Øgenavne

Nu er der kommet flere reaktioner på mit billede i “Kerteminde billeder” på Facebook, og der er heldigvis nogen, der husker bedre end jeg gør! Så der er kommet navn på de fleste af pigerne i min gamle patrulje. Jeg kunne selv kun huske 2, men nu dukker de op!

Det er så sjovt med både disse navne og alle mulige andre navne, der kommer i forbindelse med andres billeder: I Kerteminde havde bogstaveligt talt alle et “øgenavn” – ikke noget ondskabsfuldt eller krænkende, men det kunne være afledt af faderens beskæftigelse, jeg hed f.eks. Hanne Sko’mar (mine forældre havde en skobutik), en af pigerne på billedet hed “Gudde slagter”, andre “Annelise Stenhugger” og “Hanne sandgraver” !

Men så er der på andre billeder en, der hedder “Stebit” (aner ikke hvorfor), der er “Halle” (Harald), “Thorvald ellevefinger”, “Mogens Asta” (hans kone hed Asta), betjenten blev kaldt “arme og ben”, Kent skrædder, Svend sveske, Tommy vædder osv. Og alle de navne kan folk huske masser af år bagud! Sjovt! Jeg kender ikke andre steder, hvor øgenavne er så udbredt.

Jeg er da lige ved at glemme “Kaptajn Bralder” – min svoger!

4 tanker om "Øgenavne"

    • Sjovt, det vidste jeg ikke, Hanne B.
      Men jeg kan jo godt huske alle de øgenavne, fra jeg var barn i Kerteminde. Der er vist oven i købet skrevet en lille bog om det engang.

  1. Kendte du “Blege”, hans datter har jeg været sygeplejeelev med og har stadig kontakt med hende. Stabit har Kaj købt fisk hos

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *