En gammel sag genoplives – eller 2!

evighedsblokken

I Projekt Puttetæpper genopliver vi en gammel idé, nemlig en “Evighedsblok” – et mønster, som man kan sy hele året, hvert år. Der er ingen deadline, man sender bare de blokke, som man har syet af sine rester, og så monterer og quilter Rita fra styregruppen dem til dejlige tæpper. Kun 2 kriterier: firkanterne skal færdigsyede måle 5 x 5 cm, og blokken dermed 20 cm. Og de 8 af de 16 firkanter skal være ensfarvede.

Jeg har benyttet lejligheden til at genoplive en “glemt” færdighed, nemlig amerikansk håndsyning og har syet nogle blokke. Jeg ved egentlig ikke, hvorfor jeg gik tilbage til at sy “over pap”, det er jo meget mere besværligt, uanset om man bruger ritråde eller lim, og det er overhovedet ikke svært! Og så er det i øvrigt heller ikke så hårdt ved hænder og arme.

Jeg har brug for at genopfriske færdigheden og øve mig lidt, fordi jeg har lovet at sy et tæppe, som jeg helst vil sy med den metode.

På TRÆF i Odense i denne weekend kan man få mere at vide om dette mønster, og man kan også se et tæppe, som Rita allerede har syet af “evighedsblokke”:

1408 rita sicko 2

Her har Rita samlet evighedsblokkene, syet af mange rester, med ensfarvede firkanter – det ser godt ud! Men det står Rita helt frit for, hvordan hun vil sammensætte blokkene til puttetæpper.

6 tanker om "En gammel sag genoplives – eller 2!"

    • Man syr sammen med ganske små “ri-sting” og engang imellem 1 “bagsting”. Sømrummet presses til samme side, som ved maskinsyning, så holder det.
      Det kræver, at man kan følge et sømrum nøjagtigt, jeg syr med ½ cm sømrum, når jeg syr på denne måde. Men man kan også tegne på stoffet efter en skabelon, så er man sikker på, at det holder målene. Det er svært at forklare, men der er af og til kurser i denne teknik. Man kan sikkert også finde det på You-Tube, eller i en bog. Man slipper for pappet, og det er mere skånsomt for hænder og skuldre.
      Og så er det absolut også hurtigere.

      • Ellen, der er en meget fin artikel med gode illustrationer i Kludemagasinet nr 3 i 2014. Der er mønster til 1 Mug rug, men illustrationerne er fortrinlige til at lære at sy “på amerikansk”.
        Hvis du ikke får Kludemagasinet, kan jeg anbefale dig at blive medlem af Dansk Patchwork Forening, der er gode artikler, mønstre osv – og så er der det årlige Træf i Odense i morgen og søndag – kommer du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *