Linealer i Lillebælt Quilterne

Lillebælt Quilterne havde besøg af HANNE’s patchwork til syaften i går.

Hanne viste i en god demonstration en række forskellige linealer, og hvordan man bruger dem. Det var meget lærerigt – og hvor er det smart !

Der blev også delt ud af tips og tricks til at skære nøjagtigt.

Det var også almindelig syaften, og der var mange mødt op.

Der var også “Show & Tell”, hvor nogle viste deres halvfærdige eller færdige arbejder frem.

Hanne havde syet et meget sødt net med grise!

Og Tove havde syet et flot net i japansk foldeteknik, som jeg har vist tidligere, dette med flot stof med motions-figurer!

 

Patchwork for alle mødes i Viborg

Dette arrangement, som nogle patchworkere i Viborg arrangerer et par gange om året, er meget hyggeligt og inspirerende!

Alle har et sytøj med og snakken går, mens der sys ved bordene i symaskinebutikken Centrum på Agerlandsvej. Og så har mange et eller flere færdige tæpper med til fremvisning.

Det er virkelig imponerende – og der hører små fortællinger med til det meste.

Der er små og store tæpper – herover er det flere små tæpper til Mødrehjælpen, hvor tæpperne bliver givet til vordende mødre i startpakker.

En flot Bargello quilt – og 2, der har syet samme tæppe!

Der er mange meget smukke tæpper – også 2 fine, færdige puttetæpper:

– og Birgith, som jeg følges med, havde nogle ualmindeligt smukke toppe med, som ikke er quiltet endnu, men som bliver til puttetæpper.

Det var en dejlig dag!

Flotte tæpper i Lillebælt Quilterne

Syaften i Lillebælt Quilterne i går aftes gav nogle dejlige oplevelser. Den nye bestyrelse har indført en regel om at:
“Show & Tell” = “Vis hvad du har syet og fortæl om det”, er første punkt på hver syaften – hvis nogen har noget at vise.

Det har tidligere været lidt tilfældigt – hvis man hav et færdigt tæppe med, lagde man det på et bord, så kunne interesserede kigge på det – lidt tamt måske!

Den nye måde er rigtig god – der er mere opmærksomhed på medlemmernes arbejde, det virker godt!

I går aftes var der et pa ualmindeligt flotte tæpper at beundre!

Inge har syet en meget smukt quilt i grønne farver:

Hele tæppet er håndsyet og håndquiltet! Se en detalje:

Og Hanne har været flere år om at sy det store dobbelte sengetæppe, som hun forsikrer, at hun aldrig vil sy magen til, og som hun slet ikke er tilfreds med, fordi hun har brugt besværligt papir at sy ned på, og hun kan selv se en masse fejl 😉

Det kan vi andre i hvert fald ikke!!! Hold da helt op, hvor er det smukt, med flotte farver, flot quiltning, som er afvekslende fra blok til blok, og en skøn lille detalje: en lille tittekant hist og pist. Se selv:

Og om det så er bagsiden, så er den spændende:

Det var ikke mærkeligt, at der blev spurgt ind til detaljerne:

En sjov dag på Tekstilværkstedet

Vi var ikke så forfærdelig mange i dag – i hvert fald ikke fra formiddagen af – men der kom flere til, og til sidst kom der en hel flok, som lavede blomsterdekorationer inde i det bagerste af vore nye lokaler, som også agerer “våd-rum”.

Men vi havde det simpelthen så sjovt, særligt om eftermiddagen, hvor der blev fortalt historier, bl.a. barsel historier!!! Der er ikke grænser for, hvad sådan nogle gamle koner kan huske og fortælle i den retning! Mon ikke der var nogle overdrivelser imellem 😉

Men kors, hvor blev der grinet!

Jeg havde nu travlt, for dels gjorde Laila og jeg et puttetæppe klar til quiltning, vi pillede en million ri-tråde ud af en UFO, jeg syede kanter på, og så gik Laila i gang med at quilte.

Hun havde faktisk quiltet endnu et puttetæppe den dag, vi andre var på udflugt, så det fik jeg også, så jeg kan sy lukkekanter på dem begge 2! – ja, altså foruden de 2, jeg er i gang med. Jeg er sikker på, at jeg kunne slå en rekord i lukkekanter, hvis jeg talte dem – det gør jeg ikke.

Men jeg kunne bruge min “ekspertise” på området til at hjælpe en ny quilter med at sy hendes første lukkekant på et spændende tæppe, som hun har syet og quiltet i sidste uge. Og det gør jeg meget gerne.

Evy har fået sit net færdigt, som hun begyndte på, da vi havde tema “Skån naturen – sy et net”. Hun syr eller sikke patchwork, men strikker. Så jeg synes, hun har lavet en meget flot indkøbstaske, og hun har syet 2 lommer indeni, den ene med lynlås – det er en god idé!

Og så måtte jeg jo ind i “vådrummet” og tage billeder af de utroligt smukke efterårskranse og små rokokko buketter, de lavede der inde.

 

Så tager vi på tur i morgen!

Depotgårdens Tekstilværksted tager på spændende tur i morgen. Det er heldigvis blevet en tradition ca hvert ½ år, at vi besøger en patchworkbutik, en garnbutik og evt. et andet spændende sted.

I morgen slår vi alle rekorder! Vi bliver 21 – så mange har vi ikke været før!

Vi besøger Kirsten Juhl i Patchworkkælderen i Kolding, som giver formiddagskaffe, derefter Koldinghus, hvor vi skal se “Magtens smykker”-udstillingen. Frokosten er bestilt i “Den blå Café”, og til slut “Marthas Garn”.

Det skal nok blive en dejlig dag!

Utallige små firkanter

Jeg kan ikke tælle, hvor mange små firkanter, der er – men de er kun 2 x 2 cm! Og de er syet sammen i hånden af Anette i Støvring.

Hver eneste lille firkant har et sømrum på bagsiden, og det gør, at tæppet faktisk er lidt tungere end normalt. Alt det ekstra stof har ikke hindret Laila i at give det super flot quiltning på long-arm-maskinen, jeg har syet kanterne, og nu er det færdigt – et samarbejde, som vi har præsteret en del gange og vil gentage i fremtiden!

Flot, flot tæppe, som bliver afleveret på Julemærkehjemmet Fjordmark om et par uger, hvor et heldigt barn får det til evigt eje!

2 dage på forskud!

Depotgården holde Åbent Hus på torsdag 6. september kl. 18.30 – 21.00. Der er delt en masse invitationer ud i løbet af Kulturnatten i fredags, og så håber vi på, at der kommer mange nysgerrige og måske nye medlemmer! Det ville være hyggeligt!

Man skal bare møde op i den nye café, og så er der rundvisninger i hold i hele huset / alle værkstederne + kaffe og kage i caféen.

Man får udleveret 1 gratis dagsbillet – værdi 50 kr – til at benytte værkstederne en dag efter eget valg.

Og så skal vi selvfølgelig vise, hvad vi laver – i mit tilfælde på Tekstilværkstedet. Udover, hvad jeg selv har tænkt at sy den aften, har jeg aftalt med Laila, at jeg skal finde 2 puttetæpper til quiltning, så hun kan vise den store long-arm-maskine.
Det skal selvfølgelig være nogle flotte, iøjnefaldende tæpper, og det har jeg ikke svært ved at finde imellem de UFO’er, jeg har modtaget. Men de skal også gøres klar! Så evt. pap skal  pilles ud, evt. kanter skal sys på herhjemme fra, og der skal klippes mellemfor og bagsidestof til i en passende farve.

Jeg har også tænkt mig at tage nogle færdige ting = tæpper og tasker med.

Det er det, jeg har sagt mange gange: jeg kommer aldrig til at kede mig, så længe jeg er med i Projekt Puttetæpper og kan sy!

Endnu et net i Kaffe Fassett stof

På Depotgårdens stand i forbindelse med Kulturnatten i fredags sad vi et par stykker og syede eller strikkede på Tekstilværkstedets afdeling.

Der fik jeg bl.a. syet hanke på dette net, som jeg syede i forbindelse med temaet “Skån naturen – sy et net” i juli.

Jeg er lidt “bidt” af denne model i Japansk foldeteknik!

Py ha! Jeg nåede det!

Jeg har købt en ny og hurtigere computer, som er ved at blive gjort klar til brug, og det glæder jeg mig selvfølgelig til.

Men det ville være det rareste for mig, hvis jeg fik alle billederne af puttetæpper, som vi modtog på DPF’s Træf i Odense i weekenden redigeret og lagt på plads på diverse hjemmesider, inden jeg skulle begynde at bruge den nye!

Og jeg nåede det! Jeg er lige blevet færdig med de sidste 10 ud af 88 billeder.

Det er jo lidt af et puslespil at få billederne redigeret og passet sammen med navnene på dem, der har syet dem. Nogle af dem er syet af 1, monteret og quiltet af en anden, andre har doneret mellemfor og/eller bagsidestof. Det står altsammen på sedler, som vi passer på at få sat bag på tæpperne, og så tager jeg billede af tæppet + af sedlen. Det virker! I stedet for, at vi skal skrive lister samtidig. Der er jo fejlrisiko hele tiden.

Det er der også på denne måde, for somme tider bliver der skrevet fejl, og det skal jeg så forsøge at fange og rette!

Jeg sidder jo og glæder mig helæt utroligt, mens jeg redigerer hvert enkelt tæppe > beskærer, minimerer, belyser og skærper – ja, det er et stort arbejde, og det har også tage flere dage – men det er dejligt at kunne præsentere tæpperne fint!

Her er nogle få eksempler:

HUSK nu det hele!

Der gøres klar og der skal pakkes i morgen, for nu er Dansk Patchwork Forenings årlige Træf, som i år hedder “Patchwork fest”, lige om hjørnet.

I morgen aften stilles der op, så alt er klar til lørdag morgen. Vi har forskellige puttetæpper med, som hænges op som blikfang – vi vil jo gerne i snak med patchworkere, som ved eller ikke ved, hvad vi laver!

Og vi vil gerne vise nogle af de flotte puttetæpper, der bliver lavet som gaver til alle 1.000 børn, der årligt har et ophold på et julemærkehjem.

Som noget nyt har vi tilbudt en DEMO på vores stand, og jeg har brugt dagen i dag med at forberede nogle blokke at bruge i denne sammenhæng.

Indimellem skriver jeg på min huskeseddel, så jeg er sikker på at få det hele med. Huskeren er ikke, hvad den har været.

Nu må det vist være nok for i dag!