Nabohjælp = Vi passer på hinanden

Uha da, jeg havde ikke fortalt min nabo, at jeg skulle være hjemmefra hele dagen, og her i Andelsboligforeningen passer vi på hinanden! Så hun blev meget bekymret, da hun ikke havde set noget til mig i formiddags, og da hun gik over og ringede på min dør, og det kun var Diki, der var hjemme, mens bilen holdt i indkørslen, blev hun endnu mere urolig!

Så da jeg kom hjem med Rita, som havde kørt, blev hun meget lettet! Vi var også kørt meget tidligt i morges, og da var hendes gardiner endnu rullet ned 😉

Rita og jeg var på visit hos Karin i Skørring v/Randers, vi 3 udgør styregruppen i Projekt Puttetæpper, og for engangs skyld holdt vi møde hos Karin. Det er ellers nemmere at mødes her, men Karin har på det sidste fået nogle meget store donationer – både færdige, toppe (oversider) og en masse stof til tæpper. Det skulle vi jo se, og det var virkelig imponerende!

Vi sorterede i fællesskab stoffet, og en del af det skiftede hænder! Så nu kom jeg hjem med både toppe, som jeg skal finde tæppetanter til at gøre færdige, og masser af stof i alle mulige kulører og størrelser. Ikke mindst bagsider til de tæpper, som nogle vil lave færdige samt stof til kanter på de tæpper, som ikke er helt store nok. Mange poser fulde!

Og min dejlige Diki er så dygtig til at være alene hjemme, han laver ikke det mindste uheld eller rod, han er bare mega glad, når jeg kommer, og jeg får verdens største krammer og møsser – og så skal vi ud og gå tur, før vi får aftensmad.

På Depotgården

Det har været en stor succes, at Depotgården for første gang og på bruger-initiativ har haft temadage i ferieperioden.

Især Tekstilværkstedet gennemførte mange dage med forskellige temaer og forskellige brugere som undervisere.

Rie deltog bl.a. i et billedsyning tema, og i går fik hun quiltet sit lille, kønne billede, som senere skal pryde låget på en æske syet som patchwork.

Laila quiltede igen-igen et puttetæppe til et barn på et julemærkehjem, som nu kun mangler den lukkekant, vi har aftale om, at jeg sluttet tæppet af med.

En hyggelig dag på det gamle træskibsværft Lillebæltværftet

En god og velbesøgt dag på Lillebæltværftet i Middelfart, det gamle træskibsværft, hvor mange forskellige kunsthåndværkere og andre deltager i Åbent hus på søndage i juli og august.

Der var stor interesse for puttetæpperne, og flere spurgte på priserne! Men de er jo ikke til salg, så i stedet fik de historien om vores dejlige projekt til fordel for alle børnene på julemærkehjem. Den gjorde som altid indtryk!

Lillebæltværftet – igen – igen – i morgen!

I morgen, søndag 6. august er jeg igen at finde på det gamle træskibsværft Lillebæltværftet kl. 10 – 16 i Middelfart, med puttetæpper. De er som sædvanligt ikke til salg, men vi vil gerne vise dem og gøre lidt reklame for vores dejlige projekt.

Et lille glimt fra sidste år samme sted HER

Jeg glæder mig meget til at møde en masse mennesker og fortælle om det frivillige projekt, som nu har syet tæpper til børn på julemærkehjem i 20 år!

Der er masser af andre kunsthåndværkere med mange fine ting, som er til salg!

Slut på Projekt Sengetæpper

De sidste 2 sengetæpper til Julemærkehjemmet Kildemose i Ølsted v/Frederiksværk er færdige

Syet af Pia Vedsted Bruhn.

Forstanderen på Kildemose spurgte 23.6.16., om vi kunne sy 24 sengetæpper til de 24 nye boksmadrasser, der skulle afløse de gamle skibsbrikse. Det gjorde vi i 2008 til nye boksmadrasser på Fjordmark i Kollund, og som dengang var der straks mange, der meldte sig til at være med.

Sengetæpperne bliver permanent på hjemmene, og de vaskes ret ofte, hvilket slider på dem. Derfor var det bare dejligt, at det blev til i alt 38 sengetæpper! Flot! De 3 af dem har Fjordmark fået til udskiftning af de mest slidte. Jeg glæder mig meget til næste gang, jeg besøger Kildemose, så jeg kan se tæpperne pryde værelserne!

Alle 38 tæpper kan nu ses på vores galleri på Dansk Patchwork Forenings hjemmeside, hvor billederne ligger i en særskilt mappe – HER.

Det er tæpper, der er noget større end puttetæpperne, og de er virkelig flotte! Jeg er meget glad og stolt!

Jeg bliver altid så glad over disse billeder!

7 børn har haft et succesfuldt ophold på Julemærkehjemmet Kildemose, og i forbindelse med afslutningsfesten fik de alle 7 hver et puttetæppe.

070717 kildemose 7 børn og tæpperTæpperne er alle udvalgt af pædagogerne, og de får en lille historie om, hvorfor netop dette tæppe passer til det enkelte barn. Det gør stort indtryk og gør tæppet til noget helt særligt, som de knytter til den gode oplevelse, de har haft.

Det er kun på Kildemose, de har denne tradition, og sådan har alle børn på Kildemose fået deres tæpper i nu 20 år!

På de 3 andre julemærkehjem har de andre traditioner, det bestemmer pædagogerne, men jeg har altid syntes, at Kildemoses tradition er så sød!

Kildemose er det eneste hjem, hvor alle børn har fået tæpper i alle 20 år, de 3 andre hjem fik først et begrænset antal tæpper efter flere år, og først fra 2013 har ALLE børn fået deres helt eget, fine patchworktæppe i forbindelse med deres ophold på et julemærkehjem – det er virkelig et eventyr!

Lidt nørdet?

I aftes blev jeg færdig med lukkekanten på det 3. af 9 flotte toppe, som Anette Jacobsen har syet og Laila Brøgger har quiltet. Det var efter, det blev så mørket, at jeg ikke kunne fotografere. Men jeg skal helst fotografere lige efter solnedgang eller meget tidligt om morgenen, fordi min tørresnor vender sådan i forhold til solen hele dagen, at der bliver genskin på billederne.

Så hvor tosset er man? Jo, da jeg alligevel var på toilettet kl 6, gik jeg lige ud og tog billedet! Og så i seng en time mere!

Det er imponerende, at Anette syr alle de toppe med små firkanter – kun 4 x 4 cm – sikke et arbejde, i hånden!

Men nu holder Laila og jeg lige en pause. Vi skal lige holde lidt ferie. Jeg havde håbet, at jeg nåede dette, for nu skal jeg pakke til ferie.

Jeg er nødt til at have noget håndarbejde med på ferie, ellers blir jeg rastløs, og det skal min familie ikke døje med! Men hvad?

Jo strikketøjet er påbegyndt. Men sytøjet var jeg voldsomt i tvivl om – jeg har flere ting at vælge imellem! En gammel UFO blev fundet frem, men den er ikke lige til at gå til, så den må vente. Mit nybegyndte color-wash quilt kræver alt for meget medbragt. Men i går fandt jeg den rigtige løsning, nemlig nogle blokke, som jeg syede, da vi overvejede puttetæppe-mønster 2017, men valgte et andet mønster.

Det er perfekt til feriesyning. Det er i hånden over pap, ikke alt for stort eller småt, en enkel blok, som er nem at sy.

Her 4 blokke sat sammen. Det er bare at fortsætte, som det hele tiden var meningen. Så nu skal jeg bare have skåret stof og skabeloner.

 

Lukkekanter!

Her er 2 tæpper klar til at staffere lukkekanter på!

Jeg syr den dobbelte kant fast med maskine på retsiden, vender den om på vrangsiden og håndsyr = stafferer den. Det er efter min mening den pæneste måde at afslutte tæppet, og jeg gør mig altdi umage med at finde stof, der passer til tæppet, selv om det er en smal kant. Jeg skærer strimlerne 6½ cm, syr dem sammen i en skrå søm, for at det ikke skal blive tykt, der hvor de er syet sammen, og stryger den lange strimmel dobbelt.

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg syr mange lukkekanter på puttetæpper, som andre har quiltet, og så folder jeg tæppet sammen på denne måde, så fylder det ikke så meget, mens jeg sømmer – jeg drejer bare “bylten”, indtil jeg har nået den side af tæppet, så folder jeg det sammen på den anden led og fortsætter osv osv.

Jeg skar og syede 2 lukkekanter til disse 2 tæpper i dag, så er det TV-syning!

Det er Anette i Støvring, der har syet toppene (sammen med 7 lignende), og Laila, der har quiltet.

2 fine drengetæpper

Nu holder vi snart sommerferie på Depotgården – dvs i modsætning til tidligere år, er det kun 4 uger, og bestyrelsen har godkendt, at de, der ønsker at deltage i nogle planlagte temadage, kan komme også i de 3 uger, der officielt er lukket. Det er der mange, der er glade for, og på Tekstilværkstedet er der planlagt flere spændende temaer!

Men vi arbejder stadig på de sædvanlige projekter, og i dag blev 2 meget fine tæpper helt færdige.

Laila blev færdig med et tæppe, hun har arbejdet på længe, til en dreng i hendes familie.

Og jeg fik syet lukkekant på et skønt puttetæppe, som Aja har syet af stoffer med blå fugle, doneret til Projekt Puttetæpper.