24. oktober – sikke en morgen

I dag er det 5 år siden, flyttemændene begyndte at pakke mit hjem i Brædstrup sammen! Tænk engang 5 år!

I Brædstrup tog jeg også billeder af smukke solopgange, som regel oppe fra svalegange på 1. sal, og de smukke solopgange kommer heldigvis også her i Erritsø, især om efteråret. Efterår? Ja, jeg går stadig morgentur med sommervindjakke, og jeg har ikke fundet handskerne frem endnu!

God morgen til jer! I dag skal jeg pakke, hvad jeg skal have med på Kreative Dage fra Depotgården, til workshop “Skån naturen – sy et net”.

Endelig – regn i stride strømme – og torden!

Jeg havde jo luret det! Først fik vi nogle få, store regndråber, men lidt senere kunne jeg se de sorte skyer trække op:

Men inden de brød løs, nåede jeg at gå tur med Diki. Da vi kom hjem (han vil ikke gå ret langt i den varme), fik han lige et bad! I forgårs syntes jeg, han var så sløv, at jeg gav ham en lille tur under den lunkne bruser, og det hjalp vældig godt, så i dag fik han et rigtigt bad med shampoo, når han nu alligevel stod derinde 😉 – og det liver han altså op af og er glad og lidt “vild” bagefter!

Og SÅ kom regnen ellers!

Diki var lige så nysgerrig som jeg, vi stod længe i døren til terrassen og nød det. Ingen af os er bange i torden vejr, så det nød vi også – dog inde fra stuen – da det kom rullende.

Hold da op, som det piskede, var det skybrud? Det var i hvert fald voldsomt, og hvor var det velkomment! Så jeg skulle ikke vande i aften, som jeg ellers har gjort hver aften i lang tid!

Tordenvejret var også tæt op over os, men, så vidt jeg kunne bedømme, slog det ikke ned i nærheden.

Hilsen fra Sverige

Victor og hans Mor og Far er på ferie i de store svenske skove, hvor de sammen med venner camperer og plukker bær og svampe.

victor plukker tyttebær

Det viser sig, at Victor er helt vild med at plukke bær, han kan slet ikke vente med at komme i gang igen om morgenen med den lille plukke-skovl, han har fået!

Victor 70 kg tyttebær

Og efter et par dage havde de 2 familier plukket 70 kg Lingon (tyttebær).

Det vækker minder! For vores familie har holdt mange ferier i Värmland hos vores gode venner Bente og Rune. Og vi plukkede altid mange bær, de første år var det blåbær, fordi det var i skoleferien, hvor tyttebærrene ikke var modne endnu.

august 2003 sverige 1

Men senere var Søren og jeg af sted alene sammen med Bente og Rune, som her i august 2003, hvor vi kørte højere op i Sverige og boede i en hytte, hvorfra vi drog ud på bærplukketogter i den fantastiske natur. Ak ja, nu er de væk alle 3, Bente døde tidligere i år.

august 2003 sverige 2

Når vi kom hjem til hytten, sorterede og rensede vi bærrene, og de blåbær, som fulgte med i “plukkemaskinen” (en slags skovl med riller), spiste vi til dessert med fløde!

august 2003 sverige 3

Et år plukkede vi 60 kg, som blev bragt med hjem til DK, hvor vi både syltede og solgte af de lækre bær.

Efterår på Depotgården

pileværksted

Depotgården (aktivitetshus i Fredericia) rummer mange værksteder, f.eks. smykkeværksted, tekstilværksted, glasværksted mm, og der er også et pilefletværksted med en dejlig stor terrasse, hvor der kan ses eksempler på pileflet, og der også vokser pil.

svampe 4

Der står også nogle udskårne træstammer af udgåede træer – og her vokser der nu i efteråret fantastiske svampe.

svampe 5

svampe 2

Det ser næsten ud som en paryk på denne træstub!

svampe

svampe 3

Der er også fine farvestrålende og små bitte svampe rundt omkring mellem fliserne.

kastanje

Og et stort ægte kastanietræ, der smider sine piggede frugter med små kastanjer lige nu.

Ren nostalgi

Fra det frodige sydfynske land! Her er så utroligt smukt lige nu med alle de lysegrønne træer, og blomstrende syrener allevegne, vi kan slet ikke blive træt af at nyde landskabet!

Det har været en helt nostalgisk dag, hvor jeg har genset og vist kusinerne, som jeg holder ferie med, min barndoms sommerhus i Nyborg, hvor hele min mødrene familie: Mormor, Morfar, Moster, Onkel og vi 4 søstre holdt ferie alle somre, indtil jeg var 13 år. Huset er nu helårsbeboelse, en villa, der ligger helt ned til Storebælt som 1 af 4 huse med en helt unik beliggenhed. Det var ikke sådan, vi opfattede det dengang, det var bare dejligt, at vi boede så tæt på vand og strand.

Vi var også på en lille visit ved min afdøde Fasters sommerhus, der også ligger ned til Storebælt, men på et meget mere anonymt og spændende sted.

Og det egentlige mål: Johs. Larsen museum i Kerteminde nåede vi slet ikke, fordi vi havde travlt med at beundre alle de skønne steder.

Og så havde vi en aftale med min søster i Kerteminde, som bød på en meget lækker frokost med bl.a. nye store friske grønne asparges, frisk, varmrøget laks og fynsk rygeost!. Inden vi kørte derfra så vi endnu et unikt sommerhus med beliggenhed ned til Storebælt, nemlig deres nye familiesommerhus – hold da op, hvor lækkert!

En lille sort prik i den gule eng

tur 7

Det er så smukt, når mælkebøtterne står i fuld blomst – de er lidt senere i år, men det er vel alting.

tur1

Kan du få øje på den lillebitte sorte prik for enden af stien? Det er Diki..

tur2…der tager sig en ordentlig tur i store omgange, “langt væk” og..

tur 3

..tæt på – han elsker at få lov til at “flyve” af sted på engen.

tur 4

“Her er jeg tilbage”

tur 5

Han vil også gerne bade = soppe og fange pinde, endnu ikke så langt ude, at han svømmer.

tur 6

Det er så smukt!

Ud skal vi..

..uanset min snotforkølelse – det klarer hjernen, og det er så dejligt vejr i dag, ikke så hvinende kold blæst som i går.

sne igen 4

Diki ELSKER at løbe frit nede ved søen..

sne igen 2

Han snuser og leger..

sne igen 6

..og giver besked, hvis noget uventet viser sig.

sne igen 1

Har vi det ikke dejligt?

sne igen 5Han kommer susende tilbage.

sne igen 7

Jeg er lige her! Han er bare dejlig!

What a beautiful morning!

Sikke en smuk morgen. Vi var tidligt oppe og gik tur, før solen stod op, men det var bare så lyst og dejligt alligevel.

sol kl 07

Og se så bare:

månen kl 07

Til den anden side af huset var fuldmånen endnu oppe!

sol kl 0715

Så gik der lige 20 minutter, så var solen også på vej.

God smuk morgen!

En god smuk morgen og en dejlig dag ønsker jeg jer!

Og en hyggelig Mortens aften.

Jeg krydser fingre for, at det er lykkens dag for mig: der er fremvisning af mit hus i eftermiddag – jeg kan jo håbe, at det er nogen,  der også synes, det er et dejligt hus og ikke mindst en fantastisk beliggenhed med grønne omgivelser.