Spændende projekt

Før jeg blev syg i går, midt under et møde i Projekt Puttetæpper, fik vi heldigvis gennemgået og finpudset planerne med præsentation af puttetæppe årsmønsteret.

Det ser virkelig spændende ud, for puslespillet går op! Vi har fået tilsagn fra 14 butikker fordelt over næsten hele landet, som gerne vil være med, og et tilsvarende antal tæppetanter vil gerne besøge butikkerne – endda list flere, så de kan være 2 nogle af stederne. Der er endda 2 butikker, hvor de gerne vil have os 3 dage i træk i forbindelse med et planlagt arrangement.

Flere af butikkerne gør ekstra ud af det, serverer kaffe, stiller symaskine til rådighed og laver tilbud. Og de vil gerne sælge flere mønstre for os efterfølgende.

Det er klart, at jeg synes, det er sjovt, at idéen har fænget!

Nu skal jeg have lavet noget “reklame” = få det lagt ud på nettet diverse, relevante steder, så interesserede kan se, hvor og hvornår det sker.

Jeg bliver aldrig arbejdsløs! Heldigvis.

Jeg kan ikke dy mig..

..jeg bliver nødt til at afprøve det nye puttetæppe mønster på maskine, og det vil jeg fortsætte med, selv om det er så hyggeligt at sy det i hånden i min gode stol!

Jeg glæder mig utroligt til at se, hvordan tæppetanterne og alle andre, der syr puttetæpper, vil gå om bord i deres rester og sy blokken i forskellige kombinationer.

Faktisk bruger jeg mere tid på at sætte stofferne sammen og prøve, hvad der ser bedst ud, end jeg gør på at sy på maskinen 😉 . Det er godt nok hurtigt!

Hold da op, hvor det går!

Ja, helbredet holder – der kom ikke nogen Listeria bakterie på besøg hos mig – heldigvis!

Så jeg er helt klar til at tage imod alt det, der strømmer ind i øjeblikket!

I dag har Lene været her med 8 (otte) sække, indeholdende en masse dejligt stof, både til at sy tæpper med og til bagsider, 3 puttetæpper, 3 sengetæpper, mange “toppe” og UFO’er til puttetæpper + et stort stykke mellemfor.

Lene er kørt sur i alle de tæpper og vil gerne holde en pause, men forsikrer, at hun kommer igen og vil fortsætte med at sy puttetæpper.

Lene hjalp mig med at fotografere – billederne kommer senere.

Men her er billeder af 1 sengetæppe og 1 puttetæppe, som jeg er blevet færdig med at sy lukkekant på de seneste dage:

Puttetæppet er meget usædvanligt i mønsteret – det er både spændende og smukt, syet af Merethe Søby.

Sengetæppet, som er syet af Jette Stilling Jørgensen, er ét af 56 sengetæpper til Julemærkehjemmet Liljeborg i Roskilde.

Fine tæpper quiltet

På Depotgården i går quiltede Lykke som gæst et meget yndigt tæppe, som hendes datter har syet:

Det blev rigtig fint, og nu mangler kun lukkekanten. Det var meget hyggeligt at møde og snekke med Lykke, som kendte mig godt, selv om vi aldrig har set hinanden før! Lykke er trofast læser af mine udgydelser her på bloggen! Så hun kendte alt til mig og min familie og spurgte bekymret til min søn! Det fik vi en lang snak om, da hun har et vist kendskab til problematikken.

Lis blev fædig i går med at sømme lukkekant om sit flotte tæppe, som hun har syet til sit 18-årige barnebarn, som udtrykkeligt havde ønsket sig røde farver, mens Lis faktisk havde forberedt, at det skulle være blåt!

Laila havde quiltet 2 meget, meget fine toppe til puttetæpper, som Cityquilterne i København har sendt til mig – de er godt nok smukke! Så nu er der lige 2 lukkekanter mere for mig at sy – det gør jeg gerne!

Der var 1 mere!

Der var sørme et mere, da jeg talte, samtidig med, at jeg pakkede tæpperne i sække i aftes. og jeg blev også færdig med den sidste lukkekant, så dette tæppe kom med:

Et rigtig samarbejdstæppe: Syet af Inga, stofferne er doneret af Susanne, Laila har quiltet, og jeg har syet lukkekant!

Bagsidestof er sponseret af Tuborgfondet, og LB-foreningen har sponseret mellemfor!

Det kan ikke blive bedre! Ialt 38 puttetæpper til Fjordmark.

Jeg må hellere tælle efter – men der er vist 37!

Så pakker jeg igen!

37 puttetæpper, som jeg kører til Fjordmark i Kollund med i morgen. De fylder godt på bordet, efter at jeg har taget navnesedler af og lagt dem pænt sammen.

Adresselisten er skrevet – et puslespil, fordi nogle har syet flere tæpper, men selvfølgelig kun skal stå der én gang, med en bemærkning om, at hun har syet flere tæpper.

Så nu skal de allesammen lægges i store sække. Rita syr sådan nogle dejlige, store sække af genbrugsstof, som vi bruger, når vi transporterer tæpperne.

Derefter: sengetid – jeg skal tidligt op i morgen og lufte Diki, før jeg kører og mødes med Birgith i Bramdrupdam. Det bliver en hyggelig dag!

Tidligere i dag slæbte jeg på stof, vat og fine toppe, jeg har modtaget, ind til Depotgården, og som Laila quilter i morgen, eller når det passer ind i hendes program.

Med alt det i en stor IKEA-pose og min egen kurv med mit eget sytøj = et puttetæppe, jeg syede lukkekant på, kunne jeg næsten ikke komme op ad trappen!

Men jeg kom op, lukkekanten er syet, og det tæppe kom også med.

Der skal meget til, så gode tilbud er velkomne!

Der skal jo utroligt meget stof til puttetæpperne, selv om der sys af egne rester, og vi får mange donationer. Og der går meget til bagsiderne.

Når der er gode tilbud, må vi benytte os af det, så når Bøgelund Patchwork har tilbuddet: “Tøm rullen og få 50% rabat”, og det så også gælder alle de mange ruller, hun har til 50 kr pr meter – så er det med at slå til!

Så jeg besøgte Bøgelund i lørdags og tømte 5 ruller – og det var vel at mærke flotte stoffer, af dem der var var sat ned til 50 kr meter – der var ialt 25½ meter og med minus 50%, altså 25 kr/meter, blev det kun 637,50 kr, det er da utroligt billigt!

Nytårsaften med en lukkekant og en lidt utryg Diki.

Diki blev lidt utryg i går aftes, da det bragede løs – ikke bange, men usikker, og han skulle i hvert fald ikke ud i haven og tisse, som jeg kunne se, at han trængte til. Hver gang, jeg syntes, der var en pause i bragene, lukkede jeg døren op for ham – men så kom der selvfølgelig lige et brag igen, og så skulle han ingen steder. Det lykkedes hen på aftenen, hvor der var forholdsvis roligt, så jeg gav ham snor på (det giver ham tryghed) og fulgte med ham derud. Da det blev rigtig voldsomt lige efter kl 24, var han faldet til ro og halvsov ved siden min stol. Men hvis jeg rejste mig, fulgte han med mig! Først ved 1-tiden gik han ud igen, og så gik vi i seng. Men han var vågen flere gange i løbet af natten og skulle ud – så det blev en lidt urolig nat.

Og jeg skulle lidt tidligt op, for der flages i dag pga fødselsdag, min flaghejsningsmakker har fødselsdag, og vi mødtes kl 9 og fik med nogen møje flaget op.

Jeg havde ellers en hyggelig aften med lidt god mad og rødvin, jeg kan sagtens hygge mig med mig selv! Og der var god underholdning i TV, jeg så både Styrmand Carlsen og Cirkus revyen, jeg kan hygge mig og grine godt af begge! Og så fik jeg syet lukkekant på et dejligt puttetæppe, den slags arbejde egner sig godt som beskæftigelse til god underholdning.

Jeg nyder at gøre sådan et restetæppe færdigt (som en anden har syet og Laila har quiltet). Det er så smukt i farverne, og jeg elsker, når man kan få noget lækkert og smukt ud af en bunke rester i enkle former!

En god måde at afslutte 2017 på!

Julekort

For første gang i mit voksenliv, dvs siden jeg flyttede hjemmefra som 18-årig, har jeg ikke sendt julekort i år!

Det er faktisk synd, at den gode gamle skik er gået til! Jeg giver Post Nord en del af skylden, for hvem vil sende kort uden at vide, om de kommer frem og hvornår? Og så er det blevet uforskammet dyrt.

Men selvfølgelig har Internettet også sin del, for det er jo så nemt!

Jeg har modtaget 1 julekort – og måske er det sigende, at det er fra Belgien!

Jeg “plejer” at sende mange, håndskrevne + medfølgende med billeder, lavet på pc’en.

Men det er slut!

Jeg vil dog gerne sende en kærlig hilsen til mine følgere her på bloggen! Glædelig Jul!

Julegave leg

I gruppen “Patchwork for alle” på Facebook (en kæmpestor, dejlig gruppe) er jeg med i en pakkeleg op til jul.

Jeg har fået adressen på én, som jeg skal sende en pakke til, og en anden har fået min adresse.

I dag kom min pakke fra Jytte i Hobro med dette fine indhold. Der er både et patchworkmønster til sjove hjerter, en pakke batikstoffer i smukke farver, kønne, håndsyede “brikker” til glas – og så er der chokolade til mig og guffer til Diki! Sikke en sød tanke!

Nu er jeg ved at lægge sidste hånd på den pakke, jeg skal sende til Fyn, men den viser jeg ikke, før modtageren har fået den.