Hvis ikke, det er sjovt…

Jeg følger også i år “Storkereden i Smedager” på TV Syds FB-side. Det er sjovt og spændende at følge med. Sidste år blev der drama omkring storkeparret, som havde været der flere år i træk, men netop sidste år forsvandt hanstorken Tommy sporløst fra hunstorken Annika og deres æg – det var trist.

Reden blev overtaget af et nyt, ungt par, og der har været spænding om, hvem, der ville dukke op i år? Den gamle hunstork, de unge storke fra sidste år, eller?

Det blev den unge hanstork Clyde fra sidste år med en ny, tysk hun, og de har været meget hurtige – også selv om nogle andre forsøgte at overtage reden, men de forsvarede sig godt! Og de lagde meget hurtigt 5 æg, som de har skiftedes til at ruge på, meget sødt at betragte – også, når de kommer tilbage til reden og knebrer højlydt!

Og i nat kom så den første unge ud af skallen, meget hurtigt fulgt af nr. 2 og sandelig også af en 3.! alle 3 indenfor samme døgn! Og sjovt at se dem blive fodret med orm, som gylpes op af forældrene i store klumper, som ungerne hakker i, sommetider med en lang, tynd orm hængende fra næbbet!

Altså, de er så nuttede! Og hvis I ikke ved, hvor man kan kigge med, så er det lige HER.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *