Pakkeleg til Jul

Jeg synes, det er sjovt med den pakkeleg, der er ret almindelig ved julefrokoster – vi har selv leget den utroligt mange gange i familien. Første gang, jeg hørte om den – det må være mere end 30 år siden – var det en svigerinde, som var lærer, og som kom med en meget yndig skål, plantet til med forårsblomster, som værtindegave til mig. Hun fortalte, at da de legede den pakkeleg på lærerværelset til julefrokosten, havde en af hendes kolleger lavet en dekoration magen til denne, og den skiftede ejer ustandseligt! Så hun indså, at den var alt for svær at komme til at eje, men den kunne hun sagtens lave selv! Hvis hun derimod tog andre pakker, kunne hun få lov at beholde dem i fred! Smart tænkt!

Dengang kendte jeg ikke til den leg, men jeg “fik lov” at arrangere en hemmelig leg til julefrokosten på min arbejdsplads (hvor der ikke var meget “spræl”), og så lavede jeg alle gaverne selv – det kunne være en appelsin, men det kunne også være hjemmelavet julepynt. Og det blev en stor succes, som vi senere år gentog, men hvor alle havde pakker med.

Og i familien har det været tradition i mange år, først med lidt særlige regler for børnenes skyld, så længe de var små, men det har altid været rigtig sjovt, og altid med hjemmelavede eller billige gaver.

Forleden legede vi også pakkelegen til vores julefrokost her i andelsboligforeningen, til stor moro!

En anden slags pakkeleg deltager jeg i på en patchwork-gruppeside, hvor alle deltagere (vi er 89! tilmeldte) får en adresse, vi skal sende en patchwork relateret pakke til. Prisniveau og tidspunkt er fastlagt, og man må gerne snolde lidt og lægge noget ekstra i pakken.

Jeg har sendt en pakke med dette indhold til én i Silkeborg:

Og jeg har modtaget en pakke med dette indhold fra én i Odense:

Og som det fremgår, må man gerne pakke op inden jul!

Alle lægger billeder ud i gruppens albums på FB – det er ret hyggeligt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *