Baktus

Det første -men absolut ikke sidste “Baktus”-tørklæde/sjal, jeg har strikket! Det er et dejligt mønster, nemt og med mange muligheder for at lege med farver.

Jeg elsker dette håndfarvede garn Blue Moon Socks that Rocks > Multicolor Wave medium weight, og har brugt det flere gange til Chevron Scarfs, det er ærgerligt, at det er så dyrt, når der kommer told og moms til.

Det er skønt og blødt (kradser slet ikke), varmt og lækkert. Selvfølgelig kan man bruge andre håndfarvede garner med lange farveskift, men jeg har ikke fundet noget endnu, der har så fine farveskift samtidig med, at det er så blødt.

FAKTA:

BAKTUS – tørklæde, hele tørklædet er strikket i ret, kant: hæklet i muslingemønster
Gratis mønster på Ravelry.
Garn: Socks that Rocks, mediumweight (lidt tykkere end alm. strømpegarn), merino,
vægt: 215 gram incl. muslingekant.
Hot or Not: absolut HOT!!

Det skal prøves i andre garner, også i strømpegarn med selvmønstrende effekt eller med lange farveskift.

32 tanker om "Baktus"

 1. Jeg fik strikket mit Baktus nr. 2 i går aftes 😉 Friske dejlige farver dit er i. Jeg har endnu ikke prøvet “socks that rocks” garnet, men jeg har hørt mange anbefale det varmt!

 2. Stine, det er simpelthen noget lækkert garn, og prisen er heller ikke rystende, men når der så kommer told og moms og afgift til Postdammark oveni!!!

 3. Told og moms kan lægge en dæmper på alting 🙁 Jeg overvejer fortsat om jeg tør – og i mellemtiden er jeg gået i gang med endnu et Trinity Shawlette i hjertegarns merino silk (blanding af merinould, silke og bambus) – det er vanvittig blødt og lækkert. Farven er en mørk chokoladebrun – og det bedste: Fundet til 5 kr. nøglet ved P&P i Vejgaard. Jeg skal vist lige forbi igen i morgen før jeg skal på arbejde 😉

 4. Kære Hanne. Hvor er det flot. Så kan jeg bedre forstå, at jeg ikke kunne finde garnet “Blue Moon” hos Markno. Jeg må engang prøve at strikke sådan et sjal – sammen med alt det andet, jeg gerne vil.
  Knus og god ny uge fra Kirsten.

 5. Super flot Baktus sjal og fine farver. Har du brugt 2 farver? Findes opskriften på dansk? Jeg forstår ikke helt det engelske.

 6. Tak!
  Kirsten, der er også andre fine muligheder end lige det garn! Jeg skal i hvert prøve med noget fra mit lager!
  Anette, jeg har brugt 2 farver i min model, den kan også strikkes i selvmønstrende garn, hvor striberne så kommer af sig selv. Mønsteret er MEGET enkelt, jeg skriver lige en oversættelse til dig.

  • synes bare det er superflot. ville så gerne strikke det her, og kan forstå du har oversat den til dansk. kunne man lokke den ud af dig ???

 7. Hej Hanne!
  Godt nytår til dig. Flot er dit BAKTUS tørklæde. Ja, jeg sdder lige her og er blevet forelsket i det, og vil gerne strikke et til mig selv. Så hvis du vil af med dansk oversættelse til mig, ja så bliver jeg glad. På forhånd tak.

 8. Da der er nogle der skriver de ikke forstår engelsk, vil jeg lige fortælle at man ved hjælp af Goggle kan sætte sin PC til at oversætte alle sprog. Det er en ting jeg har meget glæde af.

 9. Hej Hanne. Jeg følger med interesse de ting du strikker, jeg vil spørge om der tages ud på 1-2 pind , 3-4 pind uden udtagning, på dit Baktus sjal. det er rigtig flot. Hilsen Lissy

 10. Der tages ud (og på sidste halvdel af tørklædet ind) i starten af hver 4. pind, altså i praksis tager jeg ud på p 3, på p 7 osv. Jeg tager ud efter 1. maske, idet jeg slår om, og opslaget strikkes drejet ret på vrangsiden. Strikker du med 2 farver, som jeg har gjort, er det nemt at huske, hvis man tager ud, når man skifter til farve 2.

 11. Hej Hanne.
  Du ønskes et godt nytår.
  Har du mulighed for at sende mig en dansk opskrift på “Baktus”.
  Da jeg ikke tåler kemoen så godt og er meget træt, har jeg megen tid til at strikke og da jeg har også meget garn, så jeg denne model, som ser overkommelig ud og så går tiden jo godt.

  Mange gode hilsner
  Lis

 12. Det gør jeg lige, Lis, det er en dejlig nem og alligevel spændende opskrift, både med selvmønstrende garn alene, eller med 2 forskellige garner. Og det er et gratis mønster.

 13. Hej Hanne
  Jeg vil bare spørge om det er muligt at få dig til at maile den danske oversættelse på dit flotte Baktus-tørklæde. Jeg har ikke strikket i mange år, men har nu fået lyst igen og satser på at starte med dette tørklæde – indtil videre har jeg kun set opskriften på engelsk.
  Jeg vil blive rigtig glad, hvis det kunne lade sig gøre med en dansk oversættelse.
  Mange hilsner
  Annie

 14. Jo, Annie, jeg skal maile den til dig, det er et dejligt og meget nemt strikketøj, og det bliver flottest, hvis man strikke med 2 forskellige farver, helt med lange farveskift på begge.

 15. Hej Hanne.
  Jeg har med interesse været inde og se på din blog og faldt over det tørklæde ” Baktus” og har også været inde på den internet side som du henviser til, men kan ikke engelsk, så ville høre om du ville sende den danske opskrift til mig.
  Jeg ved ikke om du også har opskriften på det sjal med hulmønster.
  venlig hilsen
  Annette

 16. Hej Hanne det e nogle lækre sjaler kunne godt tænke mig opskriften på dansk både til baktus og baktus lady, jeg har prøvet og oversætte til dansk men det vil den ikke på forhånd tak. Jeg holder meget af sjaler hilsen Susanne

 17. Susanne, jeg har sendt opskriften på Baktus til dig, lace-opskriften har jeg ikke på dansk. God fornøjelse, det er et dejligt tørklæde/sjal at strikke.

 18. Hejsa

  Nu er jeg da blevet fristet og vil derfor meget gerne bede om opskriften på dansk, til det lækre sjal, på forhånd mange tak og god strikke aften til jer alle 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *