Gammel smedesvend syr patchwork

Preben er gammel smedesvend, nu pensionist på 73 år og gift med en quilter, som syntes, at han blandede sig for meget i hendes patchwork! Så skulle han da lige prøve og begyndte selv at sy for et par år siden.

Når mænd syr patchwork, gør de det på en anden måde end kvinder. Der er mere geometri i det, og mere symmetri. Jeg lagde mærke til på en udstilling sidste sommer, at medfølgende mænd stoppede op foran mit “Sunshine and Shadow”-tæppe, det sagde dem åbenbart noget.

Mænd er også meget akkurate, det har jeg også set før.

Preben har også syet denne utroligt flotte farvecirkel:

10 tanker om "Gammel smedesvend syr patchwork"

 1. Jeg er meget imponeret over disse fine tæpper og nu kan jeg bedre forstå at min mand blander sig meget i de ting jeg syr, han er også smed født i årgang 1934, jeg må foreslå at han selv begynder at sy.
  Mange gode hilsner fra
  Annalise

 2. Hvor er det skønt at se, at mænd også kan være med – særligt når evnerne også er der. Og det må man jo sige de er i dette tilfælde.

  Det er godt nok imponerende og flot!

  Knus, Annelise

 3. Hej Hanne
  Ja, det er sjovt med de mænd, for min mand er også vældig interesseret i mit patchwork og er endda med når der skal forestages indkøb….han har nu en anden tilgang end mig når der ses på farver og mønstre, så er helt enig i det det geometriske. Han er selv vild med de der kasser i 3D og har foreslået ham at starte med at sy selv, men det kan han ikke pga gigt i fingrene.
  Han får nu lov til at designe selv på livets løs og så syer jeg det for ham 🙂
  Knus, Helle

 4. Hej Hanne
  Nu skal jeg betro dig noget, jeg er utrolig stolt, for den gamle
  svedesvend er min storebror. Jeg kan fortælle at han går meget
  og tænker sig om inden han starter på et nyt projekt, han er meget pertentlig, går meget op i om farverne passer, og laver selv de mønstre han syr. Jeg selv syr også patchwork så han og min svigerinde og jeg har meget at tale om ( bare synd at vi bor lang fra hinanden )
  Mange patchwork hilsner fra
  Laila Drøger

 5. Det var da sjovt, Laila Drøger, så er det måske dig, der har fortalt ham om min hjemmeside? Jeg synes, det er flot syet, flotte farver og sjovt, når noget er anderledes!

 6. Hej Hanne
  Nej der er faktisk lige omvendt, det var min bror der gjorde mig opmærksom på din side, som jeg syntes er rigtig god og pændende.
  Mange patchworkhilsner fra
  Laila Drøger

 7. Nej, det var da endnu mere sjovt, Laila! Hils ham.
  Helle, det lyder som en god løsning og arbejdsdeling mellem din mand og dig, men kan han ikke sy på maskine? Der er jo mange mønstre, der egner sig godt for maskinsyning.
  Det må være dejligt, at jeres mænd interesserer sig for jeres hobby!

 8. Hej Hanne.Først tak for de fine kommentarer her på siden.
  For et par fredage siden sad vi og så X faktor på tv.Der var en ung pige der ikke sang allerbedst i følge dommerne og sikkert også blandt sererne,en af dommerne spurgte hvem der syntes hun skulle tilmeldes X faktor,det var hendes familie der syntes hun sang godt,hvortil dommeren sagde hun skulde finde sig en anden familie.
  Jeg har det på samme måde med mit paswork jeg har kun min familie ord for at de syntes det er pænt.Nu er det op til jer om jeg skal skifte min familie ud.Jeg var ellers så glad for min familie men hvis der ikke er andre muligheder så må jeg jo gøre det.
  Mange tak til dem der har skrevet en kommentar om mine tæpper.
  Kærlig hilsen Preben fra Albertslund
  Til Hanne jeg får ikke dit nyhedsbrev merer.

 9. Preben, du skal ikke skifte din familie ud! Det er sandelig ikke kun din familie, der synes, du syr flot patchwork! Det er meget smukt, og jeg glæder mig til at sætte flere ting fra din hånd på hjemmesiden!
  Mht nyhedsbrevet, så er der andre, der også har beklaget, at de ikke får nyhedsbrevet, og det kan jeg ikke gøre noget ved, for det må være hos jeres udbyder, at nyhedsbrevet opfattes som SPAM og bliver sorteret fra i et eller andet filter! Det er rigtig træls, når I selv har ønsket det. Det har været sådan før, hvor der vat TDC-kunder, der i meget lang tid ikke fik det. Du er på listen, og nyhedsbrevet bliver sendt af sted her fra næsten hver dag.
  Løsningen er at gøre vrøvl overfor din udbyder, og så kan man ellers sætte http://www.kludekoner.dk under sine favoritter og så klikke sig ind direkte, så tit man vil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *