Det var lige før…

…jeg ikke blev færdig med tæppet til min svigersøns 60 års fødselsdag! 1 time efter sidste sting, aftenen før, blev jeg igen-igen syg med et voldsomt galdestensanfald! ØV – jeg hader det! Stopper det aldrig? og kan man ikke gøre noget ved det?

Men tæppet blev jeg aldrig træt af! Se bare:

Der er lidt skygge øverst på billedet – farverne er som resten.

Jeg tror, jeg skal sy et til mig selv af resterne + lidt nyt!

Mønster fra Blossom Quilt i Værløse, stof fra Tekstil & Interiør i Fredericia.
Mål 150 x 210 cm, syet i hånden over 8-kantede papskabeloner, quiltet på maskine.

Det var godt, jeg nåede det – jeg var for syg til festen!

Pakkeleg til Jul

Jeg synes, det er sjovt med den pakkeleg, der er ret almindelig ved julefrokoster – vi har selv leget den utroligt mange gange i familien. Første gang, jeg hørte om den – det må være mere end 30 år siden – var det en svigerinde, som var lærer, og som kom med en meget yndig skål, plantet til med forårsblomster, som værtindegave til mig. Hun fortalte, at da de legede den pakkeleg på lærerværelset til julefrokosten, havde en af hendes kolleger lavet en dekoration magen til denne, og den skiftede ejer ustandseligt! Så hun indså, at den var alt for svær at komme til at eje, men den kunne hun sagtens lave selv! Hvis hun derimod tog andre pakker, kunne hun få lov at beholde dem i fred! Smart tænkt!

Dengang kendte jeg ikke til den leg, men jeg “fik lov” at arrangere en hemmelig leg til julefrokosten på min arbejdsplads (hvor der ikke var meget “spræl”), og så lavede jeg alle gaverne selv – det kunne være en appelsin, men det kunne også være hjemmelavet julepynt. Og det blev en stor succes, som vi senere år gentog, men hvor alle havde pakker med.

Og i familien har det været tradition i mange år, først med lidt særlige regler for børnenes skyld, så længe de var små, men det har altid været rigtig sjovt, og altid med hjemmelavede eller billige gaver.

Forleden legede vi også pakkelegen til vores julefrokost her i andelsboligforeningen, til stor moro!

En anden slags pakkeleg deltager jeg i på en patchwork-gruppeside, hvor alle deltagere (vi er 89! tilmeldte) får en adresse, vi skal sende en patchwork relateret pakke til. Prisniveau og tidspunkt er fastlagt, og man må gerne snolde lidt og lægge noget ekstra i pakken.

Jeg har sendt en pakke med dette indhold til én i Silkeborg:

Og jeg har modtaget en pakke med dette indhold fra én i Odense:

Og som det fremgår, må man gerne pakke op inden jul!

Alle lægger billeder ud i gruppens albums på FB – det er ret hyggeligt!

Ikke planlagt tur!

Fik en tlf. opringning i går fra én, der er ved at flytte og har gjort op med sig selv, at hun ikke klarer at sy så meget patchwork, som hun har drømt om, og derfor har et stort overskud af stof, som hun gerne ville give til et godt formål, det gav lige en lille udflugt til Vejle.

Jeg havde fået Christian til at tage med som hjælper, for de 5 fyldte poser med stof + 2 ruller skulle bæres ned fra 3. sal! Det var hårdt nok at komme derop!

Men det var det værd, for det er virkelig lækre stoffer, som jeg glæder mig til at kigge nærmere på og senere dele ud til nogle tæppetanter!

Og giveren var meget glad for at kunne give sit dejlige stof i bevidstheden om, at der kommer skønne tæpper ud af det til børn, der har brug for lidt ekstra omsorg!

Puttetæppeudstilling på Nørrevang

I lighed med tidligere har Projekt Puttetæpper sagt JA til at udstille puttetæpper på Plejecenter Nørrevang i Stensballe, Horsens, i december og januar – og nu er det udvidet til også at være februar 2019. De er glade for de flotte og hyggelige tæpper!

I dag blev de hængt op i samarbejde mellem Projekt Puttetæpper og den gruppe, der syr patchwork på Nørrevang. Vi synes, det er blevet en flot udstilling, og tæpperne kom til deres ret på de brede lyse gange. Der var også allerede noget personale, der bemærkede, at lydene blev dæmpet.

 

Så er bilen pakket – igen!

Bilen er nu pakket og klar med 33 puttetæpper + 1 vægtæppe, som skal hænges op og pynte på Plejecenteret Nørrevang i Stenballe, Horsens, hvor de kan glæde beboere og besøgende i december og hele januar måned.

Vi har gjort det før, og det vækker altid glæde at kunne nyde de smukke tæpper!

Derefter bliver puttetæpperne afleveret på et af julemærkehjemmene til børnene, og det flotte vægtæppe vil blive solgt på auktion i forbindelse med en gourmet middag på Restaurant Bind, Kollund, i juni 2019, som bidrag til driften af Julemærkehjemmet Fjordmark.

Der kommer billeder af udstillingen senere.

Så blev der 75 tæpper færre i arbejdsværelset!

75 puttetæpper til Skælskør er hentet af 2 medarbejdere fra Julemærkehjemmet Fjordmark, som lagde vejen omkring Erritsø, da de kørte til jubilæum på Julemærkehjemmet Kildemose i Ølsted. De 75 tæpper bliver derfra fragtet videre til Julemærkehjemmet Skælskør – fint at logistikken kan gå op!

I sidste uge kunne de mange sække med tæpper ikke være i forstanderens bil, da vi mødtes i Grindsted, men denne gang var bilen større!

Så nu er der plads i mit arbejdsværelse igen!

Dvs der ligger stadigvæk 33 tæpper, som skal udstilles på Plejecenter Nørrevang i Horsens fra den 6. dec. til 31. januar. Dem kører jeg selv med, når de skal hænges op på torsdag.

Fra Depotgården i dag

Der var temadag med snore-patchwork i dag på Depotgården:

Med 2½ cm brede stofstrimler og en tørresnor blev der maskinsyet fine måtter, kurve og tasker:

Det er rigtig flot, men jeg har bestemt mig til ikke at sprede mig mere, så jeg nøjedes med at kigge!

Og så fik jeg mit Hexagon-juletræ færdigt! Det er ens på begge side, dog spejlvendt, så hexagonerne i siderne vender modsat og dermed sys sammen med den magen til! Den lille stjerne i toppen er bare 2 små stjerne af den slags, man kan drysse ud på bordet.

Små fine juletræer i patchwork og strik

På Depotgårdens Tekstilværksted havde vi med kort varsel arrangeret en ekstra Temadag, hvor vi syede eller strikkede juletræer til f.eks. ophæng. Flere havde medbragt modeller og mønstre, og jeg havde lidt grønne julestoffer med fra “lager”!

Det var sjovt, og selv om vi ikke blev færdige med det hele, så kan vi fortsætte hjemme.

Arbejde hjælper!

Humøret er bedre, efter at jeg har brugt det meste af dagen på at sortere og registrere en kæmpe stak puttetæpper! 75 tæpper går til Julemærkehjemmet Skælskør på torsdag, og 32 tæpper ligger på sovesofaen i arbejdsværelset og venter på at blive udstillet på Plejecenteret Nørrevang i Stensballe v/Horsens!

Det har været et puslespil, fordi de andre i styregruppen havde valgt for mange ud til udstillingen, så jeg skulle vælge ud og bytte rundt på dem og sørge for, at adresselisten stemmer, når de 75 tæpper kommer til Skælskør! Hjemmene holder nemlig fast i, at de gerne vil sende en hilsen tilbage til tæppetanterne, og det er tæppetanterne også meget glade for!

Og så fik jeg lige en mail fra Horsens, om jeg kunne udstille tæpperne allerede fra torsdag d. 6. december, i stedet for fra den 3. januar, som ellers var aftalt. Det passer mig fortrinligt, for nu ligger tæpperne klar! Og så bliver min sofa fri igen (så bliver Diki også glad! der er kun et lille hjørne, han kan putte sig på nu).

Det er et dejligt sted at udstille de kønne tæpper, for der er nogle brede gange med lyse vægge, og der er permanente ophæng i loftet, så tæpperne ser rigtig godt ud og både pynter og luner! Jeg har udstillet puttetæpper flere gange på Nørrevang, og vi får altid at vide, at beboere og besøgende nyder det!

Her er billeder fra udstillingen i 2012, hvor det er en blanding af private tæpper og puttetæpper.

En større ekspedition i morgen

I morgen tirsdag skal det meste af styregruppen i Projekt Puttetæpper ud på en større ekspedition!

Vi er blevet inviteret til Odd Fellow logen i Grindsted for at modtage en donation på 4.000 kr! Det er et dejligt bidrag til materialer til tæpperne!

Samtidig mødes vi med forstanderen fra Julemærkehjemmet Fjordmark, som har fået samme invitation! Det var et tilfælde, at vi fandt ud af, at vi skulle samme sted hen, og så fik vi lige arrangeret, at vi kunne have flere forskellige ting med til videre aflevering – nemlig først og fremmest puttetæpper til Julemærkehjemmet Skælskør, som han sørger for at få bragt frem til dem, så vi sparer forsendelse. Samt en stor pose sokker til børnene på Fjordmark.

Vi modtager jo hver især puttetæpper løbende, gør også nogle UFO’er færdige, og nu er der så en lejlighed til, at vi kan tømme “lageret” og få dem samlet til ét julemærkehjem, som ikke fornylig har modtaget en stor portion tæpper.

Det bliver, så vidt jeg kan tælle, før de er samlet, 62 puttetæpper til Skælskør – det er en dejlig følelse, at de får så mange. Der er mange, der selv afleverer de tæpper, de syr, på de enkelte hjem, også Skælskør, og vores 4. styregruppemedlem, som bor på Sjælland, sørger også for dem, men 62 på én gang – det batter noget. Der er 48 børn ad gangen i Skælskør, så der skal mange til.

Nu er min del af tæpperne pakket, jeg blev færdig med de sidste 2 lukkekanter i går og i eftermiddag, så nu kommer disse 2 tæpper også med:

De var ikke så nemme at fotografere på tøjsnoren i den blæst, det har været i dag!