Dejlige nyheder

Fra Julemærkehjemmet Fjordmark har jeg fået dejlige nyheder i dag!

Restaurant Bind i Kollund har afholdt den årlige støttemiddag for julemærkehjemmet, hvor leverandørerne giver madvarerne og vin ad libitum, forskellige kendte mennesker f.eks. borgmesteren og forstanderen fra julemærkehjemmet serverer, og deltagerne har den store pung med hjemmefra!

Forskellige tæppetanter har nu i nogle år skænket specielle tæpper til salg på auktion. Auktionen har også mange andre gaver, og det hele skulle gerne give en god indtægt til drift af julemærkehjemmet.

I år har hele arrangementet givet 315.075 kr!!!

Og med stor tilfredsstillelse kan det noteres, at disse tæpper er solgt rigtig godt:

Meget smukt vægtæppe, syet af Sussan Skov-Petersen, solgt til 2.200 kr

Et flot vægtæppe mere fra Sussan Skov-Petersen til samme pris, 2.200 kr

Smukt sengetæppe,quiltet af Bodil, Beo Beo, som har fået det af en kunde, som gerne ville give det til formålet. Solgt på auktion for 5.500 kr – det er virkelig en god pris! Beo Beo har doneret bagsidestof og mellemfor.

Og endelig det helt specielle tæppe (som er så svært at fotografere!), syet af Birgith Lorenz, med det, jeg kalder optisk bedrag – firkanter på flere hold i “Color Wash”-teknik.
Salgsprisen kom op på 7.000 kr – det bliver Birgith glad for at høre!

(Det er jeg jeg så vild med, at jeg er begyndt på et i samme mønster!)

Billeder igen – igen

Så sidder jeg igen med billedredigering! Også af puttetæpper! Efter at jeg har været på Kreativ Midsommer Messe i Korsør, hvor Projekt Puttetæpper også havde en stand.

MEN denne gang var jeg bare gæst – for tæppetante Lisbeth Adrian, Køge, har for 2. år i træk repræsenteret vores dejlige projekt og står for både modtagelse af tæpper og salg af mønstre mm – så Karin og jeg var bare gæster denne gang. Vi kørte sammen med 3 andre tæppetanter derover i morges i dejligt vejr. Og det var dejligt ikke at have ansvar og forberedelser!

Lisbeth havde arrangeret en flot stand, og allerede fra morgenstunden havde hun taget imod mange fine tæpper. Men selvfølgelig kunne jeg lige så godt fotografere de modtagne tæpper, inden vi drog hjem igen, så kan Lisbeth tage billeder i morgen af de tæpper, der kommer senere.

Det er et flot sted, messen har til huse, i Korsør Kulturhus, en smuk gammel skole. Og der var myldrende mange mennesker!

Pyh ha – nu tror jeg, det mest er rettet

Det var ikke voldsomt mange fejl, der skulle rettes, men det var svært at finde ud af, hvordan de skulle byttes rundt – billederne af de 130 tæpper, vi modtog på Tæppetante-træf i lørdags.

Det blev ikke nemmere af, at tæpperne er spredt for alle – nåh ja, så 4 – vinde! Nemlig sendt med 4 forskellige personer til aflevering på på julemærkehjemmene, så jeg havde kun den skrevne liste og nogle små sedler, der havde siddet på tæpperne at gå efter.

Men tæppetanterne har være utroligt hjælpsomme og søde, nogle har skrevet, at det er lige meget, hvem, der har syet de enkelte tæpper, bare billederne af alle de smukke tæpper er der,

Nej, selvfølgelig skal der navne på. Tæpperne er SÅ forskellige! Smukke, søde, sjove, kunstneriske – dejlige allesammen. Og patchworkerne skal have lov at være stolte af deres tæpper!

Det kan jeg roligt sige, for jeg har ikke del i nogen af dem overhovedet! Jeg har ikke engang syet lukkekant på nogen af dem – det gør jeg ellers tit, men ikke denne gang. Det var jo tæpper, som tæppetanterne selv kom med, og som de enten selv havde syet det hele på, eller som de havde syet færdige af UFO’er eller toppe, som de havde monteret og quiltet. Det er selvfølgelig det allermest spændende!

Tak for hjælpen – skulle der være flere forkerte navne, så retter jeg stadig gerne.

En af de sjove ting ved at redigere billederne, er, at nogle af billederne ser temmelig blege og kedelige ud, indtil jeg får dem under behandling – det er sjovt, når man er så heldig at kunne den slags! Og det er IKKE snyd! Det er kun at gøre farvene mere klare og skarpe.

Jeg er her stadig – men jeg har travlt!

Hvis der er nogen, der er bekymrede for, hvor den normalt flittige blogger er henne i disse dag – så er jeg her endnu, og jeg er stadig flittig! Men jeg laver billeder af puttetæpper, som vi modtog på Tæppetante-træf i Hejnsvig i lørdags. Og desværre har der sneget sig nogle forbytninger ind, som jeg forsøger at klare op!

Men gå meget gerne ind og se alle billederne af de flotte tæpper på Projekt Puttetæppers hjemmeside – og der kommer flere endnu!

Jeg er stadig meget benovet over de meget fine tæpper! Her er bare 3 af 130:

Puttetæppe-billeder!

Det er helt utroligt dejligt at modtage 130 puttetæpper, som vi gjorde i lørdags! Men der hører et stort billed- og logistik arbejde til efterfølgende!

Og det er i gang nu: billederne redigeres, og navne sættes på. Ikke kun navn på den, der har syet tæppet, men også  den evt. anden person, der har monteret og quiltet! Og donorer/sponsorer af stof og vat skal også med. Så det er et helt puslespil.

Det kommer til at tage et par dage, men det gør ikke noget, De først billeder, af de tæpper, der blev sendt med 2 tæppetanter til Kildemose i Ølsted, er lagt ud på Projekt Puttetæppers egen hjemmeside samt på Facebook.

Her ét af dem, syet af Birthe og quiltet og monteret af Birgith – flot samarbejde!

Tæppetante-træf 2017 II

Projekt Puttetæppers “Mor” = Birgit Glüsing, som sammen med sin søster Marianne fandt på at sy tæpper til børn på julemærkehjem i 1997, da de havde mættet deres familier og omgangskreds med patchworktæpper, men havde appetit på at sy mere, deltog for første gang i Tæppetante-træf. Det var en stor glæde for hende at se, hvordan det har udviklet sig, selv om det fra starten kun var tænkt at have ét julemærkehjem, Kildemose i Ølsted, som mål.

Ingen havde forestillet sig, at det kunne udvikle sig fra ca. 100 tæpper pr. år til 1.000 tæpper, som det bliver i jubilæumsåret 2017!

Birgit har holdt utallige foredrag i sit liv og kan stadig fængsle en forsamling! Det var spændende at høre om optakten og hele historien om de første 10 år, krydret med billeder og anekdoter om den vanskelige start, hvor der ikke var forståelse hos alle for, at man skulle sy fine patchworktæpper til børn!

Ligeledes var det utroligt spændende at høre forstander Vibeke Sørensen fra Julemærkehjemmet Fjordmark fortælle om børnene, og de vanskeligheder, de enkelte børn slås med! Mange rørerende eksempler på, hvad børnene kommer med, både rørende, sørgelige og morsomme. Vibeke fortæller så godt, at mange sad med tårer i øjnene skiftevis med latter – og det giver endnu mere lyst til at gå hjem og sy flere tæpper!

Vibeke fortæller også om det store arbejde, det er at skaffe penge til driften af hjemmene, som ikke får offentlig støtte! I den forbindelse hjælper vi med at forære tæpper, som må sælges på auktioner i forbindelse med velgørenheds arrangementer, f.eks. tæpper, der er for små eller for store til at være puttetæpper. De kan give ret store beløb, når mennesker med penge på lommen kommer til en gourmet middag, hvor både mad og drikke er sponseret! Så kommer de store penge op af lommerne!

Sådan et tæppe har vi netop modtaget! Med tilladelse til at sælge det. Det er et utroligt smukt sengetæppe – alt for stort til puttetæppe – som er syet af en dame, der har mistet sin mand: det skulle have været DERES sengetæppe! Bodil fra Beo Beo har quiltet tæppet flot, og nu syr Birgith Lorenz lukkekant på, så bliver det færdigt inden den årlige velgørenhedsmiddag på Restaurant Bind i Kollund.

Alle disse tæpper derimod, bliver gaver til børnene, og de fleste blev allerede i går pakket i nogle af deltagernes biler og sendt af sted til hjemmene!

Dejlig dag!

tanter 2En sand strøm af puttetæpper blev modtaget vores hjælpere, efterhånden som tæppetanterne ankom, og tæpperne blev lagt ud på de veteranbiler, der har til huse i hallen hos Birgith.

tanter 3Det er et fantastisk syn!

tanter 1På væggene i hallen hang 22 jubilæumstæpper, syet efter hvert års puttetæppemønster i moderne udgaver.

Og bunkerne af tæpper på bilerne bare voksede og voksede!

En dejlige oplevelse var det for mig at se både helt nye tæppetanter og nogle, der har været med i mange år, samt hædersgæsten Birgit Glüsing, der startede Projekt Puttetæpper sammen med sin søster. Det fortalte hun om i et underholdende foredrag i en musestille hal! Fantastisk!

Det hele kan selvfølgelig kun lade sig gøre i kraft af et godt samarbejde – såvel i styregruppen som med tante-træffets værtinde Birgith og hendes hjælpere – TAK for det!

I dag – 20 års jubilæumsfest og Tæppetante-træf

Så er der afgang til den store dag i Projekt Puttetæpper!

20 års jubilæum og fejring af den store succes, det er blevet – helt ubegríbeligt, at vi er kommet så langt. Frivillige tæppetanter og andre fra hele DK syr de fineste, festligste puttetæpper til alle 750 børn, der p.t. får et ophold på et julemærkehjem – fra dette år er 1.000! Det er da en præstation.

Jeg glæder mig helt vildt til at være sammen med 80 af dem i Hejnsvig i dag.

Det arbejder i mit hoved og underbevidsthed!

Da jeg slog øjnene op kl 7 og var helt vågen (jeg snuede fra kl 6), var min første tanke: “Hvor er posen med toppene med små firkanter?”

Der er så mange ting, der skal være på plads – og det meste er også, men underbevidstheden arbejder – også i søvne!

I dag skal de sidste ting på plads, og så går det løs i morgen – hold da op, det er spændende!

Det er selvfølgelig Tæppetante-træf 2017 og 20 års jubilæet i Projekt Puttetæpper, der rumsterer!