Hexagon Flowers i nyt design

Projekt Puttetæpper har fået en meget fin donation i form af en masse fine “Grandmother’s Flowers” el. Bedstemors blomster fra en, der desværre ikke selv kan sy mere.

Birgith patchwork marts 2013 001

Nogle af dem har blå sekskanter som en ekstra krans, og der var også både ekstra blåt stof, tråd mm med i posen.

Dem fik Birgith lyst til at montere sammen med sin veninde Birthe, vel at mærke med teknikken “Fix & Færdig” (Quilt-as-you-go), som Birgith har lavet et mønster til på dansk. Både Birgith og Birthe er begejstrede for den monterings- og quilteteknik, og derfor ville de gerne prøve at bruge den til dette mønster også.

birgiths blomst

Birgith lavede en prøve, hvor hun har maskinapplikeret en “blomst” med meget små fine sting + knaphulssting på underlag samtidig med vat og bagsidestof. På den måde er “blomsten” syet og quiltet på for- og bagside med vat imellem. Og den er nu klar til at bliver føjet sammen med andre blokke med smalle strimler.

Birgith patchwork marts 2013 004

Birgith er allerede i gang! Og der kan blive til 3 fine puttetæpper på den måde!

2 tanker om "Hexagon Flowers i nyt design"

  1. Hvor kan man se eller købe den danske forklaring på Fix og Færdig monterings måde. Med venlig hilsen Else Marie Nielsen.

  2. Velkommen på bloggen, Else Marie. Hvis du er medlem af Dansk Patchwork Foprening og modtager Kludemagasinet, kan du finde mønsteret i nr 1 i januar 2013.
    Ellers kan du sende en frankeret svarkuvert + 30 kr i frimærker til:
    Birgith Lorenz, Frodeslundvej 73, 7250 Hejnsvig
    Så bliver mønsteret sendt til dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *