Tæppetante-træf 2017 II

Projekt Puttetæppers “Mor” = Birgit Glüsing, som sammen med sin søster Marianne fandt på at sy tæpper til børn på julemærkehjem i 1997, da de havde mættet deres familier og omgangskreds med patchworktæpper, men havde appetit på at sy mere, deltog for første gang i Tæppetante-træf. Det var en stor glæde for hende at se, hvordan det har udviklet sig, selv om det fra starten kun var tænkt at have ét julemærkehjem, Kildemose i Ølsted, som mål.

Ingen havde forestillet sig, at det kunne udvikle sig fra ca. 100 tæpper pr. år til 1.000 tæpper, som det bliver i jubilæumsåret 2017!

Birgit har holdt utallige foredrag i sit liv og kan stadig fængsle en forsamling! Det var spændende at høre om optakten og hele historien om de første 10 år, krydret med billeder og anekdoter om den vanskelige start, hvor der ikke var forståelse hos alle for, at man skulle sy fine patchworktæpper til børn!

Ligeledes var det utroligt spændende at høre forstander Vibeke Sørensen fra Julemærkehjemmet Fjordmark fortælle om børnene, og de vanskeligheder, de enkelte børn slås med! Mange rørerende eksempler på, hvad børnene kommer med, både rørende, sørgelige og morsomme. Vibeke fortæller så godt, at mange sad med tårer i øjnene skiftevis med latter – og det giver endnu mere lyst til at gå hjem og sy flere tæpper!

Vibeke fortæller også om det store arbejde, det er at skaffe penge til driften af hjemmene, som ikke får offentlig støtte! I den forbindelse hjælper vi med at forære tæpper, som må sælges på auktioner i forbindelse med velgørenheds arrangementer, f.eks. tæpper, der er for små eller for store til at være puttetæpper. De kan give ret store beløb, når mennesker med penge på lommen kommer til en gourmet middag, hvor både mad og drikke er sponseret! Så kommer de store penge op af lommerne!

Sådan et tæppe har vi netop modtaget! Med tilladelse til at sælge det. Det er et utroligt smukt sengetæppe – alt for stort til puttetæppe – som er syet af en dame, der har mistet sin mand: det skulle have været DERES sengetæppe! Bodil fra Beo Beo har quiltet tæppet flot, og nu syr Birgith Lorenz lukkekant på, så bliver det færdigt inden den årlige velgørenhedsmiddag på Restaurant Bind i Kollund.

Alle disse tæpper derimod, bliver gaver til børnene, og de fleste blev allerede i går pakket i nogle af deltagernes biler og sendt af sted til hjemmene!

Dejlig dag!

tanter 2En sand strøm af puttetæpper blev modtaget vores hjælpere, efterhånden som tæppetanterne ankom, og tæpperne blev lagt ud på de veteranbiler, der har til huse i hallen hos Birgith.

tanter 3Det er et fantastisk syn!

tanter 1På væggene i hallen hang 22 jubilæumstæpper, syet efter hvert års puttetæppemønster i moderne udgaver.

Og bunkerne af tæpper på bilerne bare voksede og voksede!

En dejlige oplevelse var det for mig at se både helt nye tæppetanter og nogle, der har været med i mange år, samt hædersgæsten Birgit Glüsing, der startede Projekt Puttetæpper sammen med sin søster. Det fortalte hun om i et underholdende foredrag i en musestille hal! Fantastisk!

Det hele kan selvfølgelig kun lade sig gøre i kraft af et godt samarbejde – såvel i styregruppen som med tante-træffets værtinde Birgith og hendes hjælpere – TAK for det!

Koncert med André Rieu i Boxen

Boxen i Herning før det går løs

Sammen med 3 gode naboer var jeg til koncert med André Rieu og hans veloplagte, velspillende og underholdende orkester i Boxen i Herning i går aftes. Vi kørte med Papuga A/S, hvilket indbefatter tryg og hyggelig transport og en dejlig 3-retters middag i Boxen før koncerten.

Vi var knap så heldige med billetterne som sidste år, hvor vi sad på gulvet midt for og ret langt fremme – i år måtte vi op på lægterne. Og det er lidt hårdt for sådan nogle gamle koner, både at kravle derop og især at komme ned igen! Det værste var dog, at det er nogle usandsynligt hårde stole at sidde på, så numserne blev ret ømme!

