Julefrokost i Ussinggård

Så nåede jeg også torsdagens planer – og lidt til! Barnebarnet på 17 år skulle til ørelæge, og da der var over en måned til, at han kunne få en tid her i byen, fik han heldigvis en tid i Middelfart – og en god behandling til det døve og tilstoppede øre – men da forældrene er bortrejst til Sydens varme, trådte Mormor til og kørte ham. Det var forresten meget hyggeligt!

Og så skulle der dækkes op og gøres klar til julefrokost i Andelsboligforeningen Ussinggård. Vi skiftes til at sørge for de praktiske ting i forbindelse med den månedlige fællesspisning, og i år var jeg mellem dem, der havde lovet at sørge for julefrokosten. Maden får vi udefra, men der er alligevel meget at gøre med borddækning og – pyntning, servering og oprydning, samt ikke mindst pakkespillet.

Det gik rigtig godt, vi havde dækket et fint bord med husets nisser og julestjerner fra et andet arrangement. Maden var fortrinlig, vi havde lavet special aftale med Lucullus, så de ting, vi ikke kan undvære, var med, og noget andet var sparet – vi kan jo simpelthen ikke spise så meget!

Pakkespillet var rigtig sjovt, der var nok dobbelt så mange pakker som sidste år, og vi gamle mennesker løb rundt om bordet – hvis vi kunne! – nogle bruger rollator, og de fik selvfølgelig hjælp fra dem, der kan! Hvordan kan det være, at der altid er nogle bestemte pakker, der er mest rift om, selv om man ikke ved, hvad der er i? I år viste den pakke, der skiftede flest hænder og blev løbet mest efter, sig at indeholde éngangsvaskeklude og rengøringsmidler!

Og nu er oprydningen og rengøringen allerede overstået! Når man er 4, der hjælpes ad, går det fint. Og vi har også fordelt resterne imellem os, så jeg skal ikke indkøbe mad til de næste par dage!

Jeg har også klaret det planlagte punkt: besøg hos bandagisten for at få taget aftryk til nye indlæg, dem kan jeg ikke undvære.

Så nu står den på skrive- og billedarbejde til Projekt Puttetæppers julebrev, så vi kan få det sendt ud.

Trafikanter – bløde såvel som bilister – jeg korser mig!

Jeg fik hentet min store symaskine, som har været til service hos Kyndbøl i Odense – det bliver dejligt at få den i brug igen. Men jeg har klaret mig med min lille “kursus-maskine”, som syr rigtig fint, den har bare ikke de samme muligheder.

Det er fint vejr i dag til at køre på motorvejen, bortset fra, at solen står meget lavt, så der skulle både solskærm og solbriller til – men det er jo en luxus!

Jeg snøvler ikke af sted, når jeg kører på motorvej, kører med den fart, der er tilladt, holder til højre for det meste og opfører mig ordentligt.

Men så lægger jeg jo også mærke til dem, der ikke gør det! F.eks. en bil, der kørte foran mig et stykke vej og overhalede, som det faldt – men konsekvent undlod at blinke ud og ind! Sådan noget irriterer mig!

Det gjorde det også, da jeg kørte ind på hjemligt territorium, hvor en bybus holdt og læssede af og på lige før Brugsen, hvor jeg skulle ind og købe lidt ind. Så jeg holdt pænt bagved den og ventede, til den blinkede ud og kørte igen. Det gjorde et par cyklister også, de var stået af cyklerne og ventede også. MEN da de kunne køre igen, havde en ene, en ung pige, svært ved at komme op på cyklen og var tæt på at vælte ind foran min bil. Ingen fare – jeg holdt bare igen, men hun blev nok forskrækket! Og hvad gjorde hun så: truede ad mig! Jeg kunne se, at hendes problem var, at hun skulle holde en krykke, samtidig med, at hun holdt i styret og skulle op på cyklen. Jamen, hvad sker der lige? Hun var godt nok tæt på min køler, men jeg holdt pænt igen, og der skete ikke noget, hvad brokker hun sig så over?

Sommetider er cyklister frygtelig hidsige og krævende i trafikken!

ØV – ØV – jeg har ondt!

Det har ellers været en dejlig dag på Kreative Dage – messen, hvor jeg har siddet og syet blokke, vist Quilt-as-you-go-teknikken og fortalt om Projekt Puttetæpper. Jeg fik ikke set ret meget af den kæmpemæssige messe – men der er da utroligt meget af alt muligt!

Nu i aften, efter jeg havde gået tur med Diki, kom jeg til at slå min hånd ind i vindueskarmen, da jeg ville lukke vinduet i badeværelset. Slaget var nok ikke så forfærdelig hårdt, men det var lige præcis på tommelfinger-grundledet, hvor jeg har lidt gigt. HOLD DA HELT OP, HVOR GJORDE DET ONDT! og det gør det stadigvæk, jeg kan næsten ikke bruge hånden (venstre heldigvis) nu flere timer efter. Ikke så heldigt, da jeg har syet på et net, som jeg skal have med som model i morgen.

Jeg håber, det hjælper med en nats søvn!

Store tæpper!

Long-arm-maskine på Depotgården har travlt i disse dage!

I forgårs quiltede Laila et kæmpestort sengetæppe til en seng på Julemærkehjemmet Fjordmark:

Nu ligger det i mine hænder for at få syet lukkekant på. Det er syet af Anette i Støvring, som syr mange puttetæpper, altid med meget små firkanter (i hånden!) i flotte mønstre.

Dette puttetæppe er også syet af Anette og quiltet af Laila på long-arm-maskinen, og det er færdigt nu, hvor jeg syede lukkekanten i går på Depotgårdem.

Laila quiltede i går et sengetæppe, som Inge, der også er medlem af Depotgården, har syet i løbet af flere år! Det er så fint i de klassiske stoffer.

Ruth quiltede et tæppe, hun har syet til en gave efter modtagerens ønske om farver, med den søde farvesprudlende firkant som opkvikker!

Vi var mange i går på Depotgården! Og nu er vi i gang med planlægning/tilmelding til flere begivenheder: Kulturnatten i Fredericia og Udflugt til Kolding. Der sker noget!

Træt!

Det er på en måde urimeligt, at vi klager over varmen! Jeg tænker på, at jeg var “bange” for varmen sidste år, før vi rejste på ferie – og det VAR også meget varmt.

Nu er det DK, hvor vi ikke er forvænte med varme, og så klager vi!! Nej jeg klager ikke! Men det er meget udmattende, jeg er så træt! Jeg orker ikke ret meget, og jeg har frygtelig ondt af de mennesker, der skal passe deres arbejde, f.eks. min svigerdatter, der er sosu-hjælper i hjemmeplejen, hvor brugerne jo også har det for varmt, og hvor de må dække ind over de kolleger, der har ferie! Alligevel kom hun i dag og hjalp mig!

Jeg gør næsten ligesom mine søde naboer på 95 og 89 år: “Vi laver ikke noget om formiddagen – og vi laver SLET ikke noget om eftermiddagen!” siger de. Men de hygger sig på terrassen ligesom jeg gør, i skygge og med drikkevarer indenfor rækkevidde!

Diki har det ikke rigtig godt! Han søger selvfølgelig skygge, og heldigvis drikke han meget vand – jeg har sat en ekstra skål vand ud på terrassen – og i går gav jeg ham en tur under bruseren, fordi jeg syntes, han virkede sløv. Det hjalp helt klart, han fik lyst til at lege! Jeg kan jo selv tage et ekstra bad, det kan han ikke bede mig om. Så er det godt, vi kender hinandens signaler!

Stå på ét ben, mens du børster tænder!

Nej, det kan man altså ikke, når man har drukket det meste af en flaske rødvin!

Vi havde fællesspisning i går, og som det oftest går, var der en “hård kerne” (af gamle damer), der sad næsten til midnat og snakkede og grinede over det sidste rødvin. Så er det mange meget forskellige emner, der kommer op, deriblandt også helbred – både ens eget og andres, ja sågar hundens ;-).

Og jeg er åbenbart ikke alene om at lide af kramper i benene om natten, ligesom jeg heller ikke er alene om at have en meget dårlig balance!

Så kom det gode råd: Øv dig i at stå på ét ben! F.eks. mens du børster tænder.

OK, det måtte jo prøves, da jeg kom hjem. Men det kan man altså i hvert fald ikke, når man har en hel del rødvin indenbords! Jeg kom simpelthen sådan til at grine!!!

Jeg må prøve i ædru tilstand, og se, om min balance kan blive lidt bedre.

Jeg knokler!

Ja, det gør jeg, for der er stadig puttetæpper og sengetæpper til Julemærkehjemmene, der skal gøres færdige, og jeg vil så gerne selv sy noget også!

Som f.eks. dette flotte sengetæppe til Liljeborg, som er syet og quiltet af andre tæppetanter, og som så ofte før har jeg syet lukkekenten.

I dag har jeg syet strimler imellem blokke på et tæppe, som samles med teknikken Quilt-as-you-go, det er jeg ikke supergod til, så det tager lidt på kræfterne! Og jeg har et andet sengetæppe, som skal have lukkekant, det skal jeg have fat i om lidt, så jeg kan få det med til Viborg i morgen som håndarbejde.

“Patchwork for alle mødes i Viborg” er en gruppe, som 2 gange om året mødes og syr en søndag, det er smadder hyggeligt. Denne gang har vi tilbudt fra Projekt Puttetæpper at tage vores nye mønster med og både demonstrere det og sælge, hvis noget er interesseret. Og der er også nogle, der har fortalt os, at de har færdige tæpper med til os! Det blir en god dag.

Og så lægger jeg turen over Kjellerup på vejen hjem, for at se til gravstedet, hvor jeg ikke kommer så ofte, efter at jeg er flyttet her til, der er langt der op.

Quilterammer til salg

For en anden quilter sætter jeg disse 2 Danewood quilterammer til salg, da hun ikke bruger dem. Den lille er aldrig brugt. Danewood Quilterammer, dansk produkt, fremstilles ikke mere, men er super god håndlavet kvalitet (den aller bedste).

Den store, ovale quilteramme måler 70 x 48 cm og står på den medfølgende fod ved hjælp af et flexibelt system, der betyder, at den kan bøjes og drejes, så man få en behagelig arbejdsstilling. Foden kan reguleres i højden. Quilterammen er kun brugt få gange.

Den lille quilteramme måler 37 cm i diameter og kan via et flexibelt led sættes på den samme høje fod. Den lille quilteramme er aldrig brugt.

Jeg formidler kontakt til sælgeren, som oplyser salgspris og aftaler salg.

Henvendelse til mig på hanne@kludekoner.dk

 

 

Lidt stille!

Jeg har (igen) fået et lille maveonde, ikke så slemt som sidst, men nok til, at jeg er lidt stille! Jeg ved ikke, hvad det kom af, jeg har ikke spist gammel mad eller sådan noget.

Nu står den på te og måske lidt ristet franskbrød senere.