En dejlig oplevelse – igen!

Som ventet var det en dejlig oplevelse at aflevere 28 sengetæpper + en stak puttetæpper til Julemærkehjemmet Hobro i går.

Alle 48 børn blev samlet i spisesalen, hvor de 2 og 2 fik lov at pakke et tæppe ud af taskerne/sækkene og holde det op til beskuelse og beundring.

Og alle – både drenge og piger – fulgte med og kommenterede og stillede spørgsmål. Børnene er i alle aldre, som her, hvor den ene næsten bliver væk bag tæppet!
Og de havde også favorittæpper, det var sjovt. Det var ikke altid det, voksne ville vælge som favorit!

Det var virkelig dejligt at opleve, og de ville også se bagsiderne af tæpperne, som de også kommenterede og spurgte til, f.eks. quiltningen.

De fik også små historier om de enkelte tæpper, som f.eks. dette der er syet af indonesiske sarong’er købt i Thailand!

 

 

 

 

Vi fik også en rundvisning af 2 piger, og vi så andre steder i huset fine patchworktæpper, som andre har syet til huset, som her i en af dagligsuerne,

 

 

 

 

 

– og på et af pigeværelserne, hvor vores søde guider også fortalte lidt om dem selv og hvorfor de er på julemærkehjem. Det var tankevækkende! Mobning siden 3 års alderen, lavt selvværd og overvægt er gennemgående.

 

 

Puttetæpperne, som vi også havde en bunke med af, bliver givet som fødselsdags- eller konfirmationsgaver, idet vi ikke kan sy de 200 tæpper om året, som skal bruges, hvis alle skal have et. Vi (Projekt Puttetæpper) syr i forvejen mellem 120 og 150 tæpper til Kildemose. Bare der var nogle, der ville stå for et lignende projekt med Hobro som modtager!

5 tanker om "En dejlig oplevelse – igen!"

  1. Hej Hanne.

    Jeg må virkelig beklage jeg ikke har set dit spørgsmål ang. pulsvarmerne på min blog før nu.. Jeg er ikke god til at læse “gamle” kommentarer igennem.
    Nå men her kommer svaret; de er fra Ruth Sørensen´s hefte pulsvarmer og muffedisser/muffer

    Mange venlige hilsner fra Pia

    Ps. Det er vel nok nogle flotte tæpper du laver…

  2. Du har ganske ret Hanne, det ville være rigtigt dejligt hvis vi kunne glæde alle børnene på Julemærkehjemmene, men det er vist et lidt for stort arbejde at binde an med. Dit (men hjælp) store arbejde med Kildemose, er flot, og jeg syntes også at det var rigtigt flot at du sagde ja til at hjælpe Fjordmark. At det så gav en sidegevinst til Hobro, ja det er da også rigtig dejligt. Man kan mærke på dig at du brænder for puttetæpper, og at du har glæden ved at give.
    Mange hilsner
    Lene

  3. hvor er det dog et dejligt projekt, sådan at glæde börn der ikke har det så nemt. og verden kan godt nok være et skrapt sted til en lille person.
    kh.fra Island
    Frida

  4. Tak for oplysningen om pulsvarmerne, Pia, det hæfte har jeg jo selv!
    Lene og Frida, ja, det er ikke nogen hemmelighed, at det projekt er mit hjertebarn, det opfylder stadig 2 formål: det gør noget rart for børn, der trænger – og det giver en masse quinder mulighed for at sy en masse dejlig patchwork! Netop de formål, som i sin tid for 12-13 år siden startede projektet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *