Dejligt besøg

Det var hyggeligt at få besøg af Christian og Christina i eftermiddag. Christian begyndte i mandags sin uddannelse på Medieskolen i Viborg – flyttede ind på skolehjemmet på Landbrugsskolen søndag aften – og er hjemme for første gang, så det var dejligt, at han kom for at fortælle, hvordan det er.

Han er meget glad! Har fået en god værelse kammerat, og værelset er dejligt med køjeseng (kammeraten var kommet først og havde kapret underkøjen 😉 ) eget badeværelse, mini-køkken i et hjørne, og bespisning i kantine morgen og aften med mulighed for at smøre madpakke til frokost. Det lyder til, at han er godt tilfreds. Selve skolen ligger et par km derfra, men han har sin cykel med.

Allerede på torsdag skal han 2 dage i praktik på en virksomhed i København, og han er så heldig, at hans Gudmor bor ganske tæt på, så han kan bo hos hende på Amager.

Victor har inviteret ham i Tivoli, inden han rejser hjem til Fredericia på weekend igen, det glæder de sig begge til!

Det er rart at vide, at han har det godt!

Diki har haft gæster i dag.

Diki’s morbror Lhakpa og Lhakpa’s halvbror Tashi har været på et hyggeligt besøg i dag sammen med deres Mor Gurli.

Det var heldigvis tørvejr, mens de var her, så vi kunne drikke kaffe på terrassen og hundene kunne lege ude, hvilket fungerer bedst, når de skal rende efter hinanden og småslåsse lidt – det gik rigtig fint!

Gurli har altid sagt, at Diki ligner Lhakpa (som er 2 år ældre), og det kunne jeg sagtens se. Men Lhakpa’s pels er meget finere, end Dikis, som ville være meget kraftigere, hvis han ikke var klippet.

Et par dejlige “drenge”, der kom godt ud af det med Diki, og især Tashi var meget kælen overfor mig, som han aldrig har set før. En god eftermiddag!

Endelig helt udpakket

Det tog lige lidt mere tid, end man skulle tro at få pakket ud. Jo, vasketøjet kom hurtigt fra hånden, der mangler kun lidt, der skal stryges. Og gaverne blev hurtigt afleveret.

Men alle småtingene: souvenirs, køleskabsmagneter, mandler, lidt bijouteri og den slag er først kommet på plads nu.

Til gengæld fik jeg ryddet op ude, slået græsplæne, og næsten fyldt den grønne spand med haveaffald, som bliver afhentet i morgen. Samt flyttet lidt om på nogle krukker, så nogle fine Hortensia, som er sprunget ud, mens jeg var væk, er flyttet om i forhaven.

Diki er ikke mange ½ meter fra mig, uanset, hvad jeg laver! Det er fint nok.

Aahhh!

Det er ubeskriveligt varmt, stille luft lige nu, brandvarmt lige i solen (hvilket jeg ikke tåler), men også varmt i skyggen.

Vi har ren afslapning i dag, har planlagt at spise sent ude på yndlingsrestauranten i aften og laver “ingenting” hele dagen.

Det er SÅ skønt, at vi har poolen, så når man næsten ikke kan klare varmen, er der ikke mange skridt derhen og ned! Og vi har den helt for os selv, med den smukke udsigt hele vejen rundt!

Det er en virkelig dejlig pool, med trappetrin ned i den ene ende og skrånende ned i den anden, så man godt kan svømme. Sønnen kan ikke komme ned ad trappetrinnene, men han hopper i på hovedet fra den lave ende, idet han smider krykkerne! Jeg kravler forsigtigt ned ad trappetrinnene, det sidste er dybt, så jeg kommer hurtigt ned under vandet, der forunderligt nok føles næsten iskoldt! Gyset er skønt!

Og i virkeligheden er vandet i dag 25 gr., så det varer ikke længe, før det føles lækkert lunkent!

Når jeg så beholder badedragten på, forlænger jeg afkølingen og søger i skygge igen!

Børnebørnene har en konkurrence kørende om, hvem der kan blive mest brun! Lidt unfair, da Christian naturligt bliver meget hurtigt mørk, men Christina er ihærdig og ligger ½ time – så ned i poolen – og så ½ time igen. At hun kan!

I morgen er pakkedag. Og tirsdag kommer jeg hjem til Diki! Jeg savner ham, og jeg er spændt på hans reaktion, når jeg kommer hjem. Han har ikke prøvet at blive passet så længe før, så måske tror han, jeg er væk? Men jeg er helt sikker på, at han har haft det godt.

Shopping

Selv om det er meget varmt at gå inde i byen, har vi været på shopping i Malaga både i går og i dag – vi forsøger at komme derind, når det ikke er alt for varmt, men det svært.

I går var vi på havnen, hvor der er meget flot med lystbåde og store krydstogtskibe, samt masser af butikker og restauranter af enhver slags.

Der er svalt i butikkerne, så det gjorde ikke så meget, at begge de unge mennesker prøvede sko i et par timer! Det var nu kun Christian, der fandt nye sko.

Men vi fik alle lækker frokost:

Senere gentog Christian og Christina succes’en fra for 2 år siden, hvor de fik en tur på Seg Way – hold da op, de var rutinerede i forhold til resten af holdet, de deltog med!

Der var nogle stive ben, kunne vi se fra vores plads udenfor en lille café, hvor vi drak kaffe.

Efter deres tur var vi inde i en lille (troede vi) butik, som Christian havde spottet (bag Christina på øverste billede). Det viste sig at være en stort spillehal og butik for nørder indenfor spil, figurer mm til diverse serier og film. Vi var nær aldrig kommet derfra! Men det var en gratis omgang, for priserne var helt vildt høje!

Og i dag fik vi “piger” alle 3 købt lige præcis den taske, vi drømte om og har kigget efter på alle vore shoppingture! Det lykkedes i det kæmpestore indkøbscenter El Corte Inglés i Malaga, hvor der er indkøb og meget store rabatter i øjeblikket.

Så det blev til mærkevarer: en lille sort GUESS læder backpack til Christina, en Calvin Klein læder taske + pung i mellemblå til svigerdatteren (det var liige den, hun ønskede sig i fødselsdgsgave!), og en mørkeblå Michael Kors læder skuldertaske til mig! Uha, uha, sikke priser, hvis der ikke var rabat på!

Nu skal vi kun shoppe lidt specialiteter – mandler, oliven, olie og den slags + i sidste øjeblik på mandag frugt og avocadoer.

Tidlig morgenmad og sen aftensmad

Jeg var først oppe i morges og nød min te og et stykke brød ved poolen, før solen begyndte at brænde – det er den bedste tid på dagen, luften er så skøn!

En langs dags spændende udflugt (igen) – billeder kommer senere – sluttede med sen aftensmad samme sted som forleden i Alora, og det var igen dejlig mad:

Lambs Chops til sønnen

Entrecote med pebersovs (local peber) til mig

Fried Cod til Christina

Iberian Secret til Christian

Grillede blæksprutter til svigerdatteren

Og se så et skønt skud sønnen tog af sine 2 dejlige børn med Alora by Night i baggrunden:

Overskyet lørdag

Underligt at vågne til en diset dag med fin fugt i luften, men det gjorde ikke noget.

Vi kørte til Malaga og besøgte den Flotte Catedral, hvor familien havde været før. I mellemtiden har Christian anskaffet sig et rigtig godt kamera, og at han er god til at bruge det, kan ses på følgende billeder (minimeret af mig til skærmbrug):

Foto: Christian Schrøder

Foto: Christian Schrøder

Foto: Christian Schrøder

Foto: Christian Schrøder

Foto: Christian Schrøder

Foto: Christian Schrøder

Utroligt smukt!

Efterfølgende shoppede vi lidt – uden at købe noget, men Christina kigger på små rygsække – og har set mange! Nu var solen og varmen kommet igen, så det var tid til is-kaffe = Dunkin Coffee med forskellige donuts, uhm lækkert!

På vejen hjem købte vi ind i vores yndlings supermarked til aftensmad hjemme, bl.a. en anden slags Sangria, Serrano skinke og melon, salat, tomater, Mozarella og disse helt vidunderlige kæmperejer, som jeg meget gerne piller til alle:

Foto: Jan Schrøder

Senere kørte Christian og hans Far en tur for at tage landskabsbilleder omkring “vores” domicil:

Foto: Christian Schrøder

Hilsen til Mor

Han er i mine tanker hver eneste dag! Jeg savner ham selvfølgelig – vi er jo altid sammen og har været det i over 5 år.

Så jeg blev MEGET glad, da jeg fik en hilsen fra ham (og hans ene feriemor) i dag:

Hej Mor!

Diki har det dejligt sammen med sine 2 “kusiner” Bodil og BeBe, det er jeg ikke i tvivl om. Men han er en udbryderkonge, som hurtigt ser sit snit til at smutte ud af en dør, der står på klem!

I de 2 uger, vi er adskilt, er han dels hos familien, dels hos min nabo, som han kender rigtig godt. Der fandt han et hul i hegnet og rendte hjem i sin egen have! Han har aldrig gjort det modsatte! Så han må vist have hjemve