Syning “på amerikansk”

Det er blevet lidt “moderne” eller i hvert fald interessant at sy amerikansk håndsyning. Der holdes workshops og kurser i mindre eller større grupper. Det handler om at sy i hånden med små “risting” og vel at mærke uden pap, som de fleste syr patchwork i hånden i Danmark.

Hvorfor nu det? Jo, det er faktisk hurtigere og nemmere, og man er fri for alt det pap, stoffet skal ris eller limes på, og fri for alle de ritråde, der skal pilles ud bagefter, før man kan fjerne pappet. Det er også hårdere ved hænderne, end når man bare skal sy i 2 lag stof.

Så nu skal jeg i morgen holde en workshop for 9 patchworkere i Tranbjerg, så må vi se, om de synes bedre om det, end om syning over pap, “English Patchwork”, som det hedder internationalt.

Vi skal nok få det rigtig hyggeligt, det er altid dejligt at sy patchwork sammen med andre med samme interesse.

Men jeg undrer mig endnu engang: Hvorfor er der så mange, der begejstret melder sig til, og så hopper fra i sidste øjeblik? Der var 16 tilmeldte + 1 på venteliste, og jeg måtte lukke for tilmelding. Deraf har halvdelen + hende på venteliste meldt fra! De 2 er pga sygdom, det kan man ikke gardere sig imod. Men ellers er begrundelserne, at der er kommet noget andet i vejen.

Nu er det her en lille workshop, som er aftalt på Facebook, men jeg kan godt forstå, at de professionelle, altså butiksindehavere og de undervisere, de engagerer sig med, ofte meget længe i forvejen, er kede af at arrangere kurser, der måske ikke bliver til noget pga frameldinger. Og derfor ser sig nødsaget til at opkræve kursusgebyr på forhånd.

Hvad skyldes det? Har det noget at gøre med “smid-væk-mentaliteten” eller har “vi” ikke respekt for andres tid og arbejde?

Jeg glæder mig til i morgen og de 9 deltagere, der gerne vil – der er nemlig nu blevet plads til en ekstra i sidste øjeblik. Og jeg håber, at jeg kan indfri deres forventninger.

5 tanker om "Syning “på amerikansk”"

  1. hej Hanne.
    jeg læser din blog dagligt ,og nyder dine indlæg, og alle dine dejlige billeder.Jeg syntes at du gør et stort arbejde for mange mennesker, og at der er nogen der snyder dig, ang .tilmelding til et kursus, syntes jeg er under al kritik, det må være mangel på respekt af andre mennesker, og den tid vi afsætter til at gøre noget for andre, jeg
    forstår det ikke rigtig god week-end og god bedring med Dikkis øre

  2. Kære Hanne

    Da jeg bor i København ville jeg spørge om der var mulighed for at købe kursusmatetrialet til Amerikansk håndsyning? Det ser godt nok flot ud.
    Fortsat god søndag
    vh
    Lisbet

  3. Jeg kan ikke sælge materialet, da det ikke er min copyright. Men er du medlem af Dansk Patchwork Forening? Og har du i så fald nr. 3 fra 2005?
    I det nummer har Birgit Glüsing og jeg en dobbeltartikel, hvor hun meget fint beskriver hvordan – og jeg skriver hvorfor – man syr “amerikansk”. Artiklerne hedder “PAP eller “Amerikansk”.

  4. Hej Hanne, tak for endnu et super godt indlæg :o) jeg læser ofte din blog og følger med i dine projekter, hehe. “Amerikansk” syning lyder rigtigt spændende, jeg skal da lige have undersøgt om der er mulighed for at tilmelde sig et kursus herude hvor jeg bor :o) ærgerligt at der er nogle der springer fra hos dig men, hold hovedet højt! Vi er MANGE der får stor glæde af din blog og det du laver ;o) hehe. knus Birgit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *