Store tæpper!

Long-arm-maskine på Depotgården har travlt i disse dage!

I forgårs quiltede Laila et kæmpestort sengetæppe til en seng på Julemærkehjemmet Fjordmark:

Nu ligger det i mine hænder for at få syet lukkekant på. Det er syet af Anette i Støvring, som syr mange puttetæpper, altid med meget små firkanter (i hånden!) i flotte mønstre.

Dette puttetæppe er også syet af Anette og quiltet af Laila på long-arm-maskinen, og det er færdigt nu, hvor jeg syede lukkekanten i går på Depotgårdem.

Laila quiltede i går et sengetæppe, som Inge, der også er medlem af Depotgården, har syet i løbet af flere år! Det er så fint i de klassiske stoffer.

Ruth quiltede et tæppe, hun har syet til en gave efter modtagerens ønske om farver, med den søde farvesprudlende firkant som opkvikker!

Vi var mange i går på Depotgården! Og nu er vi i gang med planlægning/tilmelding til flere begivenheder: Kulturnatten i Fredericia og Udflugt til Kolding. Der sker noget!

Træt!

Det er på en måde urimeligt, at vi klager over varmen! Jeg tænker på, at jeg var “bange” for varmen sidste år, før vi rejste på ferie – og det VAR også meget varmt.

Nu er det DK, hvor vi ikke er forvænte med varme, og så klager vi!! Nej jeg klager ikke! Men det er meget udmattende, jeg er så træt! Jeg orker ikke ret meget, og jeg har frygtelig ondt af de mennesker, der skal passe deres arbejde, f.eks. min svigerdatter, der er sosu-hjælper i hjemmeplejen, hvor brugerne jo også har det for varmt, og hvor de må dække ind over de kolleger, der har ferie! Alligevel kom hun i dag og hjalp mig!

Jeg gør næsten ligesom mine søde naboer på 95 og 89 år: “Vi laver ikke noget om formiddagen – og vi laver SLET ikke noget om eftermiddagen!” siger de. Men de hygger sig på terrassen ligesom jeg gør, i skygge og med drikkevarer indenfor rækkevidde!

Diki har det ikke rigtig godt! Han søger selvfølgelig skygge, og heldigvis drikke han meget vand – jeg har sat en ekstra skål vand ud på terrassen – og i går gav jeg ham en tur under bruseren, fordi jeg syntes, han virkede sløv. Det hjalp helt klart, han fik lyst til at lege! Jeg kan jo selv tage et ekstra bad, det kan han ikke bede mig om. Så er det godt, vi kender hinandens signaler!

Stå på ét ben, mens du børster tænder!

Nej, det kan man altså ikke, når man har drukket det meste af en flaske rødvin!

Vi havde fællesspisning i går, og som det oftest går, var der en “hård kerne” (af gamle damer), der sad næsten til midnat og snakkede og grinede over det sidste rødvin. Så er det mange meget forskellige emner, der kommer op, deriblandt også helbred – både ens eget og andres, ja sågar hundens ;-).

Og jeg er åbenbart ikke alene om at lide af kramper i benene om natten, ligesom jeg heller ikke er alene om at have en meget dårlig balance!

Så kom det gode råd: Øv dig i at stå på ét ben! F.eks. mens du børster tænder.

OK, det måtte jo prøves, da jeg kom hjem. Men det kan man altså i hvert fald ikke, når man har en hel del rødvin indenbords! Jeg kom simpelthen sådan til at grine!!!

Jeg må prøve i ædru tilstand, og se, om min balance kan blive lidt bedre.

Jeg knokler!

Ja, det gør jeg, for der er stadig puttetæpper og sengetæpper til Julemærkehjemmene, der skal gøres færdige, og jeg vil så gerne selv sy noget også!

Som f.eks. dette flotte sengetæppe til Liljeborg, som er syet og quiltet af andre tæppetanter, og som så ofte før har jeg syet lukkekenten.

I dag har jeg syet strimler imellem blokke på et tæppe, som samles med teknikken Quilt-as-you-go, det er jeg ikke supergod til, så det tager lidt på kræfterne! Og jeg har et andet sengetæppe, som skal have lukkekant, det skal jeg have fat i om lidt, så jeg kan få det med til Viborg i morgen som håndarbejde.

“Patchwork for alle mødes i Viborg” er en gruppe, som 2 gange om året mødes og syr en søndag, det er smadder hyggeligt. Denne gang har vi tilbudt fra Projekt Puttetæpper at tage vores nye mønster med og både demonstrere det og sælge, hvis noget er interesseret. Og der er også nogle, der har fortalt os, at de har færdige tæpper med til os! Det blir en god dag.

