Puttetæppeudstilling på Nørrevang

I lighed med tidligere har Projekt Puttetæpper sagt JA til at udstille puttetæpper på Plejecenter Nørrevang i Stensballe, Horsens, i december og januar – og nu er det udvidet til også at være februar 2019. De er glade for de flotte og hyggelige tæpper!

I dag blev de hængt op i samarbejde mellem Projekt Puttetæpper og den gruppe, der syr patchwork på Nørrevang. Vi synes, det er blevet en flot udstilling, og tæpperne kom til deres ret på de brede lyse gange. Der var også allerede noget personale, der bemærkede, at lydene blev dæmpet.

 

Så er bilen pakket – igen!

Bilen er nu pakket og klar med 33 puttetæpper + 1 vægtæppe, som skal hænges op og pynte på Plejecenteret Nørrevang i Stenballe, Horsens, hvor de kan glæde beboere og besøgende i december og hele januar måned.

Vi har gjort det før, og det vækker altid glæde at kunne nyde de smukke tæpper!

Derefter bliver puttetæpperne afleveret på et af julemærkehjemmene til børnene, og det flotte vægtæppe vil blive solgt på auktion i forbindelse med en gourmet middag på Restaurant Bind, Kollund, i juni 2019, som bidrag til driften af Julemærkehjemmet Fjordmark.

Der kommer billeder af udstillingen senere.

Så blev der 75 tæpper færre i arbejdsværelset!

75 puttetæpper til Skælskør er hentet af 2 medarbejdere fra Julemærkehjemmet Fjordmark, som lagde vejen omkring Erritsø, da de kørte til jubilæum på Julemærkehjemmet Kildemose i Ølsted. De 75 tæpper bliver derfra fragtet videre til Julemærkehjemmet Skælskør – fint at logistikken kan gå op!

I sidste uge kunne de mange sække med tæpper ikke være i forstanderens bil, da vi mødtes i Grindsted, men denne gang var bilen større!

Så nu er der plads i mit arbejdsværelse igen!

Dvs der ligger stadigvæk 33 tæpper, som skal udstilles på Plejecenter Nørrevang i Horsens fra den 6. dec. til 31. januar. Dem kører jeg selv med, når de skal hænges op på torsdag.

Fra Depotgården i dag

Der var temadag med snore-patchwork i dag på Depotgården:

Med 2½ cm brede stofstrimler og en tørresnor blev der maskinsyet fine måtter, kurve og tasker:

Det er rigtig flot, men jeg har bestemt mig til ikke at sprede mig mere, så jeg nøjedes med at kigge!

Og så fik jeg mit Hexagon-juletræ færdigt! Det er ens på begge side, dog spejlvendt, så hexagonerne i siderne vender modsat og dermed sys sammen med den magen til! Den lille stjerne i toppen er bare 2 små stjerne af den slags, man kan drysse ud på bordet.

Små fine juletræer i patchwork og strik

På Depotgårdens Tekstilværksted havde vi med kort varsel arrangeret en ekstra Temadag, hvor vi syede eller strikkede juletræer til f.eks. ophæng. Flere havde medbragt modeller og mønstre, og jeg havde lidt grønne julestoffer med fra “lager”!

Det var sjovt, og selv om vi ikke blev færdige med det hele, så kan vi fortsætte hjemme.

Arbejde hjælper!

Humøret er bedre, efter at jeg har brugt det meste af dagen på at sortere og registrere en kæmpe stak puttetæpper! 75 tæpper går til Julemærkehjemmet Skælskør på torsdag, og 32 tæpper ligger på sovesofaen i arbejdsværelset og venter på at blive udstillet på Plejecenteret Nørrevang i Stensballe v/Horsens!

Det har været et puslespil, fordi de andre i styregruppen havde valgt for mange ud til udstillingen, så jeg skulle vælge ud og bytte rundt på dem og sørge for, at adresselisten stemmer, når de 75 tæpper kommer til Skælskør! Hjemmene holder nemlig fast i, at de gerne vil sende en hilsen tilbage til tæppetanterne, og det er tæppetanterne også meget glade for!

Og så fik jeg lige en mail fra Horsens, om jeg kunne udstille tæpperne allerede fra torsdag d. 6. december, i stedet for fra den 3. januar, som ellers var aftalt. Det passer mig fortrinligt, for nu ligger tæpperne klar! Og så bliver min sofa fri igen (så bliver Diki også glad! der er kun et lille hjørne, han kan putte sig på nu).

Det er et dejligt sted at udstille de kønne tæpper, for der er nogle brede gange med lyse vægge, og der er permanente ophæng i loftet, så tæpperne ser rigtig godt ud og både pynter og luner! Jeg har udstillet puttetæpper flere gange på Nørrevang, og vi får altid at vide, at beboere og besøgende nyder det!

Her er billeder fra udstillingen i 2012, hvor det er en blanding af private tæpper og puttetæpper.

En større ekspedition i morgen

I morgen tirsdag skal det meste af styregruppen i Projekt Puttetæpper ud på en større ekspedition!

Vi er blevet inviteret til Odd Fellow logen i Grindsted for at modtage en donation på 4.000 kr! Det er et dejligt bidrag til materialer til tæpperne!

Samtidig mødes vi med forstanderen fra Julemærkehjemmet Fjordmark, som har fået samme invitation! Det var et tilfælde, at vi fandt ud af, at vi skulle samme sted hen, og så fik vi lige arrangeret, at vi kunne have flere forskellige ting med til videre aflevering – nemlig først og fremmest puttetæpper til Julemærkehjemmet Skælskør, som han sørger for at få bragt frem til dem, så vi sparer forsendelse. Samt en stor pose sokker til børnene på Fjordmark.

Vi modtager jo hver især puttetæpper løbende, gør også nogle UFO’er færdige, og nu er der så en lejlighed til, at vi kan tømme “lageret” og få dem samlet til ét julemærkehjem, som ikke fornylig har modtaget en stor portion tæpper.

Det bliver, så vidt jeg kan tælle, før de er samlet, 62 puttetæpper til Skælskør – det er en dejlig følelse, at de får så mange. Der er mange, der selv afleverer de tæpper, de syr, på de enkelte hjem, også Skælskør, og vores 4. styregruppemedlem, som bor på Sjælland, sørger også for dem, men 62 på én gang – det batter noget. Der er 48 børn ad gangen i Skælskør, så der skal mange til.

Nu er min del af tæpperne pakket, jeg blev færdig med de sidste 2 lukkekanter i går og i eftermiddag, så nu kommer disse 2 tæpper også med:

De var ikke så nemme at fotografere på tøjsnoren i den blæst, det har været i dag!

Igen en god dag til Julemarked på Depotgården

Det er både hyggeligt og festligt, når vi holder Julemarked på Depotgården.

Alle værksteder har både ting til salg og medlemmer på arbejde, hvor man kan se, hvad vi fremstiller og hvordan.

Jeg hører til dem, der gerne fortæller og viser frem på Tekstilværkstedet – og det indebærer jo nemt noget om Puttetæpper!

Både Aja og Laila quiltede puttetæpper, og jeg syede på en lukkekant, der afslutter sådan et tæppe!

Men jeg var selvfølgelig også rundt og kigge i resten af huset, og jeg er meget fascineret af både keramik, smykker, knive og glas f.eks.

Så her er lidt snapshots:

Blandt de smukke keramikhuse mangler på dette billede de 2, som jeg var hurtig og købte næsten, før der kom kunder!:

De kom til at stå på vores arbejdsbord hele dagen, og de kunne have været solgt mange gange! Men der var kun de 2 – og jeg er meget glad for, at de blev mine!

Der var også glas..

..og filt.

Og Aja quiltede..

Her er de 2, hun quiltede..

..og 1, som Laila har quiltet:

Så nu er der flere lukkekanter for mig at sy!

En kreativ patchwork udfordring!

I Lillebæltquilterne fik vi i foråret en udfordring! Hvis vi ville være med til en “Stof-leg”, fik vi en Fat Quarter (det halve af en halv meter stof = 50 x 55 cm). Vi skulle hver især finde ud af, hvordan vi ville bruge det stykke stof – gerne sammen med noget andet.

I tirsdags havde vi “fernisering” – og det var virkelig sjov, vi fik et glas vin og et stykke kransekage, mens alle tingene blev præsenteret 1 efter 1 !

Sikke da en kreativitet! Alle var enige om, at det stykke stof, vi havde fået, var lidt vildt!

Men det var både flotte, sjove og fine ting, der var kommet ud af det! Lige fra tæpper, tasker, dækkeservietter til poser, sybokse og blokke til puttetæpper!
Der blev klappet højt og livligt af det hele!

Efter præsentationen enkeltvis blev alt lagt på et par borde til nærmere eftersyn

Og her er de enkelte ting – utroligt kreativt:

Tæpper:

Løbere, “dinner-for-2”, duge og dækkeservietter:

Og se lige her – de sidste rester af stoffet blev også brugt sammen med ovenstående !

Tasker, sytasker, toilettasker, net:

Æsker og bokse:

Grydelapper:

Puder:

Blokke til Projekt Puttetæpper:

Mappeomslag:

 

Den travleste dag i Tekstilværkstedet, jeg har oplevet

Det var sådan en summen og sådan en travlhed hele formiddagen, at jeg nærmest var lettet over, at jeg havde planlagt at sy på maskine! Omkring bordet, hvor der strikkes ellers sys i hånden, var der slet ikke plads!

Og ved den store long-arm-quiltemaskine var der ikke bare én, men 3! Der var en begynder, der kastede sig ud i at quilte et stort, dobbelt sengetæppe, det var forberedt, og både Ruth og Laila var klar til at hjælpe.

Det gik helt utroligt godt, hun havde virkelig taget på det og kunne hurtigt lave nogle flotte mønstre – imponerende! Det se bedst på bagsiden af tæppet:

Vi var 3, der syede på symaskinerne, og i de tilstødende (nye) rum, hvor der er store hæve/sænke-borde, skæreplader, linealer og rulleskærere, var der også nogle beskæftigede. Det er fantastisk dejligt, at vi har fået så meget mere plads, og vi udnytter det til fulde.

Laila blev færdig i dag med et vægtæppe med meget små “Diamonds” syet som paper-piecing. Mens hun syede de små blokke, måtte vi andre ikke smide noget ud, når vi skar vores stof til – alle små stumper kunne Laila bruge! Det er sjovt at se dem igen i tæppet!

Det er syet til et helt bestyemt formål: Det må blive solgt på auktion i forbindelse med en velgørehedsmiddag på Restaurant Bind i Kollund til juni. Auktionen og hele middagen er til fordel for Julemærkehjemmet Fjordmark, og der plejer at komme rigtig pæne beløb ind for de tæpper, vi i Projekt Puttetæpper lader dem sælge. Det er ikke de puttetæpper, som vi syr til børnene, men større eller mindre tæpper, alle syet til netop dette formål. Det bliver spændende, hvor meget dette vil indbringe, det måler 95 x 95 cm.

Der er god tid til den begivenhed, og i mellemtiden vil det blive udstillet på Plejecenteret Nørrevang i Horsens i januar og februar 2019 sammen med mange puttetæpper.