Nissefamilie – familiens nisser

nissefamilien hector

En hurtig visit hos datteren gav et gensyn med Nissefamilien Kvist-Hector, som jeg har fabrikeret, og som bliver fundet frem hver den 1. december.

De er ikke foreviget hverken her på bloggen eller min hjemmeside før – de er nemlig ældre end disse medier!

Nissemor er vistnok fra 1986, hvor min datter blev opereret i begge fødder ca. 1. december – en stor operation – og jeg sad ved hendes side på opvågningsafdelingen og strikkede efter en opskrift i et ugeblad. Det var den første nisse, jeg strikkede – senere strikkede jeg mange flere, der f.eks. blev brugt som lotteri-gevinster ved spejdernes julemarked. F.eks. har jeg genset en familie hos naboen, som købte den i en kinesisk auktion, hvor han bare blev ved at byde over, til den var hans!

Denne nissekone blev rødhåret, fordi datteren farvede sit hår knaldrødt lige før indlæggelsen, og hun havde oprindeligt sivsko og blev døbt Marie efter en en meget omsorgsfuld ældre sygehjælper.

Nogle år senere fik jeg en “fin” hentydning om, at der jo nu var en mand i huset, så der burde måske også være en nisse af hankøn?

Den lille nissedreng tilhører i virkeligheden den ældste af drengene, som er født i 1996, og som jeg troede ville blive ægte rødhåret!

5 år senere, en uge før jul, fik jeg igen en utvetydig henstilling

ebbenisse2

Så måtte jeg jo i gang igen, så den manglende nisse kunne indtage sin plads!

Den blev, til ejerens senere store fryd, større end storebrors! De er jo ikke strikket efter mål!

Jeg blev vist træt af at strikke nisser, så desværre er det ikke alle i familien, der har fået en nisse!

Måske….?

3 tanker om "Nissefamilie – familiens nisser"

  1. hej Hanne
    er jeg så super heldig at mønstret er fra Alt om håndarbejde? og at du måske har det endnu. og hvis, måtte jeg så få en kopi? har haft et (som er blevet borte) og sidder nu med nogle halve nisser.
    kh Jane

    • Hej Jane, desværre kan jeg ikke hjælpe dig, for jeg har ikke opskriften mere, og jeg kan ikke huske, hvilket blad, de var i, men det var et lille ekstra hæfte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *