Patchwork eller stof-mekanik?

Ældstesønnen har lånt min symaskine for at fabrikere/sy en “taske” eller kuffert til sin letvægtskørestol! Den skal bruges, når de flyver sydpå på ferie. Han bliver liftet op i flyveren, hvor de så tager stolen, som kommer i bagagerummet, og han har set med den gamle stol, hvordan de smider med bagagen! Derfor skal denne polstres!

Han HAR syet på min maskine, da han var dreng og havde fundet på et eller andet, han ville lave – hans fantasi og tro på egne evner har aldrig manglet noget! Og så er han jo uddannet kleinsmed!

Men jeg var da noget overrasket, da han begyndte at snakke om dette projekt og bad mig hjælpe med at købe stof. Udover en ekspedition til Vejle i hans nye bil og lån af min symaskine, som han ville have større chancer for at kunne gennemføre projektet med, end den gamle Elna, jeg har arvet efter min moster(!) og som hans kone har til reparationer, så har jeg ikke haft nogen finger med i spillet.

Han har selv tegnet omridset af stolen, som er sammenklappelig og har klippet inderstof = bævernylon, og yderstof, som er mere kraftig og vandtæt, samt pladevat, som er imellem.

Han har tegnet quiltelinier efter en lineal på stoffet og quiltet meget flot gennem de 3 lag, synes jeg!

En tittekant i rød bævernylon og med en anoraksnor indeni har han også syet og lagt imellem delene. Man kunne godt købe færdig tittekant, men det var bomuld, og det ville hurtigt blive slidt.

Det gav problemer at komme rundt i hjørnerne, og det har været hårdt for skuldrene (han har slidgigt af at gå flere år på krykker, før han fik kørestol), selv om han har hvilet sig meget indimellem.

Det sidste problem er, at der mangler stof til at dække trevlekanten indeni, det er kun den ene side, der er færdig.

Jeg er også imponeret over, at han har syet 2 kraftige lynlåse i, så stolen kan løftes op i og ud af posen. Jeg synes, det er svært at sy lynlåse i! Ovenikøbet er lynlåsen dækket af en rød kant!

Det eneste, der mangler nu, er et par håndtag til at løfte den og 2 stropper med spænder, så den kan spændes fast i bilen.

Kridtstregerne markerer, hvor håndtagene skal sidde.

3 tanker om "Patchwork eller stof-mekanik?"

  1. Waw, hvor en den flot – godt gået – eller syet. Og hvor er det dejligt han endelig har fået de hjælpemidler/køretøjer han har manglet. Jeg håber og ønsker for ham og familien, at det bliver lettere for dem alle.
    Det var også på tide.
    Gode ønsker for fremtiden fra
    Diana

    • Tak Diana! Det betyder utroligt meget for hele familien! Og det er dejligt at se, at han stadig tager initiativer og prøver af, hvad han kan.

  2. WAUWWW… a talented son and a good mother. Once more, congratulations to Jan and you that he has succeeded to secure not only the wheel chair, but also the Jenny and the vehicle. Well done, against all odds !!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *