Friske modne figner!

figen 1

Min figenbusk, som Søren og jeg købte på Bornholm i 2006, (da vi var på ferie i sommerhus sammen med bl.a. Christina ), var én af de 3 buske, jeg tog med mig fra Brædstrup i oktober sidste år.

Den har været tæt på at gå ud flere gange i de foregående år, men er hver gang kommet igen og har skudt nye skud. En enkelt gang har den båret frugt, der nåede at modne – det var i 2009, hvor Søren var syg og kunne nyde de lækre frugter.

figen 2

Den milde vinter 2013-14 har været god – også for figenbusken – og det er tydeligt, at den trives rigtig godt på den lidt beskyttede krog i forhaven. Jeg har også vandet den i den tørre sommer, og nu har den flere frugter end nogensinde før!

Jeg har plukket 3 flotte, modne figner i dag..

figen 3

..og se nu bare, hvordan næste års små figner myldrer frem!

figen 4

Nu skal den få beskyttelse af grangrene til vinter, så håber jeg, at de modnes næste sommer. Jeg tror så også, at klimaet er lidt mildere her end inde i Midtjylland om vinteren.

En tanke om "Friske modne figner!"

  1. Hej Hanne!
    Tillykke med dit figentræ.
    Når det først har fået “godt fat” og står et lunt sted, – så får du masser af figner.
    Vi har haft figentræ(er) i flere år og den varme sommer i år har givet mellem 75-100 figner. Det kan man jo ikke bare spise, så min mand har serveret flamberede figner og har syltet figner i cognac osv. Nye træer laver han selv. Sætter stiklinger i drivhuset, det fungerer fint, og det har glædet både familie og venner. Vores første figentræ fik vi som værtindegave for MANGE år siden.
    Hilsen
    Yvonne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *