Karen Ekmann

Det var en stor oplevelse af besøge Karen Ekmann i går sammen med Vitus Bering Quilterne fra Horsens.

En hel bus fuld af 50 glade quiltere kørte til Thy fra Horsens kl 07.00 – tidligt, men der er jo langt, og humøret fejlede ingenting! Sytøj, strikketøj og snakketøj fik køreturen til at gå, og vi kom til Koldby skole, hvor Karen ventede os med store stakke af tæpper, som hun viste, fortalte og forklarede.

Jeg har oplevet Karen en gang før og vidste, hvad vi kunne glæde os til! Og ingen blev skuffede.

Karen syr nogle fantastiske tæpper i flotte farver og mønstre, meget gerne af rester – det er næsten hendes “varemærke”!

Og så har hun det skønneste thy-mål og en pragtfuld humor! Man skal være opmærksom for at få det hele med.

Hvor er det inspirererende.

Også enkle tæpper er hun god til, dette er et af flere resultater af stof-bytte med stykker i 15 x 15 cm i blå farver (en af hendes favoritfarver) – og så pifter hun det lige op med de små røde “sommerfugle” – lige til at abe efter!

Man kan se det: Karen kan ikke lide hvidt!

Pang-farver, det er sagen.

Og pang + sort elsker hun. “Franske anemoner” – dem må jeg prøve! Der var en af os, der købte ind til det lidt senere, hvor vi besøgte Quiltefant – mere om det senere.

Halsen volder stadig problemer, og da jeg også har sendt en af mine blåbærbuske hjemmefra i formiddag (mere om det en anden gang) bliver det kun til et lille glimt af besøget hos Karen Ekmann i denne omgang, men der skal nok komme mere.

7 tanker om "Karen Ekmann"

  1. Det lyder somom I har haft en skøn dag – trods halsen. Efter mit kursus hos Karen sidste søndag står idéerne også i kø for at blive afprøvet her hos mig. Skønt!

  2. Hej Hanne.
    Nogle rigtig flotte tæpper, jeg er misundelig på den gode måde, det må have været en god oplevelse, det tyder billederne på.

    Kh fra Laila

  3. Hold da op – hvor er de skønne de tæpper………. bare jeg kunne sy så smukt.
    Jeg har gennem et stykke tid samlet en masse stof sammen, gamle retro duge o.lign. – har planer om at prøve at sy nogle puder og tæpper til vores “TV-stue” for at få lidt spræl derind.
    Jeg er i gang med at få det hele vasket – men er i tvivl om det vil være en god ide at stryge det – eller gør man det løbende – når lapperne sys sammen.
    Vil gerne prøve både at sy noget på maskine – men også noget i hånden.
    God påske 😀
    hilsen Gitte

  4. Velkommen på bloggen, Gitte! Du skal absolut stryge det, inden du begynder at sy, ellers kan du få nogle meget uensartede stykker. Men du skal også stryge løbende, det er afhængigt af mønsteret, du syr dem sammen i. Det er lettere at stryge/presse sømmene på de mindre stykker, før du syr “den anden vej”, altså samler dem til større stykker. Jeg synes, man stryger meget, men det er også med til at give et godt resultat.
    God fornøjelse! Du er velkommen til at sende billeder? Jeg viser gerne andres færdige ting på http://www.kludekoner.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *