Victor på indkøb

Jeg kan godt forstå, at Victors Far (min yngste søn) er “pavestolt”, som han skriver på Facebook.

Victor fylder 7 år om 15 dage og går i 0.klasse. I dag havde han udtrykt ønske om at få boller i karry til aftensmad, og han ville gerne selv handle!

Hans Far fortalte, hvad der skulle bruges, og Victor skrev selv indkøbsliste!

Indkøbsliste

Og så købte han ind – hvis der var noget, han ikke kunne finde, spurgte han personalet!

Hvor er det nu – det bondebrød? – og de frosne rundstykker?

Hvis nogen har brug for hjælp (det havde jeg!), så har hans Far lært som spejder at lave kødboller af medisterpølse(!) og ris til – resten er da nemt – ikk’ ?

Han er dygtig, er han! Og så er han vant til at være med ude at handle!

2 tanker om "Victor på indkøb"

 1. Jeg har en god ven, der kunne laese biblen da hun var fire aar ! – men hun var datter af en provst i Odense, og jeg er sikker paa at hendes far gjorde en indsats for at hjaelpe hende paa vej. Det med hvad boern laerer fra smaa af, har ogsaa meget at goere med foraeldrenes forventninger. Dem laerer boernene hurtigt at aflaese, mange gange uden at de direkte “coaches”. Mozart skrev sin foerste symfoni som 5-aarig. Og utallige verdensberoemte boern af joeder er blevet betydelige forretningsfolk, videnskabsmaend og kunstnere.
  Jeg har aldrig troet paa at det foerst og fremmest er generne, der bestemmer vores skaebne. Det har efter min mening langt mere betydning, hvad vi som boern og unge bliver udsat for, og hvad der forventes af os. Det er ogsaa derfor det er frygteligt at taenke paa den opvaekst som mange boern af statsloese flygtninge paa flugt har idag. Og ligeledes den skaebne der venter boern der vokser op i de traumafyldte krigszoner, som der i vores tid bliver flere og flere af.

  • Jeg er helt enig i, at forældrene spiller en stor rolle i, hvordan børn udvikler sig. Victor bliver helt sikkert inspireret af hans forældres forventninger.
   Men han er også en kvik og nysgerrig dreng, der meget gerne tager imod oplæring.
   Ja, vi er heldige, at vores børn har en beskyttet og tryg opvækst! Det gør også stort indtryk på mig, at mange børn har en forfærdelig skæbne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *