Julegave leg

I gruppen “Patchwork for alle” på Facebook (en kæmpestor, dejlig gruppe) er jeg med i en pakkeleg op til jul.

Jeg har fået adressen på én, som jeg skal sende en pakke til, og en anden har fået min adresse.

I dag kom min pakke fra Jytte i Hobro med dette fine indhold. Der er både et patchworkmønster til sjove hjerter, en pakke batikstoffer i smukke farver, kønne, håndsyede “brikker” til glas – og så er der chokolade til mig og guffer til Diki! Sikke en sød tanke!

Nu er jeg ved at lægge sidste hånd på den pakke, jeg skal sende til Fyn, men den viser jeg ikke, før modtageren har fået den.

Black Friday

Jeg orkede ikke at gå i byen efter…hvad? Selv om jeg måske kunne finde noget, jeg ikke vidste, jeg manglede – eller købe julegaver, men jeg har ikke familiens ønsker endnu.

Så jeg har kun benyttet mig af nogle gode tilbud på nogle websites, som jeg kender i forvejen.

Den ene pakke hentede jeg i GLS-shoppen allerede i dag, nemlig 10 x 100 gram kvalitets strømpegarn fra MARKNO-GO-GREEN, Købt for 300 kr (fratrukket et gavekort)! Det er da til at føle på.

De 2 andre tilbud kommer i næste uge, så får både Diki og jeg en julekalender, vi bliver glade for 😉 !

Fødselsdag i Byhaven – og ny udsmykning.

Connie, som er én af mine naboer her i Byhaven, har  rund fødselsdag i dag og havde inviteret os alle til formiddagskaffe i Fælleshuset.

Som altid var det meget hyggeligt, og på nær 3, der måtte passe deres arbejde, var vi med allesammen.

Fødselaren.

Jeg har skiftet lidt ud i den udsmykning, som jeg på opfordring har hængt op (for at hjælpe på den dårlige akustik !), så der var 3 nye tæpper at kigge på i dag.

Alle tæpperne er mine, disse 3 er nye i “udstillingen”, de 2 til venstre er hhv. sengetæppe til Julemærkehjemmet Liljeborg i Roskilde og puttetæppe til et barn på ét af julemærkehjemmene, men de kan hænge her indtil midt i januar.

Tak for en hyggelig formiddag, Connie!

Københavnertur

Jeg slog 2 fluer med ét smæk og inviterede mig selv på weekend hos Victor og hans far og mor i forbindelse med, at jeg deltog i præsentationen af julemærket 2017 på Københavns Rådhus fredag 2. nov. sammen med Rita.

Julemærkefondens billede.

Det var en meget fin begivenhed med mange forskellige mennesker, tale og optræden. Igen må jeg konstatere, at vore kronprinsesse er fantastisk smuk og utroligt nærværende i forhold til de mennesker, hun møder. Bl.a. referede hun i sin tale direkte til de børn, der af forskellige grunde har skader, de skal hjælpes med – psykiske skader, der giver fysiske udslag. Hun præsenterede og overlod talerstolen til en barn, Helene, der åbent fortalte sin rystende historie om mobning i en grad, så man skulle tro, det var umuligt, at det havde fundet sted i DK! Heldigvis havde Helene også fået hjælp på et julemærkehjem (efter lang ventetid), ikke bare én gang, men flere gange, idet opholdet blev afbrudt af livstruende stress-anfald og indlægelser. Nu har Helene det godt, fortalte hun selv, og hun havde valgt at stå frem med sin historie for at hjælpe andre,

Helene fik dagens største og mest langvarige klapsalver for sin tapre og rystende beretning, der rørte alle!

Det nye julemærke er heldigvis også  i år dejligt “julet” og stemningsfuldt, så man må håbe, at mange køber det – enten som papirmærker, klistermærker i mange størrelser, som pin til at sætte på tøjet, eller som E-julemærke.

Efter receptionen gik Rita og jeg en tur ned ad Strøget (som altså ikke er som “i gamle dage!”, og jeg fik købt flere store poser the hos Perchs Thehandel, som jeg normalt køber hos over nettet. Men det er en særlig oplevelse at komme ind i den hyggelige gamle butik, hvor der bliver sagt “De” til kunden og theen bliver vejet op i poser.

Mine ben har det ikke godt med længere spadsereture ad flere omgange, så efter at have mødtes med yngstesønnen på tilbagevejen og sagt farvel til Rita, der drog hjem til Fyn igen, kørte sønnen og jeg til Brøndby og hentede Victor i børnehaven. Han blev SÅ glad for ar blive hentet af Farmor!

Det er rigtig hyggeligt at være sammen et par dage uden særlige planer, sønnen lavede elg-kötbullar med kartoffelmos og lingon-syltetøj til aftensmad og bagte store sprøde rundstykker til morgenmad!

Og i dag har vi shoppet rundt i Rødovrecenteret uden særligt mål.

Da vi mødtes i går, snakkede vi om, at det var en helt særlig bog-dag, hvor en læge ventet bog udkom! Det var bare ikke den samme bog, vi snakkede om! Sønnen mente Sarah Blædels nye bog – og jeg tænkte på bogen om kronprinsen, som jeg gerne ville læse.

Da vi i dag var i en boghandel i Rødovrecenteret og købte hver sin bog, fortalte vi den søde ekspedient om den misforståelse – hun var ved at dø af grin!

I morgen skal det bare være søndag!

Det var en virkelig hyggelig dag på Kreative dage i Messe C i dag.
På Depotgårdens stand er der hele weekenden forskellige, der viser, hvad de forskellige værksteder beskæftiger sig med, og lørdag eftermiddag var det Tekstilværkstedets tur + sølvværkstedet og glasperler.

Vi var 3 fra Tekstil, der: 1: syede patchwork på maskine, 2: lavede små ting i læder og 3: syede lukkekant på et tæppe, syet i fællesskab af flere forskellige – og hvem mon syede lukkekanten?!

Vi delte også foldere ud om Depotgården samt gavekort på en gratis aktivitetsdag + rundvisning på værkstederne.

Der var mange interesserede. Og for mig var det meget hyggeligt, at mange, som kender mig fra puttetæpper el.a., stoppede op og fik en hyggelig snak!

Det var en god idé, at jeg tog derud i går helt for mig selv og fik set hele messen, så kunne jeg sidde stille og koncentrere mig om at sy i dag!

Så nu kan jeg bare slappe af i morgen – og er helt fri for de helt enorme bilkøer på vejene derud! Det er virkelig fantastisk, at så mange messe-deltagere danner propper på alle tilkørselsveje – helt fra den fynske side af Lillebælt, forlød det.

En ægtemand her fra byen kørte sin kone derud kl 10.30, han var 7 kvarter om at komme hjem igen! Jeg var mere heldig, for da jeg kørte derud kl. 12.30 kørte jeg stille og roligt helt uden kø, og så var jeg jo heldig i dag, hvor jeg som udstillingsdeltager kunne parkere bag hallen. For de store P-pladser på alle sider af hallen og på den anden side af vejen var totalt proppede!

Så det tegner til at være en god messe!

Kreative dage – Depotgården

I går var jeg på egen hånd på Kreative Dage i Messe C, i dag er jeg på Depotgårdens stand i eftermiddag, og jeg er lige ved at gøre noget arbejde klar, som jeg kan vise.

I går spurgte Connie fra Kerteminde, om hun måtte fotografere mit udstillede tæppe, og om jeg ville være med på billedet?

Det ville jeg selvfølgelig gerne ;-). Så kan jeg også vise min helt nye Hanne Falkenberg bluse “Vivi” frem! Den er simpelthen super dejlig at have på.

Kreative Dage i Fredericia

3 dage med Kreative Dage i Fredericia! Det er en kæmpemæssig messe, og der er altid mange spændende ting at se.

Jeg deltager helt for mig selv i dag som gæst og glæder mig til at gå rundt og se det hele uden at have “pligter”.

I morgen eftermiddag er det ikke kun mine syrener og lavendler, der deltager, men også jeg selv på Depotgårdens stand med et håndarbejde!

Jeg har flere aftaler om at mødes, det glæder jeg mig også til!

Kludemagasinet

Jeg har modtaget Kludemagasinet nr. 4, 2017 – Dansk Patchwork Forenings medlemsblad. Det er altid spændende at se, hvad det indeholder. Der er artikler om udstillinger i ind- og udland, besøg hos diverse patchworkbutikker, nyt om forskellige ting i foreningens regi, og denne gang er der også en stor  artikel om Projekt Puttetæpper 20 års jubilæums-tante-træf i juni med flotte billeder, som redaktøren har lavet.

Det er vi selvfølgelig glade for!