Kludemagasinet

Jeg har modtaget Kludemagasinet nr. 4, 2017 – Dansk Patchwork Forenings medlemsblad. Det er altid spændende at se, hvad det indeholder. Der er artikler om udstillinger i ind- og udland, besøg hos diverse patchworkbutikker, nyt om forskellige ting i foreningens regi, og denne gang er der også en stor  artikel om Projekt Puttetæpper 20 års jubilæums-tante-træf i juni med flotte billeder, som redaktøren har lavet.

Det er vi selvfølgelig glade for!

Puh ha, det gav sved på panden!

Nu fik jeg endelig syet kanter på mit “Syren og lavndel-tæppe”. Kanterne var noget, jeg skulle koncentrere mig om, for at få dem sat rigtig sammen, fordi det var rester i noget kortere stykker.

Og til sidst fik jeg problemer med at få hjørnerne til at se nogenlunde ud, så jeg var lige ved at stoppe – men det lykkedes! Nu skal det quiltes, men det bliver nok på long-arm-maskinen.

Tak for kommentarer!

Det er meget hyggeligt og sjovt, når jeg får så mange kommentarer – både her og på Facebook, og jeg har nu puslet lidt med mulighederne.

Jeg er sammen med flere kommet frem til noget i denne retning. Måske skal den lyslilla tættest på den grønne væk, så den grønne, smalle kant kommer tæt på lavendlerne. Det skal jeg prøve i morgen. Og så kan den lyslilla måske være lukkekant.

Det er sjovt at lege! Også når nogle vil lege med!

Hidden Nine-Patch

Jeg var så heldig, for et stykke tid siden, at købe nogle meget smukke stoffer på tømme-ruller-tilbud hos HANNEs.

Og dem er jeg ved at sy et tæppe af med “Hidden-Nine-Patch” mønster, altså “en forsvunden nine-patch”

Her er en Nine-Patch blok, syet sammen..

..og skåret igennem på langs og på tværs..

..og drejet, så det får et helt andet udseende..

..og syet sammen! Her ligger 12 store blokke, klar til at sy sammen i morgen! Det er sjovt at lege!

Det stof, jeg ikke har brugt endnu, skal bruges til kanter.

 

 

I dag tager vi den med ro…

..det trængte jeg til! Men jeg har da skåret stof til et nyt tæppe, som jeg glæder mig til at sy, det er sådan noget smukt stof.

Jeg var så optimistisk at tro, at vi skulle få solskin, så jeg kunne sidde lidt ude – jeg har ikke sat havemøblerne til side endnu – kun parasollen, som Christian har båret over i Fælleshusets kælder for mig.

Men det har været gråt hele dagen, og jeg småfyser! Jeg vil ikke sætte varme på, før jeg virkelig synes, det er nødvendigt, så jeg tager trøje på og tæppe om benene om aftenen, så går det stadigvæk! Og da jeg i øjeblikket strikker på en dejlig, meget let, men varm trøje, luner det også. Det er en ægte UFO! Jeg mener, det er 4 åt siden, jeg begyndte på den, lige efter, at jeg flyttede ind her. Men det er sort garn, så det har nok drillet mig, og så er den røget nederst i kurven. Nu bliver den færdig – det er skønt med alle de UFO’er, jeg får færdige for tiden!

Find tæppet!

Engang imellem, når vi får et billede af børnene med det tæppe, de får som gave, prøver jeg, om jeg kan finde tæpperne på vores galleri

Det er slet ikke nemt! Af de 8 tæpper på billedet neden for fandt jeg de 7, men jeg måtte igennem 3 kvartalers tæpper! Og så kan jeg ofte huske dem, når jeg ser de større billeder. Det må være sjovt for dem, der syr dem, at gense deres tæppe med det barn, som har fået det.

Noget andet sjovt for mig er, at vi kan se, hvordan tæpperne bliver fordelt mellem de (foreløbig) 4 hjem. Der er ikke spor geografi i fordelingen i forholdet mellem den tæppetante, der har syet tæppet og det hjem, hvor barnet har været og har fået sit tæppe.

Og sådan skal det være!

Tæpper til 8 glade børn på Kildemose

8 glade børn har afsluttet deres 10 ugers ophold på Julemærkehjemmet Kildemose. Og i den forbindelse har de modtaget hver sit puttetæppe. På Kildemose har de en tradition om at udvælge tæpperne til hvert enkelt barn og give dem en lille historie om, hvorfor netop dette tæppe passer til det enkelte barn. Det gør tæppet meget personligt for barnet. Sådan har de gjort i alle 20 år, siden Projekt Puttetæpper startede.

Jeg var på Kildemose for 2 uger siden med 50 tæpper, og det er hyggeligt at gense nogle af dem! Jeg er sikker på, at der også er nogle tæppetanter, der glæder sig over dette billede!

Barselgaver

Da jeg besøgte Café Christians i går, fik jeg også lov at møde Xenia, hvis Mor Esther leder Café Christians. Jeg har strikket et “Marysvøb” for Esther, som skal være Mormor for første gang, når Xenia i løbet af få dage nedkommer med en lille dreng. Xenia var inviteret med denne dag, så hun kunne få svøbet, så det er klar til brug!

“Marysvøbet” var et meget stort ønske hos Xenia, men Esther mente ikke, hun kunne strikke det. Da jeg bestilte garnet til det, var jeg så heldig, at det var på tilbud hos MARKNO, så jeg fik 10 nøgler for mindre end normalprisen på de 8 nøgler, jeg skulle bruge. Det kan vist godt ses, hvor glad både den vordende Mor og Mormor var!

De sidste 2 nøgler har jeg brugt til at strikke en lille “MINI”-trøje + en djævlehue, som jeg havde med.

Fantastisk puttetæppe

Jeg er ved at redigere billeder af de 59 puttetæpper, vi modtog på Træf i Skærbæk i weekenden. Og de er flotte allesammen – men der er især ét, jeg er vild med, fordi det er så smukt og lavet med en helt særlig omtanke – og så er det et vendetæppe:

Tæppet er syet med den teknik, der hedder Quilt-as-you-go på “udenlandsk” – på dansk kalder vi det Fix & færdig. Man quilter hver enkelt blok igennem forside, mellemfor og bagside, og så binder man blokkene sammen med tynde strimler på for- og bagside på én gang. På den måde skal man ikke quilte et helt stort tæppe på én gang. Når strimlerne er sømmet, er tæppet færdigt.

Her er det “Hexagon Flowers”, der er applikeret på firkanter af lyst stof, og i sig selv er det meget kønt og klassisk – men se så lige bagsiden:

Er det ikke usædvanligt flot? Det barn på et af julemærkehjemmene, der får dette tæppe, må blive meget glad! Det måtte godt være mig! Men den går nok ikke!

Dejligt besøg

Det var hyggeligt at få besøg af Christian og Christina i eftermiddag. Christian begyndte i mandags sin uddannelse på Medieskolen i Viborg – flyttede ind på skolehjemmet på Landbrugsskolen søndag aften – og er hjemme for første gang, så det var dejligt, at han kom for at fortælle, hvordan det er.

Han er meget glad! Har fået en god værelse kammerat, og værelset er dejligt med køjeseng (kammeraten var kommet først og havde kapret underkøjen 😉 ) eget badeværelse, mini-køkken i et hjørne, og bespisning i kantine morgen og aften med mulighed for at smøre madpakke til frokost. Det lyder til, at han er godt tilfreds. Selve skolen ligger et par km derfra, men han har sin cykel med.

Allerede på torsdag skal han 2 dage i praktik på en virksomhed i København, og han er så heldig, at hans Gudmor bor ganske tæt på, så han kan bo hos hende på Amager.

Victor har inviteret ham i Tivoli, inden han rejser hjem til Fredericia på weekend igen, det glæder de sig begge til!

Det er rart at vide, at han har det godt!