Musicalen Dracula

Skolekomedie? – glem det!!!

Musical’en Dracula på Fredericia Gymnasium ligner en professionel forestilling – med amatørernes begejstring!

draculas offer

Draculas offer!

Hold da helt op, hvor det det fantastisk, hvad de unge mennesker præsterede til premieren på musicalen Dracula i aften.

Jeg havde hørt, at jeg nok godt kunne glæde mig, for Fredericia er kendt for, at de hvert 3.år sætter en fantastisk forestilling op. Men jeg havde ikke i min fantasi kunne forestille mig, hvad der ventede.

Musicalen er bygget op helt fra bunden med musik og tekster af 2 lærere. Orkesteret og koret består af elever. Og scenen myldrer med skuespillere, rekrutteret blandt eleverne.

Kostumer, make up og hår er også kreeret af elever og lærere – og jeg siger bare: fantastiske kostumer og fabelagtig make up!

Lyd og lys var også elever, og blandt dem var en strålende glad Christian, som stod for storskærmen, hvor han havde lavet flotte, effektfulde “tæpper” med levende billeder.

dracula operatører

Der var meget mørkt i salen, men her skimtes operatør-bordet med Christian yderst til højre.

Jeg fortrød, at jeg ikke tog nogle billeder, da vi ankom og gik igennem en “sluse” med de udklædte og sminkede skuespillere, som vred og vendte sig, dansede og gjorde sig til for publikum, for der kom vi på tæt hold. Inde i salen var der både mørkt og let tåget, og så holdt publikum en utrolig flot, frivillig disciplin og blitzede ikke under forestillingen!

Vi fik at vide på forhånd, at en af skuespillerne havde mistet stemmen, så hans stemme blev erstattet af dirigenten (der sang godt!), mens han mimede. Desværre kunne man godt se, at han ikke havde det så godt, men han gennemførte. Og alternativet havde været en aflysning af hele musicalen!

Uha, det ville have været synd. Der var flere, især én pige, der sang helt fantastisk, og de spillede alle sammen meget levende og frigjorte, man skulle ikke tro, de var amatører.

Jeg var især meget betaget af danserne. Et stort hold dansere, der faktisk kunne danse og gjorde det så smukt, både når det var vals, ballet eller moderne dans.

Hele forestillingen var både meget dramatisk og meget sjov! Der var ingen i salen, der kunne undgå at blive fanget af dramatikken, og der blev både piftet og jublet blandt alle kammeraterne og familierne i salen!

Under afslutningen, hvor alle blev kaldt frem flere gange med stående applaus, og der var lidt mere lys, kunne der tages billeder, og de illustrerer – desværre utilstrækkeligt – hvor meget, der var gjort ud af det:

dracula skuespillere dracula skuespillere 3 dracula skuespillere 2

Tak for en dejlig oplevelse! Jeg håber, at mange vil se den de næste 2 aftener!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *