Krible – krable – det er ulækkert!

Jeg opdagede, at jeg har fået småt utøj i køkkenet! Jeg ved ikke, hvad de hedder, men de ligner hørfrø – både på farven og størrelsen, og kravler!

Jeg har prøvet det før i Brædstrup, og efter at de kom igen flere gange, opdagede jeg, at de kom fra noget hundefoder – eller rettere hunde-godbidder. Den slags har jeg ikke her, så jeg vidste ikke, hvor de kom fra, og det var ret pludseligt, at de viste sig. Der var ikke nogen i spandene med hundefoder, og det meste af det, har jeg i øvrigt i udhuset.

Så den har stået på rengøring af køkkenskabene – ud med alt og undersøge alt, hvor kom de fra? De var i og på nogle poser, især med melprodukter – så ud med dem. Det endte vist nok med, at jeg fandt “arnestedet” = en uåbnet æske Brand-flakes, hvor de var både ude og inde i æsken, selv den ikke havde været åbnet, og jeg derfor i første omgang havde fredet den.

Nu er skabene, hylderne, bordene og gulvet sprayet med en insektgift til samme formål á 2 omgange, hvor jeg skal love for, at der kom “lig” på bordet ind imellem. Alle poser er lukket med poseklemmer, en pakke kiks er lagt i plasticpose med klemme på. Og så er der støvsuget grundigt og støvsugerposen smidt ud!

Nu må jeg så holde godt øje de næste dage og fange eventuelle overlevere. De er nemme nok at fange og knuse mellem 2 negle, men når der er mange, er det umuligt.

Men jeg undrer mig stadig over, at de fremkom så pludseligt, jeg har ingen set, før i går, og de havde da formeret sig meget.

PAUSE!!

4 tanker om "Krible – krable – det er ulækkert!"

  1. Hej Hanne! Ja sådanne insekter, jeg ved ikke hvad det er for nogle, kan egentlig altid komme. Ofte er de i kerner og fuldkorn i mel, og melet behøver såmænd ikke engang være for gammelt. Jeg har også haft sådanne levevæsener i mine skabe. Også de kom fra fuldkornsmel. Jeg har også haft møl, som jeg troede var i mit råuld, som jeg har næsten tonsvis af. Men næhhhhh, jeg opdagede pludselig, efter flere dages søgen, at de kom fra en pakning med 3 fuglefedtkugler, hvor der var korn i. Efter at have smidt alt ud, stoppede jeg alle reolhullerne til med de tilsvarende små plastikpropper (som reolpladerne ligger på), og siden har jeg aldrig mere haft sådanne “UFO”er. Selvfølgelig blev skabene også vasket grundigt af ved samme lejlighed. . .
    Så jeg krydser finge for Dig, at Du har fået fat i det hele!

  2. Hej Hanne
    Håber at du har fået has på alle gæsterne.
    Jeg har fundet nogle plastikbøtter, som holder tæt, giver overblik og er til at betale. De er fra firmaet Systematic, og fåes bl.a. i Bahne, Sinnerup – og i Bakkelandets legetøj i Brædstrup. Der findes en serie beregnet til opbevaring af mel mv – hvor der er en bøtte som passer til 2 kg mel eller 2 kg sukker. Jeg har købt to høje smalle bøtter, som nok er til spaghetti, men bruger dem til grisini og Kiks.
    En anden bøtte er beregnet til corn flakes med hældetud, og det virker også rigtig godt 🙂
    Hilsen
    Kristine i Salten

  3. Hej Hanne jeg har haft lignende bæster og fandt ud af at de kom fra de poser med tørrede krydderier man kan købe i flere butikker til ca. 10. kr. stk. Det var især oregano og basilikum og det der ligner tørrede ” græsser”. Håber du får bugt med dem.
    Hilsen Anne-Marie Mortensen, Støvring

  4. Kære Hanne,
    Vi har på et tidspunkt haft besøg af samme type dyr, som viste sig at komme fra en uåbnet cellofanpakke med æggenudler – men sikke dog et arbejde der er bagefter!. Jeg kan godt forstå, du er træt – også efter dit hospitalsophold. Men held og lykke med det hele og tag den nu med ro, Hanne!
    Hjertelige søndagshilsner fra Else.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *