev for vanskeligt for hende at spille i klubben. Vi besøgte hende senere, men mistede forbindelsen.

Nu viser det sig, at vi har en fælles bekendt, som er tæppetante og som har fortalt hende om vores dejlige projekt. Så i en alder af nu 87 år har Rita taget sin gamle hobby op og har syet toppe til dette søde tæppe, som en anden har quiltet og færdiggjort! Det får jo minder frem.

Iøvrigt blev Søren meget glad for at undervise i bridge og havde senere flere hold. Og resultatet blev, at han startede en ny senior-bridgeklub på Aktivietetscenteret, og mange af hans elever begyndte også at spille i den “rigtige” bridgeklub, som måske overlevede det nedadgående medlemstal i kraft af dette. Det var han da stolt af! Han var en skrap lærer, men de fik det lært!