Endnu et “sug”

Det er rart, vi har nogle ørelæger her i min nye by Fredericia, hvor man kan få tid samme dag, som man ringer – det fik jeg i mandags og igen i dag.

Trykket og “vattet” i det højre øre forsvandt ikke efter den meget grundige behandling med sug og rensning i mandags, tværtimod har det generet mig temmelig meget både dag og nat, og det har også væsket lidt, hvilket jeg havde fået besked om at holde øje med, fordi jeg så måske skulle have antibiotika. Så jeg ringede igen i morges, for ikke at få det endnu værre i weekenden, og fik igen en hurtig tid.

Han er virkelig grundig, ørelægen, og han sugede igen inde i mit kringlede øre (det siger han, det er). Denne gang tog han også en pode-prøve, som skal vise, om det er en form for “ben-edder” – ja, det lyder uhyggeligt, men faktisk kender jeg godt til det. For det blev en af mine søstre opereret for, da hun var 13 år, efter at have haft øreproblemer siden hun var 1½ år, med gentagne mellemørebetændelser og polypper i øret. Hun blev døv på det øre, men alternativet var ret uhyggeligt, som jeg husker det. Og hun har senere fået høreapparat på det øre, et helt mirakel iflg. hendes selv!

Nu skal man jo ikke male Fanden på væggen, og det gør jeg heller ikke! Jeg synes tværtimod, at det er fint, at det bliver undersøgt. Jeg har i årevis været plaget af propper i ørerne og ørevoks, og min angst for skylning af øret hos de praktiserende læger er voldsom og har måske udskudt, at jeg gik til læge. I dag fik jeg at vide meget kontant, at skylning af et øre med hul i trommehinden, som jeg har haft i omkring 35 år, er FORBUDT !

Selv den grundige sugning med fine, tynde instrumenter gjorde mig lidt svimmel (og tro mig: jeg er sej!), men det forstod ørelægen godt og lod mig lige sidde lidt og sunde mig.

Så nu skal det vise sig, hvad resultat podeprøven giver, og så skal jeg som planlagt høreprøves. Derefter skal jeg gå til kontrol hos ørelægen hvert ½ år for at få ørerne renset på den humane måde, som jeg sagtens kan holde til!

3 tanker om "Endnu et “sug”"

  1. Hej Hanne.

    Det er godt du fik en god oplevelse ved ørelægen, så må vi krydse fingre for at det ikke er benedder.
    Kan du ha en god weekend.
    Kh fra Laila

  2. det er da noget værre noget med dig Hanne jeg syntes du bliver ved med at have noget at slås, nu må du se at blive helt frisk så du kan nyde din lille nye have. mange varme hilsener Ane

    • Tak for omsorgen! Men jeg har jo aldrig fejlet noget før, og der skal vel komme lidt til os alle sammen! Det med ørerne er en familiesvaghed, og det er dukket op af og til. Jeg håber, det ikke er alvorligt, og det er allerede bedre i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *