Jeg må hellere tælle efter – men der er vist 37!

Så pakker jeg igen!

37 puttetæpper, som jeg kører til Fjordmark i Kollund med i morgen. De fylder godt på bordet, efter at jeg har taget navnesedler af og lagt dem pænt sammen.

Adresselisten er skrevet – et puslespil, fordi nogle har syet flere tæpper, men selvfølgelig kun skal stå der én gang, med en bemærkning om, at hun har syet flere tæpper.

Så nu skal de allesammen lægges i store sække. Rita syr sådan nogle dejlige, store sække af genbrugsstof, som vi bruger, når vi transporterer tæpperne.

Derefter: sengetid – jeg skal tidligt op i morgen og lufte Diki, før jeg kører og mødes med Birgith i Bramdrupdam. Det bliver en hyggelig dag!

Tidligere i dag slæbte jeg på stof, vat og fine toppe, jeg har modtaget, ind til Depotgården, og som Laila quilter i morgen, eller når det passer ind i hendes program.

Med alt det i en stor IKEA-pose og min egen kurv med mit eget sytøj = et puttetæppe, jeg syede lukkekant på, kunne jeg næsten ikke komme op ad trappen!

Men jeg kom op, lukkekanten er syet, og det tæppe kom også med.

Puttetæpper i Hannerup Kirke

Jeg har været på besøg i Hannerup Kirke Café med en stor stak puttetæpper.

Jeg fortalte historien bag Projekt Puttetæpper, fra for 20 år siden og til i fredags, hvor Liljeborg blev indviet. Både om tæpperne, julemærkehjemmene og alle tæppetanterne, og hvordan projektet er vokset.

Der var stor interesse, og ligesom gæsterne på Liljeborg i fredags var tilhørerne imponeret over, at vi syr 1.000 tæpper til børnene om året nu!

Der skal meget til, så gode tilbud er velkomne!

Der skal jo utroligt meget stof til puttetæpperne, selv om der sys af egne rester, og vi får mange donationer. Og der går meget til bagsiderne.

Når der er gode tilbud, må vi benytte os af det, så når Bøgelund Patchwork har tilbuddet: “Tøm rullen og få 50% rabat”, og det så også gælder alle de mange ruller, hun har til 50 kr pr meter – så er det med at slå til!

Så jeg besøgte Bøgelund i lørdags og tømte 5 ruller – og det var vel at mærke flotte stoffer, af dem der var var sat ned til 50 kr meter – der var ialt 25½ meter og med minus 50%, altså 25 kr/meter, blev det kun 637,50 kr, det er da utroligt billigt!

Indvielse af Julemærkehjemmet Liljeborg

Det var en kæmpestor oplevelse i går – og jeg har været lidt “slatten” i dag, så det er først nu, jeg har fået lavet billeder.

Det blev en meget større begivenhed, end vi havde regnet med, og det “har trukket lidt tænder ud”, så vi var mega trætte efterfølgende.

Det er et fantastisk hus! Det gamle “Haraldsborg”, som var husholdningsskole er restaureret og bygget til med en meget spændende, rund bygning!

liljeborg gl og nytDer var mange “fine” mennesker med, æresgæsten var Kronprinsesse Mary, og derfor var der store sikkerhedsforanstaltninger. Men heldigvis foregik det meget uhøjtideligt, og alle børnene i deres røde T-hirts spillede store roller.

liljeborg snorBl.a. da “snoren” skulle klippes – fin måde at gøre det på:

liljeborg snor klippes 1Det var Winnie Liljeborg og Kronprinsesse Mary i fællesskab, der klippede (og alle fotograferede!)

liljeborg snor klippes 2Der blev holdt flotte taler af:

liljeborg winnie– Liljeborgs giver – Winnie Liljeborg – som har købt, restaureret, bygget det hele og bekoster de første 5 års drift!

liljeborg borgmester– Roskildes borgmester Joy Mogensen, som holdt en meget personlig og rørende tale

liljeborg freja – og Freja på 11 år, som har været på hjemmet nu i 8 uger og fortalte, hvad hun havde haft ud af det i forhold til selvtillid og meget mere – en fin tale.

liljeborg tæpper 1Vi var blevet bedt om at være der meget tidligt og fik et hjørne i en opholdsstue, hvor vi måtte lave udstilling af de 48 puttetæpper, vi havde med til de næste 48 børn.

liljeborg børn og tæpper 2Nogle af de børn, der bor der nu – og som har fået hver et puttetæppe ved ankomsten – var meget interesserede..

liljeborg børn og tæpper 3..og ville gerne have ejet de tæpper, vi kom med!

liljeborg puttetæpper3Efter indvielsen og den efterfølgende reception med meget lækre “pindemadder” var der “Åbent hus”. Det vidste vi ikke! Men da blev der virkelig run på vores hjørne!

liljeborg puttetæpper2Det væltede ind med mennesker fra Roskilde, der gerne ville se det spændende hus! Og vi fik sandelig vores del af opmærksomheden.

liljeborg puttetæpper1Der blev spurgt ind til, hvad det gik ud på, og det er ingen underdrivelse, at gæsterne syntes, det er et fantastisk projekt, vi har, og helt utroligt, at Projekt Puttetæppers tæppetanter syr 1.000 fine patchworktæpper om året!

liljeborg vær 1Under rundgangen kunne de også se de store, dejlige værelser, hvor børnene bor 2 i hvert værelse, med eget bad og toilet, og her havde de også bemærket tæpperne, der lå på sengene.

liljeborg vær 4Det er tæpper, der tidligere et blevet afleveret til Julemærkehjemmet Skælskør, som har delt dem med Liljeborg.

liljeborg vær 3Fremover kan man selv aflevere færdige puttetæpper på Liljeborg, og fra styregruppen vil vi også sørge for, at der er personlige tæpper til alle, som de får med hjem.

liljeborg vær 2Det var en overvældende og dejlig dag!

Der pakkes tæpper!

Helt bogstaveligt: jeg har sved på panden! Jeg pakker tæpper til Julemærkehjemmet Liljeborg, Roskilde, som indvies officielt i morgen.

De 2 store sække til højre indeholder 14 sengetæpper, som opholder sig her hos mig. Der er på nuværende tidspunkt syet 27 sengetæpper færdige (af ialt 56), de øvrige har Rita og Karin, som sammen med mig udgør styregruppen i Projekt Puttetæpper, med, når vi mødes i Roskilde i morgen kl 9!

Alle de andre tæpper er puttetæpper, hvoraf jeg nu skal til at pakke dem, som jeg skal have med. Ialt giver Projekt Puttetæpper 48 puttetæpper til Liljeborg som indflytningsgave til de 48 børn – eller til kommende børn, de nuværende har vist allerede fået deres tæpper.

Jeg skal tidligt op i morgen for at kunne være i Roskilde, inden P-pladsen bliver lukket af kl. 9 – vi skal jo gerne have tæpperne der ind! Men det er sikkerhedshensyn, fordi Kronprinsesse Mary kommer og indvier hjemmet – det første nye julemærkehjem siden 1962! Det er stort !

Og kun pga en ikke bare velhavende, men også velmenende kvinde, der har betalt det hele: Winnie Liljeborg, tidl. Pandora Smykker. Jeg glæder mig virkelig over, at hun vil bruge sine penge på  et julemærkehjem, der vil gavne mange, mange børn, der trænger til hjælp!

Vi fik puslespillet til at gå op – den ene af os 3 tager til Sjælland allerede i dag og besøger et andet hjem med en STOR stak tæpper! (Foruden dem, hun har med til Roskilde – de kan vist næsten ikke være i bilen!). Vi andre 2 kører sammen fra Nyborg med de tæpper, vi har pakket, og for at vi kan nå det, skal jeg køre her fra kl. 6.30!

Så Diki er taget på ferie hos familien – det er dejligt, at det kan lade sig gøre. Christian, som i dag har afsluttet sit skoleophold i Viborg, kom og hentede ham og hans seng og mad mm, så jeg kan koncentrere mig om at pakke – og ikke skal ud og lufte ham i morgen tidlig. Christian havde en dejlig nyhed: han sluttede med et 12-tal i et mundtlgt fag, det mundtlige er ellers ikke hans styrke, så det var rigtig godt. Nu søger han en praktikplads, det er ikke så nemt!

Jeg glæder mig virkelig meget – til at se det flotte hjem, som dels er en ældre, meget smuk býgning, som er restaureret, dels en nybygning, hvor børnene bor. Det skal nok blive en flot og festlig indvielse, og vi er meget glade for at være inviteret.

 

29 tæpper hjembragt!

Jeg har været i Hejnsvig i dag, på besøg hos Birgith Lorenz, en af vore aller flittigste og dygtigste tæppetanter. Det er utroligt, hvad den kvinde får syet!

Og ikke nok med, at hun selv syr de flotteste tæpper, men hun hjælper også andre med at få deres tæpper færdige!

Jeg fik 29 tæpper med hjem – puttetæpper til børn på julemærkehjem, syet af hende selv eller nogle, hun arbejder sammen med, UFO’er, som hun har gjort færdige, og sengetæpper til det nye julemærkehjem Liljeborg i Roskilde. Birgith har alene syet 8 sengetæpper!

Vi fotograferer altid tæpperne hos Birgith, hun har fået lavet en skinne med klemmer, som vi kan hænge dem op i, så de hænger pænt. Det tager tid!

Så det meste af dagen gik, vi skal jo også hygge og snakke lidt!

Og nu har jeg behandlet billeder, så de kan lægges ud på de forskellige hjemmesider og Facebook i morgen.

Her er nogle af puttetæpperne:

Det her er jeg vild med!

Det er dette tæppe med Hexagon Flowers, jeg syede lukkekant på i går aftes. Jeg er så vild med det! Hexagon (sekskant) er en klassiker, og der er så mange muligheder, – og så med rester. Mest brugt er nok disse “blomster”, og den måde, de er brugt på her, men “blomster” tæt sammen i alle farver – det er flot!

Jeg har bare syet lukkekanten, men jeg var heldig, at jeg på “lageret” havde et stykke med striber, der har alle farverne!

Jeg samler sammen

I forgårs blev jeg færdig med endnu en lukkekant! Denne gang på et sengetæppe til en seng på Julemærkehjemmet Liljeborg:

Et meget flot tæppe, som Ulla i Smørum har syet og afleveret til Projekt Puttetæpper, hvor Laila har quiltet det på long-arm-maskinen på Depotgården, og jeg har sluttet af med lukkekanten.

Jeg samler sammen i disse dage – i går fik jeg endnu en lukkekant syet på et super flot puttetæppe (for mørkt til fotografering – det kommer senere). Foruden de 48 puttetæpper, som styregruppen er ved at samle sammen til indvielsen af Liljeborg, har jeg lovet at fortælle om og vise puttetæpper i Hannerup Kirke her i Fredericia. Det gør jeg meget gerne, og der er altid stor interesse for projektet og de flotte tæpper.

Derefter – i februar tror jeg – kører jeg en tur til Kollund for at aflevere en stor stak tæpper på Fjordmark.

Et led i indsamlingen er en tur til Hejnsvig på fredag, hvor 2 syveninder og tæppetanter har MANGE tæpper færdige – dem er jeg spændt på at se!

Jeg kommer aldrig til at kede mig!

Nytårsaften med en lukkekant og en lidt utryg Diki.

Diki blev lidt utryg i går aftes, da det bragede løs – ikke bange, men usikker, og han skulle i hvert fald ikke ud i haven og tisse, som jeg kunne se, at han trængte til. Hver gang, jeg syntes, der var en pause i bragene, lukkede jeg døren op for ham – men så kom der selvfølgelig lige et brag igen, og så skulle han ingen steder. Det lykkedes hen på aftenen, hvor der var forholdsvis roligt, så jeg gav ham snor på (det giver ham tryghed) og fulgte med ham derud. Da det blev rigtig voldsomt lige efter kl 24, var han faldet til ro og halvsov ved siden min stol. Men hvis jeg rejste mig, fulgte han med mig! Først ved 1-tiden gik han ud igen, og så gik vi i seng. Men han var vågen flere gange i løbet af natten og skulle ud – så det blev en lidt urolig nat.

Og jeg skulle lidt tidligt op, for der flages i dag pga fødselsdag, min flaghejsningsmakker har fødselsdag, og vi mødtes kl 9 og fik med nogen møje flaget op.

Jeg havde ellers en hyggelig aften med lidt god mad og rødvin, jeg kan sagtens hygge mig med mig selv! Og der var god underholdning i TV, jeg så både Styrmand Carlsen og Cirkus revyen, jeg kan hygge mig og grine godt af begge! Og så fik jeg syet lukkekant på et dejligt puttetæppe, den slags arbejde egner sig godt som beskæftigelse til god underholdning.

Jeg nyder at gøre sådan et restetæppe færdigt (som en anden har syet og Laila har quiltet). Det er så smukt i farverne, og jeg elsker, når man kan få noget lækkert og smukt ud af en bunke rester i enkle former!

En god måde at afslutte 2017 på!

GODT NYTÅR 2018 !

Inden Julen helt forsvinder, sender jeg min familie, mine venner og læserne her på bloggen et stort ønske om

Et godt og lykkeligt Nytår 2018 !

Mit “Hjertetræ” har jeg endelig fået etableret – det har været et stort ønske, siden jeg så det med klassiske flettede hjerter af papir, da jeg første gang holdt jul hos min yngste søn og svigerdatter. Hendes Far havde lavet mange af disse enkle og fine træer og flettet hjerter til dem. De fungerede som julekalender med 1 hjerte, der blev hængt på træet hver dag.

Tilfældigt fandt jeg frem til én, der laver disse træer og gerne sælger dem, og på den måde fik jeg træet i hus. Mit træ har patchwork hjerter, som jeg har lavet for flere år siden – der er ikke 24 (endnu), men det passer så fint i min vindueskarm.

Nu bliver det snart fjernet for i år, men det skal nok komme igen til Julen 2018.

Jeg har haft et godt år med mange dejlige oplevelser, ikke mindst i forbindelse med “mit hjertebarn” Projekt Puttetæpper til børn på de 4 – nu 5 – julemærkehjem. Vi har fejret et festligt 20 års jubilæum med tæpper fra alle 20 år, og hvad kunne være en bedre jubilæumsgave end konstateringen af, at der nu sys så mange puttetæpper, at alle børn, der har ophold på et julemærkehjem i DK, modtager et personligt, lækkert og flot patchworktæppe. Med det nye julemærkehjem Liljeborg i Roskilde er det 1.000 tæpper om året! Det er fantastisk, og ingen havde drømt om for 20 år siden, at det kunne blive så stort. Dengang var målet, at de 120 børn pr år, der havde ophold på Julemærkehjemmet Kildemose (det mindste), skulle have et tæppe.

Året har også bragt både glæder og sorger i familien – det er en sorg, når ens børn ikke er raske !
Men vi har også haft gode oplevelser, og jeg havde en varm, men dejlig og oplevelsesrig ferie i Spanien i sommer sammen med den ene familie – den tænker jeg tit på med glæde.

Så tak til familie og venner for 2017! Vi ses næste år!