Hårdt arbejde

Når et tæppe er for stort til at montere det på arbejdsbordet, bruger jeg gulvet. Det er fint, at jeg kan det her, hvor der er trægulv, tidligere havde jeg tæppe på alle gulve – incl. hundehår!

Men det er hårdt at “stå på hovedet” og lægge det sammen med bagsidestof og vat. Jeg lægger bagsidestoffet først og taper det fast til gulvet flere steder med malertape, som er nemt at fjerne igen. Så rusher det ikke, men jeg arbejder.

Først vat og derefter top (overside) bliver limet fast med spraylim, vattet på begge sider (jeg sprayer aldrig på stoffet, kun på vattet), og sidst sættes store sikkerhedsnåle i for en sikkerhed skyld.

limning

Men inden nålene sættes i, skal det hele glattes godt ud og presses sammen, og det gør jeg med en holder til min moppe! Det er effektivt.

klar til quilt

Så nu er jeg klar til at quilte.

Lige før, jeg begyndte at montere, fandt jeg ud af, at den kant, jeg havde syet på som ramme, var for bred!

kant

Nogen gange kan man først se det, når det hele er samlet. Jeg syntes, det var for voldsomt, og tæppet er også blevet lidt for stort. Så jeg tog en rask beslutning og skar 6 cm af hele vejen rundt. Det passer så med, at den strimmel på 6 cm i bredden kan bruges som lukkekant til allersidst, det vil se pænt ud, i stedet for at der skal endnu en kant på – det vil give en god afslutning.

En tanke om "Hårdt arbejde"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *