Webstrikkernes Festival

Nej, det er ikke den strikkefestival, der finder sted på Fanø – det var forrige weekend. Webstrikkernes Festival er meget mindre og arrangeret 100% af os selv! På skift, og denne gang af bl.a. mig.

Den fandt sted på Svendborg Vandrerhjem  (eller Danhostel Svendborg) fra fredag 28. til søndag 30., og jeg er nu hjemme igen, har pakket det meste ud – både mit tøj og en masse garn! – Jeg har også hentet Diki i den kærlige pleje hos datteren og hendes 2 uldtotter af samme race – og han har haft det så godt! men det er jo altid godt at være hjemme hos “mor”.

Og nu var det så, at jeg skulle lægge en masse dejlige, sjove og fine billeder ud her! MEN! – nærmest utænkeligt: jeg havde glemt kameraet hjemme!

Så det må vente, til jeg får de billeder, en anden webstrikker har lovet at sende mig.

En beskrivelse kan dog godt leveres, selv om det ikke er fyldestgørende!

Det var meget vellykket efter mange udsagn at dømme! Og det er jeg jo glad for!

57 kvinder i alle aldre mødtes efter at have undgået at blive “fanget” i politiafspærringer på begge sider af broerne – vi anede ikke noget om det før senere, men nogen havde set bilkøerne og bevæbnet politi fra toget.

Hvad vi laver? Ja, jeg havde forsøgt at beskrive det for de 3 strikkere, som jeg er sammen med på Depotgården, og som havde ladet sig lokke til at melde sig ind og deltage for første gang. Jeg er temmelig sikker på, at de alle 3 både hyggede og morede sig og nød det hele!

Vi strikker, strikker, snakker, strikker, spiser god mad, strikker, snakker, drikker kaffe og spiser kage, strikker….. hele tiden!

For dem, der har lyst til noget mere, var der arrangeret udflugter med besøg på et uldspinderi, det var virkelig interessant! Ligeledes demonstrationen med hyrdehunde!

Der var også besøg i “Den selvforsynende Landsby”, besøg i en lille patchwork butik. Og den første aften var der “Show & Tell” = “Vis dine strikkede kreationer frem og fortæl om dem” – hvorfor er folk så beskedne? tilsyneladende var der ingen, der havde noget at vise – men da der først var én modig, fulgte andre efter, og så var der mange, der havde mange flotte ting at vise, lige fra en hel kuffert fuld af strikkede tæpper til fine, bløde sjaler af moskusuld med kniplinger som pynt!

Pakkespillet er også blevet en populær underholdning, vi medbringer hver 3 pakker med strikkerelateret indhold, og denne gang spillede vi med mange terninger, som cirkulerede 2 og 2, og så måtte man tage en pakke, når man slog en 6-er eller 2 pakker ved 2 6-erer – og man kunne knap nå at tage en pakke, før der var terninger igen! Hold da op, hvor gik det stærkt – og hvor var det sjovt! Samme procedure, når man måtte stjæle pakker fra hinanden i 2. runde!

Den 2. aften fik vi besøg af “Strik historien”-projektet, et socialøkonomisk projekt, der producerer strikkede ting med mønstre fra Danmarkshistorien – det var både meget interessant at høre om og gav mulighed for køb af anderledes strikketøj!

Vi køber/sælger også overskudsgarn af/til hinanden til små rpiser, til stor fornøjelse!

Og vi havde også en workshop, hvor én af vore egne lærte fra sig i spændende teknikker!

Indimellem fik vi også lige tid til at nyde den fantastisk mad, som vandrerhjemmet serverede – alt for godt og alt for meget! 3 x buffet + alt det kaffe, te, kage og frugt, vi havde lyst til.

Og så overnatter man, som man ønsker: enkeltværelse eller sammen, jeg har en room-mate, som jeg nu i flere år har snorket sammen med!

Sikke en weekend – det var altsammen hyggeligt!

2 tanker om "Webstrikkernes Festival"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *