Ikke planlagt tur!

Fik en tlf. opringning i går fra én, der er ved at flytte og har gjort op med sig selv, at hun ikke klarer at sy så meget patchwork, som hun har drømt om, og derfor har et stort overskud af stof, som hun gerne ville give til et godt formål, det gav lige en lille udflugt til Vejle.

Jeg havde fået Christian til at tage med som hjælper, for de 5 fyldte poser med stof + 2 ruller skulle bæres ned fra 3. sal! Det var hårdt nok at komme derop!

Men det var det værd, for det er virkelig lækre stoffer, som jeg glæder mig til at kigge nærmere på og senere dele ud til nogle tæppetanter!

Og giveren var meget glad for at kunne give sit dejlige stof i bevidstheden om, at der kommer skønne tæpper ud af det til børn, der har brug for lidt ekstra omsorg!

Det holder bare ikke!

Én ting hver dag….det holder selvfølgelig ikke!

I går var jeg til fodplejer – det er altid en fornøjelse og en nydelse! Og på vejen hjem var jeg forbi Ford-værkstedet, fordi min sædvanlige “chef-mekaniker” ikke kan reparere blæseren/ventilatoren i min gamle bil. Ganske rigtigt: der skal en ny ventilator til, og den kommer i næste uge, så jeg fik en tid til på tirsdag.

I dag har jeg, udover at være et par timer på Depotgården, overstået 1. og indledende del af en større omgang hos tandlægen! Det har jeg set hen til med megen nervøsitet, og det bliver da også en omfattende og dyr omgang, som først skal finde sted efter nytår. Men bortset fra nogle mistede plomber og en kindtand, der ikke kan reddes (den har også været miserabel i mange, mange år, men kan ikke repareres mere nu), så var der heldigvis ingen dybe tandkødslommer eller tegn på paradentose. Det er da altid noget!

Og så har jeg pakket forskellige ting, der skal sendes, så de kan komme af sted i morgen.

Men der er sandelig også en stor og meget glædelig nyhed: Min ansøgning til TrygFonden om støtte til Projekt Puttetæpper har givet et skønt resultat:

En mail fra TrygFonden fortalte, at de vil give os en donation på 10.000 kr  !!!!

Puttetæppeudstilling på Nørrevang

I lighed med tidligere har Projekt Puttetæpper sagt JA til at udstille puttetæpper på Plejecenter Nørrevang i Stensballe, Horsens, i december og januar – og nu er det udvidet til også at være februar 2019. De er glade for de flotte og hyggelige tæpper!

I dag blev de hængt op i samarbejde mellem Projekt Puttetæpper og den gruppe, der syr patchwork på Nørrevang. Vi synes, det er blevet en flot udstilling, og tæpperne kom til deres ret på de brede lyse gange. Der var også allerede noget personale, der bemærkede, at lydene blev dæmpet.

 

NU er jeg klar til at holde Jul!

Turen til Nørrevang i Horsens i dag gik rigtig godt – også selv om det var møgvejr at køre i: tåge på vejen dertil og regnvejr og mørke på vejen hjem – det var hyggeligt, der var gode hjælpere, og Karin og Anders havde fulgt min opfordring til at mødes med mig der, så Karin også kender gruppen af patchworkere på Nørrevang, og ikke kun jeg, når nu vi har udstillet så mange gange.

Og Karin tog de tæpper med hjem, som der ikke blev plads til, hun planlægger en tur til Julemærkehjemmet Hobro inden Jul, og så er min sovesofa fortsat tom for tæpper! Det varer ikke så længe, for jeg har flere UFO’er, der skal gøres færdige, men jeg behøver ikke at tænke på at køre med dem foreløbig!

Altså: sofaen er tom, der er ikke flere tæpper at ekspedere på denne side af Nytår, der er ikke flere forpligtelser før efter Nytår – så nu kan jeg slappe af og nyde min egen Jul!

Jeg kan mærke i kroppen, at det er godt! Og nu kan jeg stille og roligt lave billeder fra i dag!

Så er bilen pakket – igen!

Bilen er nu pakket og klar med 33 puttetæpper + 1 vægtæppe, som skal hænges op og pynte på Plejecenteret Nørrevang i Stenballe, Horsens, hvor de kan glæde beboere og besøgende i december og hele januar måned.

Vi har gjort det før, og det vækker altid glæde at kunne nyde de smukke tæpper!

Derefter bliver puttetæpperne afleveret på et af julemærkehjemmene til børnene, og det flotte vægtæppe vil blive solgt på auktion i forbindelse med en gourmet middag på Restaurant Bind, Kollund, i juni 2019, som bidrag til driften af Julemærkehjemmet Fjordmark.

Der kommer billeder af udstillingen senere.

Så blev der 75 tæpper færre i arbejdsværelset!

75 puttetæpper til Skælskør er hentet af 2 medarbejdere fra Julemærkehjemmet Fjordmark, som lagde vejen omkring Erritsø, da de kørte til jubilæum på Julemærkehjemmet Kildemose i Ølsted. De 75 tæpper bliver derfra fragtet videre til Julemærkehjemmet Skælskør – fint at logistikken kan gå op!

I sidste uge kunne de mange sække med tæpper ikke være i forstanderens bil, da vi mødtes i Grindsted, men denne gang var bilen større!

Så nu er der plads i mit arbejdsværelse igen!

Dvs der ligger stadigvæk 33 tæpper, som skal udstilles på Plejecenter Nørrevang i Horsens fra den 6. dec. til 31. januar. Dem kører jeg selv med, når de skal hænges op på torsdag.

Arbejde hjælper!

Humøret er bedre, efter at jeg har brugt det meste af dagen på at sortere og registrere en kæmpe stak puttetæpper! 75 tæpper går til Julemærkehjemmet Skælskør på torsdag, og 32 tæpper ligger på sovesofaen i arbejdsværelset og venter på at blive udstillet på Plejecenteret Nørrevang i Stensballe v/Horsens!

Det har været et puslespil, fordi de andre i styregruppen havde valgt for mange ud til udstillingen, så jeg skulle vælge ud og bytte rundt på dem og sørge for, at adresselisten stemmer, når de 75 tæpper kommer til Skælskør! Hjemmene holder nemlig fast i, at de gerne vil sende en hilsen tilbage til tæppetanterne, og det er tæppetanterne også meget glade for!

Og så fik jeg lige en mail fra Horsens, om jeg kunne udstille tæpperne allerede fra torsdag d. 6. december, i stedet for fra den 3. januar, som ellers var aftalt. Det passer mig fortrinligt, for nu ligger tæpperne klar! Og så bliver min sofa fri igen (så bliver Diki også glad! der er kun et lille hjørne, han kan putte sig på nu).

Det er et dejligt sted at udstille de kønne tæpper, for der er nogle brede gange med lyse vægge, og der er permanente ophæng i loftet, så tæpperne ser rigtig godt ud og både pynter og luner! Jeg har udstillet puttetæpper flere gange på Nørrevang, og vi får altid at vide, at beboere og besøgende nyder det!

Her er billeder fra udstillingen i 2012, hvor det er en blanding af private tæpper og puttetæpper.

Modtagelse af donation

Det var i anledningen af Søsterloge nr. 82 Lyngens 25 års fødselsdag, at der tirsdag blev uddelt donationer for i alt 49.000 kroner til seks forskellige modtagere. Foto: Martin Ravn

Modtagere af donationer – fra Jyske Vestkysten 21.11.2018

Vi var i går – 3 af styregruppen i Projekt Puttetæpper – i Grindsted, hvor vi modtog en donation på 4.000 kr ved en festlig reception hos Odd Fellow Logen nr 82, Lyngen, i anledning af deres 25 års jubilæum!

201118 odd fellow 1Det var en stor overraskelse, og vi var inviteret til at komme og modtage pengene. Logen støtter primært lokale foreninger og arrangementer, men der er også tæppetanter fra Grindsted og omegn med i Projekt Puttetæpper.

201118 odd fellow 2 lagkageDen lokale bager havde lavet en kæmpestor lagkage med logens skjold!

201118 odd fellow 3Vi hyggede os nogle timer med logedamerne, som var meget imponerede og vores puttetæpper – de fik lov at se nogle af de tæpper, vi havde med, Og Hanne fortalte om vores frivillige arbejde med tæpperne.

Julemærkehjemmet Fjordmark var også blandt modtagere af fødselsdagsdonationerne, og vi havde aftalt med forstander Lasse Balsgaard, at han ville modtage en stor portion puttetæpper, som han ville sørge for at bringe til Julemærkehjemmet Skælskør.

Men Lasse havde forregnet sig! (Han er ny, så han ved ikke, hvad sådan en stor portion fylder). Så han kunne slet ikke have de 66 tæpper, vi havde pakket i sække, i sin bil. Så de fleste kom med hjem igen, så henter han dem i Erritsø i løbet af nogle dage, så de kan komme til Skelskør.

Se mere her på Jyske Vestkysten

En større ekspedition i morgen

I morgen tirsdag skal det meste af styregruppen i Projekt Puttetæpper ud på en større ekspedition!

Vi er blevet inviteret til Odd Fellow logen i Grindsted for at modtage en donation på 4.000 kr! Det er et dejligt bidrag til materialer til tæpperne!

Samtidig mødes vi med forstanderen fra Julemærkehjemmet Fjordmark, som har fået samme invitation! Det var et tilfælde, at vi fandt ud af, at vi skulle samme sted hen, og så fik vi lige arrangeret, at vi kunne have flere forskellige ting med til videre aflevering – nemlig først og fremmest puttetæpper til Julemærkehjemmet Skælskør, som han sørger for at få bragt frem til dem, så vi sparer forsendelse. Samt en stor pose sokker til børnene på Fjordmark.

Vi modtager jo hver især puttetæpper løbende, gør også nogle UFO’er færdige, og nu er der så en lejlighed til, at vi kan tømme “lageret” og få dem samlet til ét julemærkehjem, som ikke fornylig har modtaget en stor portion tæpper.

Det bliver, så vidt jeg kan tælle, før de er samlet, 62 puttetæpper til Skælskør – det er en dejlig følelse, at de får så mange. Der er mange, der selv afleverer de tæpper, de syr, på de enkelte hjem, også Skælskør, og vores 4. styregruppemedlem, som bor på Sjælland, sørger også for dem, men 62 på én gang – det batter noget. Der er 48 børn ad gangen i Skælskør, så der skal mange til.

Nu er min del af tæpperne pakket, jeg blev færdig med de sidste 2 lukkekanter i går og i eftermiddag, så nu kommer disse 2 tæpper også med:

De var ikke så nemme at fotografere på tøjsnoren i den blæst, det har været i dag!

Igen en god dag til Julemarked på Depotgården

Det er både hyggeligt og festligt, når vi holder Julemarked på Depotgården.

Alle værksteder har både ting til salg og medlemmer på arbejde, hvor man kan se, hvad vi fremstiller og hvordan.

Jeg hører til dem, der gerne fortæller og viser frem på Tekstilværkstedet – og det indebærer jo nemt noget om Puttetæpper!

Både Aja og Laila quiltede puttetæpper, og jeg syede på en lukkekant, der afslutter sådan et tæppe!

Men jeg var selvfølgelig også rundt og kigge i resten af huset, og jeg er meget fascineret af både keramik, smykker, knive og glas f.eks.

Så her er lidt snapshots:

Blandt de smukke keramikhuse mangler på dette billede de 2, som jeg var hurtig og købte næsten, før der kom kunder!:

De kom til at stå på vores arbejdsbord hele dagen, og de kunne have været solgt mange gange! Men der var kun de 2 – og jeg er meget glad for, at de blev mine!

Der var også glas..

..og filt.

Og Aja quiltede..

Her er de 2, hun quiltede..

..og 1, som Laila har quiltet:

Så nu er der flere lukkekanter for mig at sy!