Kreativ hukommelse?

Kan man kalde det kreativ hukommelse, når det er billeder, der ligger inde i baghovedet?

Som f.eks. når jeg ser sådan et dejligt billede af 8 børn, der i forbindelse med afslutningsfesten efter 10 ugers ophold får deres puttetæppe – det har nu fundet sted på netop dette julemærkehjem Kildemose i Ølsted i 20 år!

Så kigger jeg sommetider på billedet og prøver at huske, om jeg har set tæpperne, eller billeder af tæpperne før, og hvem, der har syet dem.

Det er så også i den forbindelse, jeg husker mig selv på, at nogle af de flittige tæppetanter afleverer tæpperne uden at vi ser et billede. Det er helt OK, det er bare sjovt, når vi kan vise alle tæpperne på Projekt Puttetæppers egen hjemmeside og galleri.

Men jeg synes, det er spændende at finde ud af. Vi syr nu ca. 1000 tæpper om året, så øvelsen er omfattende! Af og til er det selvfølgelig tæpper, som hjemmet har modtaget for nylig, og det gælder f.eks. det blå tæppe foroven, som er så karakteristisk, at det hurtigt springer i øjnene i et indlæg med tæpper fra Virginia Raynolds Laursen.

(Rul ned i de indlæg, jeg linker til.)

Tæppet til højre i bagerste række fandt jeg også, det er syet af Annalise Berthelsen

Men jeg skulle grave i hukommelsen noget længere tilbage, før jeg fandt nr 2 fra højre i bagerste række – jeg vidste, at jeg kendte det tæppe, for jeg har haft det liggende som en for smal UFO – og så faldt 10-øren, for mange af de UFO’er, jeg modtager, som der skal gøres noget ved, før de kan quiltes, henter Kirsten Larsen – og der var den! Jeg skulle godt nok et helt år tilbage, men det skyldes, at man på Kildemose udvælger blandt tæpperne netop det helt rigtige tæppe, der passer til det enkelte barn! Derfor vil de også gerne have et lille “lager” af tæpper hele tiden.

Det samme gjorde sig gældende med det store tæppe, nr 2 fra venstre i første række, som Esther Olesen har syet af årsblokke fra 2014, som mange forskellige har syet og sendt til os.

De andre hjem har andre måder at give tæpperne på, men på Kildemose har man gjort sådan i alle 20 år, og børnene får en lille historie sammen med tæppet om, hvorfor tæppet helt unikt er udvalgt til netop hende/ham! De ved det godt hele tiden, og de har jo set alle de andre flotte tæpper, så de er altid meget spændte på, hvilket tæppe, de får! Det kommer på den måde til at få en helt særligt betydning for dem og bliver en del af et dejligt minde!

De andre tæpper har jeg ikke fundet endnu, men jeg ved, at tæppetanterne også glæder sig, når de genkender deres tæppe sammen med modtageren!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *