Ærgerlig fejl i garn

Jeg troede ikke, at sådan et godt strømpegarn som Opal’s leverede garn med sådan en dum fejl! Det er godt, man er vågen!

Man kan ikke se fejlen her – for jeg opdagede den faktisk med det samme. Men hvis jeg ikke havde været vågen og erfaren i at strikke strømper med selvmønstrende garn, ville strømpe nr 2 ikke være blevet magen til nr 1.

Jeg gjorde mig megen umage med at vikle noget garn af, indtil jeg kunne slå op til strømpe nr 2 på samme sted i garnets mønster, så strømperne kunne blive ens. Da jeg havde strikket ca halvdelen af skaftet, var garnet brudt og bundet sammen med en lille fin knude. I stedet for at strikke videre, prøvede jeg at sammenligne det sted, jeg var kommet til, med den færdige strømpe – og hvad så jeg ? Garnet fortsatte fra knuden af i det modsatte farveforløb! Det vil sige, at den resterende del af nøglet løb modsat den del, jeg allerede havde brugt.

Jeg har oplevet det før, men jeg synes det er for dårligt med sådan et godt strømpegarnsmærke. Løsningen var enkel: jeg strikkede videre, idet jeg tog garnet fra ydersiden af nøglet i stedet for indefra, efter at jeg først havde fundet det rigtige sted, og der bliver ingen forskel at se. Men nu havde jeg sat mig for, at de 2 strømper skulle blive nøjagtig ens denne gang (sidste par strømper var strikket af en rest, der ikke var stor nok til at jeg kunne undvære nogle meter for at begynde samme sted).

2 tanker om "Ærgerlig fejl i garn"

  1. Jeg har ofte været ude for præcis det samme som du beskriver, både med Opal som du bruger og med Fabel fra Garnstudio. Nogle gange er det midt i nøglet efter en knude (som også burde forbydes!) at der er vendt rundt på farveforløbet, andre gange er det hele nøglet den er gal med. Det er for ringe!

  2. ja, det er sk… ærgerligt. her er der ingen af modtagerne der bemærker hvis strömperne ikke er helt ens, så jeg gider ikke bestræbe det, jeg strikker bare derudad og så bliver det som det bliver.
    kh.fra Island
    Frida

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *