Arvesølv

Jeg havde en ekstra julegave til “mine 4 piger” = min datter, mine 2 svigerdøtre og min niece.

Jeg har fået lavet 4 armringe i gedigent sølv af 4 arvestykker – og der er lidt historie knyttet til hver af dem:

ullas armring og ørestikker af Louises servietring

Min ene svigerdatter har fået dette, der er lavet af min Mormors sølvservietring, man kan se hendes efternavn Nielsen. Den var ret stor og meget kraftig, så den kunne skæres op og trækkes længere, og så er den rundet af med sølvringe. Ørestikkerne har en lillebitte guldkugle i midten, den er lavet af det, der er savet af Sørens vielsesring, som blev lavet om til mig.

Hellea armbånd af mormors servietring 2

Datterens armring er også lavet af en sølvservietring, nemlig min Mors (hendes elskede Mormor), som hun har fået i dåbsgave og brugte hver eneste dag hele sit liv! Hendes navn og dåbsdato er heldigvis fuldt synlig. Det er utroligt, hvor massive disse gamle servietringe er.

Leonors armring af sørens gaffel

Den anden svigerdatters armring er lavet af en flot sølvgaffel fra Kloster Sølv, som er en del af et sæt, som Søren har fået i dåbsgave for 80 år siden og aldrig har brugt! Han havde flere sæt, og dette har ligget i en fin æske i alle disse år!

241214 christas armring af gaffel

Den 4. armring har min niece fået. Den er også lavet af en gammel gaffel, som min Mor (niecens Mormor) selv havde fået i dåbsgave, men gav mig, da jeg blev for stor til mit børnebestik, da hun brugte sin Mors bestik.

Jeg har nævnt det før: vi er ret nostalgiske i vores familie!

I min familie brugte vi vores personlige sølvbestik hver eneste dag, og ligeså med sølvservietringene, der som regel var dåbsgaver, og det har vi også gjort, da børnene boede hjemme. Men det gør vi jo ikke mere, så jeg glæder mig over, at det kan blive brugt på denne måde i stedet for at ligge i en skuffe!

4 tanker om "Arvesølv"

  1. Kære Hanne!
    Nejjjj, hvor er det en god ide!! Jeg selv elsker sølvsmykker. Det kunne være , jeg skulle kigge i mine gemmer, om jeg har rigtigt søv liggende?! Hvor er det flot lavet og så er det jo brugbart igen! Virkelig en super god ide, Du der har haft, og så med relation til anerne! Stadig god jul og et lykkebringende nyt år,

    ønsker Dig,

    Hanne i CH.

  2. Kære Hanne
    FANTASTISK julegave at få – elsker når der en knyttet en historie til en gave.
    Glædelig jul
    fra
    Gitte Stæhr Hemmingsen
    Farum

  3. Ja, det er virkelig en god idé, har jeg fundet ud af, for “pigerne” er meget glade for både armringene og historierne bag.
    Birgit Knudsen, jeg har fået dem lavet i sølvværkstedet på Depotgården af en amatørsølvsmed, som er rigtig dygtig og meget kreativ, han nyder det! Men man kan også få det lavet hos en sølv/guldsmed i en butik.
    Jeg har arvet en del sølv, det meste bruger jeg med stor fornøjelse, men unikke ting ligger bare i en skuffe, og så er det dejligt, det kan bringe glæde!
    Det var i øvrigt den ene svigerdatter, der fik idéen og ønskede sig sådan et gaffel-armbånd i julegave. Men hun vidste ikke, at jeg havde fået det lavet, før juleaften.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *