En dag på Tekstilværkstedet

Der laves så utroligt mange ting på Tekstilværkstedet på Depotgården, se en lille rundtur fra i går:

Ruth har syet endnu et tæppe med tykt vat og velour –

Færdig quiltet! Mangler kun lukkekant.

Lis elsker at skære på Accu Quilt maskinen, og når hun så samtidig kan indgå en aftale med Laila,  så Lis skærer for Laila,og Laila quilter for hende..

… nemlig dette meget søde babytæppe til en lille dreng – så er de glade begge 2!

Laila selv syr af batik-rester – det skal nok blive flot, hvad det så bliver til.

Elsemarie syr også af rester og prøver sig lidt frem –

– se bare, hvilken forandring, det giver, når der kommer en stærkere kulør til!

Vi er rigtig gode til at hjælpe og inspirere hinanden!

Shop – amok !

Det er ikke ret tit, jeg køber nyt tøj, og jeg er dårlig til at komme af sted og kigge på nyt!

Vi har en rigtig dejlig tøj-butik her i Erritsø, så det er jo egentlig nemt – men enten har jeg Diki med, når jeg kommer forbi (han har været med derinde, men det er lidt mere beværligt), så jeg har glimrende muligheder – også inde i Fredericia.

Men nu havde jeg så bestemt, at jeg skulle have noget nyt og meget let sommertøj til, når jeg skal ned i varmen om ikke så længe. Jeg frygter varmen!

Så i går tog jeg mig sammen – og det var en god oplevelse: god og rar betjening, rimeligt godt udvalg, selv om der selvfølgelig på nuværende tidspunkt ikke kan forventes at være alle str. i alting.

Og så er det jeg, når jeg endelig kommer af sted, går “Shop-amok”! Så jeg fik købt 6 lette bluser og 2 par bukser!

Meget lækkert!

Yndlingsblomsterne

Det er så skønt, når Sørens yndlingsblomster springer ud: Rhododendron og Azalea:

Søren havde mange i vores have i Brædstrup, og jeg tog nogle få med hertil, hvor haven er ganske lille. Der var i forvejen nogle gamle Rhododendron, der så lidt slatne ud, f.eks. nr 2 fra venstre, som sjovt nok er nøjagtig magen til den længst til venstre, som er importeret fra Brædstrup for 3½ år siden. Da vi plantede den i november 2013, vidste vi ikke, hvilke farver de gamle havde. De har allesammen fået special gødning, og det har hjulpet. Den flotte gule azalea var en fødselsdagsgave for 3 år siden.

I forhaven står den anden medbragte, som blev flyttet for 2. gang, idet den oprindeligt har stået på Hørup kirkegård (Kjellerup), hvor mine svigerforældre og nu også Søren ligger. Den var blevet for stor til gravstedet, så Søren og ældstesønnen flyttede den året før, han døde – og den overlevede både den og den sidste flytning. Sidste år fik den kun 3-4 blomster, men nu kommer det rigtig mange i år – en helt bedårende farve.

I forhaven står også et par krukker med pink Azalea, de trives åbenbart også godt.

Jeg er jo ikke og bliver aldrig havemand, men noget lykkes alligevel!

Heldigvis er der også små glæder!

Årets første is! Hjem-is var på besøg i dag – det måtte fejres med en “mælkedreng”!

Øj – hvor den blev nydt!

Og i formiddags havde jeg besøg af Rie, som er en meget flittig og hyggelig tæppetante, der er gået på efterløn for ikke så længe siden og bruger en masse af sin nye fritid på at sy puttetæpper.

Hun havde en gave med til mig…

…en “UFO” fra en patchworker, der ikke syr puttetæpper, men som gerne ville give sit UFuldendte Projekt til os – og da Rie ved, at jeg syr japansk foldeteknik, skulle jeg have denne kurvfuld! Meget fint syet, og mange blokke klippet og lige klar til at sy. Og den fine kurv fulgte med!

Man skal huske at glædes!

Rie havde også 3 flotte puttetæpper med (det ene har været vist på billede før) – her er de alle 3:

 

Der er godt gang i de mange små bække…

Jeg er meget glad for at kunne se, at min lille hjælp også giver gevinst til Balder og Netes kæmpemæssige dyrlægeregning!

Jeg var i tvivl, om det var noget, jeg – udover et kontant bidrag – kunne hjælpe med, men der er sørme nogle af mine læsere, der har lyst til at bidrage og derfor igennem mig har fået et Mobile Pay-nummer til indsamlingen.

Rosa

Det har bl.a. Rosa og hendes ejer gjort, TAK for det!

Ja, når man selv lever med “menneskets bedste ven”, er det næsten ikke til at bære, når man hører sådan en historie.

Nu forlyder det igennem Balders opdrætter (som er den der står for indsamlingen), at Balder har det godt og tager sin camouflerede (i økologisk paté) medicin fint, men både Balder og hans mor er meget trætte! Men der er kommet mange bidrag ind!

Har du ikke hørt eller læst om uheldige Balder, der blev meget syg af trevler fra et lege-reb, der havde sat sig fast i tarmene, så kan du læse historien HER.

Nyt hjem til Tannis

Vi har vores “hundevenner” rundt omkring, hvor vi kommer. Én af dem er en 11 år gammel labrador, som vi ofte snakkede med, når vi gik forbi hendes have – hun vidste godt, at jeg har godbidder i lommen! Tannis’s ejere har jeg snakket med, når jeg kom forbi, i de år, jeg har boet her – et meget gammelt ægtepar, der elskede at passe deres have så meget, at de havde fået lov at bruge et stykke af jorden langs med banelinjen, hvor de havde hindbærbuske og meget andet.

Den gamle mand kørte ture på sin scooter, hvor Tannis sad ved hans fødder! Den sad lige så stille og nød det. Han døde for et par år siden, og den gamle kone kunne ikke gå ret langt med Tannis, men så gik hun i haven, og der var også venlige mennesker, der kom og gik en tur med hende af og til.

I går blev den gamle kone begravet, og jeg hørte fra naboer, at der var nogen, der havde taget Tannis til sig.

I dag mødte vi Tannis, som var ude på morgentur sammen med én af de andre hunde, vi kender: Carlo, som er en hårløs, sjov hanhund. Jeg blev da så glad, for Carlo har tidligere haft en dejlig kammerat Bella, som døde gammel og mæt af dage. Nu har Carlo fået en ny tæve at passe på, så han var ikke nær så venlig overfor Diki, som han plejer! Diki blev helt forskrækket, da han blev knurret af!

Men hvor er det da dejligt, at den gamle hund har fået en ny familie med have, så hun kan få nogle gode år. Et barnebarn havde taget sig af hende her på det sidste, men de bor i lejlighed med trapper inde i byen – det er hun jo ikke vant til.

Dejligt at gøre nogen glade!

Der er sommetider nogen, der spørger mig, om jeg dog kan bruge alt det, jeg strikker?

Og nej, det kan jeg jo ikke – og så er det, at jeg måske kan glæde nogen eller sælge det. Det er lykkedes mig at sælge nogle trøjer, som jeg ikke synes passer mig, men ellers er rigtig dejlige! Og hvis køberen er glad for at købe en hjemmestrikket trøje i lækkert garn, er begge glade.

Men jeg forærer også af og til ting væk, som er i overskud og ikke bliver brugt. Jeg forærede for 3 år siden en dejlig cardigan i vendestrik til min nabo, som er en større str. end mig, og den er bare så flot til hende, og jeg bliver glad, hver gang, jeg ser hende i den.

I dag satsede jeg! Vi havde vores lille banko-spil i Fælleshuset, hvor vi som regel er 8-9 kvindelige pensionister, der hygger os og spiller om pakker, vi selv har med, og så drikker kaffe og spiser hjemmebag bagefter.

I dag indeholdt min pakke et dejligt mohair-sjal, som jeg har strikket for flere år siden, men ikke bruger. Det var et sats, for jeg vidste jo ikke, hvem, der ville vinde det!

Men det var den helt rigtige, der vandt det, både mht farver og str. Og alle syntes, det var så lækkert og kønt til hende. Og så er jeg jo glad! Det var hun også.

Sød velkomst

Da jeg kom hjem fra Sjælland i går, fik jeg ikke kun en meget lykkelig og glad velkomst fra Diki, som havde boet hos min nabo og havde opført sig rigtig pænt. Det er første gang, men vi havde forberedt det ved at sætte net op ved hendes gavl, det eneste sted, hvor der er åbent fra hendes baghave. Så det kan vi gøre en anden gang, og hun er glad for ham.

Men jeg fik en anden, meget sød velkomst, af min Kamelia, som nu for 4. gang har overvintret ude i det overdækkede hushjørne på min terrasse uden at tage skade. Jeg havde jo set knopperne, og i mit fravær var den nu begyndt at springe ud. Den er så smuk, og jeg glæder mig meget, når det lykkes.

Den er åbenbart hærdet nu, mens den i Brædstrup i mange år overvintrede under mere beskyttede forhold – med det resultat, at når den kom tilbage, og der så kom en nat med frostvejr, så smed den alle blomsterknopperne.

Jeg har også fået en lille ny beboer på terrassen. En solsort er begyndt at bygge rede i en urtepotteskjuler, der hænger på væggen – fint sted, under tagudhænget, så den er beskyttet – og højt, hvor hverken kat eller rotter kan nå den. Jeg håber, den bliver, og det tyder det på, for den flyver til og fra i dag også.

Det lykkedes igen!

Den forholdsvis milde vinter har vist endnu engang skånet min flotte Kamelia, som jeg ikke har mulighed for at få ind i en havestue eller anden beskyttelse. Så den har for 3. vinter i træk stået inde i krogen ved husmuren på bagsiden af huset, og nu ser det ud til, at jeg får smukke blomster igen.

Det glæder jeg mig så meget til!

I forhaven er der små violer i græsplænen, blå anemoner og mini-påskeliljer hist og pist…

..den flotte vår-lyng har allerede blomstret i flere uger..

..og de botaniske tulipaner står i fuld blomst nu.

Og hyacinther i flere farver byder velkommen. Det er så dejligt!