Og så lægger jeg turen over Kjellerup på vejen hjem, for at se til gravstedet, hvor jeg ikke kommer så ofte, efter at jeg er flyttet her til, der er langt der op.

Quilterammer til salg

For en anden quilter sætter jeg disse 2 Danewood quilterammer til salg, da hun ikke bruger dem. Den lille er aldrig brugt. Danewood Quilterammer, dansk produkt, fremstilles ikke mere, men er super god håndlavet kvalitet (den aller bedste).

Den store, ovale quilteramme måler 70 x 48 cm og står på den medfølgende fod ved hjælp af et flexibelt system, der betyder, at den kan bøjes og drejes, så man få en behagelig arbejdsstilling. Foden kan reguleres i højden. Quilterammen er kun brugt få gange.

Den lille quilteramme måler 37 cm i diameter og kan via et flexibelt led sættes på den samme høje fod. Den lille quilteramme er aldrig brugt.

Jeg formidler kontakt til sælgeren, som oplyser salgspris og aftaler salg.

Henvendelse til mig på hanne@kludekoner.dk

 

 

Lidt stille!

Jeg har (igen) fået et lille maveonde, ikke så slemt som sidst, men nok til, at jeg er lidt stille! Jeg ved ikke, hvad det kom af, jeg har ikke spist gammel mad eller sådan noget.

Nu står den på te og måske lidt ristet franskbrød senere.

Jeg mangler min avis!

Det er så træls, når jeg ikke finder min avis i postkassen, når jeg har gået tur med Diki – jeg bliver helt urimelig irriteret – jeg ved det godt! For nogle år siden, mens jeg boede i Brædstrup, havde jeg i en periode store problemer med, at den ikke blev leveret.

Det har heldigvis ikke været tilfældet her – men nu er det 2. gang på en uge, og så blir jeg sur!

Åbent hus på Depotgården

Jeg har været længe på Depotgården i dag, fordi der var Åbent hus i aften, og så må der gerne være nogle til stede i de forskellige værksteder. Vi var desværre ikke ret mange, men der var da nogle af de  besøgende, der blev vist rundt, som ville gerne høre lidt om, hvad vi laver – hvis de ellers fik lov, for den første rundviser skred hurtigt igennem Tekstilværkstedet og gav klart udtryk for, at han ikke syntes, nogle af os skulle fortælle noget om, hvad der foregår hos os! Mærkelig holdning, for selv om det ikke var hans værksted, kunne det jo godt være, at der var interesse! Andre rundvisere appelerede til, at vi fortalte lidt, ud fra at det jo var os, der vidste noget om det!

laila-quilter

Laila havde sat et puttetæppe på long-arm-quiltemaskinen, så de kunne se, hvad den kan lave, det er der altid interesse for.

Sct. Hans

Med det voldsomme regnvejr, der har været mange steder i DK i aften, kommer jeg til at tænke på Sct. Hans aften 1978 – ja, det er længe siden! – hvor jeg var på spejderlejr i Gl. Rye med en stor flok minispejdere og juniorspejdere fra Klarup gruppe, hvor jeg var juniorspejderleder. Juniorerne lå i telt, og minispejderne sov i hytten, som var en stor, dejlig hytte “Ryekol”.

Vi skulle slutte lejren dagen efter Sct. Hans og rejse hjem med bus d. 24. Men Søren ringede til mig i løbet af dagen den 23, og rådede os til at pakke teltene sammen og sove i hytten den sidste nat. For mens vi ikke havde radio i lejren, havde han hørt vejrudsigten for natten 23.-24., og den var helt forfærdelig med masser af regn.

Vi fulgte hans råd og pakkede sammen, og det var heldigt, for ellers var vi kommet hjem med meget våde telte, og det er meget træls! De skal tørres, og hvem har lyst til at gå og passe dem, når lejren er forbi, og man vil holde ferie!

Nu er skoleferien ikke begyndt endnu, så der er nok ikke nogen spejdere, der får våde telte i nat – men noget tyder på, at det bliver en meget våd nat.

Jeg så Søren Ryge kæmpe sig igennem en særdeles våd Sct. Hans aften – hatten af for ham! Og hatten af for både de gamle og de unge optrædende, som ikke lod sig mærke med regnvejret. Man kunne godt blive bekymrede for deres helbred.