Livretter

Mon ikke de fleste har en livret eller flere? Det har vi i hvert fald i vores familie – og det er ikke nødvendigvis den samme!

Da yngstesønnen ringede hjem, mens jeg var ved at lave mad, og vi snakkede, mens jeg skramlede lidt med panden, spurgte han, hvad jeg skulle have at spise i dag?

“Nøj, kan jeg nå det, hvis jeg kører nu?”, spurgte han (fra Brøndby!) “det er jo en af mine absolutte livretter! – og jeg får det aldrig, fordi min kone ikke er så vild med det.”

Nej, han kunne jo nok ikke nå det, så det måtte jeg spise alene (og en lille bitte smule i Dikis skål).

Jeg har fået “Appelsin-karbonader” med ris. Kender du det?

APPELSIN KARBONADER

Hakket svinekød eller svine/kalvekød, blandet med en håndfuld rosiner og revet skal af 1 – 2 vaskede appelsiner, vendt i rasp og stegt på panden i det fedtstof, du foretrækker.

Karbonaderne holdes varme, mens panden koges af med saften af appelsinerne, evt.  flere appelsiner + 2 – 4 dl fløde. Simrer 5 minutter.
Smages til med salt og peber og tilsættes lidt kulør.

Serveres med løse ris.

Og der var ingen rosiner i Dikis portion, det kan hunde ikke tåle.

7 tanker om "Livretter"

  1. Det lyder spændende, jeg har lige lavet din appelsin marmelade , den blev rigtig god, dog uden grapefrugt , dem kunne jeg ikke få økologisk, så jeg tog flere appelsiner. Vh Lykke

  2. Det er ikke en af livretterne, det er LIVRETTEN over dem alle.
    Gitte jeg kan sagtens lave det, det er en ret simpel ret men jeg laver helst ikke to retter mad samtidigt så for husfredens skyld får vi det ikke så ofte 🙂

  3. Det store hit i vores hytte sidst jeg var på tur i Norge.
    4 mand 1 kg. svinekød/rosiner/reven appelsin skal og 1 liter fløde/appelsin sovs og lidt ris.
    Det gjorde stor lykke efter en dag på 2 hjul.

Skriv et svar til Jan Schrøder Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *