Det er nærmest kunst-patchwork!

Birgith har syet et af de smukkeste restetæpper, man kan forestille sig. Jeg har set det syet én gang før for mange år siden, og jeg har altid beundret det meget.

Mønsteret har været i et ugeblad, og man skal “knække koden” for at få det til blive rigtigt. Stofferne er mørk / mørk-mellem / mellem-lys / lys.

Metoden hedder “color-wash”, hvor farverne i stofferne ligger meget tæt op ad hinanden, og der kan bruges uendeligt mange forskellige små stykker stof. I det første tilfælde havde Alice, som havde syet det det, udelukkende forskellige stumper, som hun havde tigget sammen fra alle veninderne! Se Alice’s tæppe HER

Birgith har overtaget tæppet fra en veninde, der havde på begyndt, men var gået i stå.

Og nu er det færdigt, professionelt quiltet af Beo Beo i Maribo og klar til at blive solgt på auktion i forbindelse med en en velgørenhedsmiddag på Restaurant Bind i Kollund, som bliver holdt hvert år i juni og som indbringer mange penge til Julemærkehjemmet Fjordmark.

Hyggeligt samarbejde

Lise, som har været “tæppetante” i Projekt Puttetæpper i mange år, har nu lidt svært ved at håndtere større tæpper, men hun vil stadig gerne håndquilte. Så vi har nu i et par år haft den aftale, at jeg kører over til Strib, hvor hun bor – lige over Lillebæltbroen – med nogle af de “toppe”/UFO’er, vi modtager. Jeg “sandwicher” dem med bagside og mellemfor og limer dem med spraylim, ligesom jeg gør med dem, jeg selv quilter. Så er det nemt for hende. Når hun har quiltet dem, henter jeg dem og har nogle nye med. Og så syr jeg lukkekant på.

Denne gang har Lise selv syet en sød top med blomstrede hexagoner, det tog jeg med hjem til montering, og så fik hun det igen til quiltning! Nu har jeg syet lukkekant på, og så er det klar til at komme med til Fjordmark i Kollund på onsdag, hvor jeg kører ned med en meget stor portion tæpper.

Lukkekant igen – igen

Jeg fik syet lukkekant på dette flotte puttetæppe i går aftes. Det er syet af Tove i Egtved, som har brugt “Evighedsblokken” – et gratis mønster, som kan findes på vores hjemmeside Projekt Puttetæpper. 

Det er rigtig fint til at få brugt mange af sine mindre rester, og man kan, som Tove, sy et helt tæppe – eller man kan sy et antal blokke og sende til os, så de bliver syet til tæpper. Og i modsætning til vores årsmønster er der ingen deadline på.

Toves blokke i dette tæppe er rigtig fine! Laila har quiltet det smukt!

Jeg har snart bund i en stak tæpper, som kun mangler lukkekant, så jeg kan få så mange tæpper med som muligt, når jeg på onsdag har en aftale med Fjordmark i Kollund om at med tæpper. Det bliver mange denne gang – og jeg får selskab af Birgith, det er hyggeligt!

Christian hjalp mig…

…med at agere fotostativ, da dette næsten 2 meter lange puttetæppe skulle fotograferes.

Det er fantastisk flot! Syet af Elin her fra Erritsø i klare farver og med søde maskinbroderede dyr i de mørkeblå firkanter.

Her tæt på.

Laila har quiltet det meget smukt i samme stil som de blå felter med broderierne var quiltet.

Tæppet er så stort, at det muligvis bliver sengetæppe på Julemærkehjemmet Fjordmark i Kollund.

Dejlig dag på Håndarbejdsmessen

Det har været en både hyggelig og givtig dag på Håndarbejdsmessen i Lillebælthallerne, hvor vi fik mange interesserede besøg af nogle, som ikke kendte til Projekt Puttetæpper, og hvor vi hyggede os med damerne fra Familie & Samfund i Inspirationshjørnet, som vi havde pyntet op med mange puttetæpper.

Vi modtog i dag 11 flotte tæpper:

 

Puttetæppe 2017

Fint vejr til morgenfotografering – solen er ikke kommet om på den side af huset, og det er lyst og stille!

Se her er det første puttetæppe, syet med 2017-mønsteret “Musetrappe”, som jeg blev helt færdig med i går aftes.

Tæppet og flere løse blokke kan ses på Håndarbejdsmessen i Lillebælthallerne fredag – søndag 17. – 19. marts, hvor Projekt Puttetæpper er med i Inspirationshjørnet, og hvor vi også sælger mønsteret. Meningen med mønsteret er – og har været nu i 20 år – at man kan sy så mange blokke, man har lyst til efter mønsteret, af sine rester, og sende dem til os. Så bliver de syet til færdige tæpper af nogle af tæppetanterne og derefter givet til børn på julemærkehjemmene i DK. Man er selvfølgelig også meget velkommen til at sy et helt tæppe, eller en “top” = oversiden af et tæppe.

Vi håber at møde mange søde mennesker de 3 dage og sælge mange mønstre, som vil føre til mange blokke = mange tæpper.

Jeg nåede det hele i dag!

Det har godt nok været en dag, hvor meget skete – Morgentur med Diki som sædvanligt, kl. 10 frisør for at blive klippet, kl 10.45 på Depotgården, hvor der var et par tæpper, der skulle fotograferes, før jeg kunne sy på lukkekanten på mit medbragte puttetæppe, frokost i caféen kl. 11.45.

Kl. 14 hentede jeg mit ur og mit armbånd hos guldsmeden (nyt batteri og lille reparation), inden jeg kørte hjem og hyggede lidt med Diki og lukkede posten op = garn til Marysvøb, inden jeg gik ind til naboen, der holdt fødselsdag med kakao, kaffe, boller, drømmekage, roulade med jordbær og flødeskum og småkager.

Og nu i aften faldt jeg så i søvn over sytøjet og TV, det frisker med ½ time på øjet.

Jeg blev færdig med lukkekanten på det første puttetæppe med det nye mønster 2017 “Musetrappe”, som jeg har syet blokke til siden 1. februar. Håndsyet! Det blev syet sammen i søndags, fik kanter på og blev quiltet i går. Lukkekanten blev maskinsyet på i går aftes og sømmet i hånden i dag. I morgen bliver det fotograferet.

Og så er det klar til at vise frem, når Projekt Puttetæpper deltager i Håndarbejdsmessen i Lillebælthallerne i Middelfart fredag, lørdag, søndag.

Det glæder jeg mig meget til.

Jeg var meget heldig med garnet til Marysvøbet / Det hele Kongerige / Hapshawl’et (kært barn har mange navne), som jeg har lovet at strikke til en baby, der ventes til september.

Jeg bestilte 8 nøgler Regia uld/silke hos MARKNO á 59 kr., og så fik jeg en mail fra Marianne, at det garn bliver solgt ud, så der var mængderabat på, nemlig 40 kr pr nøgle ved 10 nøgler, så hun havde lige ændret min ordre, så jeg fik 10 nøgler for 400 kr i stedet for 8 nøgler for 472 kr! Sikke en flot service. Og det er bare så utroligt lækkert. Så jeg glæder mig meget til at strikke det. Det er det 4. af slagsen, jeg strikker, her er det sidste,