Skjortedamerne

Vi havde besøg af “Skjortedamerne” i Lillebælt Quilterne! Det er noget af det mest underholdende OG imponerende, jeg har oplevet i patchwork-sammenhæng!

De 2 – man må godt kalde dem ældre – damer er eksperter i at sy patchworktæpper af genbrugsskjorter! De underviser i specialet og drager land og rige rundt, sammen med deres hjælper, og viser tæpper – samt fortæller! Og de har megen humor!

Man kan virkelig også lære meget af dem! Jeg har altid elsket tæpper, syet af skjorter – MEN jeg lærte nu, at den “perfektions-forskrækkelse” jeg som mange andre lider af, kan man godt glemme, når man syr af skjorter! Jeg synes, det skal være lige og ens og hver enkelt del helt snorlige i tern og striber – det, ved jeg nu, har ingen betydning! Tæpperne bliver meget mere levende og interessante, hvis man er lidt ligeglad og går efter forskelligheder!

Hvor er de charmerende, deres tæpper! Og man skal bruge MANGE skjorter i hvert tæppe, for at det ikke er kedeligt.

Se selv:

Dette vil jeg gerne prøve at sy – billedet er ikke så godt, men se nærbilledet:

Demonstration af “slagtning” af en skjorte: det tager 4 minutter! Og så bliver stykkerne rullet på en gammeldags rulle!

En fantastisk inspirerende aften!

6 tanker om "Skjortedamerne"

 1. Hej Hanne, hvor er de flotte de skjortetaepper. Jeg forstaar godt at du og de 2 “aeldre damer” er vilde med at bruge aflagte skjorter til at skabe noget, der er saa flot som det du viser der. Det har jo mange fordele paa samme tid. Bl.a. beskyttelse af planeten. Som vi efterhaanden alle ved, saa gaar der afsindigt mange liter vand til at lave bare en skjorte f.eks. – saa det maa vaere dejligt at taenke paa, mens man genanvender de brugte skjorter, at man derved bl.a. er med til at beskytte vores og ikke mindst boern og boerneboerns fremtid.

 2. Hej Hanne
  Jeg har fulgt din blog længe, og set og beundret de mange flotte tæpper der går gennem dine hænder. Dog har jeg aldrig taget mig sammen til at kommentere, men dette indlæg må jeg dog lige tilføje en oplevelse.
  Jeg har oplevet damerne i Frederikshavn for et par år siden, og du har fuldstændig ret, de er meget underholdende og smittende med deres arbejde. jeg støvsugede genbrugsbutikkerne hele vejen hjemmefra arbejde fra Hjørring til Sæby, skjorter samlet. Undrende damer i butikkerne over jeg var ligeglad med størrelser… og fik da også syet et tæppe, det var sjovt og rimelig hurtigt i forhold til andre håndsyede tæpper. Hvis du har lyst kan du se det på http://helle4hanne.blogspot.com/search/label/patchwork.
  Måske jeg skulle finde resterne frem, der kunne nok blive et lille tæppe til et barnebarn 🙂 go påske til dig og vose.
  Mvh. Hanne

  • Hej Hanne
   Tak for kigget til dit skjortetæppe mm ! Jeg må erkende, at jeg også brænder efter at sy med skjorter – har gjort det før – det er så hyggeligt og giver fine resultater. Dit er også fint!
   Skulle du have lyst til at sy mere, er du også velkommen til at sy til Projekt Puttetæpper, hvor der også er nogle, der syr af skjorter. Der er også et par stykker i Frederikshavn!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *