Man bliver aldrig for gammel til at lære nyt!

HANNEs har tit nogle gode tips på sin blog, forleden var det “Sammensyningsretning” , og jeg vil gerne indrømme, at mens jeg HAR lært at sy 9 el. 16 firkanter sammen på denne måde, så er det aldrig faldet mig ind, at jeg også kunne sy andre blokke med f.eks. trekanter sammen på den måde, som HANNE viser! Og det er da helt klart, at man sparer nogle arbejdsgange, noget tråd og nogle hæftninger!

Så det måtte jeg prøve, da jeg syede HANNEs DHU 1 og 2

Her ligger delene til blokken – 6 trekanter og 1 firkant. Nålen sidder der, hvor jeg vil begynde at sy sammen (på vrangen, altså!) – lidt svært at se, men til venstre i den øverste trekant..

..som her er syet sammen med nabotrekanten, og nu sidder nålen klar til at sy sammen med firkanten til højre.

Uden at hæfte og klippe tråden over syr jeg nu videre sammen med trekanten nedenunder..

..og de 2 trekanter forneden til venstre..

..som her er syet sammen, og jeg fortsætter – stadig uden at bryde tråden at sy den næstsidste trekant på lodret..

..og vandret på firkanten. Og nu venter kun den sidste trekant, nålen er det rigtige sted, så..

..det hele blev syet sammen på en rationel måde og i én arbejdsgang. Det har jeg aldrig tænkt på før!

Jeg vil lige gøre opmærksom på, at jeg syr ikke med så lang en tråd, at den kunne række hele vejen, men jeg hæftede kun, når tråden var for kort – og ikke for enden af hver lille sammensyning, som jeg ville have gjort, hvis HANNE ikke havde givet os endnu et godt værktøj!

Man bliver aldrig for gammel til at lære noget nyt!

3 tanker om "Man bliver aldrig for gammel til at lære nyt!"

  1. Så er det en fordel for mig, at jeg er nybegynder. Der er ikke gamle vaner, der skal brydes. Helle fik mig overtalt til at sy Hannes DHU, så jeg sugede til mig af gode ideer på hendes blog.
    kh. Anni

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *