Når man ikke kan begrænse sig!

Jeg kunne ikke vente med at prøve det nye Cashmere garn, jeg havde købt, så jeg gjorde som planlagt (bare lidt før): slog op til et Hap-shawl = et trekantet sjal efter samme opskrift som Mary-svøbet, som jeg strikker i Merci pimabomuld og supewash uld. Cashmere garnet har den naturlig farve efter fårene, det er også tyndere end Merci, men jeg strikke på samme tykkelse rundpind, og har fået oplyst af forhandler Marianne Knorborg, at det åbner sig og bliver super lækkert efter vask. Det bliver spændende!

På sjalet (til venstre) er maskerne sat på vente-pind, mens inderbort og yderbort strikkes. Der afsluttes med en hestetømmeaflukning på de masker = den lange side på sjalet, til slut. Jeg planlægger at strikke den brede bort længere end opskriften, men på samme antal masker i den retstrikkede trekant, man starter med.

På Mary-svøbet er jeg ved at strikke yderborten, som strikkes hele vejen rundt.

 

Puttetæpper

Det varmer virkelig indeni, når jeg får sådan nogle dejlige billeder af puttetæpper og hvad dertil hører 😉

Birgit, Projekt Puttetæppers “mor”, har syet et ualmindelig dejligt tæppe i smukke farver i retning af den teknik, der kaldes “Colorwash”, hvor farverne glider over i hinanden.

Tæppet er delvis syet på Birgits busrejse til Italien, hvor hun havde forberedt firkanterne hjemmefra og kunne sidde og sy dem sammen i hånden.

Og her er, hvad vi har i tankerne, når vi syr puttetæpperne: 7 børn, som afslutter deres 10 ugers ophold på Julemærkehjemmet Kildemose og ved afslutningsfesten modtager deres personlige tæppe sammen med en lille historie om, hvorfor netop det tæppe passer til det enkelte barn – det gør indtryk og er med til at gøre tæppet til en meget personlig gave og et minde om en god oplevelse!

Fra et andet hjem, Julemærkehjemmet Hobro, fik vi også i dag et synligt bevis på, at der bliver sat pris på vores arbejde, nemlig et takkebrev, som bliver sendt ud til tæppetanterne:

Billedet indeholder sandsynligvis: 1 person, smilerJeg er glad!

Stor dag for Victor = første skoledag!

Jeg er sikker på, at det er den helt rigtige og meget store dag for Victor i dag – 1. skoledag! Han er virkelig klar!

Mor og Far har taget fri fra arbejde for at følge deres guldklump den første dag i 0. klasse!

Alle børn fra Indskolingen = 1. – 3. klasse stod med flag i gangen og bød de nye skolelever velkommen – sød skik:

Det bliver meget spændende!

Victor har gået i SFO’en siden maj, så han kunne vænne sig til de nye omgivelser, men nu er det alvor – og han har glædet sig – også til at tage skoletasken i brug, som han fik i fødselsdagsgave i februar – længe siden!

Alle gode ønsker og lykønskninger med den store dag fra Farmor!

På Depotgården

Der er også varmt på Depotgården – trods masser af åbne vinduer!

Alligevel er aktiviteten (næsten) den samme som vanligt! Jeg fik syet strimler fra endnu en Jelly Roll sammen, både 1. og 2. gang (billeder kommer særskilt) presset og skåret ud med bjerglinealen – øj hvor det går!

Laila har quiltet en meget flot UFO, en puttetæppe-top, syet af 2 x 2 cm firkanter i et flot mønster:

Den skal jeg nu bare sy lukkekent på.

Og Aja har haft travlt – de sidste gange har hun syet blokke efter vores årsmønster 2018 Flyvende firkanter – 30 blokke ialt – og syet dem sammen. I mandags quiltede hun på long-arm-maskinen, hun er blevet meget dygtig!, og i dag syede hun lukkekant på – se bare det færdige tæppe, det er jeg vild med:

Is skal der til!

Vi døjer som alle andre med varmen – men der er noget, der kan få humøret op!

Når HJEM-IS-bilen ringer med klokken, farer Diki rundt om mig, hopper op og gør, for jeg skal da ikke overhøre den! Og han er med ude sammen med alle naboerne for at købe!

Sådan en “mælkedreng” gør ham helt salig – og han har altid været rigtig god til at slikke den i sig med stor nydelse og rigtig pænt!

Min smukke lillesøster 70 år

Altså, det er ikke til at forstå, at min yngste søster Lotte blev 70 år i går – helt ærligt, det er der ingen, der kan hverken eller mærke på hende!

Hun og Erik havde inviteret vennerne og den nærmeste familie = mig! og deres børn og børnebørn til fødselsdags fest på den fantastisk terrasse, de har med udsigt over Storebælt.

Terrassen kan overdækkes, og der er skydevinduer på 3 sider, så man sidder i læ – eller lukke op, som vi gjorde i varmen i går.

Menuen var SÅ lækker: En fisketallerken med flere slags bagt og røget fisk, kæmpereje og jumfruhummer, UHM hvor var det lækkert. Derefter forskelligt grillet kød, lam og pølser, salat og kartofler. Isanretning til dessert.

Derimellem adskillige taler, der havde mange roser og HURRA’er til den populære fødselar, som i vinter har sejlet over Atlanten og rundt i Caribien med mange af vennerne som skiftende gaster – det hørte vi mange spændende anekdoter om!

Og stik imod sædvane havde fødselaren ikke selv stået i køkkenet, men havde hovmesteren fra sejlklubben til at stå for den lækre menu, og borde, stole, porcelæn, bestik, duge og servietter var lejet og skulle ikke engang vaskes op!

Og så fik hun mange dejlige gaver, bl.a. fra sin storesøster det Jelly Roll tæppe, som jeg havde syet til hende:

Stædighed belønnes

Jeg er ret stolt over, at min stædighed trodsede varmen i går! Jeg blev færdig med at sy strimlerne sammen trods ikke bare varmen, men også mine egne fejl!

Laila har quiltet tæppet for mig i dag på long-arm-maskinen, så nu er jeg ved at sy lukkekant.

Frisk luft = energi!

Aj, hvor er det dejligt efter så mange, mange dage med alt for meget varme, at det i dag er frisk luft efter regnen og ikke så høje varmegrader! Egentlig ville vi nok synes, det er varmt, hvis ikke det havde været alt for varmt så længe, efter vores nordiske forhold!

Den energi skal selvfølgelig udnyttes, så jeg fandt en Moda Jelly Roll frem fra “lageret”. Det er lige sådan nogle farver, jeg har lyst til at sy i dag:

Første trin: 40 strimler á 110 cm = 4.400 cm syet sammen 2 og 2. Symaskinen drønede deruda’ 🙂

Nu frokost, derefter skal de stryges og skæres i trekanter ved hjælp af min “bjerg-lineal”.