“Mary-svøb” færdigt!

Det er altid med en smule bæven, at jeg lægger et stykke færdigt strik i vaskemaskinen! Men jeg har heldigvis lært, at jeg kan stole på de programmer, den har. Håndstrikket uld bliver vasket på “håndvask” og 30 gr. med et uldvask middel, og så får det en ekstra centrifugering.

Her før vask.

Her efter vask, bredt ud på håndklæder på havebordet – men det var ikke stort nok, og jeg kunne ikke sætte knappenålene ordentligt fast, da jeg spændte ud…

..så det blev sengen og sengetæppet + Sørens store, gamle badehåndklæder, der blev underlag (jeg håber, det er tørt til i aften?).

Jeg sætter knappenåle i hver eneste lille spids! Det er mange, skal jeg hilse og sige. Og det har været en lang, sej omgang at strikke den yderbort med alle spidserne. For hver eneste maske på inderborten = det brede blondemønster strikkes der 2 pinde hulmønster vinkelret på svøbet – jeg har ikke talt dem, men det er godt nok mange.

Det er det 5. af slagsen, jeg har strikket. De seneste 4 er strikket rundt omkring midterfirkanten, i stedet for at strikke de 4 sider hver for sig og sy dem sammen. Jeg er ikke helt tilfreds med det hjørne, hvor jeg har vendt for hver omgang. Det er blevet lidt for løst, og jeg tror, det skyldes, at garnet til dette svøb er en blanding af bomuld og uld, det er ikke så elastisk som uld alene. Men jeg kan nok stramme det lidt, når det bliver tørt, så det kommer til at ligne de 3 andre hjørner.

Så nu kan det snart blive afleveret til den vordende mor, min gamle naboes datter, som jeg har kendt, fra hun blev født. Meget hyggeligt!

En tanke om "“Mary-svøb” færdigt!"

  1. Forstår ikke hvordan i laver hjørnerne på yderste bort ?
    Ser ud til man bare fortsætter rundt, men krøller hjørnerne så ikke ?

    Mega forvirret strikker⁹

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *