Uventet besøg.

Sikke en overraskelse! Det ringede på døren, og udenfor stod en flot, rød hund med en Segway “Genny” bagved = Mickey og ældstesønnen  – nej han har ikke fået hund, men Mickeys far skulle pludselig på beredskabsøvelse, og så er han i dagpleje!

Og nu skulle de så prøve noget nyt: at gå tur! Det gik rigtig fint, Mickey, som er en Labradoodle på ca 1 år, går pænt ved “Genny”en, og plejefar’en har jo hænderne næsten fri, da det avancerede handicap køretøj styres primært af kroppen.

Det er simpelthen fantastisk, hvilken frihed, den Genny giver, og den har allerede bragt ejermanden rundt i byen i flere ærinder, bl.a. til den bassintræning, han går til 2 – 3 gange om ugen på det gamle sygehus, og hvor han ellers har været afhængig af andres kørsel.

De 2 hunde kender hinanden lige fra Mickey var helt lille, så de leger og deler ben og tumler uden problemer. Mickey betragter helt korrekt Diki som den ældste, så han respekterer, når Diki knurrer – men snupper så alligevel benet fra ham, når han ser sit snit – og uden konsekvenser.

Mickey er en meget flot hund – og sikke en farve!

Så de må gerne komme på besøg igen!

“Genny” på T-broen, Lillebælt

Man kan roligt sige, at det er stort, det ældstesønnen har oplevet i dag!

Han og hans nye køretøj “Genny”  har været på køretur på stranden – se selv

Genny L2.0 er bygget i Schweitz/Italien og købt i Sverige.

Det er en SegWay til handikappede, eldrevet, reagerer som en alm. SegWay ved kroppens hældning, og det er – så vidt jeg kan se – mega sejt, at den kører i det sandede terræn!

Han skriver selv: “Et sted jeg ikke har været i over 5 år. I dag kunne jeg komme helt ned til vandet og ud på T – broen ved Lillebælt for enden af Strandagervænget i Erritsø på min Genny.”

Så fik jeg besøg!

Ja, så kom ældstesønnen og Christian på besøg, så jeg kunne se og opleve det nye køretøj!

Hold nu da helt op, hvor er den smart! Jeg kan sandelig godt forstå, at han er glad!

“Jeg smutter lige i banken og hæver penge”, sagde han, da han kørte her fra (med Christian på cykel som sikkerhed!), og det gik bare derudaf! Rolig nu, der er fartbegrænsning indbygget, men den kan faktisk køre 18 km/t, og det er da meget i sammenligning med en almindelig kørestol!

Han fik da også lige lokket sin gamle Mor til at prøve, meen det skal man nu lige træne med! Ikke at der sker noget, den vælter ikke, men man føler sig ikke helt tryg på et øjeblik!

Det er fint, han kommer ud og prøver den af, kører over kantsten, ind ad døren her hos mig og på toilettet, uden problemer – jamen sikke en frihed!

En kæmpestor dag!

Hold da helt op – det er en stor dag for min ældste søn!

Efter 5 års afhængighed af andre mht transport er han nu selvkørende!

Han har ovenikøbet selv købt denne SegWay fra Sverige – den koster en formue! – den er hans! Hvis han skulle have offentligt tilskud, som han er berettiget til, ville han miste ejerskabet over den efter få år! Det er absolut uforståeligt, for han ville under alle omstændigheder selv skulle betale hovedparten af prisen, men sådan er reglerne!

Han fandt muligheden for sådan en “kørestol” på Internettet, og han var i foråret i Stockholm for at afprøve den, og det var en stor succes.

Han har i flere år været bundet til en almindelig kørestol, men selv om han de seneste år har haft en lille motor bag på, som “skubber”, er det jo et betydeligt mere uhandigt og tungt køretøj, der har svært ved at komme over kantsten eller køre i knudret terræn. Denne her kan køre op og ned, over forhindringer osv, og den kan vende på en tallerken. Da han afprøvede en i Stockholm, var de bl.a. i et supermarked, hvor han kunne skubbe en alm. indkøbsvogn foran sig og selv købe ind, det har man svært ved i en alm. kørestol.

Jeg regner med, at han smutter en tur herover til eftermiddagskaffe, når regnen stopper!

Og når han – formentlig i næste måned – får sin handicap bil med lift, så udvider verden sig!

 

Kreative Christina

Christina lever stadigvæk op til sin storebror, som man endnu husker på gymnasiet! Christian lavede bl.a. logo på de sweatshirts, som han og hans kammerater bar på deres udlandsrejse i 3.g. Og det lever lillesøster nu op til!

For hendes forslag blev valgt til samme formål, nemlig 3.g’s rejse til London senere på skoleåret.

Jeg er meget imponeret! Hun viste mig sin egen trøje i dag og fortalte og viste også, hvordan hun har abejdet sig frem til det.

Prøv selv at se, hvad det viser og symboliserer:

Der er både kendte symboler, så som dobbeltdækkerbussen, forskellige vartegn i London og en London-taxa på højkant. Og 2. og 3. linie er der indforståede symboler for nogle af kammeraterne og de ting, de skal opleve.

Frihedsgudinden? – jamen det er jo ikke London? – nej hun er ked af det, fordi det først var meningen, at de skulle til New York, men det blev lavet om!

Her er hendes trøje for og bag:

Stor dag for Victor = første skoledag!

Jeg er sikker på, at det er den helt rigtige og meget store dag for Victor i dag – 1. skoledag! Han er virkelig klar!

Mor og Far har taget fri fra arbejde for at følge deres guldklump den første dag i 0. klasse!

Alle børn fra Indskolingen = 1. – 3. klasse stod med flag i gangen og bød de nye skolelever velkommen – sød skik:

Det bliver meget spændende!

Victor har gået i SFO’en siden maj, så han kunne vænne sig til de nye omgivelser, men nu er det alvor – og han har glædet sig – også til at tage skoletasken i brug, som han fik i fødselsdagsgave i februar – længe siden!

Alle gode ønsker og lykønskninger med den store dag fra Farmor!

50 års fødselsdags fejring af svigerdatteren!

Flere fødselsdage efter hinanden, det er næsten for meget! Svigerdatter Leonor bliver 50 år i morgen og fejrede det først hos sin egen familie på Filippinerne i april, og nu for veninderne og den nærmeste familie i går, hvor vi var inviteret på asiatisk mad på “Asian” i Fredericia.

Hun har en hel flok dejlige filippinske veninder + en enkelt dansk! Og det er altid festligt at være sammen med dem!

Da vi ikke kunne proppe os med mere af den lækre mad, var det gaverne, der skulle pakkes ud – med mange kommentarer og højlydt bifald!

Flotte mode-solbriller fra mand og børn – det var populært!

Og hjemme på terrassen var der flere gaver fra familien..

..som blev pakket ud og sat sammen med det samme!

Og taget i brug!

Til kaffen havde en af veninderne bagt kager – både en filippinsk og en dansk kage, Uhmm!

Tak for en dejlig dag, som nogle af “tøserne”  og fødselaren fortsatte inde i byen senere!

Min smukke lillesøster 70 år

Altså, det er ikke til at forstå, at min yngste søster Lotte blev 70 år i går – helt ærligt, det er der ingen, der kan hverken eller mærke på hende!

Hun og Erik havde inviteret vennerne og den nærmeste familie = mig! og deres børn og børnebørn til fødselsdags fest på den fantastisk terrasse, de har med udsigt over Storebælt.

Terrassen kan overdækkes, og der er skydevinduer på 3 sider, så man sidder i læ – eller lukke op, som vi gjorde i varmen i går.

Menuen var SÅ lækker: En fisketallerken med flere slags bagt og røget fisk, kæmpereje og jumfruhummer, UHM hvor var det lækkert. Derefter forskelligt grillet kød, lam og pølser, salat og kartofler. Isanretning til dessert.

Derimellem adskillige taler, der havde mange roser og HURRA’er til den populære fødselar, som i vinter har sejlet over Atlanten og rundt i Caribien med mange af vennerne som skiftende gaster – det hørte vi mange spændende anekdoter om!

Og stik imod sædvane havde fødselaren ikke selv stået i køkkenet, men havde hovmesteren fra sejlklubben til at stå for den lækre menu, og borde, stole, porcelæn, bestik, duge og servietter var lejet og skulle ikke engang vaskes op!

Og så fik hun mange dejlige gaver, bl.a. fra sin storesøster det Jelly Roll tæppe, som jeg havde syet til hende:

Grønne valnødder.

Jeg er heldig og har fundet et stort valnøddetræ, som i år har rigtig mange nødder! Søren var specialist i at lave valnøddesnaps, og nu prøver jeg at gøre ham det efter.

Fine grønne valnødder, med begyndende kerner og lige før de danner skal – vasket og halveret – lagt i et stort, rent syltetøjsglas og overhældt med 1 helflaske Brøndum snaps.

Det kan godt være, der er for mange nødder, så mange brugte Søren i hvert fald ikke, så måske deler jeg portionen og køber en flaske mere!

Det skal trække mindst 3 mdr., og det bliver meget hurtigt helt sort! Så skal det filtreres gennem et kaffefilter, og derefter kommer den lille specialitet, som Søren havde succes med: en teskefuld honning tilsættes, det runder smagen af og gør snapsen så lækker, at han kunne få selv min Mor til at drikke en morgensnaps!

Man kan godt fortynde det færdige produkt med mere Brøndum. Det må meget gerne lagres – længe! Jeg har stadig noget af det, Søren lavede, og det er mindst 10 år gammelt, men smager stadig dejligt (jeg drikker ikke ret tit!).

Spændende, om jeg kan gøre ham kunsten efter.

 

Improviseret grill aften

Man må godt grille i haven, når det foregår forsvarligt, som her på sønnens terrasse = fliser, i gas-grill og med flere tilstedeværende brandmænd som gæster!

Jeg elsker improviserede sammenkomster, så da svigerdatteren ringede, var jeg ikke sen til at sige ja til at komme og grille aftensmad sammen med deres venner.

Dejlig kold vin..

…strikketøjet var også med!

..koteletter og pølser, masser af gode kartofler, brød og salat – hvad kan man ønske mere?

Og Diki var også inviteret og tumlede lystigt med Mickey, som er en 10 mdr. gl. Labradoodle, som er klog nok til at vide, at når der kommer et skarpt wiff! fra den mindre, men ældre Tibbe, så skal der holdes pause i den vilde leg! Og jagten på pølsebidder i græsset kunne de godt klare sode om side – Mickey var mere ihærdig end Diki, som ikke er vant til den leg!

Dejlig aften for alle parter!