Karrysalat med sild – igen-igen!

Yngstesønnen kunne ikke finde familieopskriften på karrysalat, og så er det jo nemt, når Mor har den på pc’en og kan sende den via Messenger!

Den opskrift har jeg givet videre mange, mange gange, og jeg ved, der er mange, der har taget den til sig! Sågar i Canada!

Den har aldrig været skrevet ned, mig bekendt, før jeg i år 2000 vandt 1. præmie med opskriften i en konkurrence i Ugebladet Søndag.

Hvis andre skulle have lyst til at prøve (nogle har i årenes løb skrevet til mig og har fået den), så værs’go’ – her er konkurrence teksten fra dengang:

Denne opskrift på ”Karry-sild” stammer fra min Mor’s familie, og vi havde aldrig haft den nedskrevet.

Men den er så god, og mine nu voksne børn og svigerbørn, samt mine søstre og deres familier, spiser så meget af den, at jeg må lave portionen større hvert år, og hvis der er noget til overs, beder mine børn om at få noget med hjem også !!

Og i virkeligheden er den jo ret enkel at lave.

Den bliver serveret samtidig med andre sild, men af hensyn til dem, der ikke kender den, gør vi altid opmærksom på, at der er sild i salaten, det er ikke tilbehør til de øvrige sild.

Karrysalat med sild

En god mayonaise, ca. 2 dl, røres med 3 spsk carry (det er et spørgsmål om smag) samt 2 dl crème fraiche 18%.

4 hårdkogte, kolde æg, grofthakkede

4 modne tomater, skåret i små tern eller både

4 gode kryddersild (fra glas), skåret i små bidder

blandes i dressingen, gem lidt til pynt.

Salaten kan fint laves nogle timer før, den skal bruges, opbevares koldt og tildækket, og serveres i en skål, pyntet med lidt æggesnitter, tomat-både og sildebidder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *