Køretur med formål

Sammen med 2 puttetæppe-tanter var jeg i Kollund i dag med 68 tæpper til børn på Julemærkehjemmet Fjordmark. Det er altid en kæmpestor fornøjelse at aflevere tæpperne og se børnenes interesse.

De hjalp med at brede tæpperne ud på gulvet i hallen – hele gulvet var dækket! Og en gruppe fik lov at gå på opdagelse og vælge, hvilket tæppe, de allerbedst kunne lide. Der blev skiftet nogle gange, før de var helt sikre og satte sig på det tæppe, de havde valgt. Så bliver tæppet pakket i en pose med navn på.

De 62 af tæpperne bliver givet til børn som gave, som de får med hjem. De 6 af tæpperne er sengetæpper, der ligger på værelserne og bliver der.

Det er hele arbejdet værd! Men jeg er træt nu: det er et stort arbejde at pakke tæpperne i bilen, hvor der også skulle være plads til de 2 “tanter”, køreturen og besøget med rundvisning kan godt mærkes!

God fysik?

Der høre god fysik til at samle og udlevere puttetæpper og sengetæpper til julemærkehjemmene – gad vide, hvor længe jeg klarer det?

I aften har jeg pakket 58 puttetæpper og 5 sengetæpper, som jeg sammen med 2 tæppetanter kører til Julemærkehjemmet Fjordmark i Kollund med.

Gad vide, om vi kan være i bilen? Det fylder i hvert betragteligt!

Jeg kan ikke selv bære dem ud i bilen, men de er pakket i sække, og så må de 2 (yngre!) tæppetanter hjælpe med at bære dem ud.

Samtidig (fordi det er det nemmeste) har jeg skrevet adresselister til julemærkehjemmet, som gerne vil sende hilsner til dem, der har syet tæpperne. Det er også lidt af et puslespil, fordi der er flere om nogle af tæpperne, og adskillige har syet mere end 1 tæppe.

Men det bliver dejligt at aflevere dem og fotografere dem i hallen dernede, hvor nogle børn hjælper med at brede dem ud og samtidig lufter deres meninger om tæpperne!

Og nu er min sovesofa i arbejdsværelset TOM! (Så længe det varer). Der var godt nok læs på!

Færdigt puttetæppe

Jeg fik et puttetæppe færdigt i går, et samarbejds-tæppe!

Aja har lavet blokkene og quiltet dem enkeltvis, og så har jeg føjet dem sammen med strimler for og bag, “Quilt-as-you-go” kaldes teknikken. Det er sjovt, men man skal være meget præcis!

Men jeg bliver mere og mere bidt af at sy på maskine, og den årsblok, som vi har valgt i Projekt Puttetæpper i år, er så god til maskinsyning, så jeg har næsten til et helt tæppe nu. De første blokke syede jeg i hånden, da mønsteret var nyt, meeen det går for langsomt – så nu går det deruda’ på maskine.

Ældstesønnen, svigerdatteren og deres venner er rejst til Malaga i dag og sender skønne billeder hjem! Det var der, jeg var med for knap 2 år siden, samme hus langt ude på landet nord for Malaga by – så flot beliggenhed og et skønt hus. Og så er det godt vejr, men knap så varmt som dengang, og det ville jo passe mig godt!

Han fejrer sin 50 års fødselsdag på den måde, og det har han set frem til meget længe! Det er venner, der har været utroligt trofaste og støttende igennem de svære  år, så det er rigtig fint, at han kan være sammen med dem og få en god oplevelse nu!

Hyggelige dage – ondt i skuldrene..

..af at fotografere!

Jeg er jo på Quiltrally hos Patchworkkælderen i Kolding i 3 dage: torsdag, fredag og lørdag.

Og det er meget hyggeligt og underholdende at møde en masse søde patchworkere. Nogle af dem køber vores puttetæppemønster, flere vil gerne lære at sy det, og endnu flere vil gerne lære teknikken “Quilt-as-uou-go”

Og den helt store gevinst er, at der både i går og i dag kom flere for at aflevere puttetæpper og sengetæpper til børn på julemærkehjem!

I går fik jeg 3 flotte puttetæpper og 3 sengetæpper! Og i dag har jeg fået 12 puttetæpper – så skønt!

MEN! de skal jo fotograferes og lægges ud på hjemmeside og Facebook, og det gør jeg meget gerne. Der er bare det ved det, at jeg ikke har nogen hjælper til det, så de bliver hængt op på tørresnoren, når solen er ved at gå ned, så der ikke kommer falsk lys.

Og jeg skal hilse at sige, at jeg har ondt i skuldrene nu af at hænge 6 + 12 tæpper op, i går var det ovenikøbet næsten umuligt pga blæst! Men det lykkedes, og du må gerne få et kig:

QUILT-RALLY-syd

Pelunikas billede.

Så er Projekt Puttetæpper klar til at deltage i Quiltrally Syd 2018!

Hos Kirsten Juhl i Patchwork Kælderen i Kolding sidder Birgith Lorenz og jeg på skift de næste 3 dage og sælger puttetæppemønster 2018 “Flyvende firkanter”.

Vi viser, hvor nemt, det er at sy på maskine.

Og vi demonstrerer også gerne teknikken Quilt-as-you-go, hvor man quilter en enkelt blok ad gangen, før man føjer blokkene sammen med strimler. Det gør det meget nemmere at quilte et tæppe.

Vi glæder os!

 

 

 

 

Flot sengetæppe

Jeg har et par stille dage, hvor jeg får syet en hel del. Påskebesøg, påskefrokost, påskeudflugt mm faldt de første dage.
I går havde jeg det privilegium at sy et flot sengetæppe til et af julemærkehjemmene færdigt.

Det er så sjovt med motivstoffer i cirklerne – flot syet og quiltet. Jeg syede bare lukkekanten hele vene rundt om tæppet!

I dag er jeg i gang med 3 UFO’er, bl.a. denne her, som andre har syet – nu må jeg snart se at sy noget selv, Jeg vil gerne!

Jeg glædes!

Jeg har tilbragt dagene i går og i dag hos Bøgelund Patchwork, en overdådig patchworkbutik i Strib, sammen med 2 tæppetanter – én ad gangen – hvor vi har demonstreret puttetæppemønster 2018, som vi også har solgt. Det har været meget hyggeligt, både at være sammen med de 2 gæve “piger”, som begge er meget dygtige til at sy patchwork og meget flittige til at sy puttetæpper!

Vi har også mødt hyggelige patchworkere, og vores symaskiner har snurret og snurret med blokke til tæpper.

I går havde Kirsten medbragt et meget fint puttetæppe, syet med dette mønster.

Og i dag havde Rie medbragt 11 tæpper, som hun enten selv havde syet eller havde monteret og quiltet af toppe, som Lene har syet.

Jeg nyder virkelig, når jeg ser sådan nogle smukke eller sjove eller flotte tæpper – se selv disse 9 tæpper, som alle vil blive givet som puttetæppe til et barn, der er på et julemærkehjem i 10 uger:

Og disse 2, som er sengetæpper, der  bliver på julemærkehjemmet Fjordmark, når de bliver afleveret det:

 

 

Prøv engang at se..

… et fantastisk sengetæppe, som Birgith har syet til en seng på et af julemærkehjemmene:

Det er så charmerende, og hun får brugt en masse rester. Hun er også modig!

Det er quiltet blok for blok og samlet med smalle strimler – teknikken hedder Quilt-as-you-go, og det er rigtig smart at gøre det på denne måde, så skal man ikke quilte et helt tæppe på én gang.

“Flyvende firkanter”

Da jeg var på udstilling i Hedensted i lørdags, donerede Ragnhild fra Den lille Lade 4 FQ efter mit valg, så jeg kunne vise, hvordan man maskinsyr puttetæppemønster 2018 “Flyvende firkanter”. Det er da flot!

Og vi er stadig i gang med at demonstrere og sælge mønsteret i diverse butikker.

I denne uge:

Tirsdag 13/3 kl. 10 – 12:  Patchwork Køge  med Marianne Larsen

Torsdag 15/3 kl 10 – 16:  Den Lille Lade, Ejstrupholm med Pia Toft og Karen Lise Monsberg

Fredag 16/3 kl 11 – 16: Bøgelund, Strib med Kirsten Larsen og Hanne Hector Schrøder

Lørdag 17/3 kl 11 – 16: Bøgelund, Strib med Anna Marie Andersen og Hanne Hector Schrøder

Søndag 18/3 kl 11 – 16: Bøgelund, Strib med Kirsten Larsen og Anna Marie Andersen

 

Hedensted Quilters…

…besøgte jeg i går, det meste af dagen! Dejlig udstilling, de hold i anledniung af deres 15 års jubilæum.

Jeg havde fået lov at komme med puttetæppe mønster 2018, salg og demonstration. Det har jeg gjort før til deres tidligere jubilæer. Det er en dejlig, lille forening, og de syr simpelthen så flotte ting.

Der var både store og små tæpper, tasker, løbere, æsker og mange forskellige småting. Det hele flot arrangeret i et centralt rum på Stjernevejsskolen.

Der var stillet et bord og en symaskine op til mig, så jeg kunne vise, hvordan man syr dette mønster meget nemt på symaskine, og det var der stor interessse for.

Jeg modtog også 3 tæpper fra en tæppetante, som jeg havde aftalt at mødes med (jeg kan ikke fotografere dem i den tåge, vi har i dag!)

Og jeg solgte uventet mange mønstre: 30 stk., det var dejligt!

Her er kig fra udstillingen: