Nyt lys på Diki

Nu kan vi igen være bekendt at gå ud i vinter mørket! Dikis blå lys-halsbånd var løbet tør for strøm, og det er utroligt svært at købe AAAA batterier!

Men det lykkedes at få en fotoforretning til at skaffe dem hjem, så nu lyser han igen på lang afstand, og mor’en behøver ikke at have dårlig samvittighed!

Øredøvende larm!

Der foregår en masse byggearbejde på Depotgården i øjeblikket, bl.a. renses der fuger på hele bygningen udendørs, og i dag var det muren, vi sad indenfor – det var sådan en larm, at vi dårligt kunne høre, hvad vi selv tænkte! Og da slet ikke, hvad vi sagde til hinanden.

Så jeg holdt tidligt fri og arbejder herhjemme i stedet – det er ikke så dårligt!

Kul på!

Der er dage – og der er dage…

Nogle dage skal jeg trække mig selv op for at komme i gang – andre dage er der kul og energi på fra morgenstunden!

Sådan en dag har det været i dag!

4 “UFO’er” (syet af andre) er gjort klar i dag. De 2 med de små firkanter er quiltet af Laila, og i dag har jeg klippet dem til og lavet lukkekanter i passende farver, så de er lige til at sy på nu.

Det orange og det pink er toppe, vi har modtaget, men som manglede kanter, både for helhedens skyld og for størrelsen, så jeg har fundet stoffer på “lageret” (det er et godt lager ;-)), der passer i farverne, har syet dem på og strøget dem begge, så nu kan de blive quiltet. Som det ses har jeg lavet lukkekanten klar til det pink, det kunne blive ud af stykket, jeg havde, og nogle gange synes jeg, at kant og lukkekant skal være samme stof. De mønstrede stjerner ville blive “forstyrret”, hvis lukkekanten skulle være et helt andet mønstret stof.

I min frokostpause slog jeg græsplænen – den trængte stærkt efter al den regn.

Jeg er godt tilfreds med mig s elv!

Jeg har overgivet mig!

Jeg VIL ikke fryse! Og det gjorde jeg både i går eftermiddags og i formiddags. Så jeg har trukket i lange bukser, en trøje og uldne sokker!

Det er da mærkeligt, så hurtigt, det blev koldt! Det er regnen! Jeg tænker på, at det kun er godt 14 dage siden, jeg sad og quiltede ud på terrassen i dejligt solskin, da Maja kaldte på mig, fordi hun var faldet. Samme aften døde hun (viste ligsynet), men vi fandt hende først næste formiddag – hun har ikke mærket noget, det er en trøst.

Og i lørdag sejlede vi på Arresø til fødselsdagfest i skønt solskinsvejr! Det ku’ godt ha’ varet lidt længere! – men det var super heldigt.

Jeg ville lige tage et par billeder til trøst, for blomsterne står så flot i haven – og så fandt jeg ud af, at nu er det faktisk dejlig mild luft, og regnen er stoppet. Det varer nok lidt, før det lune mærkes herinde! Og jeg tænder ikke for varmen endnu!

Se hvor smukke mine blomster er:

– og vindruerne (på den ene stok, den anden har slet ingen ?)

Det er godt, jeg ved, hvad jeg kan beskæftige mig med indendørs, jeg er ved at sy lukkekant på flere puttetæpper 😉

 

Kender I det?..

..står ved kassen i Brugsen – og så kan jeg ikke finde Dankortet!

Nå, havde lidt kontanter, så formindskede købet. MEN! Hvor er kortet, når det ikke er den clutch, hvor det altid ligger?

Har jeg glemt det i en anden butik, har jeg lagt det fra mig, så nogen har snuppet det?

Hjem og kigge på netbanken – pyh ha, der var ikke hævet noget, jeg ikke kendte til. Så tænke, tænke…

Den svigter ikke helt, “hukommeren”, selv om jeg synes, jeg er dårlig til at huske. Jeg brugte kortet sidst i lørdags, hvor jeg købte mere, end jeg havde regnet med i Løvbjerg, og jeg havde lidt svært ved at pakke det i mine poser, så måske havde jeg bare lagt kortet i lommen på (tænke, tænke..) min vest – nej, der var det ikke. Jamen så den lille rygsæk, jeg havde med?

Yes – der var det – ingen panik, stille og roligt kom løsningen!

Overspringshandlinger!

Uh hvor er det træls! Jeg vil så gerne sy og har 2 dejlige projekter på bordet til maskinsyning og 1 til håndsyning. Det sidste skifter jeg med i forhold til strikning, men de 2 første er lidt vigtige, fordi jeg har deadline på dem!

Og hvordan kan det så være, at jeg ikke kan “tage mig sammen” og sætte mig til maskinen? Eller ikke kan koncentrere mig?

Jeg har rekord mange overspringshandlinger i løbet af dagen! Telefonsamtaler, vande blomster, strikke, kæle med Diki, drikke kaffe….. ikke mindst pc’en?

Jeg har da fået det ud af det, at jeg er blevet færdig med min “LIDO”-trøje – den er vasket, tog meget lang tid om at tørre, fordi garnet er bomuld og hør. Jeg har også strikket de 2 snører, der bruges som lukketøj, de skal bare lige sys i, det tager 2 minutter, og så skal den studset lidt for hæftetrådenes ender. Den er blevet rigtig, rigtig god!

NU. tilbage til symaskinen!

Det gjorde godt…

…med en slapper-dag i går! Jeg rørte ikke en synål! Og strikkede bare lidt i går aftes.

Jeg vaskede tøj og fik 2 portioner tørt i det gode vejr. Den 3. vask = en “pom-pom-måtte” fra badeværelset blev vasket, men ikke centrifugeret – jeg prøvede med en ekstra centrifugering, det virkede heller ikke. Trevlesien indeholdt ikke noget, maskinen kørte bare langsomt frem og tilbage og tømte vand, men gik ikke op i omdrejninger, så det endte med, at jeg hængte den drivvåde måtte ud på tørresnoren – og den er stadig drivvåd i dag!

Nu har jeg læst “fejlfinding” i brugsvejledningen til den forholdsvis nye (og gode) maskine, og det ser ud til, at det har noget med ujævn fordeling i maskinen at gøre. Det skal nok passe, for måtten er meget tung af vand og fylder jo ikke jævnt ud. Så nu vil jeg vaske Diki’s sækkepude, som trænger, og hvis jeg så centrifugerer de 2 sammen, tror jeg, at det bliver mere jævnt.

Jeg har nemlig også noget andet, der skal vaskes i dag, og som jeg har set frem til: Mary-svøbet, som jeg har strikket på et stykke tid, er færdigt – ork den var lang, den yderbort!, men det vidste jeg jo godt! Der er nogle ganske få ender, der skal hæftes, så skal det uld-vaskes og spændes op. Det glæder jeg mig til!

Arbejdsdag i Fælleshuset

Én gang om året har vi ½ dag med fælles arbejde i Fælleshuset, hvor vi fejer spindelvæv ned i kælderen, rydder op i køkkenet, på loftet, og udenom huset – de steder rengøringsselskabet og gartneren ikke skal røre.

Der var et år, hvor der blev ryddet meget ud i nogle garderobeskabe på loftet efter nogle, der ikke bor her mere, et andet år var det kælderen, der blev ryddet, og i år har foreningen købt nyt bestik og nye duge til huset, så skufferne blev tømt, og der blev vasket af, lagt pænt på plads, og de nye duge klippet til, så de passer til bordene.

Jeg vil gerne arbejde uden om huset, og det gjorde jeg også i år sammen med 4 andre med at klippe buske til, feje skidt langs rabatterne, luge et par bede, rense kælderskaterne for blade osv. Det tog ikke lang tid.

Vi er jo mange om det, og så var der kaffe og madder til alle.

Det var så det!

Ubehageligt, men kortvarigt..

..var mit maveonde. Kl ca 21 i går aftes havde jeg det rimeligt igen, kunne drikke lidt kogt vand, og senere fik jeg grøn te og et par tørre Digestive kiks uden problemer. Så var det ovre.

Så jeg tror stadig, det var noget i min frokost = rygeostsalaten, der indeholdt en eller anden bakterie.

Så det er hverdag igen – minus 2 kg!