Men det tog ikke fornøjelsen fra oplevelsen! De spiller jo fantastisk, operasangerne synger helt fantastisk, og så er der så megen humor fra både “Himself” og hans musikere og sangere. Storskærmene lader os følge tæt med i alle grimasser, indbyrdes sjov og ballade, som ville være umuligt at følge i så stor en sal. Vi var 15.000 forlød det!

Og så er der “ping-pong”-spillet mellem André Rieu, orkesteret og publikum incl. alle ekstranumrene, “lys-showet” blandt publikum til de stemningsfulde melodier til sidst, og ikke mindst det overraskende danske indslag “Der var en lørdag aften”, som inviterede (blandt andre) til fællessang!

Tak for en god – lang – aften i godt selskab!

Kreativ borddækning i Fælleshuset

Vores Fælleshus kan også bruges til private fester, f.eks. konfirmationer i familien, det er jo dejligt, og der blev Christinas konfirmation holdt for 3 år siden.

I går var det vores formands barnebarn, der blev konfirmeret, og hendes mor havde pyntet meget kreativt op! Det fik jeg lov at fotografere før festen.

Konfirmanden er og har altid været “hestepige”, og det var i den grad temaet i borddækningen:

Bordkortene var præmier fra stævner, og hendes gamle Playmobil og LEGE figurer – alle med heste el. cowboys pyntede bordet

Sjovt, flot og originalt!

Til sammen ligning et billede samme sted for 3 år siden: mit barnebarn Christinas konfirmations-bord.

Arlette – en historie vi aldrig må glemme!

Jeg er rystet, rørt, dybt berørt over filmen “Arlette, en historie vi aldrig må glemme”, som havde premiere i Panorama i Fredericia i aften.

Jeg tror hele salen var lige så berørt som jeg, og jeg ved, at filmens hovedperson og fortæller, Arlette Andersen, overlevende fra Auschwitz, 92 år gammel og en skrøbelig gammel dame var både meget rørt og glad over at opleve sin historie formidlet så flot og dramatisk. Flotte effekter og en utrolig smuk men også voldsom musik ledsagede hendes egen fortælling, filmet ved et af hendes 426 foredrag igennem 25 år.

Sikke en oplevelse. Jeg kan kun opfordre til at benytte sig af de få dage, den spiller.

Jeg har lige givet mine unge børnebørn billetter, de får ingen bedre chance til at høre om den forfærdelige del af en verdenskrig.

25 års jubilæum i Patchwork Kælderen, Kolding

25 år! Det er mange år i den branche! Der er ikke mange patchwork butikker, der bliver så gamle!

Men Kirsten Juhl, som har Patchwork Kælderen i Kolding har inviteret til jubilæum i denne uge med start i dag, hvor vinderen af hendes jubilæums konkurrence også blev afsløret.

Der var mange gæster i kælderen, kaffe på kanderne, småkager, lækre chokolader, og husbonden bestyrede en rigtig softice-maskine med alt tilbehør, alt det man havde lyst til! Det var festligt.

Der var også goodie-bags til de første 25, der handlede for 200 kr (det kan man nemt komme til med de stoffer!), og momsen at spare på alt! Resten af ugen er der 15% på alt.

Jeg fik lov at fotografere alle de tæpper, der havde deltaget i jubilæumskonkurrencen, hvor Patchwork Kælderens log = Dresden Plate indgik. Man kunne købe en startpakke og dermed vælge farver, og ellers var det op til kreativiteten. Det var ikke helt let at komme til at fotografere ordentligt, tæpperne hang tæt, gæster, lamper mm kom i vejen, men her er de:

Den suveræne vinder af konkurrencen, syet af Anette Skammelsen!

Nr. 2 (jeg kender ikke navnet)

Nr 3 (ved ikke, hvem, der har syet det)

Resten er der ingen rækkefølge på… …men jeg kan da vise, hvilket, jeg har syet.

Og her følger de øvrige:

Allesammen meget fine tæpper, og sjovt at se, hvor forskellige!

 

Lillebælt Quilterne på tur

I går var Lillebælt Quilterne på den årlige udflugt, denne gang gik turen i bus til Den Lille Lade i Ejstrupholm – en af mine yndlings butikker! Der er altid masser af kreative idéer at hente, dejligt stof at købe og en lækker frokost!

Turen gik videre til Herning, hvor vi besøgte Tekstilforum. Desværre var der ingen aktuel udstilling, den var under forberedelse.

 

Men det var meget spændende at se alle de gamle maskiner, og vi fik god orientering om tekstiludviklingen i DK og specielt i Herning af vores søde guide.

Og flere af strikkemaskinerne blev demonstreret af en af de frivillige – helt imponerende, hvad de maskiner kunne!

 

Lækkert strik blev prøvet!

Der var også en lille udstilling med rester af tøjet fra en pige i en udgravning. Det var meget interessant at høre, hvad man kunne finde ud af ved analyser af hendes tøj og hår, både alder, oprindelse osv.

Kaffe og lækker tærte blev serveret i Museets café – og der var også mulighed for at købe forskellige fine tekstiler fremstillet af frivillige på de gamle maskiner, før turen gik hjem igen.

Forfra!

Det er dejligt, at jeg nu har en “boks” til TV’et, hvor man både kan optage, afspille film og afspille udsendelser forskudt! Jeg opdagede, at der var en André Rieu koncert i gang på DK4 – den var næsten slut – men jeg er træt af alle de krimi’er sent på aftenen på DR1, så jeg satte boksen til at starte forfra på DK4 – og hvor jeg har nydt det!

Jeg var til hans koncert i Boxen i Herning sidste år, og vi er 4 naboer, der har købt billet til koncerten samme sted i juni, og det er noget helt særligt at være til en koncert live – men derfor kan man godt have stor fornøjelse af en af hans koncerter på TV. Og han er nok allerbedst, når de spiller i Maastricht! Denne var fra 2012, men hold da op, hvor var det festligt! Det er dejlig musik først og fremmest, gode solister og kor – her var der et kæmpestort mandskor bl.a. Og så er det så smittende, publikum både synger og danser med, tårerne triller, kærligheden blomstrer og der bliver delt knus ud!

Så det var dejligt, at jeg lige blev opmærksom på det.

Og jeg kan jo sagtens sy samtidig (håndsy forstås).

Fra Rie til Hanne – fra Hanne til Rie – fra Rie til Hanne…

…forvirret? En dejlig Hanne Falkenberg cardigan “La Strada” har vandret omkring, men er nu i havn!

Anne-Marie – “Rie” – gav mig for nogen tid siden en strikket, ikke monteret, cardigan “La Strada”, design Hanne Falkenberg, som var for stor til mig. Jeg fik Anne-Maries accept til at give den til (Anne-Ma)Rie, som jeg syr/strikker sammen med på Depotgården.

Men ak! Da Rie havde monteret trøjen, viste det sig, at hun ikke fyldte den ud – den var også for stor til hende!

Rie spurgte mig, hvad jeg syntes om at give den til Hanne, som var blevet helt vild i varmen, da hun så Rie prøve den. Hanne er også medlem på Depotgården, hvor hun er en dygtig ikon-maler, men ofte besøger os i Tekstilværkstedet med sit gode humør.

Det var jeg selvfølgelig helt med på, og i dag overraskede vi hende! Kom lige med herind og tag din frakke og trøje af! Øh ja, Hanne adlød! Og da hun så trøjen blive halet op af posen, råbte hun: Har du den til salg?

Nej, det er en gave – til dig!

Hold da op, hvor blev hun glad – jeg er sikker på, at hun gerne havde købt den, men det har jo hele vejen igennem været en gave! (En dyr gave godt nok!)

Og helt, som hun selv havde set den dag, var den helt rigtig til hende – lige hendes farver! Og hun fyldte den ud, så selv om ærmerne er lidt for lange (det er der råd for), så jublede hun og måtte jo gå mannequin for alle de andre på Tekstilværkstedet (vi var mange i dag).

Altså hvor er det dejligt at kunne gøre nogen så glad! Vi fik både kys og kram i massevis! Skøn oplevelse!

Damefrokost

“De 4 sammenbragte”, som man kunne kalde 4 modne damer, der i virkeligheden har én ting til fælles: de 3 kender alle den ene gennem en årrække, men ikke hinanden særlig godt! Sjovt udgangspunkt – men interessant!

Nåh jo – én ting mere: alle 4 har mistet deres livsledsager, de 2 for flere år siden, de 2 for 1 – 2 år siden.

Så der er faktisk mange ting at snakke om, også helbred, som det vil være i vores alder, mere eller mindre.

Værtinden har måtte undvære sit hus meget, meget længe pga en vandskade, men nu skal jeg love for, at hun næsten har fået et helt nyt hus! Og dog! For selv om lofter, gulve, vægge, vinduer osv er nye eller har fået en grundig omgang (alt har været ude), mens hun var genhuset i ½ år og har levet i en lille del af huset længe – så er alt nu på plads. Møbler, billeder, bøger – alt på samme gamle plads, så man føler sig hjemme igen! Det var hyggeligt!