Ekspemerimentel middag – det smagte godt!

Jeg har aldrig før prøvet at tilberede og spise Kuller, men det var det, der fristede mest hos fiskemanden, og han sagde, at det lignede torsk meget, så det var jeg ikke så bange for.

Da jeg var barn og ung og boede i Kerteminde, spiste vi jo meget fisk. Og ligeledes, mens vi boede i Grønland, hvor vi kunne købe kæmpestore torsk og laks for næsten ingen penge = 1 kr for en meget stor torsk – ja, vi var da også ude og fange dem selv en gang imellem.

“Maskintorsk” var der en ret, der hed! Det var torskefileter tilberedt i ovnen, lagt lagvis med løg, tomater, porrer el.a. grøntsager + salt og peber. Meget enkelt og nemt, og det smagte godt.

Det havde jeg lidt i baghovedet, da jeg skar min kuller-filet i stykker og lagde dem på kartoffelskiver, drysset med salt. Over fisken strøede jeg karry, lagde løg, skåret i smalle både og tomatskiver, og dryppede med lidt lime-saft. Lidt salt og peber til sidst, og så fløde ud over det hele. Ind i ovnen ½ time med 180 grader – færdig!

Det smagte skønt! Og der er også til i morgen!

En tanke om "Ekspemerimentel middag – det smagte godt!"

  1. Tak, Hanne, du gav mig en ide`til de laksestykker, jeg købte forleden. Har det hele i hus – undtagen tomater, men mon ikke en dåse flåede tomater kan gøre det sammen med fløde.
    God week-end fra Diana

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *