Der bliver puslet om Kameliaen

Det kolde vejr og nætter med frostgrader kræver, at jeg passer rigtig godt på min utroligt flotte Kamelia, som har et mylder af knopper og udsprungne blomster i disse dage!

Så hver aften trækker jeg den ind under tag udhænget, hvor den har stået hele vinteren, og hver formiddag bliver den trukket ud igen, så den kan få sol! Det ser ikke ud til, at den er generet af den skarpe, kolde blæst. Men jeg ved af erfaring, at alle knopperne visner, hvis den få frost.

Heldigvis er udhænget åbenbart nok til at beskytte den. Det er hårdt arbejde, for jeg trækker den store potte over terrasse-stenene, som heldigvis ligger meget jævnt! Men hvad gør man ikke gerne for at kunne nyde de smukke blomster?

2 tanker om "Der bliver puslet om Kameliaen"

 1. Hej, kære Hanne.
  Jeg kan godt forstå, du vil bevare din smukke blomst, og jeg hefter mig også ved, at du “trækker” – den sikkert meget tunge krukke frem og tilbage, og foruden at tænke på, hvor tung det er for dig, tænkte jeg på, om ikke du kender de runde – eller firkantede små “platforme” på hjul, der netop er beregnet til at lette den slags?
  De fås i flere varianter hos Jem og Fix eller lignende butikker. Jeg har selv en i træ til en pris af ca 20 kr. Så det er til at overkomme.
  Med hensyn til at skærme blomsterne mod frost, kunne man måske “åbne” en stor plastsæk, og sætte den omvendt over planten for at skærme mod frost.
  Den er så stor i omfang, at blomsterne nok kan være der uden at komme til skade.
  Håber du kan bruge idéerne.
  Gode aftenhilsener fra Diana

  • Tak Diana, jo jeg kender godt dem med hjul under, og jeg har også haft nogle, men de holdt ikke så godt!
   Jeg har derimod en sækkevogn, som jeg bruger, når jeg ellers møblerer om på mine store krukker, og det fungerer godt.
   Men fordi denne er så stor, bruger jeg den ikke, når den skal flyttes 1 meter eller så.
   Den er alt for stor til, at jeg kan få en sæk ned over den, og det tør jeg heller ikke, jeg tror ikke, den har godt af det. Derimod havde jeg planlagt, at jeg kunne dække den over med et tæppe om natten, hvis det blev koldere end de 2-4 grader frost, vi har haft.
   Jeg mener, vi havde -10 grader et år, men der skete ikke noget!
   Men tak for dine råd!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *