2 gange Falkenberg til tørre

2 x falkenberg

Så er en stor og en lille Hanne Falkenberg monteret og vasket!

“LUDO” til Victor og “Ballerina” til Farmor.

Jeg har haft kittet til Ballerina liggende i flere år, jeg ved godt hvorfor: en bekendt købte den samtidig med mig og fik den strikket, men den blev alt for stor, og det skuffede mig, så jeg mistede lysten til at strikke den. Det er dog alt for flot og alt for dyrt et strikkekit til ikke at blive anvendt, så i maj begyndte jeg på den, og i betragtning af, at jeg laver mange andre ting indimellem, så har den ikke taget lang tid at strikke – det er udelukkende retstrikning, den strikkes ud-i-ét, kun ærmerne har sømme, der skal sys sammen. Og den er underholdende at strikke, fordi opskriften er meget udførlig (jeg overså et par gange små anvisninger og måtte “strikke baglæns” – min fejl!)

Og jeg har prøvet den, før den blev vasket – den er heldigvis ikke for stor, så det må have noget med strikkefasthed at gøre. Jeg tror jeg bliver meget glad for den.

Der er i en gruppe om strik på Facebook ikke enighed om, hvordan man vasker håndstrikket uld. Nu er der ikke nogen, der skal tage mit ord for “den gyldne sandhed” (tænk, hvis det gik galt?) – men jeg vasker i maskinen på et uld-vaskeprogram ved 0 grader og med en ganske lille smule uld-vaskemiddel. Ikke noget skyllemiddel, det tror jeg ikke, ulden har det godt med. Det er ikke gået galt endnu! Jeg synes, ulden rejser sig og bliver meget flot og blød. Tørrer udbredt på håndklæder.

Der skal nok komme billeder med modellerne indeni!

 

En tanke om "2 gange Falkenberg til tørre"

  1. Jeg vasker på almindeligt uldprogram – jeg tror, det er 40 grader. Bruger uldvaskepulver og lidt hårbalsam rørt op i vand som skyllemiddel. Det gør lige ulden lidt mere blød og lækker. Flotte trøjer og farver du har valgt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *