Uventet besøg.

Sikke en overraskelse! Det ringede på døren, og udenfor stod en flot, rød hund med en Segway “Genny” bagved = Mickey og ældstesønnen  – nej han har ikke fået hund, men Mickeys far skulle pludselig på beredskabsøvelse, og så er han i dagpleje!

Og nu skulle de så prøve noget nyt: at gå tur! Det gik rigtig fint, Mickey, som er en Labradoodle på ca 1 år, går pænt ved “Genny”en, og plejefar’en har jo hænderne næsten fri, da det avancerede handicap køretøj styres primært af kroppen.

Det er simpelthen fantastisk, hvilken frihed, den Genny giver, og den har allerede bragt ejermanden rundt i byen i flere ærinder, bl.a. til den bassintræning, han går til 2 – 3 gange om ugen på det gamle sygehus, og hvor han ellers har været afhængig af andres kørsel.

De 2 hunde kender hinanden lige fra Mickey var helt lille, så de leger og deler ben og tumler uden problemer. Mickey betragter helt korrekt Diki som den ældste, så han respekterer, når Diki knurrer – men snupper så alligevel benet fra ham, når han ser sit snit – og uden konsekvenser.

Mickey er en meget flot hund – og sikke en farve!

Så de må gerne komme på besøg igen!

Strikkefestivalen i Svendborg

Jeg glemte jo mit kamera, da jeg drog af sted på Webstrikkernes festival forrige weekend.

Men Lene Sophie lovede at tage en stak billeder og sende dem til mig.

Så nu kan jeg vise dejlige billeder fra Svendborg Vandrerhjem:

Sådan startede vi fredag eftermiddag, med kaffe og kage, strik og snak i nogle dejlige lokaler, som var stillet til vores rådighed.

Og vi strikkede – og strikkede!

Vi havde flere lokaler at råde over, nogle med bløde møbler, og nogle med borde/stole, det hele på forskellige etager, så først skulle vi lige finde ud af, hvor det hele var, og så var det op og ned ad trapper!

Fredag aften havde vi “Show & Tell”, hvor de, der havde lyst, viste deres strikprojekter frem – det er altid vellykket!

Anita fremviste udover sin trøje og sit sjal, herover, også indholdet af sin røde kuffert, som hun trak rundt med = 7 flotte tæpper, strikket i dominostrik:

Her er flere flotte strikkemodeller:

Det lille sjal her har Lotte strikket i grønlandsk moskusuld garn med en fin knipæing, som hun har kniplet efter grønlandsk opskrift. Den bliver brugt til pynt på kvindedragtens kamikker.

Fredag aften bød også på pakkespil med strikkerelaterede pakker!

Det var rigtig sjovt!

Forplejningen, som var buffet morgen frokost, aften + kaffe, kage og frugt, var fantastisk!

Og indimellem strikkede vi bare rundt om i huset. Nogle var også på forskellige udflugter.

Lørdag aften havde vi et spændende foredrag om “Strik historien” – et social/økonomisk projekt med strikkemodeller, der har taget mønstre fra flere historiske steder mm. Der var mulighed for køb af mønstre og kits.

 

“Genny” på T-broen, Lillebælt

Man kan roligt sige, at det er stort, det ældstesønnen har oplevet i dag!

Han og hans nye køretøj “Genny”  har været på køretur på stranden – se selv

Genny L2.0 er bygget i Schweitz/Italien og købt i Sverige.

Det er en SegWay til handikappede, eldrevet, reagerer som en alm. SegWay ved kroppens hældning, og det er – så vidt jeg kan se – mega sejt, at den kører i det sandede terræn!

Han skriver selv: “Et sted jeg ikke har været i over 5 år. I dag kunne jeg komme helt ned til vandet og ud på T – broen ved Lillebælt for enden af Strandagervænget i Erritsø på min Genny.”

Webstrikkernes Festival

Nej, det er ikke den strikkefestival, der finder sted på Fanø – det var forrige weekend. Webstrikkernes Festival er meget mindre og arrangeret 100% af os selv! På skift, og denne gang af bl.a. mig.

Den fandt sted på Svendborg Vandrerhjem  (eller Danhostel Svendborg) fra fredag 28. til søndag 30., og jeg er nu hjemme igen, har pakket det meste ud – både mit tøj og en masse garn! – Jeg har også hentet Diki i den kærlige pleje hos datteren og hendes 2 uldtotter af samme race – og han har haft det så godt! men det er jo altid godt at være hjemme hos “mor”.

Og nu var det så, at jeg skulle lægge en masse dejlige, sjove og fine billeder ud her! MEN! – nærmest utænkeligt: jeg havde glemt kameraet hjemme!

Så det må vente, til jeg får de billeder, en anden webstrikker har lovet at sende mig.

En beskrivelse kan dog godt leveres, selv om det ikke er fyldestgørende!

Det var meget vellykket efter mange udsagn at dømme! Og det er jeg jo glad for!

57 kvinder i alle aldre mødtes efter at have undgået at blive “fanget” i politiafspærringer på begge sider af broerne – vi anede ikke noget om det før senere, men nogen havde set bilkøerne og bevæbnet politi fra toget.

Hvad vi laver? Ja, jeg havde forsøgt at beskrive det for de 3 strikkere, som jeg er sammen med på Depotgården, og som havde ladet sig lokke til at melde sig ind og deltage for første gang. Jeg er temmelig sikker på, at de alle 3 både hyggede og morede sig og nød det hele!

Vi strikker, strikker, snakker, strikker, spiser god mad, strikker, snakker, drikker kaffe og spiser kage, strikker….. hele tiden!

For dem, der har lyst til noget mere, var der arrangeret udflugter med besøg på et uldspinderi, det var virkelig interessant! Ligeledes demonstrationen med hyrdehunde!

Der var også besøg i “Den selvforsynende Landsby”, besøg i en lille patchwork butik. Og den første aften var der “Show & Tell” = “Vis dine strikkede kreationer frem og fortæl om dem” – hvorfor er folk så beskedne? tilsyneladende var der ingen, der havde noget at vise – men da der først var én modig, fulgte andre efter, og så var der mange, der havde mange flotte ting at vise, lige fra en hel kuffert fuld af strikkede tæpper til fine, bløde sjaler af moskusuld med kniplinger som pynt!

Pakkespillet er også blevet en populær underholdning, vi medbringer hver 3 pakker med strikkerelateret indhold, og denne gang spillede vi med mange terninger, som cirkulerede 2 og 2, og så måtte man tage en pakke, når man slog en 6-er eller 2 pakker ved 2 6-erer – og man kunne knap nå at tage en pakke, før der var terninger igen! Hold da op, hvor gik det stærkt – og hvor var det sjovt! Samme procedure, når man måtte stjæle pakker fra hinanden i 2. runde!

Den 2. aften fik vi besøg af “Strik historien”-projektet, et socialøkonomisk projekt, der producerer strikkede ting med mønstre fra Danmarkshistorien – det var både meget interessant at høre om og gav mulighed for køb af anderledes strikketøj!

Vi køber/sælger også overskudsgarn af/til hinanden til små rpiser, til stor fornøjelse!

Og vi havde også en workshop, hvor én af vore egne lærte fra sig i spændende teknikker!

Indimellem fik vi også lige tid til at nyde den fantastisk mad, som vandrerhjemmet serverede – alt for godt og alt for meget! 3 x buffet + alt det kaffe, te, kage og frugt, vi havde lyst til.

Og så overnatter man, som man ønsker: enkeltværelse eller sammen, jeg har en room-mate, som jeg nu i flere år har snorket sammen med!

Sikke en weekend – det var altsammen hyggeligt!

Flotte tæpper i Lillebælt Quilterne

Syaften i Lillebælt Quilterne i går aftes gav nogle dejlige oplevelser. Den nye bestyrelse har indført en regel om at:
“Show & Tell” = “Vis hvad du har syet og fortæl om det”, er første punkt på hver syaften – hvis nogen har noget at vise.

Det har tidligere været lidt tilfældigt – hvis man hav et færdigt tæppe med, lagde man det på et bord, så kunne interesserede kigge på det – lidt tamt måske!

Den nye måde er rigtig god – der er mere opmærksomhed på medlemmernes arbejde, det virker godt!

I går aftes var der et pa ualmindeligt flotte tæpper at beundre!

Inge har syet en meget smukt quilt i grønne farver:

Hele tæppet er håndsyet og håndquiltet! Se en detalje:

Og Hanne har været flere år om at sy det store dobbelte sengetæppe, som hun forsikrer, at hun aldrig vil sy magen til, og som hun slet ikke er tilfreds med, fordi hun har brugt besværligt papir at sy ned på, og hun kan selv se en masse fejl 😉

Det kan vi andre i hvert fald ikke!!! Hold da helt op, hvor er det smukt, med flotte farver, flot quiltning, som er afvekslende fra blok til blok, og en skøn lille detalje: en lille tittekant hist og pist. Se selv:

Og om det så er bagsiden, så er den spændende:

Det var ikke mærkeligt, at der blev spurgt ind til detaljerne:

En sjov dag på Tekstilværkstedet

Vi var ikke så forfærdelig mange i dag – i hvert fald ikke fra formiddagen af – men der kom flere til, og til sidst kom der en hel flok, som lavede blomsterdekorationer inde i det bagerste af vore nye lokaler, som også agerer “våd-rum”.

Men vi havde det simpelthen så sjovt, særligt om eftermiddagen, hvor der blev fortalt historier, bl.a. barsel historier!!! Der er ikke grænser for, hvad sådan nogle gamle koner kan huske og fortælle i den retning! Mon ikke der var nogle overdrivelser imellem 😉

Men kors, hvor blev der grinet!

Jeg havde nu travlt, for dels gjorde Laila og jeg et puttetæppe klar til quiltning, vi pillede en million ri-tråde ud af en UFO, jeg syede kanter på, og så gik Laila i gang med at quilte.

Hun havde faktisk quiltet endnu et puttetæppe den dag, vi andre var på udflugt, så det fik jeg også, så jeg kan sy lukkekanter på dem begge 2! – ja, altså foruden de 2, jeg er i gang med. Jeg er sikker på, at jeg kunne slå en rekord i lukkekanter, hvis jeg talte dem – det gør jeg ikke.

Men jeg kunne bruge min “ekspertise” på området til at hjælpe en ny quilter med at sy hendes første lukkekant på et spændende tæppe, som hun har syet og quiltet i sidste uge. Og det gør jeg meget gerne.

Evy har fået sit net færdigt, som hun begyndte på, da vi havde tema “Skån naturen – sy et net”. Hun syr eller sikke patchwork, men strikker. Så jeg synes, hun har lavet en meget flot indkøbstaske, og hun har syet 2 lommer indeni, den ene med lynlås – det er en god idé!

Og så måtte jeg jo ind i “vådrummet” og tage billeder af de utroligt smukke efterårskranse og små rokokko buketter, de lavede der inde.

 

Stof, smykker, café og garn – på udflugt!

Sikke en dag! 21 brugere fra Tekstilværkstedet på tur til Kolding.

Jeg tror, Kirsten i Patchworkkælderen havde en god handel! Og vi var meget tilfredse med udvalget og servicen!

Koldinghus er et flot sted at besøge helt generelt og ikke mindst udstillingen med Magtens Smykker – flot at se de fine diademer i virkeligheden (men svære at fotografere).

På Den blå Café fik vi en virkelig lækker frokost:

Nogen fik Laksetartar..

..nogen fik Cæsar salat..

..mange fik rugbrød med avocado og pocheret æg – UHM!

..og så sluttede vi med at besøge Marthas garnbutik.

Det var så hyggeligt!

 

 

Så tager vi på tur i morgen!

Depotgårdens Tekstilværksted tager på spændende tur i morgen. Det er heldigvis blevet en tradition ca hvert ½ år, at vi besøger en patchworkbutik, en garnbutik og evt. et andet spændende sted.

I morgen slår vi alle rekorder! Vi bliver 21 – så mange har vi ikke været før!

Vi besøger Kirsten Juhl i Patchworkkælderen i Kolding, som giver formiddagskaffe, derefter Koldinghus, hvor vi skal se “Magtens smykker”-udstillingen. Frokosten er bestilt i “Den blå Café”, og til slut “Marthas Garn”.

Det skal nok blive en dejlig dag!

Det var en god aften…

…da vi havde Åbent Hus på Depotgården i går aftes! Der kom ca 60 mennesker, som fik en rundvisning og fortællinger om, hvad vi laver i de forskellige værksteder. Interessen var stor, og det var sjovt for oa andre, som arbejdede.

Tæppet, som Laila quiltede i løbet af aftenen, er et puttetæppe til et barn på julemærkehjem, og det kom der også mange kommentarer og spørgsmål til.

Så fin Diki er blevet!

Diki er blevet vasket, fønnet og klippet, og han er bare SÅ fin og lækker nu – og træt!

Dikis dygtige frisør har sådan et godt tag på ham, og hun gennemgår hele pelsen efter et dejligt bad, med føntørreren for fuldt blæs! Han står så fint imens og piver kun en lille smule!

Endelig overstået!

Er han ikke fin nu? Lille bamse!