Stå på ét ben, mens du børster tænder!

Nej, det kan man altså ikke, når man har drukket det meste af en flaske rødvin!

Vi havde fællesspisning i går, og som det oftest går, var der en “hård kerne” (af gamle damer), der sad næsten til midnat og snakkede og grinede over det sidste rødvin. Så er det mange meget forskellige emner, der kommer op, deriblandt også helbred – både ens eget og andres, ja sågar hundens ;-).

Og jeg er åbenbart ikke alene om at lide af kramper i benene om natten, ligesom jeg heller ikke er alene om at have en meget dårlig balance!

Så kom det gode råd: Øv dig i at stå på ét ben! F.eks. mens du børster tænder.

OK, det måtte jo prøves, da jeg kom hjem. Men det kan man altså i hvert fald ikke, når man har en hel del rødvin indenbords! Jeg kom simpelthen sådan til at grine!!!

Jeg må prøve i ædru tilstand, og se, om min balance kan blive lidt bedre.

Jeg knokler!

Ja, det gør jeg, for der er stadig puttetæpper og sengetæpper til Julemærkehjemmene, der skal gøres færdige, og jeg vil så gerne selv sy noget også!

Som f.eks. dette flotte sengetæppe til Liljeborg, som er syet og quiltet af andre tæppetanter, og som så ofte før har jeg syet lukkekenten.

I dag har jeg syet strimler imellem blokke på et tæppe, som samles med teknikken Quilt-as-you-go, det er jeg ikke supergod til, så det tager lidt på kræfterne! Og jeg har et andet sengetæppe, som skal have lukkekant, det skal jeg have fat i om lidt, så jeg kan få det med til Viborg i morgen som håndarbejde.

“Patchwork for alle mødes i Viborg” er en gruppe, som 2 gange om året mødes og syr en søndag, det er smadder hyggeligt. Denne gang har vi tilbudt fra Projekt Puttetæpper at tage vores nye mønster med og både demonstrere det og sælge, hvis noget er interesseret. Og der er også nogle, der har fortalt os, at de har færdige tæpper med til os! Det blir en god dag.

Og så lægger jeg turen over Kjellerup på vejen hjem, for at se til gravstedet, hvor jeg ikke kommer så ofte, efter at jeg er flyttet her til, der er langt der op.

Quilterammer til salg

For en anden quilter sætter jeg disse 2 Danewood quilterammer til salg, da hun ikke bruger dem. Den lille er aldrig brugt. Danewood Quilterammer, dansk produkt, fremstilles ikke mere, men er super god håndlavet kvalitet (den aller bedste).

Den store, ovale quilteramme måler 70 x 48 cm og står på den medfølgende fod ved hjælp af et flexibelt system, der betyder, at den kan bøjes og drejes, så man få en behagelig arbejdsstilling. Foden kan reguleres i højden. Quilterammen er kun brugt få gange.

Den lille quilteramme måler 37 cm i diameter og kan via et flexibelt led sættes på den samme høje fod. Den lille quilteramme er aldrig brugt.

Jeg formidler kontakt til sælgeren, som oplyser salgspris og aftaler salg.

Henvendelse til mig på hanne@kludekoner.dk

 

 

Lidt stille!

Jeg har (igen) fået et lille maveonde, ikke så slemt som sidst, men nok til, at jeg er lidt stille! Jeg ved ikke, hvad det kom af, jeg har ikke spist gammel mad eller sådan noget.

Nu står den på te og måske lidt ristet franskbrød senere.

Jeg mangler min avis!

Det er så træls, når jeg ikke finder min avis i postkassen, når jeg har gået tur med Diki – jeg bliver helt urimelig irriteret – jeg ved det godt! For nogle år siden, mens jeg boede i Brædstrup, havde jeg i en periode store problemer med, at den ikke blev leveret.

Det har heldigvis ikke været tilfældet her – men nu er det 2. gang på en uge, og så blir jeg sur!

Åbent hus på Depotgården

Jeg har været længe på Depotgården i dag, fordi der var Åbent hus i aften, og så må der gerne være nogle til stede i de forskellige værksteder. Vi var desværre ikke ret mange, men der var da nogle af de  besøgende, der blev vist rundt, som ville gerne høre lidt om, hvad vi laver – hvis de ellers fik lov, for den første rundviser skred hurtigt igennem Tekstilværkstedet og gav klart udtryk for, at han ikke syntes, nogle af os skulle fortælle noget om, hvad der foregår hos os! Mærkelig holdning, for selv om det ikke var hans værksted, kunne det jo godt være, at der var interesse! Andre rundvisere appelerede til, at vi fortalte lidt, ud fra at det jo var os, der vidste noget om det!

laila-quilter

Laila havde sat et puttetæppe på long-arm-quiltemaskinen, så de kunne se, hvad den kan lave, det er der altid interesse for.

Sct. Hans

Med det voldsomme regnvejr, der har været mange steder i DK i aften, kommer jeg til at tænke på Sct. Hans aften 1978 – ja, det er længe siden! – hvor jeg var på spejderlejr i Gl. Rye med en stor flok minispejdere og juniorspejdere fra Klarup gruppe, hvor jeg var juniorspejderleder. Juniorerne lå i telt, og minispejderne sov i hytten, som var en stor, dejlig hytte “Ryekol”.

Vi skulle slutte lejren dagen efter Sct. Hans og rejse hjem med bus d. 24. Men Søren ringede til mig i løbet af dagen den 23, og rådede os til at pakke teltene sammen og sove i hytten den sidste nat. For mens vi ikke havde radio i lejren, havde han hørt vejrudsigten for natten 23.-24., og den var helt forfærdelig med masser af regn.

Vi fulgte hans råd og pakkede sammen, og det var heldigt, for ellers var vi kommet hjem med meget våde telte, og det er meget træls! De skal tørres, og hvem har lyst til at gå og passe dem, når lejren er forbi, og man vil holde ferie!

Nu er skoleferien ikke begyndt endnu, så der er nok ikke nogen spejdere, der får våde telte i nat – men noget tyder på, at det bliver en meget våd nat.

Jeg så Søren Ryge kæmpe sig igennem en særdeles våd Sct. Hans aften – hatten af for ham! Og hatten af for både de gamle og de unge optrædende, som ikke lod sig mærke med regnvejret. Man kunne godt blive bekymrede for deres helbred.

Ny vaskemaskine

Min vaskemaskine “stod af” midt i en vask i går, puh ha, det er besværligt. Jeg kunne heldigvis samle det våde tøj i formiddags og køre over til ældstesønnen og få det vasket færdigt.

Men jeg tror ikke, det kan betale sig at få den repareret, det er den vist for gammel til. Så i formiddags har jeg været i byen for at købe en ny – og hurra: den bliver leveret i morgen. Og de installerer den og tager den gamle med sig. Så det er lidt spændende at lære den at kende.

I gang igen

Efter en hektisk Kr. Himmelfartsferie med Quiltefestival og alt, hvad der hører med i form af modtagelse af tæpper, toppe, mønstre mm var jeg godt nok “flad”! Det tager lidt længere tid at komme i omdrejninger igen – alderen kan mærkes!

Men nu kører møllen igen, og jeg er ved at pakke en modtaget top, vat og bagsidestof til Laila, som gerne vil quilte et puttetæppe igen.

Om lidt kommer der en dame fra Faaborg med stof – vi kommer aldrig til at kede os i Projekt Puttetæpper!

Det bedste er, at svigerdatteren er kommet hjem fra sin ferie hos hendes familie på Filippinerne – hun var ledsager for en ung mand og kunne tilbringe knap 14 dage sammen med sin familie, hvilket var holdt hemmeligt for hendes Mor, der nærmest fik et chok, da hun uden varsel så hende tidligt om morgenen, hvor hun gik og fejede, før det blev lyst (og varmt) udenfor den anden datters fine nye hus.

Det er dejligt at have hende hjemme igen. Der var så fint derhjemme, hvor børnene både har lært at gøre rent og lave mad, mens deres Mor var væk. “Nu forstår jeg, hvorfor det er så svært at finde på hver dag, hvad vi skal have at spise!” sagde 15-årige Christina 😉