Varmt!

Selv her til morgen er det så varmt, at jeg har gået morgentur, kun i tynd bluse! Jeg plejer at have en lille vest over om morgenen, men det lufter overhovedet ikke – jeg kan ikke engang lave gennemtræk!

Så det bliver en varm dag! Mon vi får lidt af den regn, der ikke kom til os i går?

Men jeg har været flittig – nu hvor min have er næsten i orden og meget fin! Jeg har syet flere lukkekanter på tæpper, som andre har syet og quiltet – det er lige til at overkomme!

Puttetæppe syet af Helle A. Hansen, Vejle, quiltet af Laila Brøgger, Fredericia

Også foran TV, så jeg har kunnet følge med i Kronprinsens fødselsdag i går! Dejlige billeder! Og nogle utroligt gode taler til festen i går aftes. Der var vist ikke et øje tørt, da Kronprinsessen gav sin mand “tørt på” på en meget kærlig måde. Det er dejligt at se, hvor dejligt, de har det med hinanden!

Kødben – dejligt!..

..det må graves ned!

Diki har hygget sig med et stort kødben i dag – han kan ikke spise det hele, så det bliver gravet ned – gravet op igen – gravet ned…!

Og sådan ser han ud, når han er ved at grave det ned for 3. gang! Han bruger nemlig snuden til at dække det til med!

Det var sus i flaget i dag!

Der skulle holdes godt fast i flagsnoren i dag – både da vi hejste flag for hele 2 fødselsdage her i Byhaven i morges – og da flaget blev taget ned til aften. Min flaghejsningsmakker og jeg snakkede faktisk om, hvor længe vi kunne blive ved at have kræfter til det? Man kan roligt sige, at vi er et par ældre damer 😉 , men vi synes, det er hyggeligt, og vi kan ikke udpege, hvem der skulle afløse os? De, der kan, er stadig på arbejdsmarkedet og kan ikke stille op kl. 8!

Men vi kan og vil gerne, og nu er det 3 år siden, jeg trådte til som “vikar”, da hendes mand blev syg. Og vi klarede også i dag at trække godt i flagsnoren og fange flaget ind – det var ikke helt nemt!

Trods den tilbagevendte kølige luft, klarer min Kamelia sig fortsat fint! Jeg trækker den ind under udhænget om aftenen og ud i solen om formiddagen, i håb om, at de mange knopper folder sig helt ud! – se bare:

Strømper strikke på rundpind!

Det var rigtig sjovt at lære fra sig på en temadag på Depotgården i dag:

Både medlemmer og dagsgæster mødte op i eftermiddag for at lære at strikke strømper på en lang rundpind efter metoden “Magic loop”.

Enkelte havde aldrig prøvet at strikke en strømpe før, men ville meget gerne lære det – bare ikke på strømpepinde. Så de var rigtig spændte på, hvad det gik ud på.

Indrømmet – der blev fumlet meget i starten, men alle fattede det og kom godt i gang!

Så langt kom de 3 af dem, som strikkede med ens garn, men ikke samme strikkefasthed eller hurtighed!

Nu er det så spændende, om de kan huske det, når de kommer hjem, og om strømperne bliver færdige!

Det var meget hyggeligt!

 

Resten af dagen..

..stod selvfølgelig lidt i Diki’s tegn! Forkælelse, men også pleje, for tilfældigvis var det datoen i dag, vi fik hos dyrlægen, da han sidst fik klippet klør. Det er gratis hos vores dyrlæge, og sidst var de blevet lidt for lange.

Diki finder sig i at få klippet klør, og han vrider sig ikke mere, end at jeg selv kan holde ham. Så er han mest tryg, men jeg kan forstå, at det er ikke alle, der kan eller vil holde hunden selv. Det gik fint!

Vi snakkede lidt om, at han skal tabe sig lidt (for mange godbidder), så det har vi en plan for nu.

Hos dyrlægen købte jeg Dikis fødselsdagsgave, en abekar med tov indeni og i enderne, robust legetøj, og det vigtigste: det er godt at kaste og fange, og kaste og fange, og…..
Det er han glad for!

Jeg havde en aftale om én, der ville hente nogle puttetæppe-mønstre i formiddags, men hun havde glemt det og kom først i eftermiddag. Og lige i hælenen på hende kom der 2 tæppetanter for at aflevere 2 fine puttetæpper, de har syet:

Det sidste har jeg været involveret i, idet jeg hentede stoffet i Odense for 2 år siden, hvor det lugtede skrækkeligt af kælder. Det fik jeg vasket væk med Rodalon! Og nu er der kommet dette søde tæppe ud af det.

De hjalp med fotograferingen, og vi fik en kop kaffe / te og en snak! Det var hyggeligt, og vi kom langt omkring, ikke kun vedr. patchwork.

Så jeg droppede syaften i Lillebælt Quilterne, det var for meget! Det blev til syning herhjemme i stedet.

Og Diki elsker jo at have gæster, så han har også haft en god dag!

I sne og sjap – flaget skal op!

Selvfølgelig skal flaget op, når en af naboerne fylder 95 år i dag – til lykke Johannes!

Vi flager på alle fødselsdage – hvis vejr og helbred tillader – og det var sådan, jeg blev flaghejser-vikar for 2 år siden. Det er blevet permanent, og jeg hejser flag sammen med vores formandinde fast nu. Jeg var godt nok lidt nervøs for, om flagsnoren var frosset fast, den er nemlig ikke blevet rørt i februar, men den kørte fint, og den fine sne, der er faldet her hele morgenen og allerede ligger tykt, var ingen hindring.

Jeg nåede at gå med Diki inden kl 8, og jeg fik skovlet min indkørsel efter flaghejsningen, så det har været en aktiv morgen!

Jeg skal dog ikke ud at køre, før der er nogenlunde ryddet, så Depotgården må vente!

Helt vildt!

Jeg har holdt mig hjemme i dag – det har sneet og føget hele dagen, så Diki og jeg har kun gået korte ture – han elsker sneen! Men blæsten kunne han ikke lide! Så selv hans små ture i haven i dagens løb har været korte. Og da jeg skovlede min indgang fri for sne, sad han og puttede sig i læ!

Men når han så kommer ind og kigger på mig med sne-fjæs, så kan jeg ikke lade være at grine, han ser så sød ud. Og han ved godt, at han skal tørres for al den sne, så han står bare og kigger på mig, indtil jeg kommer med håndklædet. Det blir til en lille kælestund, som vi begge nyder.

Jeg har brugt dagen på at gøre tæpper klar, som en tæppetante henter i morgen for at bringe dem til Julemærkehjemmet Liljeborg i Roskilde. Der er både sengetæpper og puttetæpper. Og jeg har nået at sy lukkekant på 2 meget smukke puttetæpper, som en gruppe i København har syet.

Her er det ene, som jeg måtte fotografere indendøre – det er lidt synd, for farverne bliver ikke så fine, men blæsten piskede så hårdt, at jeg ikke kunne få det til at hænge stille på tørresnoren, da jeg forsøgte i en pause i snevejret. Jeg håber, det lykkes bedre med dem begge 2 i morgen.

Christina 17 år

Christina – mit eneste pige-barnebarn – bliver 17 år i dag – Til lykke!

Det blev fejret med brunch i den lille familie, og med bedsteveninden og “gudmoderen” + Farmor og Diki som gæster.

Til eftermiddagskaffen, samtidig med Vinter-OL’s flotte afslutnings show. havde Farmand lavet sin fantastiske lagkage! Det gør han ellers ikke mere, men “Fars lille pige” skulle ikke snydes!

Christina havde udelukkende ønsket sig penge, bl.a. fordi hun skal på studietur til London med gymnasiet, og så måtte Farmor lige træde til og “veksle” alle kontanterne til MobilePay! For deres egen bank er flyttet til Vejle, og Christina bruger praktisk taget ikke kontanter.

Jamen, det er da en lille ting at hjælpe med – og hun var glad for, at der kom indtægt på kontoen.

Nu ikke mere festivitas i de næste uger!