Lukkekant igen – igen

Jeg fik syet lukkekant på dette flotte puttetæppe i går aftes. Det er syet af Tove i Egtved, som har brugt “Evighedsblokken” – et gratis mønster, som kan findes på vores hjemmeside Projekt Puttetæpper. 

Det er rigtig fint til at få brugt mange af sine mindre rester, og man kan, som Tove, sy et helt tæppe – eller man kan sy et antal blokke og sende til os, så de bliver syet til tæpper. Og i modsætning til vores årsmønster er der ingen deadline på.

Toves blokke i dette tæppe er rigtig fine! Laila har quiltet det smukt!

Jeg har snart bund i en stak tæpper, som kun mangler lukkekant, så jeg kan få så mange tæpper med som muligt, når jeg på onsdag har en aftale med Fjordmark i Kollund om at med tæpper. Det bliver mange denne gang – og jeg får selskab af Birgith, det er hyggeligt!

3. og sidste dag på Håndarbejdsmessen venter..

..det har været hyggeligt de 2 første dage – ikke så mange besøgende som håbet, men i Projekt Puttetæpper er vi glade og tilfredse. Vi har solgt mange mønstre begge dage, og vi har modtaget rigtig mange positive kommentarer vedr. mønsteret for 2017. Så vi håber, det vil indbringe mange færdigsyede blokke!

En helt særlig gave fik vi, da en besøgende patchworker henvendte sig og spurgte, om vi manglede én til at quilte tæpper? Hun havde nemlig selv en long-arm-quiltemaskine og ville meget gerne være med i projektet! Hun fik det første tæppe med hjem: en sød top + mellemfor og bagsidestof!

Vi var lige nogle stykker, der spiste lækker asiatisk mad på “Asian” i Middelfart i går aftes, UHM det var godt!

Jeg nåede det hele i dag!

Det har godt nok været en dag, hvor meget skete – Morgentur med Diki som sædvanligt, kl. 10 frisør for at blive klippet, kl 10.45 på Depotgården, hvor der var et par tæpper, der skulle fotograferes, før jeg kunne sy på lukkekanten på mit medbragte puttetæppe, frokost i caféen kl. 11.45.

Kl. 14 hentede jeg mit ur og mit armbånd hos guldsmeden (nyt batteri og lille reparation), inden jeg kørte hjem og hyggede lidt med Diki og lukkede posten op = garn til Marysvøb, inden jeg gik ind til naboen, der holdt fødselsdag med kakao, kaffe, boller, drømmekage, roulade med jordbær og flødeskum og småkager.

Og nu i aften faldt jeg så i søvn over sytøjet og TV, det frisker med ½ time på øjet.

Jeg blev færdig med lukkekanten på det første puttetæppe med det nye mønster 2017 “Musetrappe”, som jeg har syet blokke til siden 1. februar. Håndsyet! Det blev syet sammen i søndags, fik kanter på og blev quiltet i går. Lukkekanten blev maskinsyet på i går aftes og sømmet i hånden i dag. I morgen bliver det fotograferet.

Og så er det klar til at vise frem, når Projekt Puttetæpper deltager i Håndarbejdsmessen i Lillebælthallerne i Middelfart fredag, lørdag, søndag.

Det glæder jeg mig meget til.

Jeg var meget heldig med garnet til Marysvøbet / Det hele Kongerige / Hapshawl’et (kært barn har mange navne), som jeg har lovet at strikke til en baby, der ventes til september.

Jeg bestilte 8 nøgler Regia uld/silke hos MARKNO á 59 kr., og så fik jeg en mail fra Marianne, at det garn bliver solgt ud, så der var mængderabat på, nemlig 40 kr pr nøgle ved 10 nøgler, så hun havde lige ændret min ordre, så jeg fik 10 nøgler for 400 kr i stedet for 8 nøgler for 472 kr! Sikke en flot service. Og det er bare så utroligt lækkert. Så jeg glæder mig meget til at strikke det. Det er det 4. af slagsen, jeg strikker, her er det sidste, 

 

Kaos eller system

Jeg skulle have taget et billede, før jeg begyndte at flytte om på blokkene – men det glemte jeg.

Nu har jeg flyttet rundt, så der er lidt harmoni, det så ærligt talt komplet kaotisk ud, indtil jeg fandt en slags system.

Blokkene er syet tilfældigt – med vilje  – med de farver, der er i det gennemgående stof, det mørke med små farvecirkler. Og med forskellige rester. For det er jo idéen i “blok-tæpperne”, som mange forskellige syr blokke til efter årsmønsteret af deres rester.

Tæppet skal være færdigt til Håndarbejdsmessen i Lillebælthallerne næste weekend, hvor vi sælger mønsteret – årsmønster 2017 “Musetrappe” – jeg synes, det er et godt mønster, og det er sjovt at sy efter.

Gyldne dråber

Sidste sommer, da min søster var på besøg fra Laos,
hvor hun bor, havde hun mange  gaver med, og de fleste var laotiske produkter, både håndarbejde, tekstiler og andre ting – bl.a. fik jeg en pose laotisk grøn te.

Den har jeg gemt indtil nu, men i går tog jeg hul på den. Det er meget fin te, større, tørrede teblade, end jeg har set før – og den smager vidunderligt!

Tusind tak Lillesøster! Jeg nyder den! Sådan en pose må du gerne have med, næste gang, du kommer – og du har lovet, at der går ikke 10 år denne gang!

Damefrokost

“De 4 sammenbragte”, som man kunne kalde 4 modne damer, der i virkeligheden har én ting til fælles: de 3 kender alle den ene gennem en årrække, men ikke hinanden særlig godt! Sjovt udgangspunkt – men interessant!

Nåh jo – én ting mere: alle 4 har mistet deres livsledsager, de 2 for flere år siden, de 2 for 1 – 2 år siden.

Så der er faktisk mange ting at snakke om, også helbred, som det vil være i vores alder, mere eller mindre.

Værtinden har måtte undvære sit hus meget, meget længe pga en vandskade, men nu skal jeg love for, at hun næsten har fået et helt nyt hus! Og dog! For selv om lofter, gulve, vægge, vinduer osv er nye eller har fået en grundig omgang (alt har været ude), mens hun var genhuset i ½ år og har levet i en lille del af huset længe – så er alt nu på plads. Møbler, billeder, bøger – alt på samme gamle plads, så man føler sig hjemme igen! Det var hyggeligt!

Tekstilværkstedet i dag

Hyggelig dag i Tekstilværkstedet på Depotgården, hvor Kirsten fra Patchwork kælderen i Kolding var på besøg for at prøve at quilte et tæppe på long-arm-maskinen:

Det blev, trods lidt drilleri fra maskinen, rigtig fint

..og Kirsten var godt tilfreds med sit første forsøg.

Laila var blevet færdig med det puttetæppe, hun selv har syet som bidrag til Projekt Puttetæpper – et dejligt drengetæppe..

..og hun havde quiltet en top, vi har modtaget fra Tove i Egtved, som nu kun mangler lukkekanten!

Og så fik Ruth en herlig gave – en skøn minkpels, som har været Jettes mors! Sådan en har Ruth altid ønsket sig – og den passede perfekt!

Generalforsamlings-lagkager

Der var generalforsamling i Lillebælt Quilterne i går, jeg var blevet bedt om at være dirigent – måske fordi der var lidt forvirring om valgregler sidste år – men det gik fint, og på godt ½ time var alt afviklet, og valgene godkendt uden problemer. Jeg vil nu ikke tage æren, for der var ingen problemer og intet kampvalg!

Til gengæld gav foreningen kaffe/te og kæmpemæssige lagkager!

Det var helt vildt, for vi var kun mellem 25-28!

Men vi fik også lavet aftaler om udstillingen, som foreningen har lovet at lægge tæpper til i forbindelse med Håndarbejdsmessen i Lillebælthallerne, Middelfart 17. – 19. marts.

Og måske skal dette tæppe med? Det var Else, der viste det frem i går, jeg har også syet det mønster, men jeg synes, dette er ualmindelig smukt! Else laver rigtig mange flotte ting.

Travl søndag

Der er nogle søndage, hvor jeg ikke er tilfreds med det, jeg får lavet!

Det gælder ikke i dag – for jeg har fået 2 vigtige ting fra hånden, som jeg havde glædet mig til.

Jeg har syltet 3 kg rødbeder – jeg elsker simpelthen hjemmesyltede rødbeder, og de kan også godt bruges som en lille gave.

Og så – det allervigtigste, men også det, der bruger flest kræfter: Diki har fået den store tur med vask, føntørring og børstning!

Han “finder sig i” at blive vasket, selv om jeg godt er klar over, at han ikke synes, det er dejligt! Joh – han kan godt lide at stå under det varme vand fra håndbruseren! Men alt det sæbe, conditioner og skrubben, det er han ikke vild med! Til gengæld får jeg ondt i ryggen! Men han kan godt lide at blive frotteret (der går 3 store håndklæder til), og føn-blæseren, den er dejlig!

Jeg er blevet bedre til at børste, og Diki snor sig ikke så meget, så i dag gik det rigtig godt.

Så får han en belønning i form af en klov at gnave i.

Dejligt! Og han er bare så lækker nu!