Udnyttelse af medicinpriser!

Det er da utroligt, hvad medicinalfirmaer kan finde på for at få penge ud af lommerne på os, der bruger nødvendig medicin!
Jeg har i over 16 år dryppet øjne mod sygdommen Grøn Stær, som dermed ikke udvikler sig, men som ville gøre mig blind, hvis jeg ikke brugte disse dråber. Originalmedicinen er dyr, men som med så meget andet, bliver der udviklet kopi-medicin, som er helt lovlig, men koster betydeligt mindre.
Da jeg ville hente ny forsyning på apoteket, havde de dem ikke – og kunne ikke skaffe dem! Faktisk fandt den søde dame frem til, at der først kom ny medicin i juni eller juli! Det ville være meget dårligt for mine øjne.
Men hun fandt heldigvis ud af at kontakte et samarbejds-apotek, der havde dråberne, som blev reserveret til mig.
Det viste sig, da jeg hentede dem, at de kostede ca 4 gange så meget, som de kopi-dråber, jeg plejer at købe! Jeg har aldrig betalt så meget for dråberne!!! Så jeg spurgte, hvordan det kunne være?
Forklaringen er, at der af en eller anden grund ikke er kopi-medicin af den slags til rådighed p.t., og det benytter medicinalfirmaet sig af og hæver prisen! De kan regulere priserne hver uge, og det gør de så.
Jeg troede først, det var en misforståelse vedr. det tilskud, man får – for mit vedkommende i øjeblikket 50% (det ændrer sig i løbet af året) – men nej, jeg måtte selvfølgelig betale den ublu pris – jeg skal jo ikke risikere at miste synet!
Horribelt!!! Jeg er rasende – men hvad kan man gøre?

2 tanker om "Udnyttelse af medicinpriser!"

  1. Jeg ved at min mand har været ude for det samme tidligere på året med hans hjertemedicin, som man jo hellere ikke bare kan vente på bliver billig igen. Dengang var der flere der klager til lægemiddel styrelsen, men intet hjalp.
    Håber at du næste gang får dråberne til rimelig pris igen.

    • Jeg fik den besked, at kopimedicinen først kan forventes igen i juni eller juli!
      Jeg har hørt, at der har været klget og skrevet, men det er jo business – og den kan man vel ikke forbyde?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *