Mon der bliver flere sommerdage?

Hold da op, hvor har det været skønt vejr i dag! Efter pligterne – græsslåning og lidt lugning – var jeg så svedt at jeg ændrede planer, og i stedet for at sy, tog jeg kaffen og en is til Diki med ud på terrassen. Det var så lækkert, stille og sol, lunt og stille – indtil naboen fik weekend besøg af en ny lille hundehvalp, som Diki lige skulle markere overfor!

13. oktober – det tror jeg ikke, jeg har oplevet før så varmt! Mon der kommer én dag ligeså i morgen?

Pakke til Diki

I går kom der en dejlig pakke til Diki fra Anne-Marie, hvis hun ikke kan tåle den slags “kødben”:

Diki ELSKER at pakke pakker op!

Og han var ikke længe om at gå i gang med den første!

Så har vi prøvet det!

Jeg er så glad for, at min lille Diki er sådan en rolig og fredelig hund og god til at “snakke” med andre hunde, både store og små.

Så det var virkelig et chok, da han i eftermiddag, da vi gik tur, blev overfaldet af en ung labrador-tæve, som vi har mødt før uden problemer. Tæven lå i en åben dør til det hus, den bor i, og vi gik bare forbi – Diki i snor som altid – da den pludselig fløj ud af huset, tværs over den lille vej og i “flæsket” på Diki! Knurrende og meget truende væltede den Diki rundt på jorden, og Diki skreg!

Jeg blev meget forskrækket og forsøgte at genne den væk og råbte på ejerne, der kom løbende ud af huset. De fik den også til at gå ind, men den unge mand, som kom først ville absolut ikke høre på, hvad der var sket, for: “den er god som dagen er lang og kan absolut ikke finde på den slags!”

Ja, så ved jeg da ikke lige, hvad det var, der foregik! Han og hans mor, som kom til, nåede jo ikke at se andet, end at deres hund for ud af den åbne dør. Den unge mand blev vred på mig, men gik så ind med hunden. Mor’en var ked af det og spurgte ind til, om Diki var kommet noget til?

Det er han ikke, så vidt jeg kan se og mærke, men vi har begge 2 fået en forskrækkelse, og jeg fortalte hende også, at han nok har fået en forskrækkelse i forhold til hans fredelige omgang med alle mulige hunde, og at jeg var vred over at blive beskyldt af sønnen for at lyve!

Puh ha, det sidder i mig endnu, kan jeg mærke!

Hilsen fra hvalpemor

Diki fik en rigtig sød hilsen i går fra sin opdrætter!

Jeg var hele dagen til patchwork-sy-sammen i Viborg (og Diki gik tur med naboen), og så havde jeg aftalr at Susan, Dikis opdrætter skulle møde mig, så hun kunne få en stor pose dejligt KAUNI garn, som jeg har erkendt, at jeg ikke får strikket af.

Susan havde en lille pakke, som jeg skulle have med hjem til Diki, den fik han selv lov at pakke ud !

Susan laver de dejligste hæklede hundekurve, som hun sælger, og hver en krone går til KAT-center i Nepal, som tager sig af gadehunde. Det vil jeg gerne støtte!

Susan havde en lille pakke, som jeg skulle have med hjem til Diki, den fik han selv lov at pakke ud !

Diki har også en af de kurve og er meget glad for den!

 

Diki pakker op!

Nej, det er ikke en pakke til Diki! Men der kommer jo af og til pakker til adressen, og nogle gange er der “guffer” lagt ved! Det var der ikke i den pakke meget fine sokker, jeg modtog i går, men der blev ledt godt og grundigt! Måske har afsenderen, Britta, hund?

Sokkerne er til børn på julemærkehjemmet Fjordmark, hvor jeg afleverer dem snarest.

Dikis sækkepude

Jeg havde faktisk tænkt på at lægge Dikis sækkepude væk, for han brugte den aldrig mere. Jeg har oprindeligt syet den til, når børnebørnene kom på besøg – men det er jo mange år siden – og den blev Dikis, da han flyttede ind 8 uger gammel for 6 år siden.

Men se nu bare! Da han kom nyklippet hjem i går, fandt han sin sækkepude igen og lå i den hele aftenen! Den har nok været for varm, da han havde “stor pels”, og måske frøs han lidt – og så er det jo godt, at man kan vælge! Han har flere forskellige dejlige kurve, tæpper og sofaer!

Så fin Diki er blevet!

Diki er blevet vasket, fønnet og klippet, og han er bare SÅ fin og lækker nu – og træt!

Dikis dygtige frisør har sådan et godt tag på ham, og hun gennemgår hele pelsen efter et dejligt bad, med føntørreren for fuldt blæs! Han står så fint imens og piver kun en lille smule!

Endelig overstået!

Er han ikke fin nu? Lille bamse!

Is skal der til!

Vi døjer som alle andre med varmen – men der er noget, der kan få humøret op!

Når HJEM-IS-bilen ringer med klokken, farer Diki rundt om mig, hopper op og gør, for jeg skal da ikke overhøre den! Og han er med ude sammen med alle naboerne for at købe!

Sådan en “mælkedreng” gør ham helt salig – og han har altid været rigtig god til at slikke den i sig med stor nydelse og rigtig pænt!

Bøvl i varmen

Den friske luft er kommet igen i nat, og det kunne mærkes på Diki, som kl. 5 i morges jagtede et eller andet under min seng! Han knurrede, forsøgte at kravle ind under sengen – det kan han ikke, det er en elevationsseng, der når næsten ned til gulvet – og kradsede med bløde poter – hvad var det dog derinde? Det endte med, at jeg hentede gulvmoppen, som er det eneste, der kan komme derind, for sengen er alt for tung til, at jeg kan flytte den!

Det var selvfølgelig nogle nullermænd! Det tænkte jeg nok, netop fordi det er svært at komme derind. Der var ikke mange, men de har nok bevæget sig og lignet noget, der skulle jagtes!

Diki har været meget sløv de sidste varme dage, også om morgenen, hvor han er længe om at stå op. Men i dag! Ih hvor er han frisk, og vi havde en dejlig tur i kølig morgenluft kl 7.

Jeg har bøvlet med mit strimmeltæppe, som jeg nok så frisk pg optimistisk startede på i søndags. Det er mig selv, der har kludret og syet blokke forkert, så det har været “sy baglæns” – og så i den varme. Men nu er toppen færdig, og det bliver quiltet i dag.

Endelig – regn i stride strømme – og torden!

Jeg havde jo luret det! Først fik vi nogle få, store regndråber, men lidt senere kunne jeg se de sorte skyer trække op:

Men inden de brød løs, nåede jeg at gå tur med Diki. Da vi kom hjem (han vil ikke gå ret langt i den varme), fik han lige et bad! I forgårs syntes jeg, han var så sløv, at jeg gav ham en lille tur under den lunkne bruser, og det hjalp vældig godt, så i dag fik han et rigtigt bad med shampoo, når han nu alligevel stod derinde 😉 – og det liver han altså op af og er glad og lidt “vild” bagefter!

Og SÅ kom regnen ellers!

Diki var lige så nysgerrig som jeg, vi stod længe i døren til terrassen og nød det. Ingen af os er bange i torden vejr, så det nød vi også – dog inde fra stuen – da det kom rullende.

Hold da op, som det piskede, var det skybrud? Det var i hvert fald voldsomt, og hvor var det velkomment! Så jeg skulle ikke vande i aften, som jeg ellers har gjort hver aften i lang tid!

Tordenvejret var også tæt op over os, men, så vidt jeg kunne bedømme, slog det ikke ned i nærheden.