Puttetæpper

Det varmer virkelig indeni, når jeg får sådan nogle dejlige billeder af puttetæpper og hvad dertil hører 😉

Birgit, Projekt Puttetæppers “mor”, har syet et ualmindelig dejligt tæppe i smukke farver i retning af den teknik, der kaldes “Colorwash”, hvor farverne glider over i hinanden.

Tæppet er delvis syet på Birgits busrejse til Italien, hvor hun havde forberedt firkanterne hjemmefra og kunne sidde og sy dem sammen i hånden.

Og her er, hvad vi har i tankerne, når vi syr puttetæpperne: 7 børn, som afslutter deres 10 ugers ophold på Julemærkehjemmet Kildemose og ved afslutningsfesten modtager deres personlige tæppe sammen med en lille historie om, hvorfor netop det tæppe passer til det enkelte barn – det gør indtryk og er med til at gøre tæppet til en meget personlig gave og et minde om en god oplevelse!

Fra et andet hjem, Julemærkehjemmet Hobro, fik vi også i dag et synligt bevis på, at der bliver sat pris på vores arbejde, nemlig et takkebrev, som bliver sendt ud til tæppetanterne:

Billedet indeholder sandsynligvis: 1 person, smilerJeg er glad!

Store tæpper!

Long-arm-maskine på Depotgården har travlt i disse dage!

I forgårs quiltede Laila et kæmpestort sengetæppe til en seng på Julemærkehjemmet Fjordmark:

Nu ligger det i mine hænder for at få syet lukkekant på. Det er syet af Anette i Støvring, som syr mange puttetæpper, altid med meget små firkanter (i hånden!) i flotte mønstre.

Dette puttetæppe er også syet af Anette og quiltet af Laila på long-arm-maskinen, og det er færdigt nu, hvor jeg syede lukkekanten i går på Depotgårdem.

Laila quiltede i går et sengetæppe, som Inge, der også er medlem af Depotgården, har syet i løbet af flere år! Det er så fint i de klassiske stoffer.

Ruth quiltede et tæppe, hun har syet til en gave efter modtagerens ønske om farver, med den søde farvesprudlende firkant som opkvikker!

Vi var mange i går på Depotgården! Og nu er vi i gang med planlægning/tilmelding til flere begivenheder: Kulturnatten i Fredericia og Udflugt til Kolding. Der sker noget!

På Depotgården

Der er også varmt på Depotgården – trods masser af åbne vinduer!

Alligevel er aktiviteten (næsten) den samme som vanligt! Jeg fik syet strimler fra endnu en Jelly Roll sammen, både 1. og 2. gang (billeder kommer særskilt) presset og skåret ud med bjerglinealen – øj hvor det går!

Laila har quiltet en meget flot UFO, en puttetæppe-top, syet af 2 x 2 cm firkanter i et flot mønster:

Den skal jeg nu bare sy lukkekent på.

Og Aja har haft travlt – de sidste gange har hun syet blokke efter vores årsmønster 2018 Flyvende firkanter – 30 blokke ialt – og syet dem sammen. I mandags quiltede hun på long-arm-maskinen, hun er blevet meget dygtig!, og i dag syede hun lukkekant på – se bare det færdige tæppe, det er jeg vild med:

Der arbejdes også trods varmen!

Vi har Temadage på Depotgården, trods ferielukning i 4 uger. Så 2 dage hver uge mødes vi en lille flok på Tekstilværkstedet omkring et speciale, f.eks. Paper-piecing i sidste uge. I dag var temaet fortsættelse af projekter, og mens Laila i sidste uge lærte fra sig, havde hun nu selv syet et ualmindeligt flot tæppe med teknikke Paper-piecing (nogle kalder det “stamps”).

Det quiltede hun selvfølgelig selv på long-arm-maskinen.

Se et nærbillede, så kan man se både stjernerne inden i hinanden og quiltningen.

Nu mangler kun lukkekanten, så er det et puttetæppe til et barn på et julemærkehjem! Heldige barn!

Geometri

Geometri er ofte vigtig i patchworksammenhæng, og jeg kan godt forstå, at Birgit Glüsing har givet sit nyeste puttetæppe navnet “Geometri”.

Det er et meget spændende tæppe. Birgit har afleveret det på Julemærkehjemmet Liljeborg for nylig sammen med andre tæpper, hun har syet.

Det kunne godt give mig idé til, hvordan jeg skal bruge et kit, jeg har købt på udsalg, med firkanter i forskellige størrelser, men lidt kedelige farver – de kan jo suppleres! Og så kan der blive 2 tæpper ud af det?

Bow-Tie – det er sjovt!

Jeg har taget tilløb længe, og nu skulle det være. Jeg har set denne blok: “Bow-Tie” i både bøger og et nyere nummer af Kludemagasinet, syet af Dorthe Jollmann, og jeg har set dem, som Rita har syet.

Så her er 4 blokke (ikke syet sammen) = begyndelsen til et puttetæppe. Det er super nemt og rigtig sjovt, når man først har “knækket koden”. Rita havde givet mig en færdig og en halvfærdig blok, så jeg kunne se det IRL, og jeg har længe haft disse stoffer (et Facebook-tilbud fra HANNE’s Patchwork) liggende til at sy et tæppe af.

Og jeg havde jo besluttet, at i dag skulle symaskinen holde for. For at skåne min arm, og for at skåne mig for solen! Så må det godt være sjovt!

I skyggen

Jeg har fundet ud af, at jeg trives bedst, hvis jeg kun er lidt ad gangen ude i det meget dejlige, solrige vejr, vi har for tiden. Jeg tåler ikke sol ret godt på min hud pga “vitiligo” = pigment-fattige områder af en stor del af kroppen og ansigtet. Det har jeg haft i tiltagende grad, siden jeg var 23 år og har affundet mig med det. Solcreme med høj faktor hjælper.

Men jeg har det faktisk bedst med at blive indendøre med vinduer og terrassedør åben. Så er her frisk og dejligt, og jeg nyder solen og haven med alle de blomster, der er (jeg vander hver aften).

Hvorfor føle sig dvask og plaget af den stærke sol, når man kan opleve den fra skyggen?

Og så er det jo fint at have en hobby, som man kan dyrke i skyggen 😉

Jeg havde lidt dårlig samvittighed over at sidde inde og sy, når det vat godt vejr – men det har jeg bestemt mig for, at det skal jeg ikke have! Basta!

Så i går blev jeg færdig med et ualmindelig spændende puttetæppe, som en anden oprindeligt har syet, men som manglede opstramninger, montering og quiltning. Jeg har eftersyet en del steder, hvor de mange spidser mødes. Og Laila har quiltet det på longarm-maskine.

Mønsteret til tæppet hedder “Jazz Hands” og er fra bogen “Material Obsessions 2” af Sarah Fielke. Jeg har selv bogen og har i mange år ønsket at sy netop dette spændende mønster. Det er bare ikke blevet til noget! Alle dele i hver eneste blok er skåret efter samme skabelon – se detail billedet herover. Dvs at man skærer 6 el. 12 el. flere stykker i samme stof efter denne skabelon, antallet skal kunne deles med 6. Og så vender og drejer man figurerne, og syr dem sammen til kaleidoskop-lignende blokke. Super flot! Virkelig et morsomt tæppe!

Lukkekanten blev syet på i skyggen, mens jeg “så”/hørte 2 fodboldkampe!

Fridag!

Det var helt underligt i morges – jeg plejer at tænke: hvad er det så, jeg skal i dag? Og jeg skal slet ikke noget i dag!

Efter en hektisk periode og mit besøg på Fjordmark i går, hvor jeg medbragte 26 puttetæpper, 4 sengetæpper og 3 små tæpper, der må sælges på auktion til fordel for Fjordmark, så er der ikke noget, der skal være færdigt eller afleveres i dag.

Jeg var til afskedsreception for den forstander, jeg personligt har haft mest med at gøre: Vibeke Sørense, som går på pension efter 27 år på Fjordmark, først som viceforstander og de sidste mange år som en meget engageret og kreativ forstander.

Det var rørende at overvære, hvordan både gamle og unge fortalte hende, hvad hun har betydet for dem personligt og for hjemmet. Hun er ikke nem at erstatte! Men jeg fik hilst på den nye forstander, Lasse, og han virker OK!

I dag bliver den årlige gourmetmiddag til fordel for Fjordmark holdt på Restaurant Bind i Kollund. Og til auktionen der har vi flere gange givet nogle tæpper, der er for små til at være puttetæpper, men meget fine tæpper, som har fået flotte priser! De har også fået nogle dækkeservietter mm, som jeg synes er flotte!

Her er de 3 små tæpper:

2 tæpper færdige

Jeg blev færdig med begge lukkekanter i går og fik tæpperne fotograferet.

Det fine hvide tæppe med Square Dance blokke i gyldne/grønne farver er syet af Helle i Vejle.

Og sengetæppet i grønne/rosa farver var en “UFO” = et ufærdigt tæppe, som vi modtog sidste år på DPF’s Træf i Skærbæk, og som Karin i Hornbæk har syet færdigt.

Begge tæpper har Laila quiltet på Depotgårdens long-arm-maskine.

Dem glæder jeg mig til at aflevere i dag på Fjordmark, når jeg skal til afskedsreception for forstander Vibeke, som jeg har haft et fantastisk samarbejde med i mange år!