På et hængende hår!

PUH HA! Det ku’ være gået helt galt – det er godt, jeg kører forsigtigt og ikke tager chancer!

Jeg holdt pænt tilbage midt i krydset Strandvejen / Erritsø Bygade, og blinkede til venstre, afventende de (mange) modgående biler, og da lyset skiftede til gult, beredte jeg mig på at køre. Der kom nogle spredte biler, så jeg trillede ikke, før der var rødt – men jeg skal love for, at der var én, der havde travlt! Han kørte ikke over for “taxagult” eller gult – men for rent rødt! Så hvis jeg ikke havde holdt godt øje med ham, men var kørt til venstre, som jeg naturligvis måtte – så havde jeg ikke siddet her!

Jeg må indrømme, jeg pustede kraftigt ud og sansede ikke at se nummerplade, men kun at det var en ung mand i en rød, lettere ramponeret bil, der kørte meget stærkt.

Jeg er vred!!

Endnu mere glat – skøjtebane!

Ja, det er som en skøjtebane i dag, både på pladsen her, som ellers bliver saltet, på vejen og fortovet, så vi gik ikke langt i morges!

Det er “grøn spand”-afhentnings dag i dag, og jeg blev meget overrasket, da jeg (før jeg gik med Diki) ville sætte min spand uden for matriklen, som vi skal – ikke helt ud på vejen, men udenfor vores egen lille hæk. Mine fliser ind til entredøren var så glatte, at jeg næsten ikke turde gå der, men jeg kunne gå på det de skærver, som bilen holder på.

Da skraldebilen kom, så jeg, at vores ældste beboer på næsten 95 år stod ude ved sin grønne spand oppe ved huset, skraldemanden sagde til hende, at hun ikke skulle gå ud med den, han gik ind og hentede den, og da han havde afleveret den igen, tog han en rigtig drengerøvs glidetur ned ad hendes ret lange, spejlglatte flisegang, med armene i vejret! De kan jo holde balancen, de store mandfolk med store støvler på. Rigtig sød gestus overfor den gamle dame!

Nyt lys på Diki

Nu kan vi igen være bekendt at gå ud i vinter mørket! Dikis blå lys-halsbånd var løbet tør for strøm, og det er utroligt svært at købe AAAA batterier!

Men det lykkedes at få en fotoforretning til at skaffe dem hjem, så nu lyser han igen på lang afstand, og mor’en behøver ikke at have dårlig samvittighed!

Øredøvende larm!

Der foregår en masse byggearbejde på Depotgården i øjeblikket, bl.a. renses der fuger på hele bygningen udendørs, og i dag var det muren, vi sad indenfor – det var sådan en larm, at vi dårligt kunne høre, hvad vi selv tænkte! Og da slet ikke, hvad vi sagde til hinanden.

Så jeg holdt tidligt fri og arbejder herhjemme i stedet – det er ikke så dårligt!

Kul på!

Der er dage – og der er dage…

Nogle dage skal jeg trække mig selv op for at komme i gang – andre dage er der kul og energi på fra morgenstunden!

Sådan en dag har det været i dag!

4 “UFO’er” (syet af andre) er gjort klar i dag. De 2 med de små firkanter er quiltet af Laila, og i dag har jeg klippet dem til og lavet lukkekanter i passende farver, så de er lige til at sy på nu.

Det orange og det pink er toppe, vi har modtaget, men som manglede kanter, både for helhedens skyld og for størrelsen, så jeg har fundet stoffer på “lageret” (det er et godt lager ;-)), der passer i farverne, har syet dem på og strøget dem begge, så nu kan de blive quiltet. Som det ses har jeg lavet lukkekanten klar til det pink, det kunne blive ud af stykket, jeg havde, og nogle gange synes jeg, at kant og lukkekant skal være samme stof. De mønstrede stjerner ville blive “forstyrret”, hvis lukkekanten skulle være et helt andet mønstret stof.

I min frokostpause slog jeg græsplænen – den trængte stærkt efter al den regn.

Jeg er godt tilfreds med mig s elv!

Jeg har overgivet mig!

Jeg VIL ikke fryse! Og det gjorde jeg både i går eftermiddags og i formiddags. Så jeg har trukket i lange bukser, en trøje og uldne sokker!

Det er da mærkeligt, så hurtigt, det blev koldt! Det er regnen! Jeg tænker på, at det kun er godt 14 dage siden, jeg sad og quiltede ud på terrassen i dejligt solskin, da Maja kaldte på mig, fordi hun var faldet. Samme aften døde hun (viste ligsynet), men vi fandt hende først næste formiddag – hun har ikke mærket noget, det er en trøst.

Og i lørdag sejlede vi på Arresø til fødselsdagfest i skønt solskinsvejr! Det ku’ godt ha’ varet lidt længere! – men det var super heldigt.

Jeg ville lige tage et par billeder til trøst, for blomsterne står så flot i haven – og så fandt jeg ud af, at nu er det faktisk dejlig mild luft, og regnen er stoppet. Det varer nok lidt, før det lune mærkes herinde! Og jeg tænder ikke for varmen endnu!

Se hvor smukke mine blomster er:

– og vindruerne (på den ene stok, den anden har slet ingen ?)

Det er godt, jeg ved, hvad jeg kan beskæftige mig med indendørs, jeg er ved at sy lukkekant på flere puttetæpper 😉

 

Kender I det?..

..står ved kassen i Brugsen – og så kan jeg ikke finde Dankortet!

Nå, havde lidt kontanter, så formindskede købet. MEN! Hvor er kortet, når det ikke er den clutch, hvor det altid ligger?

Har jeg glemt det i en anden butik, har jeg lagt det fra mig, så nogen har snuppet det?

Hjem og kigge på netbanken – pyh ha, der var ikke hævet noget, jeg ikke kendte til. Så tænke, tænke…

Den svigter ikke helt, “hukommeren”, selv om jeg synes, jeg er dårlig til at huske. Jeg brugte kortet sidst i lørdags, hvor jeg købte mere, end jeg havde regnet med i Løvbjerg, og jeg havde lidt svært ved at pakke det i mine poser, så måske havde jeg bare lagt kortet i lommen på (tænke, tænke..) min vest – nej, der var det ikke. Jamen så den lille rygsæk, jeg havde med?

Yes – der var det – ingen panik, stille og roligt kom løsningen!

Overspringshandlinger!

Uh hvor er det træls! Jeg vil så gerne sy og har 2 dejlige projekter på bordet til maskinsyning og 1 til håndsyning. Det sidste skifter jeg med i forhold til strikning, men de 2 første er lidt vigtige, fordi jeg har deadline på dem!

Og hvordan kan det så være, at jeg ikke kan “tage mig sammen” og sætte mig til maskinen? Eller ikke kan koncentrere mig?

Jeg har rekord mange overspringshandlinger i løbet af dagen! Telefonsamtaler, vande blomster, strikke, kæle med Diki, drikke kaffe….. ikke mindst pc’en?

Jeg har da fået det ud af det, at jeg er blevet færdig med min “LIDO”-trøje – den er vasket, tog meget lang tid om at tørre, fordi garnet er bomuld og hør. Jeg har også strikket de 2 snører, der bruges som lukketøj, de skal bare lige sys i, det tager 2 minutter, og så skal den studset lidt for hæftetrådenes ender. Den er blevet rigtig, rigtig god!

NU. tilbage til symaskinen!

Det gjorde godt…

…med en slapper-dag i går! Jeg rørte ikke en synål! Og strikkede bare lidt i går aftes.

Jeg vaskede tøj og fik 2 portioner tørt i det gode vejr. Den 3. vask = en “pom-pom-måtte” fra badeværelset blev vasket, men ikke centrifugeret – jeg prøvede med en ekstra centrifugering, det virkede heller ikke. Trevlesien indeholdt ikke noget, maskinen kørte bare langsomt frem og tilbage og tømte vand, men gik ikke op i omdrejninger, så det endte med, at jeg hængte den drivvåde måtte ud på tørresnoren – og den er stadig drivvåd i dag!

Nu har jeg læst “fejlfinding” i brugsvejledningen til den forholdsvis nye (og gode) maskine, og det ser ud til, at det har noget med ujævn fordeling i maskinen at gøre. Det skal nok passe, for måtten er meget tung af vand og fylder jo ikke jævnt ud. Så nu vil jeg vaske Diki’s sækkepude, som trænger, og hvis jeg så centrifugerer de 2 sammen, tror jeg, at det bliver mere jævnt.

Jeg har nemlig også noget andet, der skal vaskes i dag, og som jeg har set frem til: Mary-svøbet, som jeg har strikket på et stykke tid, er færdigt – ork den var lang, den yderbort!, men det vidste jeg jo godt! Der er nogle ganske få ender, der skal hæftes, så skal det uld-vaskes og spændes op. Det glæder jeg mig til!