Nu kan jeg kun håbe…

…at al “balladen” omkring min galdeblære er slut!

Ambulant kikkertundersøgelse/operation i fuld narkose i går i Kolding har efterladt mig uden flere galdesten (stor sten fjernet som den sidste), uden den indsatte stent, som blev fjernet, med “oprensning” for grus og skidt, så der er god passage, men med en lille galdeblære i behold, tilsyneladende uden større funktion, fik jeg oplyst efter undersøgelsen.

Det var – igen – en god oplevelse, med meget venlige sygeplejersker og læger, der var meget omsorgsfulde og med informationer hele vejen igennem. Jeg blev bl.a. spurgt om evt. allergier, dem har jeg ingen af, men jeg fortalte, at jeg altid bliver meget dårlig efter narkose, så jeg fik ekstra kvalmestillende medicin. Og glad var jeg, da jeg havde det rigtig godt, mens jeg langsomt vågnede op på opvågningsstuen. Jeg kunne endda spise en ristet toast m/ost og drikke sød saft!

Og et par timer senere blev jeg kørt hjem i en flex-taxa – alt var godt! – Øøhh – troede jeg! For undervejs begyndte jeg så småt at få kvalme og blev nervøs for, om jeg skulle bede chaufføren om at holde, for jeg havde ikke fået en brækpose med!

Jeg nåede hjem, fik låst mig ind til min glade hund og styrtede ud i badeværelset og kastede op igen og igen, det var voldsomt! Og det gentog sig hele eftermiddagen.

Jeg fik også ondt, smerterne lignede dem, jeg får ved anfald. Men nu har jeg den kombination af Panodil + morfin-stikpiller (som ikke ryger op igen med opkast), og det hjalp! Så sidst på eftermiddagen havde jeg det bedre igen, og da datter og svigersøn kom og gav lidt omsorg, og sørgede for, at jeg fik frisk saft at drikke, og han gik tur med Aramis, så gik det godt igen.

Og det gør det stadig, jeg har det fint nu og har sovet godt i nat.

Så nu satser jeg på, at lægerne har ret: der er ikke mere, der kan genere mig (før der dannes nye sten???).

Hvorfor de ikke vil fjerne den galdeblære, kan jeg ikke få klar besked om. Måske arvæv fra de nu 8 kikkertoperationer fra 2013 – 2024?

3 tanker om "Nu kan jeg kun håbe…"

  1. Nu må vi så bare krydse alt, hvad vi har af fingre for at det var det sidste, du hørte til den galdeblære nogensinde!
    Det lyder som en voldsom omgang – og lidt voveligt, at de sender dig hjem til “helt alene”. Og ja, sørt, at de ikke vil fjerne den – det er jo samme operation, så vidt jeg kan forstå.
    God bedring!!!

  2. Ja, vi krydser! Men jeg forstår det heller ikke, bortset fra, at jeg nu en hel del gange har fået forklaret, at det kan være risikabelt. Men lægerne er tydeligvis ikke enige!
    Nej, det er ikke samme operation, for når de fjerner galdeblæren, går de ind gennem 3 steder i maven – udefra – mens de kikkertoperationer, jeg nu har fået 8 af, foregår gennem et rør ned gennem halsen.

    • Avs – ned gennem halsen – det lyder ikke så rart, men alligevel bedre end de 4 huller i maveskindet, jeg fik (det var ikke specielt ubehageligt altså, jeg var mere øm indeni end i maveskindet). Det kalder de så også en kikkertoperation – deraf min forvirring. Tak for opklaring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *