“Fra lager” – det er praktisk!

Nu blev jeg færdig med den lille bitte trøje og skulle finde knapper til den

Se, hvor fine de er!

De andre i strikkecaféen griner ad mig, når jeg siger “garn fra lager”, og det er jo ikke nogen hemmelighed, at jeg har lager af både stof, garn og altså et lille lager af knapper. Jeg køber, når jeg ser et godt tilbud, og så kan der godt gå flere år, før jeg får brug for dem. Som her, hvor det var en pakke med 5 af hver af forskelige lækre knapper, de fleste store knapper, som jeg købte hos MARKNO engang. Og nu er disse bare helt perfekte til den lille trøje.

Den er ikke vasket, og der er en lille djævlehue på vej også, men det tager jo ikke lang tid, og så bliver begge dele vasket og sendt af sted, så det er klar, hvis “Lillemanden” kommer før tid, som de nok skal regne med, selv om det går godt nu. Nu er hans mor blevet sygemeldt, så hun kan slappe helt af de sidste uger.

Hun synes, det er underligt , så lang tid, der går, før hun skal på arbejde igen. Så kom jeg til at tænke på, da jeg fik den ældste af mine i 1966. Da var barselorloven på 6 uger! Alt i alt – hvis man blev sygemeldt de sidste uger, blev de trukket fra i tiden efter fødslen. Det var hårdt, jeg havde faktisk nogle veninder, der var nødt til at aflevere barnet i dagpleje el. vuggestue 6 uger gammel.

Vi havde bestemt, at når vi fik børn, skulle jeg være hjemme, så jeg sagde jobbet op til fratrædelse 3 uger før og blev derefter hjemme i 6 år. 6 priviligerede år, har jeg altid følt, indtil det 3. barn var 1 år gammel, så fik jeg halvtids job, 4 timer dagligt, og da han var 2½ år, og vi var tilbage i DK, fik jeg fuldtids job.

Det kunne jo også kun lade sig gøre, fordi vi dengang i Grønland ikke betalte skat og husleje.

Men jeg synes, det er godt med den lange barselorlov, man kan holde nu. Den vordende far planlægger at holde den sidste halvdel af 1 års barselorlov, det glæder han sig til!

3 tanker om "“Fra lager” – det er praktisk!"

  1. Det er en sød lille trøje, du har strikket til den lille dreng.Jeg er vild med vendestrik og har selv strikket et par små bluser. Det er rart at høre, at det går godt med.gaviditeten. Tiderne har ændret sig, for da vi blev gift og fik barn i 1970 behøvede jeg ikke at arbejde, selvom vi samtidig lånte 25.000 kr. til udbetaling på et hus til 87.000 kr. I dag kan det ikke lade sig gøre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *