Ladby-broderierne

Jeg var på en dejlig udflugt med Lillebælt Quilterne til Fyn i går – i regnvejr – men skidt med det, vi kørte i bus. Vi besøgte først Ladbyskibet og -museet, hvor vi fik en fin forevisning af “Ladby-broderierne”, som der arbejdes på – det tager mange år! Det er et flot initiativ, hvor nogle meget entusiastiske kvinder broderer en historie om vikingerne, delvis egen fantasi, dels historisk.

ladby 1

Det har været en stor proces, hvor de har prøvet sig frem og har studeret Bayeux broderierne i Frankrig, importeret tyndt, plantefarvet uldgarn, men senere selv har fået mange flere farver indfarvet i DK. Teknikken til broderierne er helt speciel, men virker fantastisk. Én af dem tegner motiverne på hørlærred, og andre broderer.

ladby 2

Der er utroligt mange detaljer, og vi fik vist, hvordan de forskellige virkninger fremkommer.

ladby 3

Og der er både store og meget, meget små motiver.

ladby 4

Det er utroligt spændende, og vi fik en rigtig levende beretning om hele historien…

ladby 5

som går helt op til nutiden.

ladby 7Der er lavet masser af prøver forud for hver del ….

ladby 6

..og se nu, her er noget, vi kender: en Danewood quilteramme, som bliver brugt som broderiramme!

Vi fortsatte udflugten til Kirkeladen i Mesinge, nord for Kerteminde – desværre kørte vi kun igennem min hjemby, men et lille kig fik jeg da, og det var hyggeligt at gense hele egnen, hvor jeg har færdedes som helt ung, inden frokosten i Kirkeladen, som var rigtig lækker i hyggelige omgivelser.

Vi havde selvfølgelig et mål mere – en rigtig god patchworkbutik, som der var sat 2½ timer af til!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *