En nyhed, der var skøn at bringe

Tidligere i dag faldt det på plads, som vi har snakket om i Projekt Puttetæppers styregruppe længe, men har gået stille med.

Vi fik i juni et spændende tilbud fra forstanderen på Julemærkehjemmet Liljeborg, Henrik, som gæstede og holdt foredrag under vores Tæppetante-træf hos Birgith i Hejnsvig, det 6. af slagsen. Han ville gerne invitere tæppetanterne til at holde Træf på Liljeborg!

Det lød meget fristende! Men vi er så glade for det meget specielle træf hos Birgith i Hejnsvig, at vi ikke kunne forestille os at udskifte det!

Men samtidig har vi også snakket meget om, at det er svært for de sjællandske tæppetanter at komme til Hejnsvig (ved Grindsted), det kan vi jo se! Så tanken om at holde 2 Træf var ikke helt fjern – selvfølgelig begge træf for alle tæppetanter uanset bopæl.

Så efter mange tanker og drøftelse med Henrik, som Lisbeth, vores nye styregruppemedlem (og selv sjællænder) havde, faldt det på plads, at det kan lade sig gøre, og der er fundet en dato, som ikke kolliderer med andre arrangementer, og hvor Liljeborg kan huse os, samtidig med, at der er børn på hjemmet, ellers ville det være lidt tomt!

Så lørdag 12. oktober 2019 vil vi glæde os til! Vi ved godt, at det er 1. dag i efterårsferien, men det er den dag, der er mulig, og så håber vi, at tanterne, der for de flestes vedkommende er i bedstemor-alderen, vil være med!

Jeg glæder mig allerede!

En af de store oplevelser med puttetæpper.

Det er et tæt program, jeg har i disse dage! I går var Karin og Anders og jeg på Julemærkehjemmet Fjordmark i Kollund med 67 puttetæpper og 4 sengetæpper!

Det er altid en stor oplevelse at komme med tæpper! Nogle af børnene pakker tæpperne ud på gulvet i hallen, og så tager vi billeder! Klik på billederne, så bliver de større!

Nogle af børnene har allerede fået deres personlige tæppe, andre får dem først, når de er ca. halvvejs i 10-ugers forløbet. Når forstanderen siger, at de må sætte sig på det tæppe, de allerbedst kan lide, tager han billeder, så han kan sørge for, at de kommer mellem den stak tæpper, de får at vælge imellem!

Men det var jo svært, så der blev megen flytteri mellem tæpperne!

 

En sjov dag på Tekstilværkstedet

Vi var ikke så forfærdelig mange i dag – i hvert fald ikke fra formiddagen af – men der kom flere til, og til sidst kom der en hel flok, som lavede blomsterdekorationer inde i det bagerste af vore nye lokaler, som også agerer “våd-rum”.

Men vi havde det simpelthen så sjovt, særligt om eftermiddagen, hvor der blev fortalt historier, bl.a. barsel historier!!! Der er ikke grænser for, hvad sådan nogle gamle koner kan huske og fortælle i den retning! Mon ikke der var nogle overdrivelser imellem 😉

Men kors, hvor blev der grinet!

Jeg havde nu travlt, for dels gjorde Laila og jeg et puttetæppe klar til quiltning, vi pillede en million ri-tråde ud af en UFO, jeg syede kanter på, og så gik Laila i gang med at quilte.

Hun havde faktisk quiltet endnu et puttetæppe den dag, vi andre var på udflugt, så det fik jeg også, så jeg kan sy lukkekanter på dem begge 2! – ja, altså foruden de 2, jeg er i gang med. Jeg er sikker på, at jeg kunne slå en rekord i lukkekanter, hvis jeg talte dem – det gør jeg ikke.

Men jeg kunne bruge min “ekspertise” på området til at hjælpe en ny quilter med at sy hendes første lukkekant på et spændende tæppe, som hun har syet og quiltet i sidste uge. Og det gør jeg meget gerne.

Evy har fået sit net færdigt, som hun begyndte på, da vi havde tema “Skån naturen – sy et net”. Hun syr eller sikke patchwork, men strikker. Så jeg synes, hun har lavet en meget flot indkøbstaske, og hun har syet 2 lommer indeni, den ene med lynlås – det er en god idé!

Og så måtte jeg jo ind i “vådrummet” og tage billeder af de utroligt smukke efterårskranse og små rokokko buketter, de lavede der inde.

 

Utallige små firkanter

Jeg kan ikke tælle, hvor mange små firkanter, der er – men de er kun 2 x 2 cm! Og de er syet sammen i hånden af Anette i Støvring.

Hver eneste lille firkant har et sømrum på bagsiden, og det gør, at tæppet faktisk er lidt tungere end normalt. Alt det ekstra stof har ikke hindret Laila i at give det super flot quiltning på long-arm-maskinen, jeg har syet kanterne, og nu er det færdigt – et samarbejde, som vi har præsteret en del gange og vil gentage i fremtiden!

Flot, flot tæppe, som bliver afleveret på Julemærkehjemmet Fjordmark om et par uger, hvor et heldigt barn får det til evigt eje!

2 dage på forskud!

Depotgården holde Åbent Hus på torsdag 6. september kl. 18.30 – 21.00. Der er delt en masse invitationer ud i løbet af Kulturnatten i fredags, og så håber vi på, at der kommer mange nysgerrige og måske nye medlemmer! Det ville være hyggeligt!

Man skal bare møde op i den nye café, og så er der rundvisninger i hold i hele huset / alle værkstederne + kaffe og kage i caféen.

Man får udleveret 1 gratis dagsbillet – værdi 50 kr – til at benytte værkstederne en dag efter eget valg.

Og så skal vi selvfølgelig vise, hvad vi laver – i mit tilfælde på Tekstilværkstedet. Udover, hvad jeg selv har tænkt at sy den aften, har jeg aftalt med Laila, at jeg skal finde 2 puttetæpper til quiltning, så hun kan vise den store long-arm-maskine.
Det skal selvfølgelig være nogle flotte, iøjnefaldende tæpper, og det har jeg ikke svært ved at finde imellem de UFO’er, jeg har modtaget. Men de skal også gøres klar! Så evt. pap skal  pilles ud, evt. kanter skal sys på herhjemme fra, og der skal klippes mellemfor og bagsidestof til i en passende farve.

Jeg har også tænkt mig at tage nogle færdige ting = tæpper og tasker med.

Det er det, jeg har sagt mange gange: jeg kommer aldrig til at kede mig, så længe jeg er med i Projekt Puttetæpper og kan sy!

Py ha! Jeg nåede det!

Jeg har købt en ny og hurtigere computer, som er ved at blive gjort klar til brug, og det glæder jeg mig selvfølgelig til.

Men det ville være det rareste for mig, hvis jeg fik alle billederne af puttetæpper, som vi modtog på DPF’s Træf i Odense i weekenden redigeret og lagt på plads på diverse hjemmesider, inden jeg skulle begynde at bruge den nye!

Og jeg nåede det! Jeg er lige blevet færdig med de sidste 10 ud af 88 billeder.

Det er jo lidt af et puslespil at få billederne redigeret og passet sammen med navnene på dem, der har syet dem. Nogle af dem er syet af 1, monteret og quiltet af en anden, andre har doneret mellemfor og/eller bagsidestof. Det står altsammen på sedler, som vi passer på at få sat bag på tæpperne, og så tager jeg billede af tæppet + af sedlen. Det virker! I stedet for, at vi skal skrive lister samtidig. Der er jo fejlrisiko hele tiden.

Det er der også på denne måde, for somme tider bliver der skrevet fejl, og det skal jeg så forsøge at fange og rette!

Jeg sidder jo og glæder mig helæt utroligt, mens jeg redigerer hvert enkelt tæppe > beskærer, minimerer, belyser og skærper – ja, det er et stort arbejde, og det har også tage flere dage – men det er dejligt at kunne præsentere tæpperne fint!

Her er nogle få eksempler:

Dejlig oplevelse at være på Træf!

Jeg er slet ikke faldet ned igen – har hverken helt fordøjet oplevelserne eller pakket ud endnu! Det var et virkelig godt Træf for Projekt Puttetæpper, vi havde et godt sted at vise vores tæpper, sælge mønstre, modtage masser af færdige tæpper og mange ufærdige, som vi nu skal i gang med at få nogen til at gøre færdige. Og vi havde tilbudt at lave en DEMO = en demonstration af 2 teknikker, og det var der stor interesse for. En af vore tæppetanter stod for salg af patchworkbøger, som vi har fået doneret, det gik også strålende, og det batter godt i kassen til indkøb af materialer til tæpperne!

Da vi var ved at pakke sammen, stod der en ung sikkerhedsvagt og kiggede på de ophængte tæpper og spurgte forsigtigt, hvad sådan et tæppe koster? Ja, de sælges ikke, sagde jeg, det er tæpper syet til børn på julemærkehjemmene, og de får dem som gaver. Han blev meget overrasket, men da jeg fortalte ham, at hvis han kunne få nogen til at sy sådan et tæppe, skulle han nok regne med, at det ville koster 2.000 – 2.500 kr eller mere, så røg øjenbrynene op i panden på ham! Det var meget! Ja, men alenen materialerne koster nok 1.500 kr, når man skal købe det i butikkerne.

Der er heldigvis ingen af børnene, der ved, at deres tæppe faktisk er så meget værd! De bliver bare glade for deres tæppe og behøver ikke at sætte værdi i penge på.

Da det var I Odense, træffet fandt sted, havde jeg booket mig ind hos min søster og svoger i Kerteminde, og det var meget hyggeligt. De bor med en fantastisk udsigt over Storebælt, og der er aldrig kedeligt, heller ikke lørdag aften med fuldmåne og søndag morgen med solen i øst. Min søster Lotte havde lavet en lækker middag lørdag og havde taget en chance (vidste hun godt), så vi til forret fik friske fjordrejer, som hun selv havde kogt og pillet om eftermiddagen. De er så bittesmå, at det tager meget langt tid. Jeg ved det, jeg har hjulpet vores Mor med det mange gange. Men sidste gang, som er for 50 år siden, blev jeg så syg med allergisk udslet, at jeg ikke har rørt den slags, altså levende kogte rejer, siden. Men det gik godt, og jeg blev ikke syg!

Nu står den på billedredigering resten af dagen! Vi modtog 88 færdige puttetæpper, som vi fotograferede á et par gange. Vi har en god rutine med at holde tæpper op, fotografere (mig) – både tæppet og sedlen med navn, lægge dem sammen, det går som smurt, når vi er 2-3 om det. Og alle billederne skal lægges ud på vores egen hjemmeside www.puttetaepper.dk samt på vores Facebookside. Vi får rigtig mange (positive) kommentarer, hvilket vi også fik på stedet i vores stand på Træffet, det er så dejligt. Og der kommer jo flere og flere med i arbejdet. Både nogle, der bliver tæppetanter, som syr tæpper fremover, og andre, der afleverer et tæppe engang imellem.

Alle tæpperne blev fordelt i 3 biler i går: vores nye medlem af styregruppen Lisbeth fik så mange tæpper, der overhovedet kunne stoppes ind i hendes lille bil = 50 stk., som hun nu afleverer på 2 af de sjællandske julemærkehjem, og resten kører Karin og jeg til Fjordmark med i nærmeste fremtid. Vi skal også lære den nye forstander derned at kende!

HUSK nu det hele!

Der gøres klar og der skal pakkes i morgen, for nu er Dansk Patchwork Forenings årlige Træf, som i år hedder “Patchwork fest”, lige om hjørnet.

I morgen aften stilles der op, så alt er klar til lørdag morgen. Vi har forskellige puttetæpper med, som hænges op som blikfang – vi vil jo gerne i snak med patchworkere, som ved eller ikke ved, hvad vi laver!

Og vi vil gerne vise nogle af de flotte puttetæpper, der bliver lavet som gaver til alle 1.000 børn, der årligt har et ophold på et julemærkehjem.

Som noget nyt har vi tilbudt en DEMO på vores stand, og jeg har brugt dagen i dag med at forberede nogle blokke at bruge i denne sammenhæng.

Indimellem skriver jeg på min huskeseddel, så jeg er sikker på at få det hele med. Huskeren er ikke, hvad den har været.

Nu må det vist være nok for i dag!

Puttetæpper

Det varmer virkelig indeni, når jeg får sådan nogle dejlige billeder af puttetæpper og hvad dertil hører 😉

Birgit, Projekt Puttetæppers “mor”, har syet et ualmindelig dejligt tæppe i smukke farver i retning af den teknik, der kaldes “Colorwash”, hvor farverne glider over i hinanden.

Tæppet er delvis syet på Birgits busrejse til Italien, hvor hun havde forberedt firkanterne hjemmefra og kunne sidde og sy dem sammen i hånden.

Og her er, hvad vi har i tankerne, når vi syr puttetæpperne: 7 børn, som afslutter deres 10 ugers ophold på Julemærkehjemmet Kildemose og ved afslutningsfesten modtager deres personlige tæppe sammen med en lille historie om, hvorfor netop det tæppe passer til det enkelte barn – det gør indtryk og er med til at gøre tæppet til en meget personlig gave og et minde om en god oplevelse!

Fra et andet hjem, Julemærkehjemmet Hobro, fik vi også i dag et synligt bevis på, at der bliver sat pris på vores arbejde, nemlig et takkebrev, som bliver sendt ud til tæppetanterne:

Billedet indeholder sandsynligvis: 1 person, smilerJeg er glad!

Store tæpper!

Long-arm-maskine på Depotgården har travlt i disse dage!

I forgårs quiltede Laila et kæmpestort sengetæppe til en seng på Julemærkehjemmet Fjordmark:

Nu ligger det i mine hænder for at få syet lukkekant på. Det er syet af Anette i Støvring, som syr mange puttetæpper, altid med meget små firkanter (i hånden!) i flotte mønstre.

Dette puttetæppe er også syet af Anette og quiltet af Laila på long-arm-maskinen, og det er færdigt nu, hvor jeg syede lukkekanten i går på Depotgårdem.

Laila quiltede i går et sengetæppe, som Inge, der også er medlem af Depotgården, har syet i løbet af flere år! Det er så fint i de klassiske stoffer.

Ruth quiltede et tæppe, hun har syet til en gave efter modtagerens ønske om farver, med den søde farvesprudlende firkant som opkvikker!

Vi var mange i går på Depotgården! Og nu er vi i gang med planlægning/tilmelding til flere begivenheder: Kulturnatten i Fredericia og Udflugt til Kolding. Der sker noget!