Et net til Jette

Jeg har været til en meget hyggelig fødselsdag på Pejsegården i Brædstrup, for at fejre min gamle nabo Jette.

Jeg havde syet et “net”, som det hedder nu om dage, miljøvenligt – lige i Jettes ånd!

Og for at det nu ikke skulle være for “fladt”, fik hun en blomst med i nettet:

Hverdag igen efter Tæppetante-træf

Vi er i gang igen, og I skal se dette utroligt flotte puttetæppe, som jeg fik i går fra Laila, som har syet det og quiltet det på long-arm-maskinen med mønsteret “Løbende hund”, som hun er meget dygtig til!

Det er syet efter årsmønster 2018 “Flyvende firkanter”, men Laila har byttet rundt på farvefordelingen – det må man gerne, når man syr et helt tæppe.

Til lykke med fødselsdagen i dag, Laila, og tak for alle dine mange quiltninger af puttetæpper!

136 puttetæpper!

136 tæpper blev afleveret på Tæppetante-træf 2018 i Hejnsvig!

Alle billeder af 133 puttetæpper og 3 sengetæpper er nu lagt ud både på Projekt Puttetæppers hjemmeside, på Dansk Patchwork Forenings galleri HER  og på vores gruppe på Facebook.

Det er dejligt at se billederne, for det var ikke alle tæpper, der blev tid til at kigge på i Hejnsvig. Og når jeg fotograferer med flere “tæppeholdere” på skift, koncentrerer jeg mest om at få billedet rigtigt. Det er helt utroligt flotte tæpper, som vil bringe glæde hos børnene, der modtager dem i den kommende tid.

Tæpperne er nu delt op, de første 21 er allerede på Liljeborg, de øvrige er på vej ud til de andre hjem.

På galleriet kan man se billeder af tæpper fra 2010 og indtil nu, delt op i kvartaler. Og det er første gang, vi på ét kvartal har modtaget over 400 tæpper! Og kvartalet er ikke slut endnu. Når man tæller kvartalerne sammen til år, er det også første gang, at vi har modtaget over 1.000 tæpper på ét år!

Det er en glæde at konstatere, at Projekt Puttetæpper også efter, at der er kommet et nyt julemærkehjem i år, er et puttetæppe til ALLE børn på alle 5 julemærkehjem = 1.000 tæpper pr. år!

Det giver ikke bare glæde (hos både børn og quiltere), men også ny energi til at sy flere tæpper!

Det trækker tænder ud!

Ja, det er en stor – men også dejlig opgave – at behandle alle de billeder af flotte tæpper, vi fik til Tæppetante-træf, så jeg arbejder nu på 3. dag og er lige ved at tro, at jeg også drømmer om billeder om natten

Jeg er jo vant til at behandle billeder, men det er anderledes denne gang, fordi vi har registreret data om billederne på en anden, hurtigere og mere sikker måde. Vi tager 2 billeder af hvert tæppe, nr. 2 er af den seddel, der skal sidde bag på hvert tæppe, med navn og forskellige oplysninger om materialer – eller hvis der har være flere om at sy det tæppe. Det er selvfølgelig lidt af et puslespil, og det er det, jeg er i gang med. Billederne skal lægges ud flere steder med de rigtige oplysninger, og jeg kontrollerer hele tiden mig selv ! Der kan smutte både et billede og en oplysning.

Her vil jeg bare vise ét billede i denne omgang:

Et dejligt tæppe, som har en lille historie for mig! Jeg har kendt Rita, som har syet tæppet, boede i Brædstrup og ville gerne lære at spille bridge. Søren var formand for Bridgeklubben på det tidspunkt, men stod for at skulle finde en ny makker, og så påtog han sig at lære hende spillet, det havde de begge fornøjelse af. Men hendes mand døde, og hun var nødt til at flytte, og så valgte hun at flytte ud af byen, hvorfor det blev for vanskeligt for hende at spille i klubben. Vi besøgte hende senere, men mistede forbindelsen.

Nu viser det sig, at vi har en fælles bekendt, som er tæppetante og som har fortalt hende om vores dejlige projekt. Så i en alder af nu 87 år har Rita taget sin gamle hobby op og har syet toppe til dette søde tæppe, som en anden har quiltet og færdiggjort! Det får jo minder frem.

Iøvrigt blev Søren meget glad for at undervise i bridge og havde senere flere hold. Og resultatet blev, at han startede en ny senior-bridgeklub på Aktivietetscenteret, og mange af hans elever begyndte også at spille i den “rigtige” bridgeklub, som måske overlevede det nedadgående medlemstal i kraft af dette. Det var han da stolt af! Han var en skrap lærer, men de fik det lært!

Tæppetante-træf

Så er bilen pakket, lister er skrevet, alt er klar til i morgen, hvor vi har Tæppetante-træf i Projekt Puttetæpper.

72 tæppetanter fra hele DK mødes i Hejnsvig hos Birgith, der bor på en dejlig gård midt ude på landet.

Styregruppen har været derude i forvejen med en masse tæpper, der er hængt op som udstilling og en frygtelig masse donerede stoffer, som vi er blevet doneret i årets løb.

Stofferne får ben at gå på, når tanterne “får lov” sidst på dagen at forsyne sig, så de kan gå hjem og sy nye fine tæpper til børnene på de 5 julemærkehjem.

Men først har vi nogle workshops, som de kan deltage i efter behov, en lækker frokost, som Birgith og hendes hjælpere laver til os, kaffe og kage, og et foredrag af forstanderen på det nye julemærkehjem Liljeborg.

Det er simpelthen både hyggeligt og underholdende.

Og man tror ikke sine egne øjne, når de ankommer med favnen fuld af de sødeste puttetæpper, som bliver bredt ud over nogle af de veteranbiler, der “bor” i hallen til daglig! – resten er kørt udenfor for at give plads.

Jeg glæder mig SÅ MEGET til at mødes med dem allesammen!

Succes-oplevelse

Jeg havde en dejlig oplevelse i dag på Depotgården. Marianne, som jeg har kendt i mange år igennem Webstrikkerne, havde spurgt mig, om man kunne komme ind på Depotgården og quilte et patchwork tæppe, og det kan man godt med hjælp fra en af “de frivillige” (og mod betaling), men det kræver noget træning. Laila havde sagt ja til at hjælpe, men da det viste sig, at det var et dobbelt sengetæppe, var hun meget betænkelig. For det er en stor opgave, og Laila er bange for, at quilteren skal blive skuffet, når det går op for hende, hvor svært, det er. Eller hvis det slet ikke lykkes.

Jeg troede på, at Marianne kunne klare det, fordi jeg kender hendes kreativitet og gå-på-mod.

Og heldigvis viste det sig, at det gik super godt. Laila lod Marianne prøve at køre med maskinen – først på et prøvestykke, og hjalp hende til at vælge et enkelt mønster. Egentlig havde Marianne også selv endnu et prøvestykke med, men det blev slet ikke taget i brug, for Laila blev ret hurtigt klar over, at Marianne havde taget på maskinen!

Stille og roligt, men vedholdende arbejdede Marianne sig igennem det store tæppe ved at sætte sig del-mål, og resultatet blev virkelig pænt! Så fint regelmæssigt – jeg tror ikke, at vi nogensinde har set en begynder quilte så fint!

Det var også en succes historie for mig, fordi jeg troede på Marianne! Til lykke til jer begge 2!

Sengetæppe til Julemærkehjemmet Liljeborg

Der er blevet syet over 70 sengetæpper til Julemærkehjemmene Liljeborg og Fjordmark, og det er ikke slut endnu.

En gruppe fra Assentoft har syet 48 blokke, som jeg har haft fornøjelsen af at skære til, arrangere og sy sammen. Laila har quiltet det, og jeg har syet lukkekant, så nu kan Forstander Henrik få det med hjem på lørdag, når han kommer til vore Tæppetante-træf i Hejnsvig!

Der er en vis tilfredsstillese ved at få det færdigt – det er stort!

Kreativ Midsommer Marked i Korsør

Det har da været en begivenhedsrig weekend! I dag har jeg sammen med Karin besøgt Kreativ Midsommer Marked i Korsør, hvor Projekt Puttetæpper har været gæst, og hvor vi kunne afløse Lisbeth lidt i pasningen af PP’s bod.

Det var meget vellykket, en dejlig messe med masser af kreativitet og flotte butikker.

Og vi skal ikke klage: Lisbeth havde modtaget 21 flotte, færdige puttetæpper og 21 toppe, som nogle af tæppetanterne nu vil lave færdige.

Der var også et meget flot sengetæppe imellem, som Lene, en af vore tæppetanter, har syet toppen til, og Laila, som står for hele messen, har quiltet i sin butik:

Det kommer nu til Julemærkehjemmet Liljeborg, hvor det vil pynte på en seng.

Det var varmt – meget varmt, men interessen var der ikke noget i vejen med!

Det var ikke kun besøgende, der havde tænkt på Projekt Puttetæpper – Én af butikkerne havde også gaver med til os! “En Bente Ting” i Eskilstrup havde både 72 halv-meter stykker til os:

Og 4 flotte puttetæpper, som Bente havde syet til os:

 

Festlig dag på Depotgården

Det var VARMT! men det var også festligt, da Depotgården i dag indviede både renoveringen og ombygningen af cafeteria, køkken og ny terrasse, som efter mange års drømme og planlægning endelig er færdige!

6. Juli Garden kom marcherende med fuld musik og gav en flot koncert med både tambourkorps og blæserorkester. De er virkelig dygtige og meget charmerende, de unge mennesker.

Der var selvfølgelig også officielle taler og klipning af røde snore! Samt en reception med lækre fingermadder af forskellig slags.

Og så var der åbent hus, hvor en hel del af brugerne, incl. mig, arbejdede på værkstederne. Det var hyggeligt – også selv om det var meget varmt.

Der var også salgsboder, hvor nogle solgte ting, de havde fremstillet, både strikkede bluser, syede kjoler, sølv, glas, pileflet og meget andet.

I Tekstilværkstedet var nogle stykker, der syede og quiltede, og det var der mange besøgende, som gerne ville se og høre om.

 

Laila quiltede et dejligt puttetæppe, som hun selv har syet som paper-piecing.

Det var en dejlig dag.

Åbent hus på Depotgården!

Det er i eftermiddag, der er åbent hus på Depotgården og indvielse af det nye cafeteria og køkken, som vi har måtte undvære i over ½ år. Det er SÅ flot!

Samtidig er der åbent på alle værksteder, hvor der arbejdes, så man kan se, hvad vi laver og måske få lyst til at være med?

Indvielse og reception, hvor 6. juli garden spiller, kl 12 – 13, og derefter er værkstederne åbne til kl. 16.

Jeg har selvfølgelig gjort et sengetæppe klar, så jeg kan sy lukkekant på, det kan nok fylde tiden ud!