Vandrette masker

I S.I.FS’s (Strik i FællesSkab) “de hemmelige luffer” strikkes nogle “vandrette masker”, som jeg i hvert fald havde svært ved at finde ud af – og jeg tror ikke, jeg er den eneste!

Så derfor har jeg nu prøvet på at lave en trin-for-trin billedserie af, hvordan jeg har gjort. Det er ikke opskriften på lufferne, men kun hvordan, jeg har strikket “borterne”= omgangene med vandrette masker. I opskriften kaldes farverne A = her rød, og C = her gul.

Jeg har i forvejen strikket den 1. del af manchetten med striber 1 gul / 1 rød i retstrikning på strømpepinde, altså rundt. På 1. pind af borten samles en ekstra maske op i starten, sådan at der nu er 2 masker med samme farve på starten af pinden

Strik de vandrette masker således: 

Højre pind stikkes bag om 1. maske (gul) og ind i 2. maske (gul), som strikkes drejet ret med gult, lad maskerne sidde på p.

 Strik 1. maske (gul) ret med rødt

lad maskerne glide af venstre pind, så de begge sidder på højre,  flyt den sidst strikkede maske (rød) tilbage på venstre pind,

stik bag om denne nu 1. maske (rød) og strik 2. maske (gul) drejet ret med rødt, lad masken sidde på p. og

 strik1. maske med gult, lad maskerne glide af venstre pind og sæt sidst strikkede maske tilbage på venstre pind.

Bemærk: hold øje med, at der skiftevis strikkes med gult og med rødt, og som tommelfingerregel strikkes “2. maske” altid med den farve, den selv har.

 Her er begge manchetter, dog mangler den ene den sidste vandrette bort, som strikkes med rødt efter den 2. vandrette, 2-farvede bort.

1. del af opskriften kan hentes HER. 2. del kommer på fredag.

 

9 tanker om "Vandrette masker"

 1. Hej Charlotte, velkommen på bloggen! Ja, du må bruge det lige som du har lyst. Jeg synes ikke, det var nemt at tage billederne, for jeg har ikke (mere) nogen til at tage dem, så det var med én hånd til strikketøjet og én hånd til kameraet, men det gik da. Du må også, når du bruger det, rette eller sætte dine egne ord til.

 2. Hej Hanne.
  Jeg har igen et par billeder til Kludekoner.dk, men kan ikke finde din mailadresse eller linket med kontant.

  Venlig hilsen Marie

 3. Google ” Latvian Braid ” on YouTube, der er flere meget informative smaa film og forklaringer der. Det er en meget almindelig bort paa vanter fra Latvia.
  God morgen fra Vancouver
  Ann

 4. God morgen, Ann! Så blev jeg så klog! Jeg har aldrig set det før, eller i hvert fald ikke prøvet at strikke det. Men det vil jeg kigge på.

 5. Pingback: SIFs de vandrette masker | Knitting by Kaae

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *