Skøn udflugt med Tekstilværkstedet

Måske var det rejsearrangør, man skulle have været?  I dag var 3. gang, jeg arrangerede udflugt for tekstilværkstedets brugere, og 3. gang, det gik rigtig godt! Iflg. deltagerne i hvert fald – men jeg var også godt tilfreds. 

Vi var lidt længere væk denne gang, ca 100 km til den lille by Vejerslev mellem Silkeborg og Randers, hvor HANNEs Patchworkbutik har til huse. En lille butik i fysisk forstand, men med meget dejlige stoffer til billigere priser end andre steder, og en utroligt sød og frisk indehaver, der bød på formiddagskaffe!

Der blev kigget og undersøgt, fundet dejlige ting frem og selvfølgelig købt! Et dejligt besøg.

Uden mad og drikke… så hvor skulle vi spise frokost? Helt ærligt var det slumpetræf, at jeg fik googlet mig frem til en dejlig café i Silkeborg! Jeg havde aldrig hørt om den, men en tlf. samtale lød så spændende, at det måtte vi prøve.

Og det fortrød vi bestemt ikke!

Den go’e Fé Heksekunsten er et meget spændende sted i tilknytning til en helsekostforretning (som vi også aflagde besøg). Og den mad, vi kunne vælge i dag, var utroligt lækker!

Der blev valgt forskelligt, så de fleste valgte en fisketallerken med meget spændende fisk og forskellige salater. Én valgte grøntsagstærte, og 2 – deriblandt jeg – valgte indisk suppe, krydret, men ikke stærk. Og med brød til, hjemmebagt og lækkert, også glutenallergikerens!

MUMS! Der vil jeg gerne hen igen en anden gang.

Vi sluttede af med at besøge Gårdbutikken Katrinelund i Vinding v/Bryrup, hvor Lene havde lavet en kop kaffe til os. Der var mange flotte modeller at kigge på, fine tilbud og skønt garn i alle prislejer! Så der blev også brugt penge der!

Uha, hvor der bliver gang i strikkepindene og synålene på Depotgården!

Tak for i dag, piger, det har været meget hyggeligt!

Webstrikkernes festival 2017

Vandrerhjemmet i Silkeborg var en hyggelig ramme om festivitas’en, da 40 Webstrikkere fra hele landet mødtes i weekenden til strik-strik-strik – hyggelig snak, sjov og skøn mad!

Der blev strikket i alle store og små stunder i de forskellige opholdsrum:

Der var også underholdende indslag:

Pakkeleg med strik-relaterede gavepakker..

Et nyt indslag i år – på opfordring – var “Show & Tell”, hvor nogle havde medbragt strikkede projekter..

  ..som de fortalte om – det kunne være problemer med det rigtige garn.. strikketiden – eller hvad projektet udviklede sig til:

f.eks. en slipover, der blev til et kæmpesjal!

Og flotte trøjer!

Der blev handlet indbyrdes med “overskudsgarn”

Og der flere garnbutikker i Silkeborg og omegn blev besøgt:

Katrinelund i Vinding, hvor ikke så mange havde været før..

..og Geilsk lager i Silkeborg..

Med dejlig “butikshund”, der meget gerne lod sig klappe og kæle for:

Måltiderne var et kapitel helt for sig selv – hold da helt op, hvor lækker mad, vi fik til alle måltider:

Heldigvis var det dejligt solskin både fredag og søndag, så vi glemte regnen lørdag og nåede lige lidt ekstra strik i de dejlige omgivelser – ude…

..eller inde:

..hvor der blev klappet, da Marianne blev færdig med det sidste ærme på sin utroligt flotte frakke i dobbeltstrik:

Nu mangler hun kun halskanten..

Sikke en finale!

Tak for hygge og samvær, sjov og spas, også til mine 3 sovekammerater, som delte snorken på køjeværelset!

Web-strikkefestival 2017 – jeg glæder mig!

Jeg er i fuld gang med at forberede mig til årets store begivenhed i Webstrikkerne – denne gang på Silkeborg Vandrerhjem fra i morgen eftermiddag og til søndag eftermiddag, hvor vi bare skal strikke, strikke, se strikketøj, besøge strikkebutikker, høre foredrag med en dygtig strikker – og så lige spise forhåbentlig lækker mad og snakke! Måske sove lidt?

Jeg har denne gang sagt ja til at dele værelse med 3 andre strikkere (mon de ved, hvad de går ind til?), de er selv ude om det!

Jeg pakker: små pakker med strik-relateret indhold til pakke-spil + læderbægre – strikkede trøjer til strik-mannequin-modeshow! – mit strikketøj – kamera – computer – og alm. weekend-bagage.

Jeg skal ikke sælge garn af mit overskud i år, men måske købe?

Og så får jeg heldigvis selskab det meste af vejen af en anden strikker, som har kørt med mig før, og hun tør godt !

Jeg glæder mig!

Patchwork i Viborg

Der er nogle patchworkere i Viborg, som 2 gange om året arrangerer en sy-sammen-søndag, hvor de låner lokale i en symaskinebutik incl kaffe/te hele dagen! Det arrangeres igennem en gruppe på Facebook, som Birgith ikke kan være medlem af, da hun ikke har en PC og dermed heller ikke er på Facebook 😉 ! Hun mener – med rette – det er en tidsrøver og vil hellere sy masser af flotte patchworktæpper, ikke mindst puttetæpper!
Men hvis der er plads, får hun lov at deltage sammen med mig, og det lykkedes igen i går, hvor vi kørte sammen fra Vejle til Viborg og havde en dejlig dag sammen med 30 andre patchworkere.

Alle syr på hver sit, mens snakken går, der bliver kun syet i hånden ved denne lejlighed.

Indimellem bliver der drukket te og kaffe, spist boller eller madpakke og til sidst kage!

Der deltager flere generationer i enkelte tilfælde, men generelt i alle aldre.

Der bliver også vist frem – både ufærdige og færdige ting, her knudequilter Karin på et puttetæppe, vi har modtaget i Projekt Puttetæpper, sådan ser hele tæppet ud:

Lise havde flere tæpper med

– og bagsiden:

Viborg Patchwork har syet dette søde puttetæppe.

Aase har syet det søde vægtæppe samt:

..alle de mange små hexagoner!

Henny har været på højskole og har syet puder og en løber af denim stof

Anita og Lise har også været på kursus og syet store tasker.

Diana er ved at sy et tæppe i japansk foldeteknik med hexagoner

Og Birgith viste os et specielt vægtæppe, som hun har syet med udgangspunk i en kalender for 1976:

Flittige Birgith syede lukkekant på et sengetæppe til et julemærkehjem, mens vi sad der, og det blev helt færdigt:

– her er bagsiden. Tæppet er syet af mange rester og monteret på den måde, at hver blok er quiltet for sig og føjet sammen med smalle strimler, det kaldes “Fix & færdig” eller “Quilt-as-you-go”.

Sikke en dag!

 

Fødselsdagssalg hos Bøgelund

Bøgelund Patchwork i Strib v/Middelfart holder et gevaldigt 20 års fødselsdags salg i disse dage, hvor tallet 20 går igen: 20% på alt i butikken (og ALT er meget!), og har en ny OUTLET i laden bag butikken, hvor der virkelig er knald på de gode tilbud:

20 kr pr meter for masser af dejlige stoffer!

Der er også hængt mange flotte tæpper op – modeller fra de 20 år, og nogle af dem kunne købes som kit til meget små penge!

Der var også masser af mønstre og sy-kits til små penge.

Den slags invitationer kan jeg jo ikke sidde overhørig, så sammen med Birgith var jeg på besøg i går for at købe især stoffer, der kan bruges som bagsider på tæpper – både puttetæpper og tæpper til privat formål.

Når stoffer i den gode kvalitet normalt koster omkring 140 kr pr. meter, så kan enhver se fordelen ved at købe 2-3 meter stof til en bagside for 20 kr pr. meter! Og det gjorde vi!

Inde i selve butikken var der 20% på alt, også på de stoffer, som i forvejen er sat ned til 50 kr pr. meter!

Der var også kaffe på kanden og fødselsdagskage, men vi havde næsten ikke tid!

Det var en udbytterig formiddag, og man kan nå det endnu i dag, indtil kr. 12.

Jeg er stadigvæk fristet – skal jeg tage derover igen?

Glad!

Man kan da kun være glad, når har lov at være den, der i samme måned ekspederer ikke bare én men 2 store læs puttetæpper, som skal glæde nogle børn, der trænger til lidt ekstra omsorg!

Den 1. september afleverede jeg 50 tæpper på Julemærkehjemmet Kildemose v/Frederiksværk – og i dag kørte jeg sammen med Birgith, som er en meget flittig og dygtig tæppetante, til Fjordmark i Kollund med 31 puttetæpper.

Det er altid så hyggeligt at gæste Fjordmark, vi bliver budt på en kop kaffe, en ostemad på grovbrød og nogle lækre, sunde “snacks”. Og så får vi en hyggelig snak med forstander Vibeke, som fortæller sjove oplevelser, ikke bare med børnene, men også med sponsorer og gæster (de har MANGE gæster til kaffe el. spisning), som spytter i den “bøsse”, der driver hjemmene!

Tæpperne bliver pakket ud af nogle børn i deres hal og bredt ud på gulvet, hvor man kan fotografere dem oppe fra den svalegang, hvor motionsredskaberne står.

Børnene er meget interesserede i de forskellige tæpper, og jeg lover, at der er stor forskel på, hvad de synes bedst om! De vil også gerne vide, hvilke tæpper, vi selv har syet. I dag var der ét tæppe, jeg helt selv har syet, men også mange, som jeg har haft en finger med i, enten syet blokke sammen eller syet lukkekant på (mange!).

Og Birgith havde syet disse 2 flotte tæpper færdige, som andre har påbegyndt:

Blokkene til dette tæppe er syet og quiltet af en nu afdød patchworker, hvis veninder syntes, det skulle være puttetæppe. Birgith har føjet det sammen med en særlig teknik og har syet kanter på – det er da blevet flot!

Dette tæppe består af blokke, syet af én, vi ikke har navn på, og dem har Birgith føjet sammen med samme teknik, hvor de smalle strimler binder tæppet sammen bå for- og bagside samtidig.

Der verserer indimellem nogle misforståelser omkring tæpperne: “Får de lov at beholde tæpperne – jeg troede, de kun havde dem, mens de bor på hjemmet!”

“Sætter børnene pris på tæpperne?”

I går fik jeg dette spørgsmål: “Kan I blive ved med at komme af med tæpperne?” – Altså, da var jeg lige målløs et øjeblik! Jeg spurgte, om spørgeren var klar over, hvor mange børn, der har ophold på et julemærkehjem? – Nej, det vidste hun ikke, og da jeg fortalte, at det nu er 1.000 børn om året, og at de alle får et “puttetæppe” = et patchworktæppe, stort nok til, at det kan følge dem resten af livet – ja, så var det hende, der blev målløs, det havde hun ikke forestillet sig!

Vi håber, at det kan fortsætte med at være muligt at give hver af de 1.000 børn et personligt, fint tæppe! Men det vil selvfølgelig være usikkert, om der fortsat er så mange, der vil være med.

Projekt Puttetæpper i Café Christians

Café Christians, som hører under Christianskirken i Fredericia, havde inviteret mig til at fortælle om puttetæpperne til børn på julemærkehjem. Jeg har være gæst der før, hvor jeg har fortalt og vist billeder om vores liv i Grønland.

Jeg er ikke svær at overtale, når det gælder puttetæpperne! Så jeg havde medbragt en ordentlig stak tæpper.

Og der blev lavet en improviseret udstilling, hvor jeg så både fortalte om julemærkehjemmene, børnene og tæpperne i de 20 år.

Jubilæumstæppe med årsmønster 1997/98, syet af mig!

Der var absolut interesse og spørgsmål, og der var ovenikøbet én, der havde medbragt en top til et tæppe!

Det blev en meget hyggelig formiddag!

Festlig fødselsdag i Ramløse

En af mine ældste veninder, Jette, som jeg har kendt siden vores begge’s bryllupsrejse i 1964, fejrede i weekenden sin halvrunde fødselsdag med “forsinkelse” + hendes dejlige hus’s 50 års fødselsdag med en stor fest for familie og venner.

Vi startede ved Ramløse Havn kl 11 lørdag formiddag, hvor turistbåden “Frederikke” hentede os alle 38 og sejlede os rundt på Arresø 1½ time!

Og hvor de foregående dage havde været både våde og kolde, var vejret til denne begivenhed det allerbedst tænkelige! Sol over det hele, lette, fine skyer, stille og lunt. Lidt køligere, da vi kom ud på vandet, men vi var jo klædt til køligt vejr, så det var bare en stor fornøjelse.

Se bare, hvor flot!

Værtinden nød den fine tur – hun havde været svært nervøs for vejret – det var jo et sats!

Sønnen var også glad – ligesom alle vi andre!

Vi kom tæt på et bæverbo – uden at se bæverne, de sover om dagen, men vi kunne godt se de fældede træer og bygningsværket inde i skoven.

Og vel i land igen fik Jette sit store ønske om et gruppe foto opfyldt!

I Ramløse Menighedshus stod bordet dækket med en meget lækker frokost til os allesammen, leveret fra Skævinge Kro – nøj hvor var det lækkert! Og ikke helt almindelige retter, bl.a. en fantastisk marineret laks, der var helt sort af birkes ovenpå, det så fantastisk ud og smagte bare himmelsk!

Efter flere timers spisning, festlige taler, indledt af Jettes “reserve-barnebarn” (børnene var længe om at levere børnebørn, så hun fandt selv Lasse), der 19 år gammel rejste sig holdt en rørende tale for hende, osteanretning, kaffe og kage, med små ophold i solskinnet udenfor, pakkede fødselaren gaver ud:

Sikke et gavebord! Der var bl.a. mange pengegaver til rejser, det kan da blive til noget!

Stenen i forgrunden er fra mig, malet af min datter, lakeret mange gange, så den kan ligge på hendes trappesten. Det fik hun sammen med et assymetrisk sjal af super blødt garn, som jeg havde strikket:

Og vejret holdt sig hele dagen:

Det var en dejlig dag!

Og stenen kom på plads!

Hjemme igen

Dejlige Diki havde ikke lyst til at blive fotograferet, så det blev lidt sløret i farten!

Så er vi hjemme igen, Diki og jeg – og sikke en velkomst jeg fik! Han var slet ikke til at styre, og jeg fik kys og kram i massevis – så dejligt!

Jeg er slet ikke i tvivl om, at han har haft det fint, og naboen, som har passet ham næsten alle 15 dage, fortæller glad om både søde og dejlige ting, samt f.eks., at han hopper op midt i sengen på maven af hende midt om natten! Det gør han ikke herhjemme! Til gengæld har hun lært ham ikke at rende nogen steder, når hun sidder ude i forhaven. Det er gået så fint, og jeg tror, at hun også har nydt det!

Og hun blev glad for den sorte taske med skulderrem, jeg havde købt til hende.

Vaskemaskinen kører nu med første hold tøj, det meste er pakket ud, men jeg mangler at hente det, der var pakket i fælles kufferterne.

Vi var oppe kl. 02.30 i Casa Cantares, børnebørnene havde slet ikke sovet, de lå på sofaerne i stuen, efter at deres værelser var rømmet. Jeg tog et bad og gik i seng kl 22, og det lykkedes også at sove lidt. Alt var pakket og klar til at sætte ud i bilen, og kl 03 kørte vi derfra. Det var godt at være i god tid, for der var åbenbart mange tidlige afgange fra Malaga, så der var lang kø for at få en kop te – lidt brød havde vi selv med. Sønnen skulle jo liftes op i flyveren i kørestolen, så vi blev “prioriteret” uden om hele køen i gaten – det var der nogen, der luftede deres utilfredshed med! Men det var jo en booking for lang tid siden, der tillod det, og hjælpsomheden i begge lufthavne og flyet var stor! Det er jo også nemmere for flypersonalet at få ham på plads og kørestolen ned igen, så den kommer sidst ind og først ud af bagagerummet.

Den sidste varme fik jeg i lufthavnen, der var godt nok varmt så tidligt på morgenen, og jeg havde 1 håndkuffert og en taske at slæbe på, så jeg var helt gennemblødt. Varme kommer aldrig til at passe til min natur – det er ærgerligt, også for min familie, som har været søde til at tage hensyn, men sådan er det!

Det har været en fantastisk ferie, og vi har set og oplevet meget, som jeg ellers aldrig ville have kommet til, det er jeg meget taknemmelig over!

Og nu ligger Diki, som han plejer, lige ved siden af mig i sin kurv og snuer – han følger mig overalt og holder øje med mig! Vi skal ikke fra hinanden lige foreløbig!

Sidste indlæg fra Casa Cantares

Stadig i drønende varme og med en vis vemod er vi nu næsten færdige med at pakke. Sønnen er fantastisk til at pakke, ethvert hulrum bliver fyldt ud med lidt tøj, én kuffert rummer alle flasker og tuber med vædsker og cremer, pakket i hver sin plastikpose og lagt mellem æsker med spil, (nye) indpakkede håndtasker, sko mm. Vi har hver sin lille kabinekuffert, som ikke må rumme vædsker + en skuldertaske med en bog, pc, håndarbejde (uden saks) el.a., som skal kunne lægges op på båndet til scanning.

Alle kufferter bliver vejet, ting flyttes fra én kuffert til en anden, så ingen af dem vejer for meget. Toiletsager vejes med, så de kan lægges i i morgen meget tidligt (kl 4), hvor vi kører til lufthavn og biludlejning.

Den allersidste udflugt til et marked, hvor vi ikke kunne finde P-plads sidste mandag, kørte vi i formiddags – hvor der blev handlet et par gaver – gæt hvad? (en taske og et par bukser).

Hjemkørsel ad en bagvej med en utroligt flot udsigt over bjerge og dale, men skumplende, så det føltes som om noget ville ryste løs!

Det er ellers en god bil, der har tjent os godt, der er god plads, også til kørestolen, som de 2 store “børn” slæber ud og ind af bilen for deres far.

Den sidste svømmetur er desværre overstået, den kunne jeg ellers godt bruge en mere af, men badetøjet er pakket ned, og jeg tror børnebørnene ville blive noget forlegne, hvis jeg svømmede uden 😉 !

Tak for ferien til familien, det har været et skønt sted at være her ude mellem bjergene med langt til alting! Og jeg har (næsten) vænnet mig til varmen!

Nu glæder jeg mig til at se Diki og høre, hvordan, han har haft det!